Помощ в търсенето на работа 2

• 74 639
  • 720
  •   1
Отговори
# 345
  • София, Лагера
...Или - "Как се виждате след ... години?"
Ами не знам - това би бил откровеният ми отговор.
Житейската ми нагласа е такава, че не правя дългосрочни планове.
Но не мога да кажа такова нещо на интервю, това, мисля, е повече от ясно
Добре де, защо не можеш да кажеш това, при положение че го мислиш?  Rolling Eyes
Така не казваш нищо просто, а това може да бъде проблем...

Представи си, че ти кандидатстваш за счетоводител. Питам как се виждаш. Ти казваш "нямам план" - ок, това е твоето мнение! Ако кажеш "Искам да стана шеф в срок от 3 години", то това е съвсем друга концепция. Може да се зарадвам, защото нашия Главен е на път да се пенсионира, може и да не се зарадвам, защото нашия е добър и не се очаква да напусне.

Обратния вариант - казваш същото, но само защото искаш да покажеш амбиция. Аз ти вярвам и очаквам от теб да риеш земята от зор да се издигнеш. Но ти не го правиш (защото просто не искаш)... еми нормално е да не съм удовлетворена, при положение че в самото начало психологическият ни договор е бил друг.

Лу, въпросът е безсмислен само тогава, когато не се интересуваш от отговора му или изобщо не е релевантен Peace

Последна редакция: пт, 13 ное 2009, 15:38 от Ноеми

# 346
Аз да се оплача и тук, че съм бясна.
Момичета, не започвайте работа дори и за 5 мин без договор! Нищо , че е криза и правим комрпомиси с много неща.
Поредният некоректен работодател е Учебен център Екатерина на "Дондуков"
След месец работа там и след тяхно предложение да прекратим отношения аз приех. След 2 дни обаче звъннаха да продължа, защото курсисти не приели смяната на преподавател( сумата за курса се плаща разсрочено). Те ми казаха друго, разбира се.
Отказах, няма да ме разиграват! Единият ден-прекратяваме, на другия върни се!
Накрая звънна управителката разкрещя се, че няма да ми изплати никакви пари, въпреки че съм си ги изработила с наистина сериозен труд и отношение!
Та запомнете-без договор в никакъв случай!

# 347
  • Belgium

Лу, въпросът е безсмислен само тогава, когато не се интересуваш от отговора му или изобщо не е релевантен Peace

Ноеми, аз за това казах, че зависи от ситуацията. В моя случай въпросът беше как се виждам след 10 години и беше ясно, че каквото и да отговоря ще е все тая  Laughing

Като го усетих, казах наистина какво мисля за този въпрос и девойката го прие  Laughing

# 348
И аз тук  при търсещите работа. Направи ми впечатление, че повечето не получавате отговор след като сте изпратили CV, и при мен е така... Странна работа. Дори лятото когато тук ври и кипи, и много хотели набират персонал, пускам 5-6 CV-та на ден, резултат= 0. И пак си намирам чрез познати, жалко, че е само за сезона...   Sad

# 349
  • до една звездичка
Направи ми впечатление, че повечето не получавате отговор след като сте изпратили CV, и при мен е така... Странна работа.

Тъкмо и аз щях да кажа, че спадам към същата категория, ако не бяха ми се обадили днес за интервю другата седмица.
А кандидатствах за тази работа през....септември. Crossing Arms

# 350
Не се отчайвайте,момичета.Работа винаги се намира,просто трябва търпение!

# 351
Боже, как съм я пропуснала тази тема...Аз бях на около 5-6 интервюта в рамките на 2 месеца и все още нищо! Sad
На две от местата аз отказах, след като ми бяха предложили да почна; на други три места не ме одобриха, защото наистина не бях достатъчно квалифицирана, и на едно последно място уж всичко беше ок, даже и график ми направиха, и в последния момент ми казаха, че са се спрели на друг човек. Абе във Варна си е бомба паднала зимата откъм работа...

# 352
  • София
Ух, попаднах на тази тема, и аз да се включа, прясно завършила, търся от Октомври. До сега търсих по специалността само работа, но от всички CV-та, които подадох, ме викнаха само на едно единствено интервю, а в bgrabotodatel.com прочетох много "цветущи" неща за него. Сега съм в абсолютен пас, защото ако те са единствените, които ме викнат, просто няма да имам избор. Сега трябва да чакам отговор за евентуално второ интервю, и ако и него мина, може да ме наемат. В София става дума. Просто много кофти момент избрах да търся работа явно. И не само при мен е така, при много мои познати положението е същото. Подават си CVта и от там нататък ни вест ни кост. А на някои места бях сигурна, че ще ме викнат поне на интервю, отговарях на критериите, но уви, никой отникъде. Една позната ми каза, че във фирмата, в която работи за една позиция кандидатстват 400 човека, ясно е, че конкуренцията е жестока. Така че явно трябва търпение, или да се хване каквото и да е докато мине зимата, пък после дано има раздвижване.

# 353
и аз да се запиша Simple Smile скоро ще станат 3 месеца вече без работа Sad в Бургас е много зле положението Simple Smile не ми се мисли smile3518

# 354
  • София - Бургас
Аз пък пуснах СВ през юни, обадиха ми се в началото на октомври Shocked
Но съм мн доволна, чаках тази работа, много я чаках и много силно я исках, е получи се...
Дано оттук нататък да върви...

Последна редакция: нд, 15 ное 2009, 18:40 от kaleia

# 355
Здравейте, момичета!
Скоро и на мен ми предстои търсене на нова работа - след 4 години на сегашната!  Confused Не знам как ще го преживея.
Съкращение. Успокоителното в случая е, че ще изплатят 5 заплати обезщетение. Но направо се депресирах, като прочетох по колко време чакате да се обадят за интервю. Още повече, че сегашната работа е тясно специалзирана и ще ми трябва време да изуча нови технологии ... Работодателят вече е подал всички необходими документи в Бюро по Труда.  Confused
Успех на всички търсещи работа!

# 356
  • с трима мъже :)
Здравейте, момичета!
Скоро и на мен ми предстои търсене на нова работа - след 4 години на сегашната!  Confused Не знам как ще го преживея.
Съкращение. Успокоителното в случая е, че ще изплатят 5 заплати обезщетение. Но направо се депресирах, като прочетох по колко време чакате да се обадят за интервю. Още повече, че сегашната работа е тясно специалзирана и ще ми трябва време да изуча нови технологии ... Работодателят вече е подал всички необходими документи в Бюро по Труда.  Confused
Успех на всички търсещи работа!

я кажи, като ти изплатиха обезщетението, какво ти дадоха - 5 заплати нетни или 5 заплати брутни?

# 357

я кажи, като ти изплатиха обезщетението, какво ти дадоха - 5 заплати нетни или 5 заплати брутни?

Трябва да са брутни, от които се удържа само данък 10%

# 358
Не четете глупостите в БГ Работодател. Много често там пишат хора, които сами са си виновни за "напускането". Аз така хващам и кандидати, които лъжат, че са напуснали, а като поискам референция и се оказва, че са ги уволнили...Но това го правя рядко, и само ако този който ми дава референцията ми е познат, защото има и много лоши работодатели.

# 359
Ами още нищо не са ми дали. Може да не е станало ясно, но аз все още съм на работа. Тази седмица ще се уточни от кога е съкращението. Но ако не се лъжа, мисля, че из разни мейли четох, че ще са 5 брутни заплати ... Иначе срам ,не срам ... все се оплитам кое е брутна и нетна заплата!  newsm56

Друго да питам: Оставам с впечатлението, че обезщетението ще е 5 х последно получената заплата. Тоест, ако съм била в болнични, ще получа по-малко пари. Защо не се дава 5 по твърдата заплата примерно?

Общи условия

Активация на акаунт