ЮНСКИ бебета- тема № 93

• 24 449
  • 724
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Честита годишнина Ани, много любов и прексрасни моменти заедно ви пожелавам! Наистина добра равносметка  Peace
Как можах да ипусна на Боянчо месечинката  ooooh! Честита месечинка! Много усмивки да радва мама и тати!
Мъжа ми ми се обади да ми честити първи сняг, а при нас не вали...Той уж на бул. Каблешков (много близо до нас)...

Последна редакция: ср, 14 окт 2009, 09:53 от Geraldine

# 31

Ето, аз например сега ще направя едно "изказване", което най-вероятно ще породи упреци към мен, но:

Чувствам се прекрасно откакто не кърмя. Вече не съм така изнервена, имам много повече време, бебчо си има изграден режим. Обожавам да оставям децата на баби и дядовци и да се виждам с приятели или пък да отида на кино с мъж ми. Смятам да пусна малкия на ясла, когато навърши 2 годинки (да ми е жив и здрав).

Никой няма право да те упреква.Много е хубаво,че се чувстваш добре! Grinning
На мен лично най-неприятни са ми определени коментари от познати,които не кърмят,но се чувстват страшно виновни затова и прикриват чувството си за провал(което не би трябвало да имат!) зад зле прикрита злоба към кърмещите.
По въпросите за кърменето е излишно да се хабим да го мислим.Но ако искате,си записвайте някъде вълненията,както правя аз-след няколко години ще се смеем с пълен глас на някои неща,които сега преживявяаме много драматично. Grinning

# 32
Да, чувствам се прекрасно, че не кърмя. Но няма да крия истината - съжалявам, че нямах възможността да го правя по-дълго - както сега, така и с каката.

# 33
Анито честита годишнина  bouquet още много щастливи години семеен живот Hug

Днес е Петковден, аз се сещам само за Петя в момента, Петя да си жива и здрава Hug

# 34
Здравейте.
Честити месечинки на порасналите с още един месец бебоци. Все така здрави, хубави, весели и  засмени да растете.  

Чувствам се прекрасно откакто не кърмя. Вече не съм така изнервена, имам много повече време, бебчо си има изграден режим. Обожавам да оставям децата на баби и дядовци и да се виждам с приятели или пък да отида на кино с мъж ми. Смятам да пусна малкия на ясла, когато навърши 2 годинки (да ми е жив и здрав).

Подкрепям те на пълно. Аз също се чувствам чудесно от както не кърмя. Имах голямо желание, но претърпях провал. Известно време се обвинявах, но с подкрепата на мъжа ми и близките ми го преодолях, и се чувствам отлично. Не считам, че сега съм по недостойна майка на детето си.
За съжаление, не знам защо, но не обичам да оставям Иван на някого. Случвало се е няколко пъти, но през цялото време си мисля какво ли прави и т.н.

Има ли го това притеснение и при някои други от вас. Аз например го оставям по - често на моята майка и тогава съм по - спокойна. Само едни единствен път го оставих на свекърва ми и щях да откача. Не знам защо но и нямам никакво доверие  Mr. Green  Може и аз нещо да не съм фред, но за сега така чувствам нещата. Евентуално като порасне още малко, може да и го оставям и по често.

За секса- след първото раждане и аз изпитвах болка и то не само един два пъти, а повече (не мога да кажа точно, но известно време чувствах болка). Сега също си мислех, че ще е така, дори се бях приготвила психически за нещо такова, но за моя приятна изненада нямаше. Напротив, беше ми приятно  Embarassed

