Отговори
# 720
  • у нас - на брега на морето
margi4, благодаря за изчерпателната информация! newsm20 HugАко не е тайна, ти медицинско образование ли имаш? Та те докторите не ти дават толкова информация!
Що се отнася до хормоналната терапия, колко време след лъчето се задейства, или трябва предварително? Като слушам какви протоколи, колко се чака? Изобщо не съм наясно, а и никой не ти дава информация.
Ех, Муза, като казаха, че са спечелени милионите, си помислих за теб и си викам " Сега нашето момиче като е спечелило, ще ни направи една срещичка на едно хубаво местенце..." Ей такива неща си помечтах, ама нейсе! smile3506 smile3518 Нищо, другия път може да ни огрее! Hug  love001
Веси, благодаря за кафенцето! Дойде ми много добре, че каквото ми е мързеливо и заспало, едва стоя!

# 721
Привет и от мен,Съжалявам че не съм влизала скоро но нямам много време.Майка е добре,минаха 2 вливания със цисплатина,сега и го сменят с катбоплатина.Падна и косата,купихме перука.Общо взето първите дни и е лошо гади и се има и муслулна треска,има гофчив вкус,Яде всикчо което сте казали-ядки,стафи и т.н.НЕЩО ДА МИ КАЖЕТЕ ЗА 2 ЛЕКАРСТВА СМИСЪЛ ТАКЪВ КОЕ СЕ ПОНАСЯ ПО ЛЕКО.ега е в стационара,утре се прибира.

# 722
Привет момичета.
Аз съм онази, с медуларния карцином на щитовидната жлеза. Писах преди 10-15 дни.
Ходя си по разни изследвания, но това, което най- много ме дразни за момента е, че не мога още да си намеря лекар, който да ми каже какво точно да правя от тук нататък.
Прехвърлят ме от един, на втори, на трети, всеки дава акъл - може така, ама може и онака, и аз накрая не знам какво да правя.
А никой не ми казва конкретно, само се лутам.

Идея за лекар, който се занимава с този тип раци?

Имам питане за туморните маркери.
Правих Калцитонин и СЕА.
И двете са в норма, но СЕА е по- към горната граница (2.67 при норма 0-3.4).
Какво показва това СЕА и кога става притеснително.
Това, че не е 0 значи ли, че все пак има нещо?

# 723
  • София
Здравейте милички!
Йовче, да фармацевт съм! Нямам претенции много да знам, но се опитах да напиша неща които съм чела в дебелите книги!
Bengie мила това е за теб:
Понятието туморен маркер е всеки показател, чиято концентрация може да се повиши при наличие на ракови образувания / казано по -научно неопластичен процес/ в организма! Някои от Ту маркери се наричат класически, тъй като те се повишават и при обикновенни възпалителни процеси, т.е те са много неспесифични за раковите заболявания. Такъв класически Ту маркер е СУЕ /скорост на утаяване на еритроцитите/, такъв Ту маркер е и СЕА /карцино-ембрионален антиген/. Ето защо се препоръчва СЕА да се изследва в комбинация с други по-специфични Ту маркери, както е направено при теб. Стойностите на СЕА се повишават дори при пушачите. При теб е обаче в референтните стойности, видно от това което си дала като показател! Така че няма от какво да се притесняваш. Не е задължително да е 0, а важното да е в границите дадени като нормални! Дано това което ти написах да те успокои!

# 724
  • у нас - на брега на морето
margi4 , безкрайно много уважавам фармацевтите!  bouquet Имам позната, която ми е давала много полезни съвети, които по принцип трябва да ми ги даде лекар, но те са много "скъпи" на обяснения. Това за СУЕ сега го чувам, че е Ту маркер.  Знам, че по принцип, когато се повиши, значи, че има възпалителен процес в организма.

# 725
  • София
Благодаря Йовче!Винаги когато мога да бъда полезна ще помагам и професионално, пък ии......и житейски /все пак съм баба Маргич/
 Joy
Права си че СУЕ се повишава при възпалителен процес. Дори при зъбобол ако се измери ще бъде висок показателя!

# 726
Лили, виждам те на отсрещния тротоар... hahaha
Пиши как си,как мина всичко...  bouquet

# 727
Ей,и аз чакам новини от туй дете Laughing Mr. Green
Лили,драсни две думи поне-добре съм Hug Praynig
На другите-стискайте ми палци,тия дни чакам да чуя страхотна новина Peace Laughing Heart Eyes

# 728
На другите-стискайте ми палци,тия дни чакам да чуя страхотна новина Peace Laughing Heart Eyes

Гледай да е страхотна, да не е страховита... hahaha

# 729
Мацки извинете, но вчера прекарах деня в спане и нещо ме понаболява като се протегна да пиша, та само изчетох вчера и заспах пак.
Ами резната съм вече (макар, че на няколко пъти исках да си тръгна  Crazy не, не, тръгна не е точната дума - избягам  Tired )
Доктора е казал на брат ми, че е било много по-голямо от очакваното и че според него заради годините, на които съм смята, че е доброкачествено. Резултати другата седмица. Днес ми махнаха дренажа.
Доктора не е доволен къде ряза,не стигнахме до консенсус,даже не можахме да поговорим,нещо май ми се издрзни,че не се съгласих на идеята му за ареолата, а и не го знам къде точно е рязал сега, но нямаше човек пред, който да не каза, че не е рязал където е предложил, а където съм искала аз. Аз исках по ръба ама се съмнявам да го е нацелил по това къде чертаеше Tired И днес пред сестрата не пропусна "Може би си учудена, че разреза не е на типичното правилно място където ги правим, но тя искаше така". Нищо не можах да видя  Tired ама изражението на сестрата беше - едвам гледаше ----> Sick
Каза днес 6-7 конеца (  newsm78 май шева имаше в предвид)
Инак упойката беше добре - в момента, в който ми сложиха маската и си спомням първото вдишване, след това си отварям очите в леглото и виждам брат ми  #Crazy И той ми разправя, че като са ме докарали с количката съм си била с отворени очи, каквото са ми казвали съм го правела и съм се тресяла цялата, което са казали, че излизам от упойката-никакъв спомен нямам. Операцията е била час и десет минути. Как са ме връзвали незнам, но имам две жълти синявици на рамената, които ме болят повече от операцията май  Laughing и остатък от цитопласт по крака  Whistling
Това е моето приключение.
  bouquet Надявам се всички сте в топ форма  bouquet

# 730
Лили,много се радвам,че писа Heart Eyes.Всичко ще е наред-обещавам ти.За твое успокоение-аз съм с 6 конеца,които като разрез за много малко от това,което видях за сефте PeaceПоглези се и си почини-сега ти е паднало Laughing Mr. Green.Аз,въпреки,че майка ми беше тук и гледаше малката след операцията все се напъвах да свърша това-онова.Магарешка му работа.
Имай на предвид,че до края на седмицата го дават хубаво време,та може да ползваме прИмоцията,да ти дам телефон на ЛС и да се видим когато идваш на превръзка.Айде от мен да мине ще ти дам да си поиграеш с моето лЮкарство. Laughing Joy.Но предупреждама,че хапе-растат й зъбки. Blush
Сиско,дано не си лош пророк,мила Praynig
На всички останали+гореспоменатите-весел,слънчев и усмихнат ден ви желая bowuu

# 731
Муза, аз съмнай-добронамереният човек,когото можеш да си представиш,затова новините ще са страхотни... Да знаЙш... Wink

Лили, радвам се ,че всичко е минало успешно!  bouquet Дано и резултатите са добри! Praynig

Аз не мога да разбера едно-какви са тези изследвания,за които чакате 10 дена... Ами,ако недай си боже на някой резултатите покажат ,че е злокачествено,пак ли ще го режат за да проверят лимфите и възможните близки метастази... newsm78
Когато ми правеха на мен операцията,докторите до последно мислеха,че е фибром... Когато ме приготвиха за операцията,ми казаха,че първо се прави гефрир-вземат малко от бучката и я изследват на момента... От тези резултати зависи как ще продължи по-нататък операцията и колко ще режат...
Не съм чакала нищо 10 дена...
А може нещо да не съм разбрала правилно,както обикновено правя... Нали съм си заплес... Blush

# 732
Сиско,когато се прави с местна упойка действат така.
Предполага се ,че е фиброаденом,не го изследват на геврир,а го пращат в лаборатория.
Аз минах по този начин.Изследванията ми бяха готови на 9 - тия ден.

# 733
Добре де, ама Лили не говори за местна упойка доколкото разбирам.

# 734
Да и на мен това ми е интерестно.Един час и половина операция и то без изследване,не знам.
Според мен провинция.Това е.

Общи условия

Активация на акаунт