Докато тихичко вали снежец, Майската дружинка ще празнува шеста месечинка

• 24 347
  • 735
  •   1
Отговори
# 240
krem4e, благодаря ти за положителните отзиви за моите щури идеи. Засега имам завидна успеваемост с метода, така че го считам за добро попадение поне за нашия случай Laughing
Аз отдавна не гладя за стерилизация (от 45-50тия ден на Мира), а само за добър външен вид, т.е. само което има нужда, за да изглежда добре, струва ми се абсурдно да се глади при положение че дребните гризат де що им попадне в полезрението, спят в нашите чаршафи, гъшкат се в нашите дрехи и т.н., които са мноооого далеч от стерилност, а и вече трябва да изграждат имнунитет, нали?!
Къпането за мен самата е задължително всеки ден, така че неи виждам причина за детето ми да не е, освен това е страхотно преживяване за нея, така че никога не ми е хрумвало да го разреждам Naughty

# 241
Здравейте МАЙчета,
нека всеки който има някакъв повод или личен празник се чувства сърдечно поздравен.
От зеленчуковите пюрета на ХИП за над 4мес. възраст съм дала вече всички - броколи, карфиол, пащърнак (който малкия много хареса), ориз, грах. Освен това съм вземала и няколко пюрета на други марки Бебевита, Гербер и Алете на Нестле, така че сме яли също царевичка, тиквички и пр. Въвеждала съм повече от един зеленчук - преди обед по около 50гр. пюренце, досега нямам оплаквания.
Банан и ябълка за пръв път дадох вчера. Сурови - банана го намачках, а ябълката сладка, хлебна настъргах на рендето стана направо на пюре - много му харесаха и си ги омете. Проблеми - йок.
По повод кашите и аз ги правя по-гъстички. И на Амир така му харесват.
Къпането е здраве и удоволствие и както ние се къпем всеки ден, така и той. С гладенето обаче - само за пред хората. Кво да прайш, не съм слънце да огрея навсякъде.
Някой беше питал за хомеопатичните продукти. Давам като предварително ги разстварям в малко вода. Давам му ги с една малка чашка.
Пюренцата в микровълновата. Нямам подобна термолъжичка. Не бих се доверила - опитвам преди да дам.
Нощем се кърмим на три часа. Просто да подлудееш ...
Хубав ден и послушни наследници !

# 242
Здравейте момичета.
Аз да попитам на бързо, а после ще се върна да ви чета. С какво мажете тялото на бебчетата, и какъв шампоан за тяло ползвате? Благодаря предварително за отговорите, че моята продължава да се пъпчи, а вече не знам с какво да я къпя и мажа  ooooh!
Да кажа и за кърменето. За сега кърмя на всяко хранене, и предлагам после АМ, но много рядко си дояжда. Цедя се, все едно се върнах на 1-2 месец, когато се цедях непрестанно, дано поне има ефект. Но определено вечер не стига кърмата.
Лек ден  Hug

# 243
Добър ден и от нас.
На всички,които имат повод,ЧЕСТИТО!!!
MARMORANA аз къпя с Мустела,а тялото в момента мажа с млякото на Веледа и през ден един крем Lipobase ,предписан от дерматолога,когато Георги имаше някакъв дерматит.Сега мажа за овлажняване,въпреки,че неговата кожа не е суха.Ей така,за всеки случай.Както и през два-три дни къпя с Линола фет,пак профилактично.
За кърменето-кърмя,дори и по два пъти през ноща.Кърма има,ама защото си хапвам добре,то си и личи...... hahaha
За гладенето-само за външен вид.
За захранването-давала съм вече картоф,морков и тиква.И искам да питам кога да въведа плодовите пюрета?Трябва ли да съм дала всички зеленчукови преди това.И кога да ги давам плодовите на обяд вместо зеленчуковите или сладобедното хранене.
Офффф това захранване ми е пълна каша,мен ако питате бих си кърмила както каза Фелинка веднъж "до казармата и после да се оправя".
Ние освен вчерашното ни гости вечерта,тези дни не сме излизали и виждали нашите приятелчета по разходки.Много ни липсвате  Hug
Адашче,радвам се,че вече си на линия,дано и малката да се оправи бързо.
Леле колко изписах...

# 244
Къпането за мен самата е задължително всеки ден, така че неи виждам причина за детето ми да не е, освен това е страхотно преживяване за нея, така че никога не ми е хрумвало да го разреждам Naughty

Аз не мисля,че е необходимо да се къпе всеки ден!
Не говоря за миене на дупе,ръчички,лице и тяло.Това е задължително според мен!
И не само по веднъж,аз го правя постоянно.
Става въпрос за косичката.Ако не се поти или повърне и т.н.,може да се пропусне....
Личен избор!

MARMORANA,в началото мажех със зехтин,после минах на мляко на Нивеа.

Косата и тялото  мия само със шампоана на Бубхен.Пробвах и Саносан,но не останах очарована.Но пък кремчето им е страхотно!

# 245
  • софия
Радвам се,че харесахте закуската! Hug
Хайде сега и аз да се включа за къпането и гладенето.
Къпем детето всяка вечер,гладя му абсолютно всичко 1ironing,
падналите играчки ги измивам с вряла вода и тогава отново
ги давам.

# 246
  • София
Здравейте и от нас, че се позагубихме малко.Свеки беше при нас, а аз обикалях фризиор, очен, на пазар , насам натам, добре ми дойде.Бебко Любчо няколко вечери хич не спи добре, буди се ,нерви се, вероятно зъбките го тормозят, та сутрин се успиваме до 10ч.,ама не сме единствени. Crazy
Голямо ЧЕСТИТО на всички имали повод да празнуват, да не пропусна някой ,няма да изброявам.Живи и здрави, късмет и щастие!  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
За къпането - пропускали сме 5-6 пъти откакто се е родил, а за в бъдеше пак мисля да е всеки ден, може само косичката след време да разреждаме миенето й.Нека се учи на хигиена, а  и му е кеф на детето, измори се, папка и заспива.
За мазането - в началото с зехтин, после себамед, мустела и сега пак себамед/заради пъпките по лицето/.Миенето -себамед.
Успешно папкане на всички дечица! Mr. Green
Гладене - всечки дрешки без плетени и якета и т.н.
Според мен пюренцето трябва да се загрява поне леко. Peace
Браво за порадсналите бебоци. Hug
Ей, ама много бяхте писали! Crazy
Галче , успех мила Hug
При нас и днес има мъгла, дано се разкара вече за да излезем. Whistling
Хубав ден!

# 247
  • София
Здравейте и от мен! Тук мъгла няма, та предвиждам една разходчица малко по-късно...
Мигле, знаеш, че не сте само вие незахранени  Simple Smile - ето и ние, и Галя, а предполагам и Сиска, КайРен и сигурно още има.
За гладене все още гладя, както съм казвала, приятно ми е да се занимавам с неговите неща. Само че понякога нямам време и ползваме и негладени дрешки. Вълнените също са изключение, а и космонавтът и якетата, като ги купим.  Crazy
Оф, имам въпрос към тези от вас, които са "помагали" на акането с термометър - как точно действате? Че май ще ни се наложи, малкият вече няколко дни не е произвел нищо  Confused, а се напъва от време на време...

# 248
  • София/Варна
Честита половин годинка на бебчета Дария, Виктория и Петър!
Да са живи и здрави за радост на мама и тати!

desive78, нощем може да не суче добре детенце заради неправилно закачане. При нас се случва доста често, защото и двете в тъмното и просъница не сме много точни Wink.

Лято!, не пробва ли с Биогайа да го разхлабиш Иванчо? Г-ца Мърморана такива залпове направи след употребата му и вече няколко дни е много редовна.

# 249
Здравейте  Hug
Да си кажа и аз:
За къпането-при нас е ежедневие,Влади обожава да се цопка(с изключение на дните след ваксина-2,и последните два дни понеже има малко сополки).Много ни е труден  часът докато заспи ако не се е къпал,носиме го из целия апартамент понеже мрънка( къпеме го 1 час преди да заспи,а той си има режим -в 8 баня,а в 9 папкане и  сън).
MARMORANA  аз къпя Влади с Weleda-шампоан за коса и тяло,а мажа  тяло с A-derma а дупе с Weleda.
За гладенето-имаме си баба и тя глади всичко,но ако трябваше аз да гладя сигурно вече щях да съм спряла!
За храненето-няма да коментирам,че ние много рядко ядем  Wink
И сега и аз да поздравя всички имали повод да празнуват през изминалите дни-здрави и много щастливи.
Слава честита ви  годишнина,пожелавам ви да я празнувате с внуци и правнуци!
Честито и днешните месечковци,да са весели,здрави и много добрички!
Ние и днес не сме излизали,но нашият тате тази седмица е вкъщи и ще се радваме на неговата компания  Peace

# 250
Да се запиша и аз по обсъжданите теми Grinning
Първо честити месечинки на родените на 19. Много щастливо детство.
Гладя си все още и от двете страни, но не ми тежи, пък и мама много помага Wink
Топля храната по малко и микровълнова. имам нагревател, но така е по-бързо.
Къпя с Веледа и мажа с А дерма. Много съм доволна. И се къпем всеки ден защото ни е любимо занимание Laughing
За течности - не пием. По малко сок от ябълка  с вода и това е. Обожава пюре от морков и картоф, мрази броколи и тиква Laughing
За плодовите - яде ги с удоволствие, както и кашите. Мляко също, но сама си намалява дозите.
Лили, получих съобщението Wink
малко по-късно ще кача и снимка на чувала космонавт.
Има един слънчев лъч и отивам да го хвана Laughing

# 251
  • София
KayRenn, спрях му БиоГаята преди няколко седмици, че той пи почти без прекъсване 3 месеца  Rolling Eyes Не знам вече... Ти еднократно ли даде, или всеки ден?
Четох разни теми, май има и доста други такива случаи - редовни бебета, като направят определени месеци, и рязко намаляват акането. Май ще опитам да изчакам още малко, пък дано човекът си свърши работата!
А сега ще се приготвяме за разходка.

# 252
Hug Майчета, много пишете, бре, не мога да сваря да ви изчета!
Така отгоре-отгоре и аз да се включа в обсъждните теми.
Къпането - Ние се къпем всяка вечер - под душа от както е станал на 2 месеца. По-добре се изполива и по-лесно за нас. Баща му влиза в кабинката и го държи, аз действам със слушалката  Peace Не размъкваме корита  Crazy Козметиката ни е изцяло Мустела, но душ-гелът 2 в 1 се е изчерпал в аптечната мрежа, та взех Колоран (още не съм го пробвала).
Пране и гладене - всяка вечер му пера дрешките, с които е бил през деня, на ръка. На другия ден ги гладя - всичко от до! Нашите ги гладя от до, та остава неговите да не  Crazy За фаца и подреденост  Laughing
За пюретата - вече трети ден сме на ранни моркови на ХИП. Лапа, та ушите му плющят. След като 4 дни бяхме на картоф на Семпер, смесен с кърма, минахме на моркова - днес изяде 100 мл пюре, разредено с 20-30мл кърма и рИва за още + изцока цялата цица! Не можем да го изхранем тоя нашия синковец (пу-пу, да ние  жив и здрав), удари 9 кг  Laughing Морковите му ги разреждам с кърма и му давам да цока от шише с биберон за пюрета на НУК. С лъжичката не мога да сваря да му пълня устата, и той реве, мислейки, че свършва ... а и с биба е къде къде по-чисто, че петната от моркови не излизали от дрехите  Whistling А нямам стари и грозни дрехи да го обличам с тях специално за яденето му  Flutter От моркова се запече, та днес правихме упражнения с крачетата и малко с термометърчето ... Акото беше същия цвят като пюрето - отровно оранжево, но къде къде по-гъсто  Rolling Eyes
Следващите дни ще започвам и други зеленчуци, така докато не ги изредя всички за по 3-4 дни...
Течности - никакви не давам, освен водичка, но не пие ...
Това  е от нас!  Hug

# 253
Честито на месечковците днес,да са здрави и послушни.

MARMORANA аз мия главата на Ая с шампоан на Мустела,а тялото с измивен гел пак на Мустела,но от серията Стелатопия. Къпя я всеки ден,но понякога без главата,че нали сме с много коса(или по-скоро бяхме Laughing) пък и тя хич не обича да и я мия. След баня мажа цялото тяло или с балсама на др.Тайс или с А-дерма.

За пюретата нищо не мога да кажа,че още не сме ги почнали.

Все още гладя дрешките не за стерилност,а за хубав външен вид.

И да кажа,че бебка започна пак да се храни нормално в будно състояние.Дано миналите 2-3 дни да са били период,който вече да не се повтаря,че е ужасно детето ти да отказва храната изобщо.Направо се бях побъркала.
Аз пък се разболях и сега се моля да не я прихване и нея Praynig

Лято,Биогаята и при нас вършеше страхотна работа,пробвай пак да дадеш.

# 254
  • София
ех, докато се натутакм да изляза, то пък заваля дъжд #Cussing out.Яко ме е яд, ама да няма да  има пропуск ще го покажа малко на терасата. Crazy
Филимонка, радвам се , че малката вече хапва Hug
Честито и  на днешните месечинки!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт