Докато тихичко вали снежец, Майската дружинка ще празнува шеста месечинка

• 24 169
  • 735
  •   1
Отговори
# 60
  • о`майна лунна нощ е
Излизайте си спокойно на разходки и в студ, и във вятър. Номерът е, количката да е завита с дъждобран. Така детето остава на завет и дори се изпотява, ако е прекалено добре облечено.
Говоря от собствен опит. Оставяла съм баткото, когато беше на 8 м. на температура около 0 С. да спи в количката на двора на село на слънчице. Беше запотил джамовете  Mr. Green, а го бях облякла само с плътно ватено костюмче, без якета или ботуши.

# 61
  • вече Пловдив
Сега виждам, че днес Аркси е рожденичка.  Grinning Да си жива и здрава и много щастлива!  newsm51 newsm67

# 62
И аз ще говоря от опит. Никога не съм слагала дъждобран, освен ако няма зверски прахоляк или дъжд. Какъв е смисъла да го разхождаш с дъждобран, ако ще си диша собствения въздух и ще се спарва  newsm78 Че то у дома ще му е по-добре при всяко едно положение. Не съм чувала бебе да е настинало заради студени ръце или лице. А има и начин ръцете да се скрият в одеалцето така че да останат топлички. Вреден за бебетата /и не само/ е ВЛАЖНИЯТ въздух.
Днес бехме на разходка и нито съм навличала, нито нищо. Детето спа като къпано. С баткото не съм се прибирала почти зимата. По цели дни киснехме навън. Почна да се разболява, чак когато тръгна на градина, даже в детската ясла беше здраво хлапе Simple Smile)))
Роси хайде честито - таз година люлка, догодина Булка    Joy  
Честито на всички ИМЕННИЦИ!

Последна редакция: ср, 14 окт 2009, 20:05 от MINOLTICHKA

# 63
Дъждобран и аз не бих слагала , то става вътре като парник , а и мирише някак неприятно. Грешката ми беше , че ги пуснах с кенгуруто , а не с количката . Така краката и са били изцяло без защита само от ботушките, които явно не са много топли .

Последна редакция: ср, 14 окт 2009, 18:40 от Slavaa

# 64
  • София
Честито на Аркси!Жива и здрава,щастлива мама,всичко хубаво в живота!  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
Честити зъбки на Бо!Здрави и бели да са! Wink
Роси, честито и на теб, е това се казва изненада! Heart Eyes
Честито и на мъжът на Слава!  Grinning
Ние след дълго чудене ще  се задаволим с разходка на терасата.Добре че поне слънце грее навън.

# 65
  • Sofia
Ние не успяхме да излезем. На  мен ми се реве обаче. Любчо цял ден реве. Започнах и аз да му крещя Cry Никога не е бил такъв. Два часа правихх пюре, което той не поиска. Пак рева, после и кърма му давах и пак рева, плю. Всичко е в моркови, дави се, киха ужас! Заспа сега, а от някъде бръмчат с бормашина.  #2gunfire #2gunfire #2gunfire Дано да не се гътна днес.

# 66
  • София
desive78Hug Много ти съчувствам, надявам се скоро да му мине на Любчо!
 newsm59, Аркси!! Много късмет и хубави моменти!!
Роси, честит годеж! Много приятна изненада е било  Simple Smile Хайде, ще си имаме две булки значи...
Аз да питам за извеждането в дъжд. За мъгла ясно, че не е добре. А в дъжд? Не говоря за някакви бури и порои, а за ситен и тих дъждец. Извеждат ли се бебетата тогава?

# 67
Ние не успяхме да излезем. На  мен ми се реве обаче. Любчо цял ден реве. Започнах и аз да му крещя Cry Никога не е бил такъв. Два часа правихх пюре, което той не поиска. Пак рева, после и кърма му давах и пак рева, плю. Всичко е в моркови, дави се, киха ужас! Заспа сега, а от някъде бръмчат с бормашина.  #2gunfire #2gunfire #2gunfire Дано да не се гътна днес.

Знам колко е гадно като се наберат така. Аз събличам млдежа чисто гол на леглото и в повечето случаи настава голяма веселба. Пробвай да му пееш или нещо такова. И най вече ако на теб ти е нервно и бебо е нервен. Прегръдка за по-бързо окротяване...  

Мерси за пожеланията за бели зъбки. Дано наистина са белички... Praynig

Аз да питам за извеждането в дъжд. За мъгла ясно, че не е добре. А в дъжд? Не говоря за някакви бури и порои, а за ситен и тих дъждец. Извеждат ли се бебетата тогава?

Според мен пак си е влага и не е добре, но аз съм излизала...  Blush

# 68
Здравейте и от мен. Относно излизането в студа - наскоро слушах /в движение/ едно мнение на педиатър, който казваше, че за детето е хубаво да излиза за 1ч. при -15С, а за 2ч при -5С. Освен това редовно трябва да пие сок от морков, и нослето да се пръска със солен разтвор като подчерта че това е най- добрия начин за каляване. Добави също че за детето е най- важно да са му топли крачетата. . Мен лично ме беше страх да изкарвам бебка в студено време но май ще трябва да го правя. Днес я изведох за един час без дъждобран но добре облечена. Утре ако не вали пак така.

# 69
  • Велико Търново
Това не е нашата arksi  Crazy

# 70
И ние излизахме днес. Ръчичките и нослето ни бяха студени, също и ушите. Следващия път трябва да му сложа шапка и ръкавички май  Thinking  Иначе си купихме гащиризонче и яке  jumpuu но друга работа не свършихме  #Cussing out
Дъждобрана досега само в дъжд съм го ползвала, и мисля само в дъжд и силен вятър да ми е помощник Naughty  В Пикадили продават едни страхотни бебешки термо чорапи, мисля да си купя няколко чифта.

desive78 може да прозвуча досадно, но всичко е период. Този с рева и нас ни застигна и тръпна в очакване да свърши Mr. Green

# 71
  • Русе
Да се запиша. Първо поздравленията:
Минолтичка, добре дошла и честити зъбки!
Роси, страхотна изненада! Честито и прекрасна сватба догодина!
Славаа, да ти е жив и здрав мъжо и много да те слуша!
Честито и на всички именници днес!
desive78, дано бързо мине този период при Любчо!Така ще е вече от един период на друг. Само нерви и главоболия следват. Но една сладка усмивка или гуш решават нещата.  Hug

В понеделник тук валя и ние излязохме. Вчера (освен на консултация)  и днес не сме излизали. Духа ужасен вятър и ме е страх от падащи работи а не от студа. Не излизаме само при мъгла. При ситен дъждец да.
Вече писах че Гого е страшно кисел, не спи нощно време и само мрънка. Приспивам го на ръце. Венецът му е подут но не отпред а в страни и ако му излязат тия зъбки ще бъде като Дракула  Mr. Green Вече сяда по-стабилно но все още има нужда от опора. Дори сега е седнал в краката ми и блъска по бюрото. Кашите не ги признава. Хапва си пюрета с охота. Вече хапна и пуйка и мн. му хареса. Понякога след пюре дохранвам, понякога не. Каза "мама" и "пиш". Подава ръчички за гуш и за маникюр и когато му кажа да ме пусни-пуска. Любимата му игра и песничка си остава " Хей ръчички" съпроводена със съответните движения.
Прекалих с писането  Hug

# 72
  • софия
Slavaa, да ти е жив и здрав мъжът и много
да се разбирате и обичате!
Аз успях да изведа Ицето в парка,но само за половин час.Просто повече
не издържах на този студ. coldА и той беше нещо кисел.
Сега бихме рекордите по приспиване.Този път процедурата продължи
повече от час.
#Crazy

Последна редакция: ср, 14 окт 2009, 18:48 от smehorana

# 73
desive78, ако това ще те успокои да ти кажа, че карате скока в растежа, който е между 23 и 26 седмица от термина, а вие в момента сте в 24 (знам, защото и аз бях със същия термин, а и родихме на една дата). Пикът на този скок е около 26 седмица, така че дръж се  Peace и това ще мине.
Раличкоу, дано някой знае адреса на Бебз. Мадленка й има телефона, но е в Англия. Евентуално mam@cveti може да знае, защото предлагаше на Бебз да й гледа детенцето, но не знам как са се развили нещата от там на сетне.
Не сме излизали нито вчера, нито днес, не смятам че е фатално.

# 74
  • Sofia
Момичета, благодаря ви за подкрепата Hug
Ние все пак излязохме за половин час навън. Аз замръзнах, но на бебо му беше интересно след два дни вкъщи Grinning

eli_dechkin много неща знаете  Party

Общи условия

Активация на акаунт