# 35
Анито, честита ви годишнина!  bouquet Пожелавам ви с Павлин много да се обичате, да се подкрепяте и да се радвате на прекрасните ви дечица Hug
На Боянчо, Норчето и Александър честити месечинки!
Полито, от това по-хубаво няма - ти и дечицата ти да се чувствате добре. И стига деление на кърмещи и некърмещи! Всички сме майки, опитващи се по най-добрия начин да се грижим и отглеждаме децата си.
Днес е Петковден. Честито на всички именици, ако има такива. Сред тях е и моя мъж, така че ви черпя виртуално /уви, не мога да слагам от красивите картинки или поне не съм се опитала/
Вчера си продадохме колата и сега ще има война за компютъра, че трябва да се търси нова Laughing
Втори ден сме си в къщи и вече изкукуригвам. Ицко и той все мрънка. А как ще я караме зимата незнам. Одеве ми се обадиха от службата да ме поканят утре на някакво събиране и смятам да отида. Лошото е, че Ицко вечер е много ревлив и татко му и баба му трябва да се оправят с къпането и храненето без мен.
Ицко взе много рано да заспива - още към 8 часа му се приспива и докато го облеча след баня пада страшен рев, а очичките му са полузатворени. Заспива докато суче, ноооо към 11,30-12,00 часа се буди да яде. После пак към 2,30-3,00 часа и след 2 и половина 3 часа отново. Няма отказване от нощното хранене и това си е ooooh!. А вече е на 4 месеца и половина.
Оф, тоя пост го пиша един час, но като му обърна гръб и веднага почва да цирика. Сега заспа и дано да поспи повече от 20 мин. както прави напоследък.
Виждам, че и Алиен е писала, че е Петковден и честити на Петя, но мисля, че тя празнува на Петровден - 29 юни.

# 36
  • Germany
Запис

# 37
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА MINDI I DENI!
Здраве, късмет и много усмивки да съпътстват живота ви!
Анито,  честита годишнина! Много любов и щастие!
Честити месичинки на Боянчо и Норчето!

# 38
  • Пловдив
Честита месечинка на всички. Да са живи и здрави.
Анито, Бъдете щастливи още дълги години и нека малките ви слъчица ви радват и стоплят живота ви!

biskai и аз съм като теб. Като си отидем на Карлово при майка й оставям Марина с голямо удовоствие, но тук на свекърва ми не смея и за това си я гледам само аз и мъжа ми и ако искаме да ходим някъде го правим с нея.Свекърва ми е гледала другото си внуче и има опит, но мен ме дразни подхода й към Марина.
nana7504 честит имен ден на мъжа ти! Да ти е жив и здрав!
Аз мисля по обяд да излиезнем с Марина. Ще я облека и хайде да се калява.

Последна редакция: ср, 14 окт 2009, 11:04 от ninand

# 39
Добро утро Simple Smile

Честита месечинка на Нора! Много здраве и да радва мама и тати с усмивките си!

Честита месечинка и на Боянчо -голям -бузанчо Simple Smile

anyto - Още дълги години семейно щастие и любов. Послушни деца и много късмет!!! Равносметката е прекрасна Simple Smile

Geraldine от месец спи в чувалче. Първоначално лятно, от 2 седмици зимно. Тео го  понася добре и не личи да го дразни. От зимното съм много доволна. Купих го за около 20лв от магазина на Нишава Стрелбище(не мога да се сетя името).

biskai   аз се чувствам по абсолютно същия начин за оставянето на детето. Също като го оставям на мама ми е по-спокойно. Иначе само мисля и се чудя какво прави с другата баба, какво не правят както ние с таткото искаме ... А жената е много добра, но незнам защо се дразня много за глупости ... и реално вместо да си починем с мъжа, аз се натоварвам много повече. Края на месеца ще ътуваме с група приятяли да покупонясваме, аз не искам да го оставям и ще си го вземем с нас.

# 40

Почерпете се за здравето на моята Нора.

Честита месечинка на Боян, да расте здрав и усмихнат за радост на родителите си.

Честит 7-ми месец и на Александър  Heart Eyes.

Ние преди малко ставаме  Embarassed, сутрин изпращам каката на ДГ и с Нора лягаме отново, то затова все се оплаквам , че къщата е разхвърляна.

Поли, напълно те разбирам, аз също изпитах това облекчение като цедях три месеца с каката.
Сега пък съм обратното , нали ви писах , че нямам търпение да навърши 4 месеца да з ахраня, да ама се замислих  , че свикнах с кърменето, не цедя , всичко е регулирано, времето е лошо и така или иначе сме залепени, защо да бързам  Rolling Eyes.

Добре че ме подсетихте за чувалче, с Ема изпуснах момента и по-късно така и не можах да я пъхна в такова чудо, в резултат на това до ден днешен спи отвита. Тези дни ще изровя, имах едно и я пъхам .

Днес мисля и степера да го почвам  newsm39, че не мога вече да се гледам  ooooh!.

biskai , нормално е да го мислиш Иван , когато нямаш доверие в човека , които ще го гледа.
Аз оставям Ема от раждането при свекитата за по една нощувка в седмицата, живеят много близо до нас, и когато някъде излизаме и определено се зареждам , а и детето се разнообразява. Като спра да кърмя Нора и нея това я чака.  Но нямам никакви забележки към тях относно гледане на деца, виж като е с майка ми все съм натръни, много е разсеяна  ooooh! и и дава само боклуци за ядене, което много ме дразни.

Анито , честита годишнина   bouquet, всичко най - най  Hug.

# 41
Честита годишнина, Ани Simple Smile Оплеви ли фермата вече или днес ще си дадеш почивка в полза на празника?! Много хубава булка си била Simple Smile

Е, Гъди, Боянски вече официално прекрачи датата за захранване. Ще чакам да се похвалиш. Кога ще го пробваш юнака?

Честити месечинки на Боянчо, Норчето и Сашето. Мисси отдавна не е писала, но бях чела постовете й в други теми.  Hug

Честит имен ден на всички именници!

По повод оставянето на децата да ги гледат техни роднини, още съм мнооого скептична. Някакси свикнахме с баща му да си го прехвърляме докато мрънка, знаем му програмата и го предугаждаме. Правихме опит тази събота с нашите, не съм доволна от резултата. Почти през цялото време е мрънкал и е заспал рано, объркахме режима. Смятам, обаче, че трябва да свиква с непознати, защото ще ми се стъжни живота после. От сега се замислям как ще го дам на детска ясла и сърцето ми се къса. Искам да се връщам на работа, ама искам и да го гледам. То като всичко друго при мен, винаги се двоумя. За съжаление, нашите баби са далеко и идват от време на време. Той за сега не може да свикне с тях и усещам, че се успокоява като ме вижда. Редовно висим пред уеб камерата на скайп да се гледат, но му е рано да разбира.

Чувалчета имаме, бях писала в предишната тема. И снимка даже качих. С чувалче обаче много се стопля, когато го взема при нас и за това го събличам. Като започне да спи по-дълго, непременно  ще си спи в чувала.

Мей, тая торта, направоооооооооооооооо.... имам чувството, че съм държана на въже. Не мога да се спра да ям сладко  Embarassed

# 42
  • Ловеч
Ани,Честита годишнина,всичко най хубаво ти желая...
Честити месечинки и на всички бебета които имат,да са живи и здрави..
Аз трябваше вече да съм излязла,но Тити реши че му се спи,та сега чакам да се събуди и изчезваме..

# 43
Ама наистина днес е Петковден - честито на всички именици!  Hug

Полито, колата ми е Seat Ibiza, на 3 години е, много е красива и маневрена. За мен това е колата-мечта - харчи малко, вози леко, добре изглежда, бързо набира, компактна е  Peace  Откакто я взех, станах голям фен на марката. Следващата, която ще си купя, е Seat Leon, влюбена съм в тях, но още са ми малко скъпички  Wink

За кърмата - не само се чувствам чудесно, откакто я спрях, но нямам и грам угризения  smile3521 Аз лично не приемам това за провал, просто не му е било писано на Боянчо да си хапва дълго време от цицка  newsm62

Гретхен, ще чакам да му бият последния Пентаксим на 25-ти, да се консултирам с лекарката и започвам захранването .

Абе и аз имам едно чувалче, но каквото е диване Боян, надали ще свикне с него. Бях споменавала вече, че от време на време заспива и с вдигнати крака, та чувалчето малко ще му пречи за тези упражнения   animal085

# 44
Ех, сега видях Катеринка на Viper в албумчето. Ми тя много порастнала, леле. И какви ги върши.... Къде си, Viper? Намерихте ли нова квартира?

Аз разглеждам албумите заради снимките за началната страничка. Открих, че ненадписаният хубавец е Велин, нали Аяс?! Дано не объркам някое бебе  Mr. Green До момента има около 25 снимки на дечица в албума за колаж. Само това ли ще бъдат?! Хайде размърдайте клавиатурите и мишките и качвайте.

Общи условия

Активация на акаунт