145 DE: Извадихме чадъри и ушанки по немските паланки

• 31 526
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
Татяна , знам ги тези ... в къщи няма къде да се стъпи от подони играчки. В мазето има поне 20 легота каквито ти хрумне - подредени и искам следващото .
Повече готови играчки не купувам . Само лего кутии с различни видове елементи да си прави неща, дървени конструктори, метални конструктори и подобни разни - да прави различни неща . иначе се затрупваме просто. Даже за таквиа пластмаси и вакумирани пликове няма да ме спасят  Rolling Eyes 
Виж книги купувам и интересни филмчета.
Най-големия хит за лятото беше един комплект на природолюбителя в един буркан с дръжка и лупа на капака, лупа, пинсета и сакче за пеперуди ... сега много бръмбъри, червеи, попови лъжички и какво ли не ми лежи на съвестта. Но пък е голяма забава.
Просто вече избягвам да му купувам статични играчки - т.е ит тях да става само едно нещо, което бива огледано веднъж и забравено.
Сега го подготвям за голямата забава правене на коледните картички за всички роднини и познати (а той сам си направи поканите за рождения ден за децата в градината и другите гости) и също се озъртам за рецепти за разни лесни и вкусни курабийки, защото е голям фен на точилката и тестените топки  Hug
Гледам и да се упражнява по малко с букви и цифри и тези книжки с триещи се флумастри са супер  Hug

# 91
Здравейте !

Не съм писала от доста време и сега мисля да  се включа.Подаръците и при нас в момента са актуалната ни тема.Мики става след по-малко от два месеца на три годинки и се постарахме да изпълним нейните желания.Проблемът ни е само в криенето.Повече подаръци в килера никога няма да скрия.Преди три години едни "съседи" ни разбиха килера и взеха всички подаръци,които бяхме скрили в куфарите,а те не бяха никак малко.Използвали времето,че нас ни няма (раждах в болницата) и измъкнали каквото си харесат,а после се изнесли от апартамента си.Не ми се разправяше с полиции.Престоят в болницата достатъчно ме беше накъртил.
Подаръците сега са скрити по шкафове,под дивани,над гардероби,но Мики пак подуши нещо и  често подпитва какви са тия зелени чували.
Купихме всичко,което е излизало до сега на Бейби Борн-дрехи,гардероб,легло,замък,колело,повивалник,кола,количка за близнаци,кошница за кола и две кукли -  мъжка и женска.Но най-много иска да има братче.За сега ще трябва да се задоволи с мъжката кукла.В момента се изживява като майка и мисля,че уцелихме подаръците за тази година.
Толкова за подаръците,а сега за книгите.
Книгата,която в момента чета се казва "Настоящето е само ден" на Светлана Тилкова - Алена.Лятото в България прочетох "Моят английски съсед".Много забавна ми беше Mr. Green.
Преди време бях писала,че Мики ще ходи в България на детска градина.Беше един месец там на градина и съм очарована от учителките,заниманията,персонала.Микаела научи за няма и месец над десет песни,рецитираше едно - две стихчета.Доста приказки научи и от майка ми,която пък е учителка - "Работна мецана","Лече-буболече".Само публика и дай  ooooh!! А една цяла папка напълни с рисунки и апликации.На края много плака за госпожите си и не искаше да си идва в ДЕ  ooooh! . Веднага след като си дойдохме на немска земя сменихме и детската градина.Преместихме я в градина,която отвори преди месец врати и е през една сграда от нас.Голям късмет извадихме,а и Мики се чувства прекрасно там,а и не се оплаква,че е гладна.Закуската сутрин и следобед се носи от вкъщи.Иначе плащаме само обяд,който е 20 евро на месец.
Прочетох,че все още ми споменавате лафовете.Гея,преди три-четири години моят акъл ги сътвори и продължава да твори  Blush.
Съжалявам,че пак ще занимавам Вечерница с едни фотоапарати,но като нямам опит.Искам да я питам кой апарат на Канон - сапунерка би ми препоръчала и какво смята по-точно за този вид - Canon IXUS 100 IS и Canon IXUS 95 IS ? Благодаря !
А сега тръгвам да си взимам Мики Маусчето от ДГ,което със сигурност ме чака с нетърпение.
До скоро !

Последна редакция: чт, 15 окт 2009, 23:28 от *Вeси*

# 92
Бубето,не са ли много намачкани дрехите след като се извадят от пликовете,как се казва на немски клапа?
Не, не са намачкани. Моите са от този тип, http://www.amazon.de/VAKUUM-BEUTEL-Platzersparnis-STORAGE-AUFBEW … 618102&sr=8-2 имам различни големини. Освен дрехи, в тях прибирам и завивки. Кръгчето което се вижда на снимката, е клапата, маха се от тръбата четката на прахосмукачката и се издърпва въздуха.

# 93
Дзак!
Аз снимам тук в несвяст, баба и внуче се наслаждават един на друг. Купонът е пълен! Joy

Веси, вземи 100 (ако намериш дори 110 ще е по-добре)

За джумла доколкото знам има преводач на български. Не съм го търсила още, но може и да ми се наложи. Аз реших последните дни преди да замина за насам да поровя как се бачка аджеба с тая програма, че Пепето само и на мен до главата.
Успях да схвана туй онуй как става, без да търся готови уроци, така че мога да давам акъл Mr. Green

# 94
  • Primum non nocere !
Zdraveite!
Molya za prevod- Indrische i sllivi- djanki   Embarassed

# 95
Шехи, търси индрише при мушкатото - води се  ароматен пеларгониум
Джанка е мирабела.

# 96
Geranium - индрише от магазина за цветя, но ако го купуваш като билка се води с латинското име роза някаква си
Mirabellen са джанките

п.п. Pelargonium пише на плика със сушени листа от индрише от дрогерията

п.п.п. Повторих Вечка.  Embarassed

Последна редакция: чт, 15 окт 2009, 18:12 от surfline

# 97
  • Германия
Вечо, що мари, аз си седя и чакам снимките, другото си е готово.

Аз ли съм карък или в онлайн-магазините трябва да се поръчва незабавно, щом започне акция, при Х и М каквото и да избера, все разпродадена големина ooooh! С и А - същата история.

# 98
  • Primum non nocere !
Vechi, Sarfi, golyamo blagodarya.   bouquet  Hug
Edna pazientka me cherpi s kompot ot düli i sega iskam da i obyasnya, che nie slagame za aromat i indrische.
Izvinete za latinizata, no sam na rabota.  Utre schte cheta temata.

# 99
Мамацки, от каква възраст хлапетата могат да ядат сирене от непастьоризирано мляко?

И още нещо - някоя от "хомеопатките" купувала ли е тук Сребърна вода? Изобщо има ли такова нещо по тукашните г.ш.?

# 100
Свиря сбор за мюнхенчанки в събота сутринта след 9ч на летището!
Имам време до бордингтайм на следващия полет до 11,30!

Пепе, ще ти пиша като се прибера

# 101
  • в сърцето на един мъж...
Веч, ще видя как ще организирам домочадието и ще се пробвам да се появя Hug

# 102
Веч, по това време водя Ди на бг училище Rolling Eyes
Ама кога ще дойдеш да ни наснимаш всички баварки?! Hug
Пепе, не казваш как се справяш?

# 103
То на Пепето дали и остава време въздух да си поеме Laughing Laughing Laughing .

Добрутро.
Голям студ, ъгейн.
Аз не вярвам Вечка да дойде на фотошутинг в Мюнхен. По-скоро Мюнхен ще дойде до Заарско. Знаете как е - като Мойсей и байра.

# 104
Хм, при нас днес пък е по-топличко, цели 2 градуса, плюсови!  Sunglasses Само дето вали, но поне вали дъжд а не сняг  Wink

Общи условия

Активация на акаунт