ЮНСКИ бебета- тема № 93

• 24 245
  • 724
  •   1
Отговори
# 645
И все още има време да честитя на тези бебчета и мами, които днес празнуват 5 месечинка - Емили на белаа и 4 месечинка - Стефан на Снежанка и на Янита - многооо здраве и усмивки от бебоците!   bigdance2

# 646
Поли Поли, Поли, съвременната психология отдавна е надраснала Фройд, ако и той да е в основата и. Така че, намеци за кърменето като причина за известни патологии в психиката, каквито имаше в поста на сиенаред, са малко смехотворни, но затова пък банални и първосигнални.
Моето дете, което боза 3 години, не показва грам зависимост от майка си, влюбено е в баща си (както си и трябва на тая възраст).
Е, ако пропуши в първи клас, ще препрочета Фройд- за оралната фиксация  Laughing (и ще си изям дипломата)

Съгласна съм с това, че не малка част от върденията на Фройд не се разбират правилно, дори твоето мнение го потвърждава /дори самия Фройд е казал, че понякога пурата си е просто пура/, но съжелявам , но над 90% от твърденията на Фройд са научно доказани и емпирично потвърдени. А по въпроса за оралната фиксация, мисля че трябва да се чете по-скоро Мелани Клайн, в която се кълнат всички англоговорещи, а дори и френскоговорещи психоаналитични педиатри. Надявам се, не съм те обидила, но много хора цитират Фройд без въобще да са наясно с дълбинната идея на неговите постановки.

# 647
Привет на всички,
аз съвсем не по темите които обсъждате да кажа че днес бяхме на педиатър, този път се държахме адекватно (като пиша в множествено число имам предвид главно мен...) сложиха и ваксината, а Вики дори маи не забеляза... опитваше се да си навре зялата играчка в устата. вече е 66см и тежи 7,6кг , а аз се чудя защо постоянно ме боли кръста...
За захранване сме на едно мнение с педиатърката, което много ме зарадва!! следващия месец зеленчуци, после плодове и т.н. като му доиде времето ще ми обясява и ще пиша какво се случва.

Божеее вие имате време и за маски, бих искала и аз, явно нещо ми куца в организацията на мен, нито готвя нито чистя, а дори вечер се къпя за 10 мин защото съм труп, дори почнах да си бръсна краката, което не съм правила от 15 години, защото нямам време да пусна епилатора, а бях заприличала по едно време на мата хари без да се усетя.... хммм определено нещо при мен е проблема

лека на всички

# 648
Sv

Сега прочетох за твоя Богданчо Simple Smile

Знаеш ли, че и моето момиче вървеше като него дребничко, малко надава, а на височина си расте. Все беше по -дребна от връстниците си. Успокоявах се че кърмените бебете качват по-малко кг, но като изостана с 1,5кг -2 кг вече стана проблем.  Захраних я на 3м, защото докторката мислеше че по този начин ще навакса.
Аз се цедях и и давах да пие от шише+ различни пюрета, каши и т.н.
Колко нерви ми костваше това, но иначе си беше здраво бебе , много пъргаво. Ходихме на детски гастроентеролог и ни предписа висококалорична диета за нея - това като беше на 6м.
След осмият месец започна да топи тази разлика, но аз тогава спрях да се цедя и давах АМ.  На 1 годинка беше 86 см и 8,5 кг.
Сега е с 1 глава по-висока от връстниците си и е много добре развита.
Като своя грешка отчитам това дълго цедене, понеже ми беше малко кърмата и явно съм и давала само от " предното " мляко, което не е толкова хранително.
Сега ако забележа че Дани не наддава достатъчно  и изостава веднага ще  започна АМ.

# 649
Екстра, тук най- накрая станало веселко. Писна ми да сте мили, вечно обичащи, подкрепящи и страдащи с виртуалните си дружки, драйфа ми се от подобен тип "сапунски" отношения в отчетните. Това в последните страници много по- реално, човешко и истинско ми се вижда на мен, да не говорим пък колко повече истина има казана по всеки от наболялите проблеми...
За кърменето май изчерпахте темата, та хайде спрете. Смятам - банално ще е и абсолютно безинтересно да споделям и аз моето си мнение, та ще пропусна.
daffodil ме кефи много с острия ум и език, който го му партнира, надявам се само да не е самоцел Whistling

На мен пък точно такива отношения ми харесват и ги търся под дърво и камък (щото са си кът в БГ #Cussing out )! В тях отлично се вписват и няколкото интересни, остроумни и цветни мами, които пишат изключително стилно, забавно, понякога хапливо, но никога подигравателно и злобно  Sick. Няма да изброявам, за да няма обидени, но ти си начело на класацията, Муцуна  bouquet.

Както знаем обаче, този стил на писане не се отдава всекиму и е въпрос и на талант, и на знания.  bowuu  Никой не отрича цветистия език на Дафодилката или на Сиена, но не съм съгласна с обидата към Петя, с подигравките за бебешкия "боц" на разнежената мама или с дъвкането на захранването. Това е мястото, където знам, че ако кажа нещо радостно за децата ми, ще бъде споделено. Или ако разкажа страховете си - ще получа съчувствие.  Останах с впечатлението, че 99% от мамите тук се чувстваха така през последната година. Но ако греша - значи проблемът си е в моя процесор.  #Crazy

За мен точно това беше този форум - сладък, сговорчив, дори и с многото си спорове. Досега те бяха с уважение към опонента или поне с много търпимост към другата гледна точка.  Но от скоро започна чесането на езици и меренето на талантите за писане. Нещо, което е по-добре да се прави в блоговете, а не тук. Преди време четох извън форума статия за "сладострастния" език в БГ-мамма. Много се смях и беше супер забавно. Но сега не ми е забавно, защото този отчетен форум си е и мое място, на което съм оставила много емоции.

Има много хляб за подигравки в моя пост - давайте!!!!  Wink  Twisted Evil  Twisted Evil

# 650
Забравих да напиша за плач по време на сън - Петър проплаква като заспива. Това го прави вече трети път. Не знам дали е период или нещо го мъчи, но щом се събужда с усмивка, за мен всичко е ОК Simple Smile

*Слънчице*, Hug  Hug  Hug за всичко, което споделяш!

# 651
Четейки последните постове ми хрумнаха едновременно няколко неща, само ще ги нахвърлям, без да се обяснявам кое към кого е насочено и защо, че е рано още за философии и малко ме мързи, а кафето още не е готово:

"Дафодилката" и "Сиена" си размениха също няколко удара помежду си.
"Нищо не сплотява хората повече от общата неприязън към една и съща личност."
"Човекът е човек, когато е на път."
Аууу, дойде време да извикаме тежката артилерия!
"Който търси - намира."

А, кафето стана.  Grinning

Без лоши чувства!

Последна редакция: чт, 22 окт 2009, 07:38 от sienared

# 652
Ееее, колко яко тука бееее!
СтанА си направо Клюкарника- интриги, цупни, разделяне на лагери, надпреварване коя е по-остроумна и на коя се симпатизира повече и т.н.
Ами сълзливо е тук- Отчетна тема е, а в тях така е обикновено. На който му трябват хард изживявания да ходи в ДиС и Клюто. Там се обсъждат доста злободневни теми, тука до тея дни го карахме по лежерно.

sienared, и ти ми липсваше.  Hug   bouquet  Hug  bouquet  Heart Eyes  Hug  bouquet  Heart Eyes
Не е кърмаческа стачка, сигурно вкусът на успокойтелното, което пиеш не му се нрави, но пиши в Хранене с АМ, там ще ти отговорят най-добре.

Тона вече загрубя...

Хахаха, че защо тонът да е загрубал? Тя се ебава с нас, аз й отговарям иронично? Ти обаче май четеш к`вот на теб ти кефне, а?

А Муцуна, захаросаните, сладникави, подкрепящи и вечно страдащи мой виртуални дружки винаги, когато съм имала проблем са ми звъняли и са се интересували от мен, бременността ми и болестите ми и болното ми бебе. Още първият път като ме приеха за задържане по спешност два дни по-късно Катеринка и Вайпър ме потърсиха да видят живали съм. При следващото ми инцидентно влизане в болница отново момичетата се интересуваха от мен. Аз също съм се обаждали и писала смс-си. Нещо лошо ли виждаш? Особено пък ти, на която всички тук се радват при редките постове.

