145 DE: Извадихме чадъри и ушанки по немските паланки

• 31 403
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
  • Варна
Гейче,ти на какви попадаш само ooooh!
Но,дано не се налага.
И аз съм на мнение,че каляването си оказва голяма роля!
Без значение под каква форма е WinkОт всичко по -малко,най-добре Peace

На някой скоро да са му попадали евтинки билети до София,покрай Коледа?

# 616
  • в сърцето на един мъж...
Хм, такива билети и аз търся Mr. Green

# 617
на мен пък само от мисълта за пътуване вече ми се драйфа Sick
над 300 км не мога. стига ми за тази година.
абе, мюнхенчанките, нема ли да се виждаме, амн. аз чакам вайнахтсмарктовете. хайде да си заплюем някой по-спокоен и да си направим чакалък там към края на месеца.

# 618
dezita,Бубето  Hug ..ние ще сме в Юлих и се надявам   Praynig , когато всичко си доиде на мястото и свикнем с обстановката да се запознаем наживо..Ще ви имам в предвид:)

# 619
Здравейте мами,
Ще се включа с една много мъчна и тежка тема. Става въпрос за 5 годишно момиченце на име Ангелина. Болна е от рядка разновидност на левкемия и от няколко дена е тук в Германия за извършване на трансплантация. Семейството се старае по всякакъв начин да събере нужната сума за извършване на операцията, но докато трае тази кампания, Анджи се е лекувала и е била под "наблюдение" (ако може така да се каже) от варненските "лекари" в болницата. Там объркват лечението и навсичкото отгоре прилагат методи и техника за лечение, които не се прилагали от преди 15-20 години(по думите на немските доктори). Тази грешка ускорява процеса на болестта и Д-р W. Nürnberger се съгласява да приеме детето дори и без събраната сума... няма време за чакане.

В момента Ангелина е тук и моето семейство, както и много други българи и техни приятели помагаме както и каквото е по възможностите ни. Преведохме сума, която е по възможностите ни за този месец. Този уикенд ще отидем на свиждане в клиниката за малко морална подкрепа.

Обръщам се към всички Вас със същата молба за помощ, да спасим детски живот.
Който и каквато възможност има да подкрепи и върне усмивката на Анджи - моля Ви!!!

Повече подробности може да прочетете в следните линкове, както и да видите запис от репортажа по NovaTV
БЛАГОДАРЯ Ви предварително на всички които ще се включат!!!
Лек ден Ви желая.    bouquet

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=439751.0
http://www.help-littleangelina.com/index.php?option=com_content& … mid=4&lang=en
http://www.novatv.bg/bg/videos/view/1596/

# 620
Мама.Ради, знаем за Анджи. Една мама днес отива да я види.

# 621
Мато, ако сме здрави - аз съм за Peace

# 622
Гея, аз също съм давала на голямата в БГ аналгин, а беше на около 2 годинки. Е, понесе й.
Но тук засега успяваме много скорострелно да смъкнем 40 градусови температури с парацетамол.
Но 41 си е страшно...знам за разтривки, вкарване под душа на хладка вода и такива гадости, но..ти си познаваш детето
Иначе на нашите много им помага разтривка, ей така просто да го разтриеш с ръце по тялото, някак по-лесно смъкват температура...

# 623
Зайо, по принцип и при него проработваше до сега сваляне с нурофен и хладка вода, обаче този път ми разби всички представи за боледуване Confused

# 624
Чета ви по диагонал.

Евтини билети - по 96 евра на глава, с Луфтханза, ама купени преди няколко месеца. Скоро купих пак за толкова, за лятото обаче. През Оподо.де е по-изгодно от колкото директно от сайта на авиокомпанията.

Гейче, препати с тия болети. Дано бързо да се оправи малчо.
Не мога да си нахваля педиатърката тук. Винаги им прави кръвна проба при по-сериозна температура- за да прецени дали е бактериална или вирусна причината. Рецепти дава без зор, винаги пита имам ли запаси температуропонижаващи и сиропи, говори английски и френски, дава час за селд 30 мин. при спешни състояния, дава си и мобилния за да я търсим уикенди и в извънработно време. От лятото си премести кабинета през 2 улици. Как да не я обичам.

# 625
Сбъдваща, направо ме замисли дали да не се местя у вашия вилает Crossing Arms

# 626
Гея, ествествено и аз бих го завела с 40 градуса Т. Това, което имах в предвид е като мине веднъж заболяването - сядам и мисля защо се е разболял толкова много , докато други деца го карат по-леко и ако боледува често - защо. Имам една приятелка , индийка, преподава аюрведа в университета тук и каза, че за да боледува човек - нещо не му пасва съвсем в начина на живот. В стая с 20 човека , ако един има вирус - да се разболеят 5 , другите не . Защо ли им е по-силен имунитета ... Та виж начин на хранене, дневен режим, чист въздух, неприятни емоции в градината, хранене в градината, достатъчно сън , ваканции - планина , море и пр.

# 627
Сбъдваща, направо ме разби....нашата за такова нещо като изследвания не е чувала май.. newsm78

# 628
По-скорошно оздравяване на дечко, Гея и се пазете. Сега наистина е ужасно грипно време... Мьжа ми и той от два дена клекна с 39 температура. Едвам го накарах да иде вчера на лекар и му предписаха АБ. Сега вече е по-добре.  Crazy

Мате, единствения вайнахтсмаркт, който знам да е по-спокоен е този в Английската градина (Chinesischer Turm). Има и за децата място да тичат и карусерии, кончета и кво ли не. .. и никак не става навалица както другаде. Иначе не е работа като на мюнхнер фрайхайт примерно да се бльскаш и чакаш за един глювайн половин час на опашка .. Така че ако се навие бандата за там и ние сме за, само да сме здравички.  Hug

Довечера е и нашия Латернен фест в градината, ще обикалят из Олимпиапарк. Откога го чака моето този ден, сутринта беше голяма радост че най-накрая му дойде времето..   Party Time

# 629
Жабо, как пък цялото лято не се разболя - беше все навън - на чист въздух, из градините, ял е яденето на майка ми, играеше си с децата, на море, на плаж, на планина, в басейни - не сме се спирали. За 4 месеца ходене на градина лепна два пъти вируси /за което не съм сигурна/ и боледува тежко. Е, от какво е? И тея глупости с аюрведата не са за мен. Има си научно обяснение, но все още не мога да го открия.
П.С. За протокола - не давам имуностимуланти, не съм го тъпкала с антибиотици, само ако вече е наистина зле /говоря за ангина/ и е вирял повече от три месеца навън.

Общи условия

Активация на акаунт