Отговори
# 705
Хули, и аз така гласувах...

# 706
Здравейте момичета!
Borana, аз съм на tamoxifen, без zoladex, така че може би не става въпрос за икономия.
Кана, защо не пробваш салса или меренге - съчетаваш физкултура, музика и социални контакти, а може и някое младо гадже...../ дано мъжът ти не чете това  hahaha, а може и да отидеш заедно с него /.

Последна редакция: пн, 16 ное 2009, 19:14 от Vivir

# 707
  • София
Тя Кана може да си танцува със собствения мъж и в къщи!!!!!! Party Joy

# 708
  • София
Ако питате мен, може и сама да си танци, ако има ищах  Joy Joy Joy
Не е нужно да са двама, ако има настроение.

# 709
  • В царството на игрите:)
Искам да попитам, дали Золадекс се слага само когато имаш цикъл, защото мен този месец след шестата химия най - после ме пропусна. Това означава ли, че ми е спряло окончателно или не? И за какво по точно се слага золадекса и за какво се пие тамоксифена? Не е ли за едно и също?

# 710
Вие май за други танци намеквате Joy. Пък и сам в къщи удоволствието   не е съвсем същото, а и социалните контакти липсват. Wink

Последна редакция: пн, 16 ное 2009, 21:20 от Vivir

# 711
Искам да попитам, дали Золадекс се слага само когато имаш цикъл, защото мен този месец след шестата химия най - после ме пропусна. Това означава ли, че ми е спряло окончателно или не? И за какво по точно се слага золадекса и за какво се пие тамоксифена? Не е ли за едно и също?

По принцип, цикълът трябва да спе от химията. Но това пък зависи от лекарствата. При мен след 5 химия (май) ми поставиха първата Золадекс. Два вида са едната тримесечна (10-12 мл май), другата ежемесечната. Кава ще бъде зависи от хормоналните стойности...
Не, не е едно и също...Нас ни държат в искуствена менопауза, именно от Золадекса + Тамоксифена.. (егати обяснението му дръпнах.. ooooh!)... Миленке, нали и ти си хормонално зависима? Не би трябвало да имаш цикъл... Thinking

# 712
Трикси,тука съм.Не съм забогатяла,поне не финансово PeaceЩях да се похваля инак Grinning Blush
Слънчевото Лили днес са я оперирали,искаше ми се да прочета неин пост,ама.....Стискам й палци да е минало всичко по реда си и тя да се похвали след време с добри резултати.
Махнах си лепенката и си гледам шитата цица... SickГадно ми е,ама се успокоявам,че се разминах с малко. Peace Доктора ми е изписал Прогестогел,някой да има отзиви за него? newsm78Мноого мразя всякакви илачи,пък били и те за мазане,а тоя хормон трябва да си го мажа на "самочувствието",че да предотвратя евентуални нови появи. newsm78
Кана,аз ходя на салса тък в Плевен събота и неделя за разтоварване,няма такъв кеф-повярвай ми.Аз милата неразбирам от такт и съм много спъната,ама инструктора е страхотен/от където и да го погледнеш Laughing Mr. Green Blush/Та-горещо препоръчвам нещо такова Peace
До скоро,че една бандитка ме зове Grinning Heart Eyes Mr. Green

# 713
Мilmich, oпростено казано золадексa действа на хормон  отделян от хипоталамуса   в мозъка, изпращащ сигнали към   яйчниците който ги стимулира да   произвеждат естроген, като по този начин золадекса  временно спира работата им, а тамоксифенa действа на хормона произвеждан от самите яйчници, т. е блокира естрогенните рецептори.  Kрайната цел и в двата сучая е  естрогена.

Последна редакция: вт, 17 ное 2009, 00:30 от Vivir

# 714
Милички, благодаря на всички за съветите!

Бях днес на боди шейпинг - ами ОК е, не е лошо. Simple Smile
Аз обожавам музиката, за мен вълшебен миг е в колата с любимите песни...Wink
За това и исках танци, но латино...нещо не съм фен, а и трябва да се напрягам, т.е. да помня стъпки...лесно ли е?

# 715
Кана, ти иди и погледай в някоя група за дебютанти, пък после може и да ти хареса. В нашата група танцуващите са между 20 и 70 годишни, а 1-2 пъти в месеца има събирания в някой клуб или ресторант с много танци.

