145 DE: Извадихме чадъри и ушанки по немските паланки

• 31 526
  • 740
  •   1
Отговори
# 75
И моя дребен е на тема котки и кучета . Аз бих му взела едно коте, но не знам какво ще го правим ваканциите. Имахме рибки и една ваканция съседката ги измори до крак. Сега няма да смея да и поверя коте  Rolling Eyes
Иначе идеи заподаръци - и аз сега се чудя. За рождения ден на Сашко сме канили сума народ и всички питат за подаръци, а на мен нищо не ми хрумва  newsm78

# 76
Здравейте Hug
да се раzпиша и аz в новата тема, че не мога да ви открия иначе Wink
Pipi_ що ти пише на местожителство БГ, не сте си у немско newsm78
Книги нямам време , zа съжаление да чета. Завиждам ви.
И мен ме интересуват пликовете с вакумиране. Дайте моля ви малко повече инфо.

Ако работи човек за по-малко от 400 евро, трябва ли да има договор и да плаща разни данъци и осигуровки, или може да го работи без договор, т.е. все едно че не работи  Rolling Eyes

Не може май съвсем. Доколкото помня на гледачката на Сашко за 360 на месец искаха някакви неща. Не бяха баш данъци, но някакви други регистрации и пр. неща или трябваше аз да и се регистрирам като работодател и аз да ги платя . Хм трябва да се пита във финанцамта.

Данъци и осигуровки не се плащат, както от работодателя, така и от работника, докато не се надвишава 399?. В момента, който zаплатата е 401? се плаща. Договор се прави.
Подаръците zапочваме и ние лека, полека, да приготвяме.

# 77
Жабо, в Katzenhotel и Katzenpenion Mr. Green Mr. Green Mr. Green

За подаръци и ние сме леко в шах - Симона искаше колело, но ние решихме, че е тъпо да чакаме до Коледа, пък после до пролетта, че да може да го кара и и го взехме в края на август. Сега ще има да си мъдруваме какво да подаряваме... Thinking
Сърфов поне тази година е лесен - лятото прирИва, че иска нов костюм(официален), така че това ще е за него + семееен подарък втори U2-концерт Wink.
Бабите и дядовците и от двете страни още не сме ги мислили. За майка съм харесала едни боти, татко е по-сложен, свека е още по-сложна, а свекър ми е катастрофа за избор на подаръци....

# 78
Бубето,от къде купуваш вакумиращите пликове и с какво вакумираш?
И мен ме интересуват пликовете с вакумиране. Дайте моля ви малко повече инфо.

Купувах ги от Метро, има с различни размери. Вакумират се с прахосмукачката, има специална клапа.

Последна редакция: чт, 15 окт 2009, 14:05 от ~Бубето~

# 79
Перла, не ставаше дума за данъци и осигуровки , а за нещо друго, но аз така и не се намесих оставих ги да се разправят с финанцамта и не поня какво беше. Искаха доколкото помня, но не мога да си спомня 100% или да се регистрира или да има работодател. Нещо трябваше да се плати от някой. Ама не помня какво беше . Идеята беше, че взимаше от мен 360 и аз си ги бях въвела в декларацията (нали ми се приспадат), но тя пък не се беше регистрирала нещо си и не беше платила нещо си и мен ме караха да го плащам - била съм и работодател  Rolling Eyes Как да е оставих ги тях да се оправят.
За подаръци той освен багер, трактор, пиратски кораб и рицарски замък друго не ще ... но ние сме затрупани с автомобили и багери и бусове всякакви ... сега гледам да му измислям по "интелектуални" подаръци . Има едно Zaube-Buchstabenschule , което последновзех и му е интересно. Иначе малкия компютър на LeapFrosch му доскуча - ще го прибирам.

# 80
Любимата ми тема - подаръци за Коледа  Laughing
И аз нямам идея. Колело ще вземем за РД през април. В мазата имам скрити, купени на промоция, кукла, 2 настолни игри и комплект Лего.
Да ви питам, кога почнаха децата ви да играят с истинското Лего, имам предвид не Дуплото, ами дребните части?

Иначе не знам. Искам нещо с което да може да си играе сама....идеи?

# 81
Прахосмукачка Mr. Green

За Легото - тя, че си играе, играе, но истинските "строежи" по книжката предполагам, че най-рано след половин година ще може да започне да ги прави. Сложнички са нещата с цялото това броене на елементи, цветове и т.н.
В детската я гледах, че играе много на Mini Airhockey, но нещо много голями ми се виждат "миди" версиите, а "мини" са някакви филигранни изработки, които само за украса служат...пък и това трудно се играе сам Mr. Green.

Последна редакция: чт, 15 окт 2009, 14:59 от surfline

# 82
Метро,не знам в наше село да има,затова питах чичко Гугъл  Simple Smile
Перла,аз се спрях на първите: http://www.amazon.de/s/ref=nb_ss?__mk_de_DE=%C5M%C5Z%D5%D1&u … amp;x=17&y=25 ,остава да намеря и клапата.
Бубето,не са ли много намачкани дрехите след като се извадят от пликовете,как се казва на немски клапа?
За подаъци за Коледа,в Кидо каталога видях,че има много намаления.Аз съм харесала кран с дистанционно,но може и колело да вземем.Само дето трябва да стои така до пролетта.Шейна,също искам да купя за подарък,но още не съм видяла да са пуснали по магазините.

Последна редакция: чт, 15 окт 2009, 15:04 от Sesiliq

# 83
Здравейте.
Sesiliq, аз също ползвам такива пликове. При мен не са много намачкани. Сменям веднъж зимните са вътре, после летните.
Най напред си бях взела мисля че от еврото, после бях виждала на промоции и пак си купих. Имам доста и са мног опрактични според мен.
За новогодишни подаръци изобщо си нямам идея.
Зайо мисля, че трябва да има договор когато си на 400 евро, но за по малко не знам.

# 84
  • Germany
Sesilia, ако откриеш книга на бг за Joomla свиркай силно, моля те  Praynig Praynig после ще има почерпка  Crazy Crazy Hug

# 85
Sesilia, ако откриеш книга на бг за Joomla свиркай силно, моля те  Praynig Praynig после ще има почерпка  Crazy Crazy Hug
Онлайн претърсих,къде що се сетих,остава да дам задачка на сестра ми да провери по Бг книжарници.Аз съм харесала една книга в Амазон и май за сега нея ще взема,тъкмо ще уча и немския с нея  Thinking .Срещнах мнение в един форум ,че няма издадена на бг Joomla,no  то бе от 2008 година.

# 86
  • Germany
Аз бях открила един форум, но нещо не ми вършеше много работа

# 87
Привет,
направих едно диагонално четене и понаваксах с темата.
Докладвам - и тук е кучи студ. Излизаме в 7.30 с двете малки, увити като буби, в езиковия център ги събличам доста, че е много топло в детските стаи. Като се връщаме към 13-14 часа вече не ги навличам толкова, температурите са малко по-човешки.
 Иначе вече може да се каже че са адаптирани, Ники го взимам ухилен, има приятели и любима леличка. Ани не плаче, обаче я носят постоянно. Най-малката е, много е гушлива и явно какичките и се радват. МНого съм доволна от организацията в центъра - и за децата и за курсистите. За децата има 4 момичета на около 18-19 деца, разделени в 2 стаи. Успяват да се справят много добре.
Това, което не ми харесва е, че имаме 2 преподавателки - една е ОК, много добра даже. При нея запаметявам нещата много бързо, лесна е за комуникация, напипала е начина, определено. Другата обаче е бррррр. Полиглот, знае поне десетина езици и в час повече говори на френски, английски , арабски и прочие, отколкото на немски. Неприятна за общуване, с ясно изявени предпочитания към отделни курсисти, сухо преподаване, препуска из материала, повечето ги виждам как нищо не са разбрали. Мисля че съвсем скоро някой ще се оплаче от нея, толкова е нетърпима.

Коледа и подаръците сега почвам да мисля. Ноември-декември ни е много натоварен с рожденници и именници, луда ставам.

Последно за книгите, че прекалих с дължината на постинга. Книги поръчвам от БГ много редовно, чета много. Последно - трите тома на Български хроники на Стефан Цанев - препоръчвам я горещо. Хосейни го харесвам много, изгълтах му двете книги преди доста време, дано скоро издаде нещо ново.

# 88
# 89
Ох, и Милена иска рицарски замък  ooooh! Още миналата Коледа искаше такъв, за РД пак, сега пак  ooooh! Хем не знае какво правят рицарите  Whistling даже преди една седмица й купих една книга за рицарите, белким се откаже, ама да видим.

Жебо, виж, http://www.karstadt.de/PLAYMOBIL/4424-Piratenkaperschiff/p/?pfad … 5&pid=3181096 - цената е супер!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт