ЮНСКИ бебета- тема № 93

• 24 449
  • 724
  •   1
Отговори
# 435
Грийнлайф, кураж миличка ,сигурна съм че детенце ще се оправи  Hug
Здравейте на всички,ние с малката Янита се изгубихме за известно време от хоризонта,но когато имам време хвърлям по едно око за да видя какво ново около бебчовците.Ами същите притеснения и терзания като нашите.Иначе на консултация ще сме в сряда и ще пиша тогава повече.
Да не забравя да честитя месечинките на всички които празнуват ,да не изброявам че да не пропусна някой.
Анджелина,радвам се че Гого е по-добре   Hug
Захранването още не сме започнали но смятам след консултацията в сряда да действам.
Много целувки и прегръдки за всички малки юнски слънца   love001

# 436
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Привет и от мен Hug
От много, много време не съм писала, но време не ми остава... Всички се разболяхме последните 2 седмици, то не бе повръщане, кашлици, сополи... Свекърва ми в болница влезе даже с пневмония. Големия Муцун още буха и точи цифките, отделно 3 групи смени в градината само за един месец...  Малкото повече от 10 дни кашля и в събота го заведох при хомеопат, просто бях сигурна, че педиатърката ще ме плесне с рецепта за АБ през лицето, ако го заведа при нея. Много ми е напрегнато, защото тепърва се запознавам с хомеопатията и действието й, а и да си призная не съм все още на 100% вярваща, но в момента съм сигурна, че друга алтернатива не съществува. В този ред моля някой, който вече успешно е лекувал децата си с хомеопатия да сложи едно рамо и да каже "споко и кураж" Mr. Green...
Иначе сме добре, детето расте, смее се, гука, хваща играчки и т.н. Не се обръща и по този повод искам да потупна аз на свой ред Грийнлайф по рамото и да й кажа "споко", въпреки, че четох м/у редовете... Големият ми синковец започна да се обръща чааак към 6-7 месеца, да сяда сам, да се изправя и да лази чааак на 9. За сметка на това проходи на година... Няма страшно, всяко дете расте и се развива с различен темп. Може би наистина е малко сдухващо, когато четеш навсякъде из нет-а за бебета, които на 6 месеца вече казват "мамо, обичам те", но не е болка за умиране Peace

Със захранването хич не ми се захваща, а май вече дойде моментът Thinking Бях си дала срок до 5-тия месец да го караме диетично на млекце, ама май ще поудължа... Хич, ама хич не ми се занимава ooooh!

# 437
Свежа Муцунке, добре завърнала се от бойното сополиво поле. Не подозирах, че една проста хрема е такова приключение с бебе (а в моя случай и дабъл вършън  Crazy) Аз също мисля трайно да се установя на хомеопатична вълна. Започнах да впръсквам в сополивите нослета Еуфорбиум (освен профилактичния Осцилококцинум), а педката днес не ме потупа по рамото за хомеопатията, нито пък я отрече. Просто не ме "чу" и каза да капвам Коларгол (който също е добро и доколкото знам безопасно решение за хрема, но бебките определено му се цупят). Та мисълта ми клони към въпроса за добър хомеопат и познавате ли такъв?

# 438
  • София
 Здравейте, мами и бебчовци и от нас.
Натоварено е с каката и за туй не пиша често, но ви следя и ви се радвам на постовете, особенно симпатизирам на Гъделчето.
Гъделче-барборкат си бебо и кака на японски често, тя обяснява , а Кали я гледа с интерес и се кокори на странните думи.
Честити месечини на всички бебчовци и от нас, да са голями дудовци и дудунки.
Нещо Петя, не я чета често да не се обиди на един пост преди време и да не пише често?
Ние сме "братство"- както казва една наша мама и трябва да си прощаваме и приемаме чуждото мнение за туй, веднага в темичката и да пише, че липсва.
Специално за Мил Кузманова- мила мамичко, съжалявам за трагедията която е изживяла твоята приятелка. Да загубиш родена рожба е най-тежкото изпитание за една майка и нейният дух. Дано никога не се сблъскваме с такава мъка.
И още нещо - споделете Софийски майки майчинството на коя дата ви го превеждат?  Hug

# 439

монокомпонентно пюре от картоф на пазара не се предлага.

Не съм чела темата нататък, но само да вметна, че монокомпонентно (много сложно за писане Mr. Green) пюре от картоф имат Семпер - в малко бурканче. Аз съм си купила няколко , но все още не съм захранила Боян и не мога да дам отзиви. От дъщеря ми обаче знам, че това бяха любимите й пюрета  Heart Eyes.

Редакция: видях, че Мони е писала за пюрето от картофи на Семпер. Сори.

При мен също се е получавало запушване на каналче няколко пъти, аз имам 2 операции на дясната гърда и явно имам и срязани каналчета, и досега Боян не я "обича".

Момичета, искам да се похваля - мъжа ми спечели много важен турнир по голф миналата седмица и отива на световни финали за аматьори в Испания в края на месеца. Покани ме да го придружа и на 28 тръгваме, да стискате палци да представи България достойно Grinning. Май с това ще се приключи и нашето кърмене с Боян, аз ще отсъствам цяла седмица, ще гледам да цедя редовно, но ми се струва, че ще е трудно да поддържам толкова време лактацията. Като се върна мисля да го захраня с тиква или картоф.

Последна редакция: вт, 20 окт 2009, 09:38 от slavena

# 440
Добро утро и от мен.
 Ние имахме много тежка нощ, Нора вдигна температура от втория пентаксим и цяла нощ мъркаше, но накрая и дадох малко панадол и си дойдоха нещата на мястото. Каката пък се напишка в леглото  /т.е. в нашето  Crazy/ и въобще не разбра, та сменяхме чаршафи, преобличах я, а тя така и не се събуди.. И това не се беше случвало повече от година .

За хомеопатията всъщност исках да пиша , че Ема на три години е половина е лекувана само така. Вярно не е боледувала нещо сериозно, обикновено грипове и една гнойна ангина, тя беше по-тежка , но никога нищо друго не й е предписвано. Не ходим на хомеопат, а педиатърката ни изписва , мисля че е ходила на такъв курс. И така пък на мен ми е по-спокойно, защото ако се наложи и друго лечение няма да го отрече категорично. Та може би така е по-добре да намерите педиатър привърженик на хомеопатията.

Катеринка,
страхотни пухчета са ти момичетата  Heart Eyes . Скоро ги гледах в албума колко са се променили.

Аяс, дано нямаш проблем с гърдите. На мен ми се запушваше пет пъти канал, но отдавна нещата се регулираха и сега няма проблем. Но затова помогна и неползването на помпа, а само детето. Когато ми се случеше Нора я слагах често на тази гърда и в рамките на един ден нещата се оправяха.

Последна редакция: вт, 20 окт 2009, 09:21 от Mayflower

# 441
Аз да почерпя че днес ставаме на пет месеца

# 442
  • Germany

Мони,[/color] аз на каката съм давала след всяко ядене мляко колкото изпие и така докато преминахме на по-твърди храни. Количеството постепенно намалява , когато започне да яде повече пюре, т.е , аз предлагам да си дояде колкото иска и сега така ще правя. Даже смятам да давам по половин пюре , за да си пийва повече мляко, което според мен е по-важно на този етап.
Така ме е съветвала педиатърката и аз съм изпълнявала, пък дали е правилно не знам.

Да, и аз така знам, но при Брани отказ от мляко няма. Изяжда си количеството пюре и след това си изцоква цялото мляко. Днес ще направя по малко мляко и ще видим как ще е. Освен това ми се въртеше в главата, че крайното количество пюре не е равно на количеството мляко. Бобо, примерно ядеше 190гр. мляко, а педиатъра ми беше казал пюрето да е 150гр. Ох, мразя го това захранване. То има хиляда неща за които трябва да се мисли и с които да се съобразяваме. Да почват да ядат всичко, че ми писна Simple Smile

Иначе, като ви чета за реакциите от ваксините, вече съм абсолютно убедена че Пентаксим няма да сложим. Ние за сега сме отложили всичко заради боледуванията на Брани, но като стигнем до този момент ще сложа Инфанрикс. Бобо реакция от нея нямаше и до сега не съм чела за реакция от тази ваксина.
Mayflower, дано днес вече всичко е наред при бебка!

# 443
Мони, аз също не съм слагала ваксини още, и на мен тоз Пентаксим не ми се нрави. Инфарикса на колко приема е и пак ли е поливалентна?

# 444
Момичета имам едни въпрос: Като ми превеждат болнични ми пращат СМС и с ПИК кода си гледам преводите, за майчинството пак така ли ще е?

# 445
Момичета имам едни въпрос: Като ми превеждат болнични ми пращат СМС и с ПИК кода си гледам преводите, за майчинството пак така ли ще е?

Да, по същия начин е.

# 446
Франческа, мерси Hug

# 447
Айде и аз да почерпя че днес ставаме на 4 месеца. Сори че не мога да слагам снимки Embarassed    newsm38 cheers  
Mindi, Missy3380, gmarinova и the1 честити месечинки на Юлиян, Йоана, Петър и Александър. Да са живи, здрави, обичани и щастливи. Все така да радват мама и тате.  

Катеринка и аз съм си купила течен тео бебе и наистина е много хубав.

Искам да попитам майките, които използват изворна вода на Девин, преварявате ли я?
Тази нощ като станах да правя млекото на Иван и ми се свърши водата. Сипах в каната от чешмата (досега все чешмяна съм преварявала) и я включих да се свари. Тази вода като кипна и като започна да пенясва все едно прах за пране със сода бикарбонат съм сложила в каната. Преля и се разтече кипящата вода по кухненските шкафове, та посред нощите се наложи да попивам гореща вода по пода и по шкафовете. А в каната не бях сипала много вода, нямаше и на половината, колкото да ми стигне за 3 хранения някъде. Ох нещо се олях в писането, но така се изплаших и си викам, "каква вода пием и давам и на детето въпреки че е преварена". Та моля ви споделете дали преварявате изворната вода на Девин, че аз сутринта не я преварих само я затоплих за да разтворя АМ.

# 448
Ами моето момченце се е обърнало един единствен път и то с моя помощ. За сметка на това, обаче, като му подам ръце се хваща за тях и се набира почти до седнало положение. Винаги е така - едното е за сметка на друго.

По повод снимката на Катеринка - ами с тая икономическа криза няма да се учудя и тук да виснат по просторите памперси и ВЦ хартия  Mr. Green

За плодовото пюре - за пръв път чувам, че е десерт. И за каката, а и сега за бебето, педито ми казва, че трябва да замести едно цяло следобедно ядене. Явно пак си е до личен лекар.

След двете седмици будене през нощта и ставане за закуска в 6, от няколко дена бебочко спи непробудно до 8.30-9 сутринта. Жалко, че мен не ме свърта в леглото до по това време.

И искам да кажа още нещо:

Лудо влюбена съм в съпруга си. Имам чувството, че с всяка изминала секунда го обичам все повече и повече. Той е толкова внимателен и мил съпруг, толкова грижовен баща. Благодарна съм, че имам такъв човек до себе си. Човек, на който знам, че мога да се облегна дори и в най-най-трудния момент. Извинявам се много за офф-а, но ми се иска целият свят да знае това  Embarassed

# 449
Муцуна, на малката лекувахме болно гърло с хомеопатично лекарство - оправи се  Peace За кашлица давахме Синекод, пак изписан от хомеопат.
Минди, честита месечинка!

Общи условия

Активация на акаунт