Клуб "Парфюмен ценител" 28 - Най-неприятните...

• 44 625
  • 676
  •   1
Отговори
# 45
  • Варна
Паднах от смях тука.
Не понасям парфюмите на Есте Лаудер и Елизабет Арден, нито един от тях.
От другите - Долче и Габана - Сицили - мирише ми на ароматизатор за тоалетна. Дори тук в офиса за това го ползваме  Embarassed
Pure Poizon на Диор - направо ме удря в мозъка, мирише ми на  лекарство.
Като се сетя за още ще пиша.

# 46
  • виртуално
С доста парфюми не съм се разбирала, но най-непоносим ми е Eden на Cacharel - само след едно пръскане влетях в банята да се къпя.

# 47
  • София
Бижу  Hug как ще се чувстваш виновна, в никакъв случай! Имах предвид, че мога да харесвам МНОГО, но не мога да мразя МНОГО!
  bouquet

# 48
  • Sofia
И аз откривам мои любимци  в мразените.  Grinning (Не)харесването е тясно свързано и с химията, която правим с определни аромати.
Отидох на среща с приятелка, която не понася Синема, напръскана точно с него.
Веднага взе да ме души и разпитва каква е тази прелест, не искаше да повярва, че е Синема и мислеше , че я будалкам. Пак го тества - ами оказа се, че на нея наистина не и стои. Както и Пюр пойзън - върху нея химичен, лекарствен, върху мен нежни бели цветя.

От скоро не понасям плодови аромати - гади ми се ако кожата ми мирише на компот.

# 49
(Не)харесването е тясно свързано и с химията, която правим с определни аромати.
Мисля, че не е само това. Аз поне, като много, много не харесвам един аромат (като тези дето изброих примерно) и го усетя на някого, ми е също толкова гадно, колкото когато съм го тествала на себе си, Усещам го безпогрешно или пък, ако сбъркам, то марките са различни, но ароматите идентични, което знаете, че не е никак рядко вече. Освен това, вероятно не е аромата като цяло, а една определена нотка. Нехаресваната нотка, която съм усетила за първи път в даден парфюм, като я намеря в друг, той също не ми харесва.

Атти
Hug

# 50
  • Варна
Джуси кутюр - ненавист изпитвам към този парфюм. Вкиснали плодове, джибри, гнилоч. Два пъти го купувах, и двата пъти го експедирах моментално.

Един мой голям любимец масово се спряга за неприятен - Елексир де мервей. Но аз съм от щастливките, на които седи добре, даже прекрасно  Flutter Нито борчета, нито преперати за фурна. Портокаловите кори леко усещам, а смолата в него е приказна. Но само в голям студ. В топло и аз го мразя.

# 51
  • Sofia
(Не)харесването е тясно свързано и с химията, която правим с определни аромати.
Мисля, че не е само това.

Права си, но и аз не твърдя че е 'само' това.  Peace

# 52
Права си, но и аз не твърдя че е 'само' това.  Peace
Peace

Един мой голям любимец масово се спряга за неприятен - Елексир де мервей. Но аз съм от щастливките, на които седи добре, даже прекрасно  Flutter Нито борчета, нито преперати за фурна. Портокаловите кори леко усещам, а смолата в него е приказна. Но само в голям студ. В топло и аз го мразя.
О де Мервей е по-скоро препарата за печки за моя нос. Този, Еликсир де Мервей, има някаква мъжка нотка в началото, но тя ми допада. Много го харесах, добре ми стои, но... се изринах от него! ooooh!

# 53
момичета, темата не ме предизвиква към писане - мислех си, че мога да разкостя поне десетина парфюма, но не би  Blush
ще се пробвам да ги опиша в някои по-общи категории, но във всяка от тях има изключения, дори не едно и две  Laughing ; освен това някои от тези категории май само аз си ги разбирам като такива  Blush ; не харесвам /изброявам само по 1-2 парфюма, а не пълен списък подобни, повечето от тези съм имала/:
- парфюми с нотки на човешка кожа - сладни ми и има дъх на урина, пот, телесни течности най-разни - споменатата Монтана е от този тип, Румба
- парфюми, в които усещам пот - Кралството, Токад, Долче Вита - просто не мога да ги нося, а Долче Вита обожавам върху друга жена - в коя категория да я пъхна  Rolling Eyes
- парфюми, в които улавям една особена ретро-цветна нотка - например Лулу, Кензо Кензо
- парфюми, от които ме боли гърлото - Инстинкт д'Анимале, Меднес
- парфюми със силно алдехидна /или алдехидно-зелена/ нотка - Каботин, на моменти Белите Диаманти /но има и моменти в които ги усещам прелестни!/
- ретро-шипрови парфюми - нотка на 'повреден' парфюм  Joy - Мис Диор
- ретро-цветни парфюми /друг вид/ - Червената Врата, Целувката на Лалик /всъщност Целувката я харесвам ... от бутилката, но съм я носила веднъж, сърце не ми дава да я разменя  Laughing/
- парфюми с бели цветя - тубероза /Блонд, Фракас/, момина сълза /Диорисимо/ и всякакви комбинации от лилии, лотуси и т. н. /Чистата отрова, Ин Уайт/
- свежаци - абсолютно цялата категория с изключение на О де Живанши, но пък и него пръскам веднъж в годината  hahaha - разните О де Мошино, Лайт Блу, Лю пар Кензо ...
- вероятно може да бъдат прибавени към горните - парфюми с нотки на краставица  Sick; много типичен пример - Аква Масони - както някой каза в миналата тема: изгъзици  Laughing
- плодови аромати - и тук списъкът ми е голям, а ако има и кокосова нотка - дори не си правя труд да го мириша  Mr. Green ; все пак, има и парфюми с плодови нотки, които харесвам, но определено не са преобладващи; тук влизат и повечето плодово-шипрови парфюми като недолюбвана категория
- парфюми, в които улавям нотката на Ейнджъл - винаги се чувствам все едно съм напръскана с кофти имитация, от която ми прилошава
- парфюми, които ме потрисат поради някаква лоша асоциация - Цветето на Кензо /парфюмът не ми допада и без асоциацията/
- избягвам моно-аромати или плътни само цветни аромати - едните досаждат, а другите са прекалено плътни

пп уж нямаше да пиша много, а колко изписах  ooooh! hahaha

# 54
Синема и на мен ми е лекарствена и не я понасям. Става ми лошо само като си представя шишето.
Сицили ми мирише точно на ароматизатор за тоалетни. Него не го харесвам и върху други хора.
Забравих да напиша и още един омразен парфюм, с който често се подиграваме зад кадър и това е този с мрежата на Кристина Агилера. Мирише евтино и просто.
Не харесвам нищо на Елизабет Арден и на Mexx, както и на Дел Позо.
Лулу Кашарел също ми е неприятен.

# 55
Един мой голям любимец масово се спряга за неприятен - Елексир де мервей. Но аз съм от щастливките, на които седи добре, даже прекрасно  Flutter Нито борчета, нито преперати за фурна. Портокаловите кори леко усещам, а смолата в него е приказна. Но само в голям студ. В топло и аз го мразя.
Това е абсолютната истина. Винаги ще го свързвам с теб. Когота я видях за първи път и се наведах да я целуна в един зверски студ, мирише на Еликсира. Шлейфа му и се влачеше по цяла Витошка. Тогава го пожелах и аз и се надявах, че ще ми стои наполовина толкова хубаво.

# 56
Много е здравословно от психологическа парфюмоманска гледна точка да си напишем неприятните парфюми. Иначе се трупа напрежение според мен.
Аз не мога да обобщавам неприятни категории, като Аноя, защото винаги се оказва, че от някоя такава ми изскача любимец.
Но пък сега ме присетихте за Ароматикс еликсир. Мирише ми на древна гора, като от Властелина на пръстените. Мъхове, лишеи и друга флора. Лееко се пооправя като се развие, но остава все тъй древен като послание. Не е за мен.
Мис Диор, гха, ретро шипър, от най-върлите. Наистина ухае на минали векове. Така си представям да мирише криптата на някоя катедрала.
След тестването на Фракас и аналогията с Майкъл на Майкъл Корс, стигнах до извода, че не обичам тубероза. Тези два парфюма са ми от типа мазни цветни силняци.
Давам антиглас и за Knowing EL. Много лелско излъчване има този аромат. Само да вметна, че не съм го носила, само от шлейф са ми впечатленията. Не му знам съставките, но ми извиква образа на тесногръда лелка в деловодство.

Бижу виждаш ли, че не си само ти тежък случай  Wink Hug?

Elixir des merveilles не ме впечатли при тестване, но всъщност останах с чувството, че не го дооцених някак. Все ме гложди да го пробвам пак, имаше нещо в този аромат, което затрупах с другите проби отгоре и той спря да се бори за внимание и скри красотата си.  Затова за него нищичко не казвам. Имам усещането, че ще си паснем. Thinking

Последна редакция: ср, 14 окт 2009, 11:25 от Анонимен

# 57
  • Враца
А може ли да кажа за един дето ми хареса днес :
Джуси кутюр(благодаря на densi)  - много приятна сладост, плодове и цветя и има нещо което много ми напомня на аромат от детството ми, може би нещо на мама  newsm78 което го прави още повече харесван от мен. Май праскови и нектарини се прокрадват в началото.

# 58
  • Варна
А, сетих се за още един - Сикрет Обсешън на Келвин Клайн, мирише ми на шкаф, мухлясал шкаф.

# 59
  • Варна
Това е абсолютната истина. Винаги ще го свързвам с теб. Когота я видях за първи път и се наведах да я целуна в един зверски студ, мирише на Еликсира. Шлейфа му и се влачеше по цяла Витошка. Тогава го пожелах и аз и се надявах, че ще ми стои наполовина толкова хубаво.

Hug Hug Hug

Акуауоман - Роша. Мухозол и неорганична химия. Пръсках с него в тоалетната, и за там даже не ставаше. Изобщо повечето "акуа" са ми блудкави.

venush, да ти опресня спомена за Елексира с една проба?

Отдавна миналите векове при мен се връщат по-скоро с туберозните, отколкото с шипровите. И вдете категории всъщност не са мои. Само някои по-меки цветни шипри любя и то не да припадам чак по тях. Един-единствен Ком де гарсон 2 ми е свръх-любим от тази група.
Фракас, Маора, Сонж - изчегъртана архивна ракла, стая пропита с миризма на старост. Отнемат ми от жизнените сили тези парфюми, виждам си кожата сбръчкана, виждам паяжини, кал и война, но за това вече писах.
Кожените Бандит и Кабошар и всички подобни - ясно, да не се повтарям до безкрайност.

Общи условия

Активация на акаунт