145 DE: Извадихме чадъри и ушанки по немските паланки

• 31 404
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
по повод пържените картофи за закуска, алекс обикновено иска супа за закуска. някой ден може и бира към нея да поиска Joy
мацки, коя от вас се намира близо до бад щафелшайн. има едно мамче, майката на ванко, погар от нашия форум. двамата са там на реха за 3 седмици. ние ще ходим, ама сигурно около 20 ноември чак, а тя горката е сама, зле е с езика........абе изобщо, има нужда някой поне едно кафе да пие с нея.......

Bad Staffelstein
Link: <http://maps.google.de/maps?f=q&source=s_q&hl=de&geocode=&q=Bad+Staffelstein&sll=51.151786,10.415039&sspn=11.9195,39.331055&ie=UTF8&hq=&hnear=Bad+Staffelstein,+Lichtenfels,+Bayern&ll=50.127182,11.001434&spn=0.190166,0.614548&t=h&z=11&iwloc=A>

# 601
Добрият лекар е нещо много относително, зависи какво очакваш отсреща.. така де, всеки разбира нещата по свой си начин и очаква това, което той смята, че е правилно.
Дано малките да оздравеят и да боледуват по-малко!

Аз все още не мога да кажа за нашата добра ли е или не, до сега сме били 2 пъти и всичко е било наред - преглед, рецепта .. ще видим.

# 602
Аз до сега на лош педиатър не съм попадала тук.
Според не всичко зависи само от лекаря.
Днес бяхме на У8 и мина супер. Душичко много се радва на неговия лекари голяма приказка му дръпнаха.
И той беше започнал серия инфекции с Т и антибиотици  преди 2 г. и аз видях, че се зацикли. Заведох го на море, дадох му витамини и взех да го давам по леко с преглеждането. От 2г. до сега е имал някой и друг сопол и болежка, но се е минало с по малко нурофен и някоя капка в носа. чук-чук. Сега споли, кашлица и подобни у нас не го водя болен.

# 603
  • в сърцето на един мъж...
За сополи и кашлица и аз не го водя болен, Жабо, ама като ти се простре в ръцете с 41 градуса и не те разпознава, не мисля, че е щото маркира...

# 604
Гея, съжалявам много да прочета, че доктора ви не е читав! Дано Алекс се оправи по-бързо!  Praynig Hug
Аз лично съм доволна и от двата лекаря в нашето село, а и другите, при които се е налагало да ходя по спешност. Нашия винаги ни изписва нурофен да имаме при случай, но препоръчва да не се дава под 38,5. Аз естествено си познавам децата и знам, че дори и 39 издържат без сиропче (респ. свещичка). Преди даваше парацетамол, но отскоро (явно чете човека специализирана литература) го е спрял и дава само нурофен.
Тъжно е наистина, когато не можеш да намериш читав лекар. А на теб ще ти дърпам ушите, дето даваш аналгин!
Той е забранен за деца под 6 г!!!
Един съвет - вземи си от аптеката нурофен (или друго, което искаш), запази си касовата бележка и след това си поискай рецепта от педиатъра, за да си вземеш парите обратно от аптеката. И хич да не ти пука да вдигаш скандали. Това поне са длъжни да ти изпишат, след като до 12 г. възраст на всички деца лекарствата са безплатни.

# 605
Веч, знам че е забранен аналгина, но просто нямах друг избор. Детето беше много зле, да не говорим, че това се комбинира и с повръщането, а той не дава да му слагам свещичка и единствения начин да дам нурофен или ибупрофен е през устата. А той връща  всичко. Все пак питах баща ми дали да дам, а той е лекар. Дадох само четвъртинка, но имаше поразителен ефект все пак. Ела ти се пробвай на 4 годишно хлапе, дето си стиска дупето Mr. Green

# 606
Пробвала съм,  Mr. Green стигала съм до бой, но слагам. Аз съм дзвер в такива моменти.

# 607
Абе в два от трите случая сложих, лъжейки го, ама на третия беше по-притеснително реването и повръщането, та се отказах...

# 608
  • Germany
Жабо, за морето си много права - аз и сестра ми от както сме се родили не сме пропускали 2 седмична почивка годишно на море - да ви кажа не си спомням да сме боледували кой знае какво. Миналата и по-миналата година пропуснахме морето - бременна, бебе и т.н. - така се бяхме завъртяли и ние в един омагьосан кръг от сополи, кашлици, чакалнята на доктора  Twisted Evil и т.н., че направо ми идеше и аз не знам какво да направя...тази година 2 седмици на море, зимата планина на сняг - и на финала на сезона на сополите ще си направя равносметката и ще ви пиша дали сме прекарали по-добре. Още е много рано да се каже - тепърва иде интересното  Sunglasses Sunglasses Sunglasses

# 609
  • Варна
Пробвала съм,  Mr. Green стигала съм до бой, но слагам. Аз съм дзвер в такива моменти.
И аз така Mr. GreenНяма тън-мън
Гея,дано малчо наистина е по-добре Peace
А щом става толкова зле като вдигне висока температура,защо не викаш бърза помощ?
Теогава пък със сигурност ще му направят всякакви изследвания.
Най-вероятно ще ви вземат и ще прекарате една нощ в болницата,но пък поне ще са му направили кръвни и всякакви изследвания.
Само веднъж съм се обаждала за Макси,точно защото ми подържаше 2-3 дни 40 градуса( почна от четвъртък следобед).Едвам свалях до 39 и пак на горе.В събота не издържах и звъннах.Казаха ми,че ако искам ще пратят кола и ще направят това което ти писах.Бях сама с и с двамата и отказах,като естествесно се разбрахме,ако стане много зле да се обадя пак.Но той не е правил гърчове,а и му нямаше абсолютно нищо друго.
Внеделя отидохме до клиниката,като естествено там нямаше почти никаква температура.Но без да ги моля му пуснаха кръвни изследвания,имаше някакви бактерии.Май му изписаха да пие нещо.На другия ден,пак му взеха кръв и всичко беше ок.

# 610
Дано детенцето се оправи бързо Praynig!Най-вероятно и аз скоро ще се запиша във вашата темичка,та бързам да ви попитам:Има ли мами тук от Дюселдорф, Ахен или Юлих?

# 611
  • Germany
Моа - от Дюселдорф  Peace

# 612
Дианджели, случвало ми се е, обаждала съм се. Пратиха ми джипи да го прегледа и му даде разтворимо хапче за възрастни... Бях сама и даже не са ми предлагали да ме водят в болница или да му пускат изследвания.

# 613
Аз съм на около осемдесет км от Дюселдорф, но това не пречи да си организираме някоя и друга среща.

Гея, дано дечицата ти не боледуват често. И дано скоро намериш свестен педиатър.

# 614
мдам. и аз за свещички компромис не правя. не дзвер, а направо потомка на менгеле ставам. изключвам сърце и мозък и ставам робот.

за морето-не знам. аз залагам на селската мръсотия и чистия въздух на село. и на по-малко дрехи. и доматите с колците Mr. Green сега, като тръгне на градина, ще видим дали съм била права. обаче ще чакам поне до другия понеделник, заради свинския грип.
вече почти три години освен нурофен свещички няколко пъти, нищо друго не ми се е налагало да давам.

Общи условия

Активация на акаунт