Последна редакция: пн, 16 ное 2009, 23:21 от Vivir

# 716
Кана,на мен не ми е лесно,но пък ми е забавно.Иди,виж,опитай PeaceПОсле има и партита за тренировка. Laughing
Ей на това парче примерно разгряваме:
http://vbox7.com/play:cb07fa07

# 717
  • София
Мimich, oпростено казано золадексa действа на хормон  отделян от хипоталамуса   в мозъка, изпращащ сигнали към   яйчниците който ги стимуира да   произвеждат естроген, като временно спира работата им, а тамоксифенa действа на хормона произвеждан от самите яйчници, т. е блокира естрогенните рецептори.  Kрайната цел и в двата сучая е  естрогена.
Момичета с риск да ви досадя, ще ви драсна малко данни относно хормоните, золадекса и тамоксифена:
хипофизата и хипоталамуса в главния мозък контролират работата на всички хормони.Изпращането на сигнали към клетките и органите става чрез нервите или чрез кръвта и лимфата, като в тях се отделят съответните хормони. Чрез кръвта и лимфата хормоните достигат до дадена клетка, свързват се с рецепторите на мембраната й и задействат онези функции на органите които са необходими в момента. Производството на хормони се влияе директно от състоянието на нервната система. В древния изток наричали органите на ендокринната система "жлези на съдбата". Смятало се че те приемат космическа енергия, която поддържа жизнените сили на човека вливайки се в невидими канали - чакри!.След бомбандировките във Великобритания по време на втората световна война много англичани се разболявали от болест на щитов. жлеза, която докторите нарекли "гуша на бомбоубежищата" - тъй наречената Базедова болест.
В женския организъм се образуват 3 разновидности полови хормони:
ЕСТРОГЕНИ- това са "личните ангели хранители на жените". Те превръщат слабия пол в силен, защитават сърцето, кръвоносните съдове, костите и нервната система, изглаждат кожата, помагат за изгаряне на мазнините. Сравняват ги по ефект с пластичната хирургия.
ПРОГЕСТЕРОНИ-намаляват влиянието на естрогените през втората половина на менструалния цикъл, създават необходимия хормонален баланс. Гинеколозите ги наричат "хормон на бременността" защото по време на бременност имат голямо влияние!
АНДРОГЕНИ - това са мъжки полови хормони, и те в женския организъм са в много минимални количества. Те обаче са важни, защото стимулират еротичните желания и ни предават повече сексапил.Увеличаването на нивото им води до прекомерно окосмяване, безплодие, хипертония, омазняване на кожата и появата на пъпки.
При стрес и преумора, при заболяване /пр.грип/нивото на естрогените пада и затова се появява слабост, нервност, апатия, сънливост. В такива случаи може да пиете около час след закуската витамин Е. Дисбалансът при прогестерона води до задържане на течности и появата на отоци. Трябва да намалите течностите и солта!!!!!
Това до тук за информация, а по-долу за случаи при хормонозависим тумор:
Женските полови хормони в повечето случаи стимулират растежа на рака на гърдата! Това е причината да се изследва първо рецепторния статус. И когато тумора е + се назначават антихормонални препарати, каквито са тамоксифена и золадекса. Золадекса го наричат голямото откритие на века! Той спира производството на хормони и естрогени и прогестерони от всички жлези които ги произвеждат , като действа директно на хипофизата и хипоталамуса/т.е. на централно ниво/, а тамоксифена на ниво яйчници.
Е, милички извода си направете сами, какво се случва с телта ни при антихормоналната терапия - т.е липсата на горните хормони!!!!

Последна редакция: вт, 17 ное 2009, 00:56 от margi4

# 718
Е, милички извода си направете сами, какво се случва с телта ни при антихормоналната терапия - т.е липсата на горните хормони!!!!
Ами Margi4 какво се случи? Случи се , че закъсахме с тайните оръжия, по- точно позагубихме някои и се опитваме да го компенсираме с житейска мъдрост .  Wink

В женския организъм се образуват 3 разновидности полови хормони:
ЕСТРОГЕНИ- това са "личните ангели хранители на жените".

Този естроген  не е ангел хранител ами май  опашат дявол излезе.   Laughing

Последна редакция: вт, 17 ное 2009, 15:05 от Vivir

# 719
Здравейте ...
Хайде.....кафенце...
( hahaha hahaha най-сетне намерих по-така картинка...)
Тук времето е слънчево и топло...Няма да посрещаме Коледа, а Великден... Mr. Green Честно казано, ми писна вече...искам студ и сняг...

Този естроген  не е ангел хранител ами май  опашат дявол излезе.   Laughing

smile3532 smile3532 smile3532 smile3532
и при мен излезе опашато дяволе... Mr. Green а не ангелче....

Общи условия

Активация на акаунт