ЮНСКИ бебета- тема № 93

• 24 449
  • 724
  •   1
Отговори
# 345
Mariettа, не виждам нищо притеснително в статията. Все известни неща  Rolling Eyes  Абе, тя Дофодил пак ще каже, че се измъквам ама аз да си кажа- всеки си преценява сам кое е най-добро за детето му. Децата са различни и наистина по различно време са готови за захранване. Например на Симона й текат лигите като ни гледа да ядем, даже се облизва и примлясква.

адаш, честит ви зъб! tooth

за къпането- става при нас на Т около 22-23 градуса в стаята, защото в банята има душ кабина и заема цялото място почти.

Глория, да можеш да не даваш втория зеленчук отделно, т.е. ако си въвела моркова, после може да го дадеш с тиква.

# 346
Здравейте и от нас!От доста време не съм писала,ама не ми остава време баткото беше 2седмици вкъщи мъжото тръгна да пътува и аз останах сама с децата и не ми стига времето за нищо.Ние сме добре,малката расте при последната консултация бяхме 6.300кги 62см.Вече се захранихме и яде зеленчукови пюрета купешки гледам да са различни марки да не свиква само на една,е то има някой дето не ги яде.По принцип яде от 190гр.бурканче ама не винаги го изяжда до дъно,замествам така обедното млечно ядене.Педката също каза да започвам и кашите,и така вече ядем и каши с голям апетит,давам я към 5-6часа.Последно време е нервна събужда се вечер и сика да яде,а преди и давах чак към 5-6 сутрин дано да е само период.И ние чакаме зъби ама още не са излезли,а педката ни беше казала че венеца и е отекъл и скоро време ще избият а още ги няма  Rolling Eyesама засега с нищо не я мажа.Май трудно ще излязат.Аз я слагам вечер да спи с боди потник отгоре пижамка и я завивам с дебело одеяло,като не съм обърнала внимание какво я температурата в стаята ама дали е топло и затов ада се буди newsm78.Айде това беше от мен засега че малката се събуди.Надявам се скоро пак да пиша.По късно ще кача снимки в снимка.бг

# 347
Здравейте.
Вчера не ми остана време да пиша.Имахме много пълноценен weekend.Ходихме по села с компания,разходки,софри..

Какво сте се ошашкали с това захранване,няма нищо страшно.Решаваш с какво да започнеш и малко по малко въвеждаш храните.

Аз съм давала вече сок от морков,от ябълка,от ябълка и круша и банан-не е имало негативна реакция.

Днес започвам с пюретата Peace Ще започна с пюре от морков,защото вкуса и е познат.После ще дам морков с картоф,тиква,и тн.

Това супер късното захранване не го разбирам.Как ще яде детето само кърма до годинка,и тук таме някоя лъжица пюре,като децата след една годинка вече трябва да се приучват към преходна кърма newsm78

Аз ще заместя изцяло храненията в 2 и след това в 5.И без това Емануела суче непрекъснато през нощта-ням ада е лишена от мляко.А когато останат само сутрешно и вечерно кърмене-ще си спра кърмата.Предполагам че това ще стане към 7м.

# 348
Грешка-преходна храна исках да кажа.

# 349
Какви Био продукти бе хора....НЕ вярвам на това, та нали на вилата си имаме градина и пак слагаме тор на всичко. Няма зеленчук или овощки без тор и пръскане - ей така да го посадиш в земята... да да, само плевелите! А, и тиквата расте сама!!  Peace
В този ред на мисли - дали от пазара или от градинката е едно и също, въпроса е да бъде сезонно, т. е според сезона

Това е мое мнение.

Кърмата няма да я спирам - сутрин и вечер задължитено, за останалото време по моя предценка   Heart Eyes

# 350
  • София
sharky81 , не съм съгласна. Майка и татко никога не са слагали тор на овошните дръвчета, нито пък са ги пръскали с каквото и да било, защото дърветата ни не са 10 или 20, а много повече и на много години. Дори имаме две ябълки, на които татко се качва с помощта на въже и за пръскане и дума не може да става. Реколтата е толкова, колкото природата роди и това е.
На картофите преди много години слагаха оборски тор, защото баба и дядо имаха крава. Е, сега в селото има не повече от 5 крави, а за купешки тор пари не дават. Това е при моите родители, но не мисля, че и продукцията на бабите по пазарите е отгледна без химикали  Peace

# 351
И преди писах, че свекър ми е запален биоземеделец. Е, произвежда само за семейна употрба де, но пак стига.
Той не само че, не слага тор на нищо- нито изкуствена, нито оборска, но и разсадите си ги прави сам. Така че, за неговата продукция съм 100% сигурна, че е натурална.

# 352
Привет и от нас Grinning
Това супер късното захранване не го разбирам.Как ще яде детето само кърма до годинка,и тук таме някоя лъжица пюре,като децата след една годинка вече трябва да се приучват към преходна кърма newsm78
Напълно подкрепям Peace Все едно аз съм го казала Grinning
Аз да си призная вече от около седмица давам пюре от круша и от днес започвам да давам ябълково пюре. След поредното ни неакане вместо да мъча детето с термометри и дуфалаци му дадох пюренце. Прие го отлично. Хапва го с лъжичка със завидно желание и най-важното си акаме без да се напъваме постоянно. Точно трудното изхождане беше причината да избързам със захранването. Разбира след консултация с педиатър според който въвеждането на немлечна храна ще реши гореспоменатия ни проблем. Е, посъветваха ме и да давам сок в началото на третия ни месец, но не се съобразих с тази препоръка.
И друг път съм казвала че ще използвам готови пюрета. Като марки съм се насочила към Гербер и Хип.
Зсега не мисля да замествам напълно хранене, но може по-натък да променя мнението си.
Що се отнася до моята диета се ограничавам единствено от сладкишите и бобовите храни. Тук е момента да се оплача от непрекъснато нарастващото ми желание да пуша. От две цигари преди два месеца вече пуша по половин кутия и пия по литър кола Embarassed За щастие не забелязвам някакъв неблагоприятен ефект от това върху малкия, който до момента е само на кърма.

# 353
  • София
Ох писах ли днес не писах ли... малко ми се слива вече всичо. Моника ме побърка тая нощ и съм малко неадвекватна днес...
Анелия, чакам с нетърпение табличката  Peace
Грета ми писа и ще сложа файла където трябва  Grinning

vili_diankova , има ли пюре само от картофи на Хип или на която и да е марка? Ако има казвай, че много ми се ще първо с картоф да е, ама съм изпадна в дилемата дали да сваря сега купешкия или да изчакам до неделя, но пък ми се ще да не съм захранила непосредствено преди вторият ни Пентаксим...

Франчи, имам една молба... Някъде из форума видях да си писала за едни кистички на венците, които приличат на зъбчета. Нали не се лъжа, че си била ти? Може ли да обясниш за тях. Не мога да определя какво е това на венеца на Моника  Praynig

# 354
Сложих файловете на Анелия на първа страничка. Скоро ще се появи и нейната схема там. Ако имате добре систематизирана информация, пращайте/качвайте. Направила съм наш юзер в гугъл и шервам от там. На който му е интересно, да ми пише на лични.

viper, честито зъбче!

Момичета, конкретни въпроси може да задаваме в кърмаческия, на консултантите. Те са много адекватни, имат собствени блогове и отговарят там. Често въпросите ни се повтарят, но има и доста конкретика, която може да бъде решена своевременно. Аз чета Хедра и Бу.

# 355
Geraldine , Симона имаше такава киста на венеца, точно над кучешкия зъб. Бяла, перленовидна, безопасни са, не се третират по никакъв начин, изчезват от само себе си и са предшественици на самите зъбчета. Само от опит мога да кажа, че доста сърбят, защото пръстите й все бяха в устата и търкаха там.  Laughing

монокомпонентно пюре от картоф на пазара не се предлага.

Монокомпонентни пюрета на ХИПП са:
тиква
моркови
пъщарнак

Ганчев нямат нито едно пюре само от един зеленчук;

Гербер
Моркови
Броколи

Сънвал

Пащърнак
Фин алабаш

Последна редакция: пн, 19 окт 2009, 11:46 от Франческа Салиери

# 356
  • София
Здравейте!
Относно захранването на нас педиатърката не ни каза да почваме, но аз се подготвям от сега. Напълних доста бурканчета с белени круши, без захар - от домашна градина и ги сложихме само малко да се затвори капачката. Дали е подходящо да го давам на малкия и някой знае ли колко могат да издържат тези буркани извън хладилника?

# 357
Привет и от нас Grinning
Напълно подкрепям Peace Все едно аз съм го казала Grinning
Аз да си призная вече от около седмица давам пюре от круша и от днес започвам да давам ябълково пюре. След поредното ни неакане вместо да мъча детето с термометри и дуфалаци му дадох пюренце. Прие го отлично. Хапва го с лъжичка със завидно желание и най-важното си акаме без да се напъваме постоянно. Точно трудното изхождане беше причината да избързам със захранването. Разбира след консултация с педиатър според който въвеждането на немлечна храна ще реши гореспоменатия ни проблем. Е, посъветваха ме и да давам сок в началото на третия ни месец, но не се съобразих с тази препоръка.
И друг път съм казвала че ще използвам готови пюрета. Като марки съм се насочила към Гербер и Хип.
Зсега не мисля да замествам напълно хранене, но може по-натък да променя мнението си.
Що се отнася до моята диета се ограничавам единствено от сладкишите и бобовите храни. Тук е момента да се оплача от непрекъснато нарастващото ми желание да пуша. От две цигари преди два месеца вече пуша по половин кутия и пия по литър кола Embarassed За щастие не забелязвам някакъв неблагоприятен ефект от това върху малкия, който до момента е само на кърма.

Иве, за колата ОК, ама верно ли пушиш по половин кутия на ден?

Сега можете да ме изядете с парцалите, но аз съм на мнение, че това не е от типа "всяка майка си знае най-добре"

Редакция - май всъщност не е кой знае колко опасно, ако се кърми 1,5ч след пушене....не знаех
http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=686

# 358
http://www.papa-bebe.com/
тук са всички пюрета и каши

Isb аз съм давала така приготвени пюрета, което не става като го отвориш ще разбереш
вкиснато ще е .

# 359
  • София
Франчи, благодаря  Hug и Моника явно има такава кистичка-перлена, явно не е зъб  Mr. Green все пак зъби съм виждала и се надявам да ги позная  Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт