Коя е последната книга, която подарихте на детето си? - 2

• 50 394
  • 737
  •   1
Отговори
# 15
  • София
След "Матилда" и "Г.Д.В.", сега купих "Чарли и шоколадовата фабрика" и я четеме с интерес.  Peace

# 16
  • София
Последната която купих беше "Тайната градина".
Щерката е на почти 10 години - започна я и не й хареса нещо.

# 17
На Дани
На Вики

# 18
  • София
Записвам се да ви следя, че ние все още ползваме предимно наследствената библиотека.  Peace

# 19
  • София
От поредицата "Приказки незабравими в рими" му взехме за Гъбарко и Шишарко.
Хареса си и за Тракторчето Бръм, но бяхме си изхарчили вече всичките пари, та ще му я купим този уикенд.

# 20
Айде и аз в кюпа с продължението на Мечо Пух. Моите дъщери изобщо не оценяват оригинала, за сметка на това слушат с интерес приказките в за Пух в сп."Дъмбо". Така че вярвам, ще ще харесат продължението. Да, определено няма стила на Милн, но не е лошо за четене.

Последна редакция: чт, 15 окт 2009, 10:53 от Сребърен облак

# 21
Последните ни попълнения в библиотеката са "Ането" и Тошко Африкански" на Каралийчев, а също и "Ние врабчетата".

# 22
  • Пловдив
За да не е само запис да ви благодаря за споделените заглавия   bouquet
Поради финансова невъзможност да му насмогна на четенето, записах големия син в детския отдел на Народната библиотека в Пловдив. Тъй като от години не съм влизала в библиотека  Embarassed, останах приятно изненадана от доста богатия набор книги - стари издания, по-нови и някои от съвсем новите също ги има Simple Smile И то не са по една бройка за участие Wink
Ползвам темата основно да се насочвам какво да му търся Simple Smile
По повод на "Училището за магьосници" - синът ми също остана възхитен от книгата. Беше леко разочарован, че не успях да му взема и другата, но за жалост в момента я нямаше в библиотеката.
Лятото му подариха "Робинзон Крузо" и в момента я чете. Харесва я и то много, сяда да закусва дори с нея Simple Smile

# 23
  • Стара Загора
Карлсон който живее на покрива

# 24
"Майчина сълза" на Ангел Каралийчев

# 25
  bouquet"Пипи  дългото  чорапче"

# 26
"В страната на черната снежинка" - Любомир Пеевски

# 27
А Роалд Дал за каква възраст е? Има ли книжки от него подходящи за 5-годишни и кои са те?

# 28
А Роалд Дал за каква възраст е? Има ли книжки от него подходящи за 5-годишни и кои са те?
Има, но не знам дали са превеждани на български. За тази възраст подходяща ми се струва "The Enormous Crocodile". Тя е за един крокодил, който иска да яде децата, но те заедно с животните от джунглата го надхитряват и побеждават по достоен за въображението на автора начин.
Други подходящи за тази възраст може и да има, но аз не съм чела.
С "Чарли и шоколадовата фабрика" например бих била предпазлива, ако става въпрос за дете на под 7-8г. Страшничка е на моменти. Моите деца  бяха започнали да гледат филма като по-малки и доста се бяха уплашили, направо не го догледоха. Но вече са на друго мнение за филма и книгата.

Последна редакция: пт, 16 окт 2009, 20:23 от блажка

# 29
чудесно издание на най-добрите приказки на Шарл Перо - с твърди корици и много хубави рисунки

Общи условия

Активация на акаунт