ЮНСКИ бебета- тема № 93

• 24 450
  • 724
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте, момичета!
Започвам с молба към Анелия, моля те сподели и с мен твоя опит за захранването. Би ли ми ги изпратила на kaymakamova@abv.bg.
Поли, ето, че поговорката всяко зло за добро влиза в действие.
За спането Ицко заспива рано - към 8,30 и се буди още преди 12 часа, за да яде. Някой път се буди два пъти през нощта, някой път повече /като тази нощ например/. Свикнах с безсънието и не ми пречи. Знам, че съветват майката да спи с бебето през деня, но аз и в детската градина не спях на обяд та сега ли. При това до скоро бяхме все навън по разходки. Обличам го само с пижама - памучна, дори и боди не му слагам отдолу. Като спи в неговото легло го завивам с едно дебело пухенво одеалце, а като го взимам при мен е с моята завивка - от снощи олекотената. Мисля, че му е добре - с чувалчето доста се потеше. Вклчвам духалката само вечер преди баня и сутрин като му правя масаж и гимнастика и е гол. Аз не мога да спя на топло, трудно дишам, а забелязах, че и неговото носле хърка през нощта, ако е по-топло.
Катеринка, за хремата му слагах сребърна вода в носа и се оправи. Физиологичен разтвор вече му пръскам само докато е във ваната и нищо не усеща. А иначе беше голям рев и борба.
Килограмите - имам три излишни от раждането. Без да пазя никави диети и без спорт свалих останалите. Отдавам го и на гена - майка ми и сестра ми са много слаби, само аз съм леко закръглена, засега Grinning Пък и целодневните разходки си казаха своето.
Анджи, радвам се, че всичко с Гого е наред. Мислих ви Hug
Стана дълго, хайде после пак ще пиша Hug
А, забравих да кажа, че линея негра ми изчезна, а вътрешността на пъпа ми избела /че беше черен Rolling Eyes/

# 241
Ей ме и мен. Голяма съм забравана  doh кой питаше дали бебето се дави легнало и се закашля? Петър е така понякога. Май вече смогна да си гълта лигите и не се дави толкова често. По едно време си кашляше по различно време на деня, но определено си се даваше с лиги.

Лейла, тези дъвкалки са страшни. Ще потърся и аз такива. Дали има в Хиполенд?

biskai, нощес избегнахме първото сукане като давах настойчиво вода и биба!, ама така се оля милия (докато предъвкваше биберона на водата), че намокри чувалчето и го взех при нас, да му е топличко. Водата я дадох топла.

Гале, във фейсбук най-готиното е, че като добавиш приятели, те автоматично се информират за твоите действия и коментарите (ако има такива) ти излизат с известие. Навигацията е елементарна, преведен е на български, само дето има един милион зарибявки и постоянно те агитират да участваш в нещо. Аз игнорвам всичко (не ми се сърдете), просто нямам време за това.

Нана, и моят пъп е черен, много гадно. Все се улавям, че искам да го "измия".

# 242
Gmarinova,има ги в Пигисхаус,но аз ги поръчах по интернет от Пакостник  Peace

# 243
  • София
кой питаше дали бебето се дави легнало и се закашля? Петър е така понякога. Май вече смогна да си гълта лигите и не се дави толкова често. По едно време си кашляше по различно време на деня, но определено си се даваше с лиги.
За това и аз щях да пиша и аз забравих  Simple Smile Мони се кашля от лигите си, а вчера четох за никненето на зъбите и , че е нормално да се закашлят от слюнките си и също , че като порастнат го осъвършенстват за привличане на внимание  Mr. Green (ако ме разбрахте де, че не мога да цитирам точно сега)

# 244
Анжелина, благодаря незнам как се омотах в настройките а аутлука
така че който вече ги има да праща на новите проявили желание.

Инфото ми е доста разхвърляно, но вие ще си ги подредите.

Гъди и за Боянчо се отнася тази информация,
независимо дали е на кърма или на АМ то си се води кърмаче.

Хич не слушайте Нана 7504 че има за сваляне, тя е една кльощавелка хубавелка.

# 245
Самбоди, Петя и Франчи определено ми липсват! Много се надявам да се върнете скоро!!!

Полито, гадно, ама и аз злорадствах на гърба на крадците. Ето на това му се вика кофти късмет за тях  Joy И невероятен късмет за вас, иначе нямаше да имате кола вече.

Анелия, благодаря за мнението. Аз пък четох някъде (вече не помня къде), че противно на разпространеното мнение, месото не е силен алерген... Както винаги - колкото хора, толкова идеи!

А аз да не се похваля снощи... (с режима на сън) - сега и Ники се разболя и почти не спахме. Тя, за разлика от Сави (която тихичко проплакваше от хремата), искаше целият квартал да разбере, че е болничка и да й съчувстват. Една хрема - две бебета - два характера Simple Smile Днес съм на силни кафета и гледам така  #Crazy

Грийн, радвам се, че се появи и се моля проблемите ти да свършат скоро и да си спокойна и щастлива! Много липсваш наистина!

Албена, и ти се поизгуби и липсваш! Сладка Адка е порастнала много! Да е жива и здрава!  Hug

Хайде, Сави се събуди! Целувки и хубав ден!

# 246
Здравейте момичета Simple Smile

Нямам много време за форума и наминавам набързо.
Искам да ви предупредя нещо, понеже вече захладня, а все още няма парно и повечето сме на печки и климатици.
НИКОГА НЕ ОСТАВЯЙТЕ ВКЛЮЧЕНА ПЕЧКА ТИП ДУХАЛКА И БЕБЕТО БЕЗ НАДЗОР И НЕ СПЕТЕ ПРИ ВКЛЮЧЕН ТАКЪВ УРЕД !!
За съжаление повод да напиша горното е това, че прочетох за първокласничка, която е починала именно заради такъв тип отоплителен уред.
Детето спяло в отделна стая с включена печка, а корпуса на печката се разтопил и изпълнил стаята с отровни газове, следствие на което детето се задушило и починало  Cry

На нас в четвъртък ни биха третия пентаксим , нямаше реакции.
От следващият месец започвам захранването, Дани е готов. Прави ми впечатление като го хвана за ръчичките от легнало положение, той сам се набира до седнало положение и държи главата си права, т,е, не увисва назад / ох дали някой изобщо разбра какво пиша/, това било един от признаците че детето може да се захрани. Все пак ще изчакам още малко.
Вики я захраних на 3м и не знам дали беше правилно или не, сега всичко си хапва пу пу.
Месо на каката давах от 4м, харесваше и много от тези на Гербер супките, Хип са много гадни на вкус. Любимо и беше пуешко с царевица и ябълки  / не е лошо на вкус наистина/

Поздрави на всички

# 247
Аз има молба относно схемата за захранване:

Не може ли да я публикуваме на 1 стр. например, за да я виждаме всички? Няма ли да е по-лесно така  newsm78

# 248
  • София
Анелия, сърдечно благодаря за фаиловете  Hug Избрах си схема и вече съм доста ентусиазирана. Много хубаво е , че е описано колко лъжички, колко дни... абе точно такова нещо ми трябваше да видя. Благодаря пак   bouquet

# 249
  • около Варна
Geraldine Hug темичката не е за Жоро обаче, ами за каката, много тежко понесе ваксината, преживях кошмарни три дена, надявам се вече да е наред всичко, но няма да ви занимавам.

Да се включа малко по наболелите въпроси Mr. Green

Спане - боди с дълъг ръкав и горничка, завивам с дебело одеало, но от кръста нагоре винаги е отвит и започвам да слагам и някакво елече.

АМ давам Нутрилон, добре му се отразява, не се е запичал, по джоба ми е, така че това е най-удачния вариант за нас.

Захранване мисля да започвам на петия месец.

Килограми си имам 8 излишни от първата бременност, не е лесна работа две години да ходиш бременна Blush. Не обичам да спортувам, правя го по принуда, не ме разтоварва, и да гладувам не обичам Laughing , и време нямам, и съм адски изморена вечер, тъй че ще си ги понося май тези килограми известно време.

*Слънчице* , ужасно е това, което се е случило Cry

# 250
  • Ловеч
Здравейте момичета..
За схемата за захранване,моля и на мен да ми я пратите ако може на gloriagacheva@abv.bg или ако я направите на първа страничка ще съм благодарна,а и не само аз предполагам..
И ние днес няма да излизаме,но за сметка на това,днес за пръв път ще ходя на фитнес,решила съм твърдо,да видим само колко ще съм сеиозна..Иначе и аз родих секцио,но корема ми се прибра изцяло,както си върна и килограмите,бях качила 18кг...

Траян заспива към 21.30ч,яде сутрин в 6,но през ноща се буди и го взимам при мен..Иначе спи с боди без ръкав и пижама,с чувалче и мисля че се чувства добре..Ръцете и ние не ги вадим от устата,лиги текат като река,но все още ме виждам някаквипризнаци на зъби..Той също се дави доста често,но и аз разбрах че е от лигите...

За захранването,почвам от Понеделник,утре навършваме 4 месеца и реших да го захраня..

Още нещо исках да пиша ама изключих,после

# 251
привет и от нас в този студен ден, минавам набързо да благодаря за съветите относно захранването и мислим да се разходим малко из центъра /ще ползвам татито в ролята на кенгуру  Mr. Green /. по- късно ще пиша повече,  Hug на всички

# 252
Ей lili_to виждам, че си тук, драсни някой ред. Как е малката Симонка?  Hug 

gmarinova   - да аз пропуснах да кажа, че водата я давам леко затоплена, а не съвсем на стайна температура (на  стайна температура изстива и не я иска).

# 253
Хайде да помоля и аз за захранването  bouquet

Последна редакция: сб, 17 окт 2009, 18:11 от Мади

# 254
Привет и от мен Hug
Предиобед и аз го ударих на разкрасяване - боядисах си косата и се обезкосмих. Позаприличах на човек че покрай последните дни на неизлизане съвсем се бях изоставила.
Пратете моля и на мен за захранването ivi_i@abv.bg Praynig Наистина ще е хубаво и на първа страничка да има материали за него.
Аз от вчера вече пуснах климатика и е топличко из къщи. Искаше ми се да позадържа още малко, но ме достраша за малкия, а пък майната му на тока ooooh!
Иначе нищо ново при нас. Гледаме се. Все се опитаваме да си направим някакъв график на храненията и все не ни се получава Sad

Общи условия

Активация на акаунт