Последна редакция: чт, 22 окт 2009, 07:58 от Франческа Салиери

# 653
Муцуна, аз пък ще ти напиша едно друго мнение за хомеопатията.
С Елица опитах няколко пъти лечение и какво се получи: успешно справяне с нощни кошмари и плач насън на 3 годинки, неуспех с 2 гнойни ангини, което доведе до хоспитализиране и венозно лечение - последния път докато бях бременна с Боян. С това се изчерпва моя опит с класическата хомеопатия - за съжаление не много успешен. Повече не съм посещавала хомеопатката, джипито ми е ЗА щадящо лечение, не бърза с АБ, изписва разни билкови илачи, засега съм доволна.
Преди да заведа детето си на класически хомеопат много четох, интересувах се, запасих се с търпение. За съжаление не срещнах разбиране от съпруга си, а е много важно да имаш подкрепа у дома, защото нещата се случват по-бавно. Та така, дали не попаднах на правилния лекар или просто не повярвах в този тип лечение, аз не знам, но факт е, че детето не се повлия добре и приключихме.
Около мен обаче е пълно с примери, които са положителни, много мои приятелки лекуват с КХ и са изключително доволни.
За хомеопатия не считам Боаронските гранули, Осцилококцинума, Еуфорбиума и т.н., тях си ги изполвам и без да питам лекаря си Peace.

Последна редакция: чт, 22 окт 2009, 09:04 от slavena

# 654
Ееее, колко яко тука бееее!
СтанА си направо Клюкарника- интриги, цупни, разделяне на лагери, надпреварване коя е по-остроумна и на коя се симпатизира повече и т.н.
Ами сълзливо е тук- Отчетна тема е, а в тях така е обикновено. На който му трябват хард изживявания да ходи в ДиС и Клюто. Там се обсъждат доста злободневни теми, тука до тея дни го карахме по лежерно.

Peace

# 655
.... И всички му викаха: "Върни се, откъдето си дошел, сине Йосифов! Не щем дърводелец да ни учи как да живееме .... "

# 656
  • София
Добро утро  Grinning
И днес май времето ще е хубаво. Аз вчера напазарувах много неща на Мони. Тук цените по магазините са направо смешни и не се сдържам  Embarassed

Форумите Бг-мама са с доста разнообразна тематика...Виждам, че някои, включващи се в дискусията са объркали форума...
Това е форума-  Майки (бъдещи и настоящи)
Форум за обмяна на опит и споделяне проблемите и радостите, съпътстващи бременността, раждането и отглеждането на бебетата.

Сигурна съм , че сте забелязали Клюкарник -Място за мнения и дискусии по теми, които не се засягат в останалите форуми. Общи приказки, клюки, спорове, актуални събития и проблеми, несвързани с бременността и майчинството.

И не на последно място Дом и семейство- място, където всеки да може да хвали или да се оплаква от съпруг, съпруга, свекърва, тъща, съседи и семейни познати. Обсъждане на проблемите, възникващи между партньорите, както и всякакви въпроси, свързани с домашния бит - обзавеждане, ремонти, строителство, почистване, цветарство и т.н. Всичко свързано с дома и семейството.
sienared, в този форум могат да ти кажат на какъв парфюм е ухаел мъжа ти  Peace

.... И всички му викаха: "Върни се, откъдето си дошел, сине Йосифов! Не щем дърводелец да ни учи как да живееме .... "
Или по точно: "Всяка жаба да си знае гьола"

# 657
Не разбрахте ли, че колкото повече се обясняваме, толкова повече ни подиграват, иронизират и изкарват най-големите тъпачки?

# 658
Добро утро, за които е добро.

Аз едва гледам, Боян ми прави стачки по отношение на нощното спане и не знам до кога ще ми издържат силичките и нервичките  Tired Може би трябва да сънувам, че спя - сигурно така сънят се натрупва двойно и после ще се чувствам по-свежа  newsm12 На всичкото отгоре, Жоро нещо не е наред с едното ухо, от вчера не чувал с него...Ами той и преди не чуваше, когато малкият се буди през нощта и пищи за ядене/гушкане, та сега съвсем не мога да разчитам на нощна помощ отникъде  Crossing Arms  Днес ще е на лекар, дано не е нещо сериозно, че само това ни липсваше като семеен проблем  Praynig 

Друго нямам какво да кажа, засега  smile3502

# 659
  • Germany
Не разбрахте ли, че колкото повече се обясняваме, толкова повече ни подиграват, иронизират и изкарват най-големите тъпачки?

Споко, ще им писне Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт