Докато тихичко вали снежец, Майската дружинка ще празнува шеста месечинка

• 24 347
  • 735
  •   1
Отговори
# 180
лято!, не го замествам, после пак й давам да суче колкото иска, но поне така няма да заместя хранене, на което гърдите са ми пълни. Ако в 18ч. изсуче колкото й се яде, а остави 20-30мл. в гърдите няма да е толкова фатално, колкото гърдите ми да са пълни с 120-150мл. и тя да изяде 20-30мл. и пак да са пълни, нали? Просто за храненето в 18ч. и в 21ч. явно имам много малко кърма, защото малката много се нерви, дърпа се, пак се мята на гърдата и после пак се дърпа и плачка...и след 30мин. пак иска да суче. Та това ми помага да съм сигурна, че поне се е нахранила като хората вечер. От всичко, което изчетох за кърменето (а аз доооста поизчетох) реших, че по-добре малко "застояла" кърма отколкото много Laughing

# 181
  • София
Аха, ясно  Peace, благодаря ти! А какво мислиш за обърнатата схема - първо сукане, после пюрета и каши? Някъде четох, че до годинката не било нужно да се замества ядене... И че ако искаш да заместваш - първо пюрето, а ако искаш просто да опитва нови храни - първо млекцето.
А малкият спи вече 3 часа, ще започна още малко да се притеснявам  Crazy

# 182
Предлагам когато е по нервен и главно ръцете му са все в устата. Ако не иска, не яде,. на сила не става.. Бу или Ivy беше казала май на една от лекциите, че бебе не отказвало гърда, но не е така... но когато търси гърдата по често, то само  показва че млякото не е достатъчно. това не означава, предлагане на АМ, а повече търпение и предлагане по всяко време. Никой не е казвал, че кърменето е лесна работа, но пък е една незаменима емоция.  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Аз бях пробвала с кърмене и след това пюре, но яде по малко от половин бурканче от малките на ХИП.. помислих че е заради кърменето и спрях, но се оказа, че просто пюретата не му харесват. Вчера купих на sunval , с първото имам голям успех. Но пък от 190 грамовото, изяде половината /толкова бях отделила/ и след това Пак се кърмихме защото попъшкваше нервно.. сега не знам къде е истината.. все ще усетим как са нещата, но ни трябва още време.

Последна редакция: сб, 17 окт 2009, 22:03 от MINOLTICHKA

# 183
Чета ли си чета аз момичета, а когато седна да ви пиша Императора все нещо ще измисли да ме отвлече от компа. Е, сега той спинка сладко и съм решила да ви драсна по нещичко за всяка и като гледам все поздравления трябва да са.
Първо да честитя на Росита, браво мила за годежа много се радвам за теб хубаво нещо е сватбата сигурно много се вълнуваш. Вече две булки ще си имаме ти и Малачика Hug Hug. Като споменах, Малачика да я попитам видя ли във Вис Виталис чувалчета за спане, че вече нашето ни омаля.
Добре дошла на гагоги, леле ама ти с какво го храниш твоя бебок та и аз на Макси да дам, че килцата са ни малко!? Cry
Специално искам да поздравя, Рали за това, че не ни е забравила и отново е при нас, не че аз съм от най-редовните, но тя съвсем се бе изгубила, както това сега прави и Дандри и къде ли е Таня Б newsm78
На Чъст ВАня да кажа, не се притеснявай и моят Мкси спеше до преди седмица по същият начин през деня само по 20 мин., а през ноща ми се будеше за хранене и малко мрън брън, но сегааааааааа да го видиш спи по цяла нощ и през деня от 3 до 6 леле страшно съм щастлива вече мога да се наспивам като човек. И при вас така ще стане. Иначе през деня сме само на ръце, само с люшкане заспиваме, сам не иска да играе все да има някой с него, ама такъв се е той, не е като кротушкото Ксандър Heart Eyes HugКаня се да го откажа от това, но сърце не ми дава.
Мадленче страхони снимки и невероятни места, браво сигурно си си изкарала чудесно. Peace
Да поздравя Вяра Д за гърнето, леле какъв напредък само, а аз трябва ли да уча бебо още от сега като ние акаме все още само с термометър newsm78
Браво на Катринка за първите думички супер, ние сме само на гугу и това е. За маймунджелъците винаги има време, Макси сега ми дава ръка за здравей само когато е в настроение, иначе за пристъпването защото това все още не може да е ходене  Минолтичка доста  ви бяхме изпреварили още на 3ти месец Макси вече стъпваше, а сега нон стоп иска даго водим.
Е, хайде спирам, че се улях.  Crazy Цунки по муцунки на вашите бебоци от мен и от Макси Hug Heart Eyes Hug

# 184
ОООО императорчето иска да ходи, аз държа Бобко искъсо, но той мноооого се нерви. Днес ме удря и рита почти цял ден. Спал е само 30 мин, чак ми се струва отслабнал  Joy . Аз изобщо не бързам да прохожда, но Фелинка вижда що за чудо има в ръцете ми, докато се кърмим, винаги се бунтува. Не спира за минута. Понякога да си призная е малко досадно. Аз съм спокойна натура и не съм свикнала на такава борба, но пък ще трябва да свиквам. Детето не ме оставя да се отпускам. Simple Smile))  Аз и зъби не исках, но ето, че сега не хапе  "гадинката" и ги усещам та чак ме е разранил   #Crazy Ще оцелеем няма как
  Crazy
Хайде лека ви нощ.

# 185
Добра вечер, момичета!
Ние днес си спретнахме малко семейно домашно парти и така отбелязахме шестия месец на нашата принцеса. По случая приготвих салатки, ароматна пъстърва с гарнитурка, тирамису и едно кремче Simple Smile Пийнахме порядъчно биричка и винце и се надявам утре на млечен ден Laughing Ами, да са ни здрави дечицата и само да ни радват!
Мадленка, направили сте страхотна разходка из Лондон, така като гледам наситена ви е била програмата, браво, заредила си се с положителна енергия smile3521. Тази есен аз ще пропусна Лондон за съжаление, но ми липсва Sad Зайо, аз миналата есен водих сина ми и Диди, която беше още в корема ми Simple Smile, в  Natural History Museum - беше много впечатлен newsm10
Ани, мисля, че идеята ти за даване на пюрето в 18ч. е страхотна, ако отново имам проблем с кърмата, пак ще те послушам Wink Благодаря!
Филимонка, съжалявам и аз не мога да помогна.
Росита, честито!
Гагоги, добре дошла Hug
Мигле, Божин е много хубав.
Славаа, мисля че може да опиташ някакви хомеопатични, но се консултирай с хомеопат.
Marmorana, когато не ми е стигала кърмата и съм давала АМ - но само по веднъж на ден, в разрез с всички правила предлагах винаги първо АМ и после гърда, защото когато е на гърда после нямах никакъв шанс да й дам АМ. От около месец и половина обаче Диди абсолютно и категорично отказа АМ и всичко което й давам с биберон. Повдига й се когато доближа шише до устата й. Съгласна съм с Ани и Минолтичка, ако искаш да кърмиш предлагай гърда по-често. Аз също съм имала цели дни и нощи, в които съм кърмила.
Пак стана дълъг поста, затова лека нощ smile3524

# 186
Добър вечер мами!

Деси здравей миличка. Не съм забравила никого за секунда, но доста време след раждането бях в депресия около 4 месеца ми продължи. Не съм очаквала такова нещо, но ето че го имало, а пък и на мен  се случи. Не се притеснявай, че килцата са му малко, явно така му е добре на детето. Аз се притеснявах за голямата, че килцата са й малко когато беше, колкото нашите бебоци, а сега да видиш 30 кг е на 5 години и я подлагам на диета и неискам да ти казвам колко в трудно и ужасно.

А сега да ви се оплача Рая има вирус някакъв. Огнено червено й е гърлото, има храчки и сополки, от преди малко, в нослето.
Доки ни изписа Суметролим, Панадол и Флудитек и едни капки за нослето, които преди й ги слагах.
Още не сме правили 3-тата ваксина от трите поредни, защото е със сополи от 1 месец, то дойде време и за ваксината на 6 месеца.
Незнам как ще се оправя, но се надявам да оздравее бързо, за да може да й направя ваксините. Това ме най много притеснява.
Но въпреки болеста и обратно на всички форумски бебета Рая си яде за няколко бебета. КАквото й сложа в устата приема всичко /няма на кой да се метнеCrazy
Много плаче милата, всъщност аз по това разбрах,м че има нещо нетипично.
Тя е много кротко бебе и тоя рев ме уплаши.

Добре дошла на новата мама   bouquet

Поздрави на Росито!
Аз също мисля да се омъжа другата година и двечките ни щерки да са шаферки, но...... незнам дали ще стане. За сега всичко върви ОК, но има време до следващото лято. Не се знае накъде ще ни отвее вятъра.
Ще пусна снимка на новата прическа, но не сега че имам още дом. раб.

До скоро Целувки!   bouquet

# 187
  • Бургас
здравейте, мами!

не ми остава много време, чета по диагонала, за съжаление! така че, извинете, ако пропусна някого!
Росита, честит годеж и ЧРД на патерица! да сте много щастливи! Раличчка, дано и при вас се случи. все ми се струва, че бракът, сключен след като двойката е минала "пробация" с общо домакинство и деца, са по-успешни и щастливи (няма изненади - наясно са какво ги чака). Кремче, честита половин годинка!!! Диди е вече голямо момиче!!!!  bouquet
Мадленка, добре дошла! аз ти писах, преди да заминеш, не знам дали си получила - май имам проблем с личните. Малачика ми беше писала, но нищо не получих като текст. Ако си ме предвидила с прахчетата, пиши къде и как да пратя парички. Simple Smile
момичета, за кърменето си е така - трябва да си тъп и упорит. много воля иска. не тече просто така, от само себе си - навремето, като времената са били по-спокойни, може да е било по-леко. но сега всичко си влияе - особено храненето. в горещите дни се пробвах да карам на таратори и плодове - резултатът беше хранене на всеки час... така че, слушкайте Фелинка! преди по-вкусното и последното в хладилника беше за мъжа ми. сега е за мен! и той се учудваше на моя егоизъм, но е така вече - мисля най-много за малкия човек!
имахме с Ани цели нощи кърмене и цели дни с висене на гърда. но тя сама всичко си урегулира. сега даже има усещане кога кърмата ми е по-малко и суче по-малко. наваксва, когато е повече (през нощта и сутринта) но и ние като Ксандър сме с такъв режим - към 9 папаме, после в 3, 6, 9... после през деня сме на 2 часа. което понякога ми събира към 10 хранения на ден! броих ги и се изумих. което ме кара да се замислям за захранване. и аз като Казабланка съм в чуденка.... в четвъртък сме на консултация и ще го обсъдим. иначе в дом.условия се мерихме 7,500, 67 см... което е добре и май не изисква доп.храна.... лека нощ от нас!

# 188
  • гр.Стара Загора

Днес съм на ягодова вълна и ви черпя за 6-тата ни месечинка!
Кога мина половин година с това човече не усетих  ooooh!Да ми е жива и здрава!

Кошничка с рози, целувки от мен.
                                                                                                                                                  Поздравявам те мила за РОЖДЕНИЯ ДЕН.
                                                                                                                                                Пожелавам ти Здраве - то Винаги е нужно!
                                                                                                                                                 Пожелавам ти Щастие -то никога не стига!
                                                                                                                                                             Море от любов на брега на...
                                                                                                                                                           което винаги те чака някой

Честит Рожден Ден kazablanka_v!!!

# 189
  • софия
rosita,честита ви половин годинка!
Да ти е живо и здраво малкото човече!  bouquet

# 190
ВИЛИ,  ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!
Да си жива, здрава, много щастлива  и това което си пожелаеш да се сбъдне Simple Smile

# 191
Казабланка, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!! Да си винаги много обичана и щастлива със семейството си!   bouquet

Роска, честита ви месечинка - половин годинка!!!   bouquet Hug Не се усети тази половин година, няма да се усети и следващата, а докато се обърнем и ще ги женим...  Wink Живо и здраво да е слънчицето Евелин!

# 192
честит рожден ден КАЗАБЛАНКА да си жива и здрава и много обичана мама и съпруга

честита ви полувин годишнина на ЕВИ роси.
[/size]
бързо тече времето за нас с тези слънца в къщи всико е като на въртележка между щастливите усмивки на бебоците, плача, папкането, смяната на памперсите и докато се усетим вече правим гуш, казваме мама, ходим и растем ли растем......
Рали, от кога ти е болна Рая? Много серьозно ми звучи. Дано не е така, дано бързичко й мине всичко Praynig Hug И много ти се радвам за плануваната сватба, дори да са само планове си заслужава да си затвърдите семейните отношения с мъжа bouquet
Мами да ви питам вие до кога мислите да гладите  1ironing wash hangвсичи дрехи на бебоците, че майка ми ми казва горните вече да не ги гладя? ThinkingЕдна приятелка гладила до годинка. newsm78 И за къпането още едно въпросче,  кога се започва къпането през вечер

Мами, мога ли да ви помоля да помогнете на самотни мами като мен с подписа в петицията за правата на нашите деца. Ето линка  
http://bgpetition.com/petitsia_za_nashite_detsa/index.html

Последна редакция: нд, 18 окт 2009, 10:35 от Desislava Goranova

# 193
  • Бургас
Добро утро моми4ета, рядко се включвам да пиша но следя темите ни винаги.Искам да ви попитам за картофеното пюренце което си приготвяте, добавяте ли мазнина и каква- олио или масло че нищо не помня от баткото. И да ви се оплача бати имаше шарка варицела и сега Тедо днес и той е с една пъпчица Cry ,много неприятно но дано мине по леко при него.
Честито на всички месечинки днес.

# 194
Ч.Р.Д. на Казабланка и Вили!

Честита половин годинка на бебе Евелин!

Честито на днешните месечинки!

Нина, аз слагам много малко масло (на върха на ножа) за пюренцето с картоф, а й на другите, които приготвям.

Само да уточня, че бебенцето ми не е приучено изцяло на гърне. Просто я слагам от време на време и тя си пишка. Голямата и нужда обаче немога да хвана, защото я свършва по време на кърмене. А иначе бях чела още докато бях бременна, че децата си се раждат научени да пишкат и акат, но ние първо ги отучваме като им слагаме памперс и чак по-късно наново ги учим на гърне. Възползвайки се от прочетеното, реших да пробвам веднага щом малката почна да седи за по няколко минути и това е резултата. Така че мисля, че всяко детенце ще може сега да пишне, ако се сложи на гърненце. Иначе знам, че самото истинско приучване ще стане към година и половина - година и осем месеца, когато децата ще са готови умствено, физически и емоционално.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт