За добрата козметика - 3

• 102 691
  • 747
  •   1
Отговори
# 450
Аз имам следното питане. Днес си закупих Bio-Performance Restoring Cream на Шисейдо, но преди това си бях взела мостра от крема, която беше залепена за картонче със състава на крема. Може би защото  чета тази и другата темата още от началото, но реших да сравня състава от мострата с изписания на кутията и се оказа, че има огромно разминаване - и в подреждането на продуктите, и в самия състав - на кутията една част от съставките липсват.
Та въпросът ми е кой от вариантите е верен?

# 451
Аз само да кажа,   bouquet на Софи, FDA и всички други които всеодайно помагат да сме красиви!

# 452
Аз само да кажа,   bouquet на Софи, FDA и всички други които всеодайно помагат да сме красиви!

Присъединявам се.

# 453
  • Плевен
Sofi, моля за мнение относно тези 2 продукта:
1. флуид Aroma Purete - Matte Finish Skin Fluid на Decleor -  Съставки: Water, Cyclopentasiloxane, Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer, Cyclohexasiloxane, Polyethylene, Butylene Glycol, Glycol Palmitate, Methyl Methacrylate Crosspolymer, Cetearyl Isononanoate, Pentylene Glycol, Glycerin, Propylene Glycol, Panthenol, PEG-32, PEG-6, Cananga Odorata Flower Oil, Nymphaea Alba Flower Extract, Bambusa Vulgaris Extract, Nelumbium Speciosum Flower Extract, Salix Alba (Willow) Bark Extract, Epilobium Angustifolium Extract, Alteromonas Ferment Extract, Myristyl PCA, Steareth-10, C12-14 Pareth-12, Dimethicone Crosspolymer, Triethanolamine, Fragrance, PEG-60 Almond Glycerides, Caprylyl Glycol, Sorbitol, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Carbomer, Hydrolyzed Wheat Protein, Tetrasodium EDTA, Linalool, Benzyl Benzoate, Sodium Stearate, Zinc Gluconate, Nordihydroguaiaretic Acid, Oleanolic Acid, Sodium Chloride, Phenoxyethanol, Methylparaben, Butylparaben, Ethylparaben, Isobutylparaben, Proplyparaben.

2. Фондьотен - Съставки: Cyclopentasiloxane, Water (Aqua), Phenyl Trimethicone, Ethylhexyl Palmitate, PEG-12 Dimethicone Crosspolymer, Silica Dimethicone Silylate, Butylene Glycol, Glycerin, Isononyl Isononanoate, Polysilicone-11, Dimethicone, Sodium Chloride, Phenoxyethanol, Trihydroxystearin, Diisopropyl Dimer Dilinoleate Ethylhexyl Hydroxystearate, C30-45 Alkyl Cetearyl Dimethicone Crosspolymer, Sorbitan Sesquioleate Propylparaben, Methylparaben, Butylparaben, Ethylparaben, Isobutylparaben, Glyceryl, Acrylate/Acrylic Acid Copolymer, Retinyl Palmitate, Tocopheryl Acetate, Silk Powder (Serica), Ascorbyl Palmitate, Saccharomyces/Xylinum/Black Tea Ferment, Propylene Glycol, Hydroxyethylcellulose, Camellia Sinensis Leaf Extract, Potassium Sorbate. May Contain (+/-): Titanium Dioxide (CI 77891), Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Mica (CI 77019).
Благодаря ти предварително  bouquet Hug

Последна редакция: пт, 12 мар 2010, 12:04 от musita

# 454
Привет! Моля за коментар относно Source Naturals, Skin Eternal Cream, 4 oz (113.4 g). Дават го за нощен крем, но не мога да се ориентирам за какъв тип кожа е. Моята е смесен тип с раздразнени бузи (спукани капиляри и алергия), а не челото най-вече е мазна. Това са съставките на кремчето:
Deionized Water, Caprylic/Capric Triglyceride (emollient), Esteryl Alcohol (emulsifier), Vitamin C (C-Ester) [Ascorbyl Palmitate] & Sodium Ascorbyl Phosphate), DMAE Bitartrate, Glyceryl Stearate & PEG 100 Stearate (emulsifier), Glycerin, Glycolic Acid, alpha-Lipoic Acid, Methylsulfonylmethane (MSM), Cetyl Alcohol (emollient), Hyaluronic Acid (as sodium hyaluronate), Myristyl Alcohol-Adipic Acid Compound (emollient), Hydrolyzed Vegetable Protein, Stearic Acid, Dimethicone (conditioner), Triethanolamine (pH adjuster), Aloe Vera Leaf Gel, Imperata Root Extract, Benzyl Alcohol (preservative), PEG-100, Kiwi Fragrance, Panthenol (vitamin B-5), Jojoba Seed Oil, Squalene, coenzyme Q10, Lecithin Phospholipid, Cocoa Seed Butter, D-alpha Tocopherol, Potassium Benzoate (preservative), Retinyl Palmitate, Sodium Metabisulfite (antioxidant), Tocotrienols, Marigold Flower Extract, Sage Leaf Extract, Ginkgo Leaf Extract, Chamomile Flower Extract, Green Tea Leaf Extract, Asian ginseng Root Extract, Grape Seed Extract, Grapefruit Seed Extract, and Citric Acid.

Contains tree nuts (jojoba) and soy.

Благодаря ви предварително! Hug
дано не е коментиран вече Confused

# 455
Аз имам следната чуденка - днес видях в аптеката "Прополисова вода за коса" и си я купих, но какво беше моето учудване като се прибрах и открих, че течността в шишето е прозрачна като вода, без цвят, с много лек мирис, почти недоловим. Зачудих се, тъй като използвам различни продукти с прополис и общото при тях е цветът - тъмно кафяв цвят, идва от самия прополис, който в натурален вид е кафяв восък. Доскоро използвах лосион за коса с прополис и др. билки, та той също беше с много тъмен цвят. Имам тоник за лице с прополис, тази течност не е с наситено кафяв цвят, но пак кафенее. Така че въпросът ми е - защо тази вода за коса е безцветна и дали това се дължи на малко/липсващо съдържание на прополис. Ето и състава: Aqua, Propolis Cera, Natrium Benzoate, 2 Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol.
Здравей.Много екстракти ги подлагат на допълнителна преработка.От изписването на състава не може да стане ясно съдържанието му във формулацията. Не е добре, когато буди подозрение. Аз бих попитала производителя...

# 456
Аз имам следното питане. Днес си закупих Bio-Performance Restoring Cream на Шисейдо, но преди това си бях взела мостра от крема, която беше залепена за картонче със състава на крема. Може би защото  чета тази и другата темата още от началото, но реших да сравня състава от мострата с изписания на кутията и се оказа, че има огромно разминаване - и в подреждането на продуктите, и в самия състав - на кутията една част от съставките липсват.
Здрасти.Когато бях в Шанхай( там много се продава Японска козметика) купих крем на уважаваната от мен марка Шисейдо. Заложих я на тестове- на -20 и +45С . Оказа се , че се разслои за отрицателно време.Може да е било случайно. ..не знам.Според мен е най-добре всеки потребител при забелязване на отклонение от преписваните на продукта качества или друго да се обръща към отбелязания върху опаковката адрес.Това е много важно, както за ползвателя, така и за тези, които го правят.

# 457
Здравейте момичета,
имам въпрос за два продукта на Дева.Единия крем е за проблемна кожа;
aqwa  glycerin, isononyl isonanote, alcohol, caprylic/capric trigliceride
ethylhexyl methoxycinnamate, bht, propilen glocol
aluminiymhydroxide, octyldodecanol, acrylates/c10-30 alkyl acrylate crosspolymer
parfum, disodium lauriminodipropionate tocopheryl phosphates
phenoxyetanol, dehydroacetic acid,  benzoic acid, argania spinosa
kernel oil, serenoa serrulata fruit extract, sesamum indicum seed extract,
sodium hydroxide, 2-bromo-2nitropropane-1.3-diol, ci74160.
Втория е срещу бръчки и отпусната кожа;
aqwa, cyclopentasiloxane,squalane, glicerin, arachidyl alcohol and behenyl alcohol
and arachidyl glucoside, cetearyl alcohol and cetearyl glucoside
aluminium starch octenylsuccinate, butyrospernum parkii
c13-14 isoparaffin and laureth-7 and polyacrylatide, dipalmitoyl hydrohyproline
retinyl palmitate, tricaprylin, bht, polymethyl methacrylate
xanthan gum, sodium methylparaben, chlorophenesin
avena sativa oil, petrolatum, octhyl methoxycinnamate, tocopheryl
acetate, sodium hidroxide, parfum, disodium edta,dichlorobenzyl alcohol
2-bromo-2-nitropropane-1.3-diol.
Май последния консервант им е любим.
Благодаря предварително.

# 458
Здравейте момичета,
имам въпрос за два продукта на Дева.Единия крем е за проблемна кожа;
aqwa  glycerin, isononyl isonanote, alcohol, caprylic/capric trigliceride
ethylhexyl methoxycinnamate, bht, propilen glocol
aluminiymhydroxide, octyldodecanol, acrylates/c10-30 alkyl acrylate crosspolymer
parfum, disodium lauriminodipropionate tocopheryl phosphates
phenoxyetanol, dehydroacetic acid,  benzoic acid, argania spinosa
kernel oil, serenoa serrulata fruit extract, sesamum indicum seed extract,
sodium hydroxide, 2-bromo-2nitropropane-1.3-diol, ci74160.
Втория е срещу бръчки и отпусната кожа;
aqwa, cyclopentasiloxane,squalane, glicerin, arachidyl alcohol and behenyl alcohol
and arachidyl glucoside, cetearyl alcohol and cetearyl glucoside
aluminium starch octenylsuccinate, butyrospernum parkii
c13-14 isoparaffin and laureth-7 and polyacrylatide, dipalmitoyl hydrohyproline
retinyl palmitate, tricaprylin, bht, polymethyl methacrylate
xanthan gum, sodium methylparaben, chlorophenesin
avena sativa oil, petrolatum, octhyl methoxycinnamate, tocopheryl
acetate, sodium hidroxide, parfum, disodium edta,dichlorobenzyl alcohol
2-bromo-2-nitropropane-1.3-diol.
Май последния консервант им е любим.
Благодаря предварително.
а може ли и снимчица?ти с каква кожа си?

# 459
  • София
Здравейте!
Много ще съм благодарна, ако споделите какво е мнението ви за този дневен крем: Elizabeth Arden - Perpetual Moisture Cream:

WATER (AQUA), GLYCERIN, DIMETHICONE, CETEARYL GLUCOSIDE. PENTAERYTHRITYL ITETRACAPRYLATE/CAPRATE, BUTYLENE GLYCOL, CYCLOPENTASILOXANE, OLEA EUROPAEA (OLIVE) I FRUIT EXTRACT, SQUALENE, CERAMIDE 6 II. ALGAE EXTRACT, GLYCINE SOJA (SOYBEAN) EXTRACT, I MELISSA OFFICINALIS (BALM MINT) LEAF EXTRACT, POLLEN EXTRACT, SALVIA OFFICINALIS (SAGE) I LEAF EXTRACT, TRITICUM VULGARE [WHEAT) GERM EXTRACT, SODIUM HYALURONATE, RETINYL I LINOLEATE, TOCOPHERYL ACETATE, TOCOPHERYL LINOLEATE. ARGININE, GLYCINE, LYS1NE, PROLINE, I BEHENYL BEHENATE, CETEARYL METHICONE, OCTYLDODECYL MYRISTATE, ISOHEXADECANE, I PROPYLENE GLYCOL, SODIUM PCA, ANHYDROXYLITOL, BUTYLPHTHAUMIDE, HYDROLIZED HAZELNUT I PROTEIN. ISOPROPYLPHTHALIMIDE, OLIGOPEPTIDE-4, OLIGOPEPTIDE-5, PHOSPHOLIPIOS, XYLITOL, IXYLITYLGLUCOS1DE, ACRYLAMIDE/SODIUM ACRYLOYLDIMETHYL TAURATE COPOLYMER, I POLYSORBATE 80, PANTHENOL PEG-8 CARBOMER, POLYMETHYL METHACRYLATE. XANTHAN GUM, ITRIETHANOLAMINE, BHT, DISODIUM EDTA, CYCLOHEXASILOXANE, FRAGRANCE (PARFUM), BENZYL I SALICYLATE BUTYLPHENYL METHYLPROPIONAL, CITRONELLOL, HYDROXYISOHEXYL-3-ICYCLOHEXENE CARBOXALDEHYDE, LIMONENE, LINALOOL, BEN2OIC ACID, BUTYLPARABEN, 1ETHYLPARABEN, ISOBUTYLPARABEN, METHYLPARABEN, PHENOXYETHANOL. PROPYLPARABEN, I SODIUM DEHYDROACETATE, SORBIC ACID, CHLORPHENESIN.

Благодаря предварително Flutter

# 460
Немога да дам снимка,но сигурно в сайта на Рубела ги има.
Аз съм със смесена кожа,за тези продукти прочетох в другата тема и ги взех.
Но ми е важно и мнението на специалистите в областа на козметиката.

# 461
Здрасти.Когато бях в Шанхай( там много се продава Японска козметика) купих крем на уважаваната от мен марка Шисейдо. Заложих я на тестове- на -20 и +45С . Оказа се , че се разслои за отрицателно време.Може да е било случайно. ..не знам.Според мен е най-добре всеки потребител при забелязване на отклонение от преписваните на продукта качества или друго да се обръща към отбелязания върху опаковката адрес.Това е много важно, както за ползвателя, така и за тези, които го правят.

Здравей. Аз по-скоро се чудех къде са по-задължени да изписват съдържанието- на мострата или на кутията на крема. Дали на кутията не изпускат или не разместват някои продукти, които не са особено полезни.
На мострата, например, метилпарабенът е почти в първата една трета на продуктите, а на кутията - почти накрая.   
Софи мисля, че беше писала в коментара за един крем, че около токоферол ацетата е еднопроцентовата граница (аз поне така разбрах) и всички съставки след него са под един процент. Но тук на мострата - преди него изведнъж заедно с метилпарабена има доста съставки, които на самата кутия са след него и излиза, че са в по-малко количество.
Това може да е и при другите марки, просто сега се загледах. Simple Smile)

Иначе досега на Шисейдо си бях взела един крем за ръце, от който съм много доволна - в смисъл, не само докато  ръцете ми са намазани с него, но и дълго време след това, без да ги мажа. Което ме кара да се надявам Simple Smile), че не няма само създаващи илюзия съставки.  Simple Smile

# 462
Момичета специалисти, подариха ми два крема нощен и дневен на някаква фирма Hyaluron Cosmetics. Дневния овлажняващ, нощния възстановяващ newsm78. На самите кутийки пише само Hyaluron Cosmetics.
Произведен в Lioyd GmbH Quakenbrück.

За хиалурона знам, че е добър овлажнител, дори го дават в някои кремове като пълнител на бръчки...
Точно за тази фирма нищо не намирам в нета, започнаха да ме глождят съмнения дали въобще е толкова концентриран, колкото обещава.
Не искам да си губя времето, ако е нещо елементарно, недай боже дори вредно, за това моля за разшифроване на състава и заслужава ли си.

Дневен крем-  на който просто пише овлажняващ
Aqua, Isopropyl Palmitate, Petrolatum, Hydrogenated Palm Glycerides, Glyceryl Stearate SE, Glycerin, Trisononanoin, Vitis Vinitera Seed Oil, Cetearyl Alcohol, Tocopheryl Acetate, Sodium Hyaluronate, Ceteareth- 12. Ceteareth- 20, Dimethicone, Parfum, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Butylparaben, Isobutylparaben, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone.

Нощен крем- възстановяващ
Aqua, Isopropyl Palmitate, Paraffinum Liquidum, Glycerin, Polyglyceril-2 Sesquilisostearate, Butylene Glycol Montanate, Paraffin, Polyglyceryl-3, Diisostearate, Vitis Vinifera Seed Oil, Magnesium Sulfate, Sodium Hyaluronate, Panthenol, Tocopheryl Acetate, Magnesium Stearate, Aluminium Stearate, Parfum, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Butylparaben, Isobutylparaben, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone.

Към тези два крема има и пилинг с хиалурон, само него съм пробвала, кожата наистина светва и става невероятно мека и гладка.

Хиляди благодарности, предварително.  bouquet

# 463
Аз да подсетя пак за моето кремче - някой ще даде ли отзиви? Praynig

# 464
  • Торонто
SOFI   bouquet много ти благодаря за отделеното време беше ми много полезна.
това са спиралите които ми лютят
Max Factor Masterpiece Max Mascara Aqua, Glyceryl Stearate, Ammonium Acrylates Copolymer, Acrylates Copolymer, Quaternium-18 Hectorite, Propylene Glycol, Copernicia Cerifera, Triethanolamine, Synthetic Wax, Palmitic Acid, Stearic Acid, Propylene Carbonate, Lecithin, Oleic Acid, Alcohol, Glycerin, Polyvinyl Alcohol, Benzyl Alcohol, Panthenol, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Sodium Laureth Sulfate, Propylparaben, Trisodium EDTA, Xanthan Gum, Simethicone, Myristic Acid, Potassium Sorbate, EDTA, Methylcellulose, Benzoic Acid, Sorbic Acid, [+/- CI 77007, CI 77491, CI 77492, CI 77499, CI 77891]
Max Factor False Lash Effect Mascara Aqua, Acrylates Copolymer, Glyceryl Stearate, Disteardimonium Hectorite, Propylene Glycol, Stearic Acid, Cera Carnauba, Triethanolamine, Polyvinyl Alcohol, Synthetic Wax, Lecithin, Propylene Carbonate, Polyethylene, Oleic Acid, Alcohol Denat., Benzyl Alcohol, Panthenol, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Sodium Laureth-12 Sulfate, Propylparaben, Disodium EDTA, Tetrasodium EDTA, Xanthan Gum, Simethicone, Potassium Sorbate, Tocopheryl Acetate, EDTA, [+/- CI 77007, CI 77491, CI 77492, CI 77499]
а това е спиралата която бих искала да си взема. Мислиш ли че ще ми дразни
DiorShow Mascara  Aqua (Water), Glyceryl Stearate, C18-36 Acid Triglyceride, Cera Alba (Beeswax), Stearic Acid, Copernica Cerifera (Carnauba) Wax, Silica, Glyceryl Stearate, Isostearic Acid, Shellac, Myristic Acid, Triethanolamine, Glyceryl Hydrogenated Rosinate, PVP/VA Copolymer, Hydrolyzed Keratin, Lecithin, Xanthan Gum, Methylparaben, Parfum (Fragrance), Diazolidinyl Urea, Butylparaben, Ethylparaben, Tetrasodium EDTA, Isobutylparaben, Propylparaben, Geraniol, Citronellol, Cinnamyl Alcohol, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde. +/- May Contain: Mica, CI 77491, 77492, 77499 (Iron Oxides), CI 77007 (Ultramarines), CI 75470 (Carmine), CI 77891 (Titanium Dioxide), CI 77289 (Chromium Hydroxide Green), CI 77288 (Chromium Oxide Greens).

Доста се забавих с твоя отговор, извинявай.
Разгледах ги, спирали като спирали, нищо притеснително около състава.
Освен да ти дразни от алкохола (който се слага са по-бързо съхнене), но няма ка да съм сигурна.
Диоршоъ не отстъпва изобщо по наличие на консерванти (по-гадни от Максфактор), даже е и парфюмирана, което увеличава вероятността да те дразни.
Все пак е много хубава спирала според потребителските отзиви, така че не мога да ти кажа да не я ползваш Simple Smile
Аз лично нямам никакви проблеми с нея (пробвала съм я няколко пъти).

Последна редакция: нд, 14 мар 2010, 05:36 от Sofi

Общи условия

Активация на акаунт