ЮНСКИ бебета- тема № 93

• 24 449
  • 724
  •   1
Отговори
# 420
То затова и аз попитах за граха, зеления фасул, защото и на мен ми е странно, че не се препоръчват при кърмене, а граха е от първите зеленчуци, с които се захранва newsm78

Като че ли е различно в различните региони - в зависимост от това какви са традиционните зеленчуци. Аз както преди написах, грах и зелен боб за едни от първите зеленчуци за захранване, които препоръчват тук. Грахът тук е много разпространен и е традиционен за кухнята им - така че предполагам от там идва. Сигурно на тропиците захранват с друг неща. А за зеления боб - ето такъв зелен боб се препоръчва - много по-фин от този, който ям в България, и почти без бобчета или конци:

Така че сигурно ще давам такъв, още повече че четох че е хубаво храната да е с наситен цвят, т.к. така се създава интерес - оранжева от моркови, зелен от грах или зелен боб, жълт от картофите.

Грийнлайф  Hug. Ако те разтоварва да пишеш тук, ние сме отлични душеприказчици! В противен случай - дори само да ни четеш, е важното, че си взимаш глътка въздух с кафето Simple Smile

# 421
От бързане забравих да честитя на месечковците! Да растат здрави и усмихнати!

Минди,Юли е такъв сладур с това бънджи,да го нацелуваш!

За дохранването след въвеждане на пюре,аз ще го правя докато Еми започне да изяжда цяло пюренце.Днес и дадох малко пюре,и тя после си търсеше цица.

И Емануела пищи много,както споделят доста от вас-явно сега бебетата са в пищящ период и си развиват гласовите данни hahaha

Greenlife,имаш нашата подкрепа Hug

А за обръщането-май повечето бебета не се обръщат,включително и моето.

# 422
Вижте какво правят хората в Куба  Joy  Това е снимка, правена от моя позната там Simple Smile

Хитро Joy

# 423
Снежи нашия зелен боб който отглеждат родителите ми е същия  Peace
Минди, Юли е много сладък пу-пу
Честити зъбчета на всички бебчовци  tooth

# 424
Greenlife, много съжалявам за проблемите ви, важното е да не се отчайвате и да бъдете търпеливи, с повече позитивизъм и постоянство всичко ще се оправи, сигурна съм  Hug 

Това с памперсите е много яко, а аз си мислех, че само българите сме изобретателни. Дори се учудвам, че все още не съм попадала на такава практика тук  Joy 

Боянчо също пищи много, толкова високи октави ги взима, че дори с музикален инструмент трудно ще ги докарам   hahaha

Лека нощ и от мен. Кой ли ще е следващият озъбил се бебок  Whistling

# 425
Момичета, понеже никой не ми отговори да питам пак. Когато се замества млечно хранене с пюре, млякото се намалява пропорционално на даденото количество пюре, нали? / как го написах  ooooh!, хич няма да се изненадам ако пак никой не ми отговори Simple Smile/.

Мони , ето как направих аз , първите дни когато давах по една -две лъжички му правех същото количество мляко , защото той хапваше мин. количество пюренце . На четвъртия ден дадох около половин бурканче пюре и дохраних с остатъка до млечното му хранене / той яде 210 мл. - и като дам 60 гр. пюре му давам 150 мл. мляко / на петия ден дадох 120 гр. пюре и направих 90 мл. мляко , и на шестия -седмия ден вече хапваше по 180 гр. пюре - което му беше достатъчно тъй като ми издържа 4 часа и половина до другото хранене . Ако имаш питания , тъй като не го обясних май много добре съм насреща  Hug

# 426
Минди за зеленчуково пюре говориш нали? При плодовите не се намаля нали? Дават се като десерт след зеленчуково когато се замести нацяло обедното млечно или греша?

# 427
Хм, на моята мома пък не и се хареса пюрето от моркови, приготвено от мен. Не се е мръщила, но го завърти из устата си и го изплюва. Май успя да глътне някакво минимално количество, ама не е съвсем сигурно. Та сега съм в чуденка утре пак ли да и предложа моето пюре или да купя готово, та да видя в моите кулинарни изпълнения ли е причината.

Анелия, мерси за табличката Hug Ще ми е полезна.

# 428
  • Germany
Минди, Франчи благодаря! Така си го представях и аз.
Иначе, на Брани картофа май не му понася много... цял ден пръцка и се гърчи от време на време. Ако и утре е така, картофа остава за по нататък.

# 429
anjeelina за зеленчуково говоря , да , засега давам само тиква . Плодовото пюре доколкото знам не замества хранене , а е като десерт . Някои майчета даже го слагат в млякото / като се ползват биберони за каша / и така го дават . Но още не съм почнала с плодовите , затова не съм много наясно .  Rolling Eyes Утре сме при Педи и ще я поразпитам какво следва  Wink

Мони , мое мнение , но картофа е безвкусен и затова не го избрах като първи зеленчук , моркова е много агресивен като вкус , а тиквата е сладка и е приятна , та затова се спрях на нея . За да улесниш приема на пюренцето , може да му слагаш малко млекце , така ще му се ослади повече . А иначе пир захранването и ние имахме критични моменти , в които си мислех че още не е готов за нови храни . Първите пъти му се догаждаше , втрисаше .. всички екстри , по нататък започна пък да ми реве на половината пюре и не искаше повече и не го насилвах , но ето че успяхме да заместим едно хранене . НО сме нямали гърчене и дискомфорт в стомахчето .  Peace

# 430
Плодовото пюре е десерт, но не се дава веднага след зеленчуковото
а между храненията или смесени със зърнена каша.

Четох че не е хубаво като отказва детето да яде даден  продукт да се скача от един на друг,
а да се изчака 2-3 и да му се предложи отново.

Гринлайф  Hug Hug Hug

# 431
  • Ловеч
Гринлайф Hug...И за траян ми бяха казали че има частична пареза на дясната ръчичка,въпреки че е секцио,и няма как да се появи,те я наричат и акушерска пареза,но така се получава при естествено раждане,не и при секцио...Както и да е,и ние две седмици бяхме на рехабилитациа,сега чакам доки да види дали има промяна и от това зависи дали продължаваме,или спираме....

Ох и аз май ще купувам бънджи,то  не се издържа 7 кг и отгоре на ръце,постоянно...

Траян също крещи като луд...Вчера за пръв път се обърна от гръб по корем,но от корем по гръб ми се струва че ще е догодина,толкова е мързелив..

Момичета аз лягам,че май фитнеса вместо да ме ободрява ме прави на парцал...Лека нощ,до утре

# 432
Гринлайф, прегръдки и от мен, всичко ще се оправи , сигурна съм  Hug

Като спомена Катеринка Куба да кажа , че там бебетата се захранват на три месеца с пасиран боб  #Crazy, свекито там е отгледала синовете си , пък ей на нищо им няма  Wink, . Не знам сега има ли промяна в схемата им .

Захранването и аз започвам утре, без схеми , взела съм няколко бурканчета на Хип и ще дам сигурно моркова.
Днес на Нора и биха ваксината , сега плачка и баща й я разнася  Sad.

Мони, аз на каката съм давала след всяко ядене мляко колкото изпие и така докато преминахме на по-твърди храни. Количеството постепенно намалява , когато започне да яде повече пюре, т.е , аз предлагам да си дояде колкото иска и сега така ще правя. Даже смятам да давам по половин пюре , за да си пийва повече мляко, което според мен е по-важно на този етап.
Така ме е съветвала педиатърката и аз съм изпълнявала, пък дали е правилно не знам.

Минди, страшен е Юли в бънджито  Heart Eyes.

Последна редакция: пн, 19 окт 2009, 22:57 от Mayflower

# 433
Greenlife, стана ми тъжно, защото си представям колко ти е свита душишката и колко ти е отнесено наистина. Аз бях по същия начин като ми казаха в 6-тия месец (спомняте си вероятно), че и двете ми бебки може да са с проблемни чревца и ще се разбере дали са проходими като се родят. Спомням си как карах колата след прегледа и за малко не направих катастрофа, защото не можех да се концентрирам, не можех да мисля за нищо друго, освен да намеря най-добрите специалисти и да помогна на бебките. Слава Богу, размина ни се, но няма по-голям стрес на света от този на майката, когато нещо с бебчето й не е наред. И дори да знаеш, че всичко е поправимо,  то си виси и тежи и ще е така до оправянето на проблема. Ние си имаме "скътани" 2 проблема, за които се опитвам да не мисля - шумът на сърцето на Ники и слепналите срамни устнички. Всичко е поправимо, но си го мисля...
Иначе днес бяхме на консултация и нашите бебонки най-сетне съвсем си влязоха в "нормата" след недоносеността им. Отне им 5 месеца Simple Smile Ники е една 5-месечна 90/60/90-манекенка  Joy - 65 см и 7,120 кг. А Сави е мъничко 5-месечно слонче  Laughing - 66 см и 7,750 кг. (Ники е качила 1,400, а Сави - 1,300 кг) Смятаме да даваме леко разредено АМ вече, защото от Аптамила качват доста.

Все се каня да ви похваля течния Тео бебе - мноооого съм доволна! И да похваля една помпа за носле

аз "всмуквам" сополките (без да ги ям  Laughing ) и от мен зависи струята, а бебките много се забавляваха докато им "засмуквах" секретите. Не ги боли, не ги дразни, не плачат! Страхотна помпа. На Bebe Confort е и я продават в "Малечко" в Борово (8,50 лв)

Последна редакция: вт, 20 окт 2009, 01:02 от KaterinkaM

# 434
Мила Грийнлайф, няма за забравя грижата и майчината ти любов в очите ти, когато чакаше да видиш бебчо в болницата, вълнуваше се кога ще дойде при теб, струящата от теб любов от снимките у дома....   Heart Eyes

Не ми се дълбае в това захранване, а и си признавам, не ми е интересно - има толкова много начини и видове...и още нещо - смятам поне до 5 навършени да не сме се захранили, а може и до 6 месеца.

Франчи, както винаги, много полезна информация, която винаги съм получавала от теб  Hug За днес отново благодаря. Безрезервно посвети времето си на мен  Hug

Момичета, вижте какъв проблем най-вероятно имам и как може да се помогне:
http://xedra.wordpress.com/2008/09/07/bliste/
Обърнете внимание, кърмещи мами!

Аз пък не познавам бебе, което не обича тиква.
При Стояни въобще не я дадох от първите, но в критични ситуации на дискомфорт, когато е искал само кърма, от другата храна ядеше само тиква Peace

Рая, много е опасно това с лъжицата, някъде пишеше много плашещи неща /които са се случили и то на 7 годишно момиченце в Германия с четка за зъби...та не бивало без контрол да се оставят и на тази възраст/, но не бой се всяка мама е правила такива неща - аз бях дала на голямото да си играе с нещо, от което той беше изровил дунапрен - лекарят ме нахока по телефона, за щастие намерих парчетата по пода, беше ги плюл, а майка ми тогава ми каза, че се дава картофено пюре, за да обгърне неразградимите парчета и да ги изхвърли така от организма си.......ужас, добре, че не се случи.
Мен пък ме е страх като започне да щъка малкият край баткото с дребните части от играчки............

Последна редакция: пн, 19 окт 2009, 23:50 от ayas

Общи условия

Активация на акаунт