ЮНСКИ бебета- тема № 93

• 24 233
  • 724
  •   1
Отговори
# 45
Добро утро и от мен!

Ние вече сме станали, закусили, аз изчистих, Стефан даже подремна още една дрямка, сега чакам супилнята да изсуши и яхваме метлата...Време е да подновя тичането с количката, че в БГ само на сладки приказки го удрях по време на разходките Simple Smile Сега като няма с кого да си говоря, виж как бързо ще вляза във форма Simple Smile

Стефан си спи в чувалче...Слава богу, не се е оттучил да си заспива сам в креватчета. Та сега режима ни е горе-долу такъв
7-7.30 става
до 9 ч яде 2-3 пъти, като към 9 се приспива на гърда
9-10 дрямка
после през деня е свободна програма - обикновено спи по време на разходка, ако сме вкъщи лягаме и двамата към 1-2ч, но иначе не спи вкъщи
последна дрямка през деня е от 7.30 до 8.30 вечерта - мисля че това му остана от ранното лягане, докато бяхме в България
8.30 - баня и си заспива сам в креватчето
към 10 си лягам и аз, и го взимам при мен, да си го гушкам - не че той се буди Simple Smile
и през нощта е също волна програма - понякога се буди 2 пъти, понякога 5 пъти...

много съм доволна от килима на земята. Сега се върти като пумпал, е помрънква от време на време, главно зщото не може да стигне някоя играчка и да си я напъха в устата, или не може да се обърне...Но аз не хуквам вече при най-малкото помрънкване, т.к. знам че е в безопасност и да се забавя 10 мин,  нищо няма да му стане...Е, ако зареве силно, веднага го вдигам, но го оставям да си цвърчи Simple Smile

оо, забравих - честито на всички празнуващи месечинки, годишнини и рожденни дни!

# 46
Здравейте и честити месечинки на всички дечица, които порастват днес. Да са живи здрави и много да ви радват  bigdance2

Честито и на всички именници, които празнуват.

Полито 87 и Гъди, вашите постове са едни от най-свежите и като стил на писане, а и като начин по който описвате ежедневието си.

За кърменето, аз не съм кърмила нито ден, и не изпитвам угризения, нито го приемам за провал, за мен това е право на избор, който иска кърми, които не иска- не кърми. Дори не съм правила опити да предизвиквам кърма и си се чуствам много добре. Не е нужно да се изпитват угризения за това, да не би мъжете като не раждат и не кърмят да не стават за родители?  newsm12Като направи 1 месец започнахме уикендите да оставяме Пепи на майка ми и баща ми и започнах малко по-малко да си почивам и така през седмицата имам и сили и енергия да се грижа за него и да си играем, може би и затова от близо 2 месеца се смее с глас и ни се радва много (сега е на 4м). smile3521

Аз най-вероятно и днес ще съм цял ден вкъщи, но навън е прекалено студено за разходки, а и на Витоша има нещо бяло като сняг Shocked

# 47
Добро утро!
Ани, честита годишнина и от мен!
Честити месечинки на Боянчо и Норчето!
Вчера замалко и аз да купя чувалче на Стелиян, но нямаше нашия номер. Иначе добре се запасих с пюренца и в неделя живот и здраве започвам да захранвам с ябълково пюре. Ще рискувам и ще започна захранването с плодово пюре. Нашия човек наистина добре си качва - вчера го изтеглих за първи път след консултацията от 26.09 и се оказа че е с 740 гр отгоре (това с дрехи, но на консултация сме чак на 26.10), но това кърмене през два часа ще ме умори. Снощи за капак яде цели три пъти в същите часове като младежа на nana7504. Надявам се че след като въведем пюретата и малко по-късно и кашите ще ядем по-рядко и ще си изградим някакъв график. Постовете на момичетата които са спрели да кърмят ми звучат толкова оптимистично и свежо, че и на мен ми се прищява да давам АМ, ама като имам кърма няма да я спирам я  smile3521 Голяма кърмачка се извъдих точно аз дето не исках да кърмя изобщо newsm62
Аз първоначално виках майка ми да гледа Стелиян, но след един разговр с мъжа ми колко пренебрегната се чувствала майка му че не съм и го оставяла вече Стелиян е само нейна грижа. Ние се смеем на глас от доста време. Е, няма по-сладък звук Simple Smile

Последна редакция: ср, 14 окт 2009, 12:02 от ivi_81

# 48
Здравейте.
Още си допивам студеното кафе от сутринта...

Еми спи,и аз съм като октопод-простирам,мия чинии, wash 1ironing newsm28 1dishes

Днес я учих да яде с лъжица-сок от ябълка и круша,много е смешна,не знае как да го глътне.

Относно "обвиненията",че сме обсебени от бебешки теми,аз не съм съгласна Naughty
Запознах се с една групичка майки(общо сме 4), с които редовно излизаме на по питие,ходихме на театър,по разходки извън града и тн.И темите ни на разговор далеч не са само бебешки,дори понякога са доста вулгарни smile3505,типично за женска компание.

Смятате ли да се върнете към спорта вече?Аз обмислям,но нямам сили...

# 49
Спортът, който в момента практикувам, е "полегнала е Тодорка на дивана"  hahaha  Много го обичам, а и какво гръбче извайвам  Joy

# 50
ОООоо,Гъди,аз съм трикратен шампион по този спорт! Naughty

Но за нещо по активно,като доброто старо таебо,нещо немам сили да друсам целулит и бут!

# 51
Рая, аз към спорта се върнах 2 седмици след раждането, резултат имаше за 3.5 месеца си върнах старите кг, но вече ми се превърна в по-голям навик и от преди  и колкото и да ме мързи намирам сили и желание. Връщай се и ти към спорта, ще видиш колко тонизирана ще се чустваш.
ПП и аз потренирвам полегнала на легло или поседнала пред комп и ми се отразява най-добре smile3521

# 52
Здравейте момичета Simple Smile
не съм писала много отдавна все имам нещо за вършене.
Сега сме у дома, защото времето е много лошо и реших да се включа.

Гледам заформили сте спор, не са хубави тези неща "/

Моето момченце е добре, все още е само на кърма и не съм го захранила. За мен кърменето е по-лесно от АМ и по икономично, защото не ми се налага да изварявам шишета, купувам млека. Ето например днес няма вода до 18:00 и ако бяхме на АМ щях да откача, понеже съм сама с децата и дори вода не мога да отида да си купя.
Предния път с Вики се цедих и ми беше много досадно, това го правех 7 месеца и като спрях да кърмя - ами много по-спокойна бях. Но сега определено ми е по-лесно  имам база за сравнение с първото ми дете. Но кърменето пък ми е доста по-обвързващо, не мога да оставя бебето на никои за повече от 2 часа, все съм наоколо, само аз ставам вечер и т.н. на моменти ми идва в повече.
Мен ме е страх да оставям бебето така или иначе, само каката за няколко часа, но родителите ми идват у дома и много ми помагат.
В момента къщата ми е пълен хаос, на всякъде има играчки, пране и какво ли не още, ами нямам време да почистя, дъщеря ми иска много повече внимание и от бебето.
Данчо не е някой ревльо, но и той е на периоди иска само да го носи някой.

Къпя го към 19:00 и към 20:00 вече спи, гледам да му изградя някакъв режим, ама не ми се получава много с кърменето на поискване. Мен ме е страх как ще спря кърмата като порасне - сигурно ще бъде мъка, мастит, буци ох.

Той още не се обръща по корем, само на страни, смее се и много гука, а от скоро и крещи колкото глас има, не плаче а крещи и му е кеф  Crazy Зъби няма. След 2 седмици ще започна захранването или поне такива планове имам.

Утре ни е третия прием на Пентаксим дано няма странични реакции, че предния път имаше бучка на крачето 2-3 дни. Някое момиче беше писала за ваксина в гръбчето - това е много остаряло като практика спорд моята педиатърка , на нас само в крачетата ги слагат.

Приятен ден на всички и  честито на именниците Simple Smile

# 53
Мен в момента много ме мързи да спортувам, признавам си. Имам си и идеалното оправдание - грижите за детето, но и то ще се изтърка скоро  noear

Имам вкъщи един степер, който вършеше чудесна работа преди, обхващаше мускулите на краката, корема и талията   261uu Успях много да си стегна тялото с него, дори и леки плочки бях направила  smile3521 Може би ще започна с него, иначе също харесвам груповите спортове като аеробика, каланетика, тае-бо (който обаче ми взимаше здравенцето и надали някога ще го опитам пак)  running jump football  Като се застуди дълготрайно, ако майка ми си спази обещанието да идва да гледа Боян през съботите, може би ще започна да спортувам по-активно  Peace

# 54
Забравих да ви питам вие как слабеете ?  Rolling Eyes

Аз имам 10 кг отгоре и не мога да ги сваля, като спра да кърмя ще се подложа на жестока диета. За спорт няма нито време нито сили, ако не гледам децата то готвя , чиста и какво ли не.

# 55
За спорта - много ме мързи, признавам си, и от 2г. не спортувам. До вчера изразходвах достатъчно енергия с непрестанни разходки в парка и из квартала, че като спра на едно място и малкия вампир веднага се ококорва. Ама сега с тва лошо време като съм нон стоп пред компа за дупарата ми хич няма да е добре и ще трябва да се заема с нещо. Диети - не пазя Naughty
Чувалче имам от Ла редут, доста плътно е и като слагах няколко пъти Ицко в него много се потеше та го оставих за по-студено време.

# 56
*Слънчице*, слабеенето ми е болна тема  badscale
В началото за 2 седмици свалих 15 кг. и си помислих че ще стана пак елегантна за нула време  4470
ДА,ама НЕ  Animal Pig Трябва да спадна с поне още 10кг. cry
  Почти нищо не ми става от предишния гардероб,защото бях доста слаба за височината си.Не мога да кажа че ям много,не се спирам по цял ден,но съм  заковала на едни килограми и толкова  Crossing Arms
   Не ми се искам да се оправдавам с това,че имам бебе и кърмя  NaughtyИскам да съм красива мама,а не мекица с корем   food002
    На моя приятелка дъщерята ме попита дали чакам друго бебе  ooooh!  Трябва да намеря начин да се вталя newsm78
 smile3547

Последна редакция: ср, 14 окт 2009, 13:28 от LEILA BEL

# 57
Чувалче за сън - на Захи, Ласка, Пчела - последните две от баткото. Зимни са и без ръкави.
Летни имах на Захи, на Премаман и едно от трико българско /марка не знам/.

Ани, бебоци, именници, честито!!!

# 58
И аз имам още 10кг, ама ги боря, не кърмя и съм на диети постоянно. Първо ще сваля килата и тогава почвам със спорт и масажи, намислила съм и LPG процедури пролетта. И без това сега за велото вкъщи нямам време.
Чувалчетата ни са български от баткото, лятно и зимно без ръкави.

# 59
Да се включа за спортуването - нямам много време, но се опитвам веднъж два пъти седмично по половин час или час /зависи Тео колко ще разреши да играя таебо. Аз лично много съм доволна от програмите на Били Бланкс. Има една 30-минутна за топене на сланинки по корема и превръщането им в плочки и една Advanced workout плътен час тренировка. Гледам тях да ги играя.
Тази, която е един час, на 30-тата минута вече текат реки от мен ... но след тренировката съм заредена с енергия. Имам и една 8 Minutes workout, която е за когато нямам много време и сили.

Диети никога не съм могла да спазвам. Дори ефекта е обратен. Психически не издържам и започват да ми се ядат страшно повече неща .. Все пак водолейте са свободолюбиви хора и не обичат да бъдат ограничавани.

Килограми незнам още колко имам да свалям, нямам кантар и не искам да имам поради същата причина както с диетите, но определено не са малко Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт