Отговори
# 75
  • София
Диди6,макар и да нямам проблем,съм същата параноя като теб,побърквам се от мисли,ужасно е просто,легна ли си вечерно време и се почва филма,при мен не само с нероденото ми дете,а и с другото,колкото и странно да ви звучи всеки път като го оставям на някой(баби или баща му),умирам от ужас,нямам търпение да си го видя,да го гушна,като сме на площадката,съм винаги близо до него,защото това лято откраднаха едно детенце от нашата градинка,и се побърках просто,от балкони също изтръпвам-това,което ви казвам дори и мъжа ми незнае,понякога се успокоявам,че все пак е нормално за майка да изпитва такива страхове,друг път плача и си викам,боже,защо си причинявам това!
Благодаря,че ме прочетохте-колкото и клиширано да е-по-добре се чувствам!

# 76
Евка, миличкият ти младеж! Много гушки и дано леко го изкара! Ти преди да правиш каквото и да било, намери си детския картон и провери карала ли си или не варицела! Аз в началото на бременността бях контактна с дете, което беше с друга шарка, но не бях чула добре и се бях шашнала. Добре, че майка ми ми намери картона и видя, че съм я карала. А и спомените й бяха такива. Така, че без паника, обади се на вашите, разпитай и ако няма никаква информация се консултирай с някой адекватен лекар!  Hug

Диди6, стискам палци всичко да е ОК, не се притеснявай излишно!  Hug

Още не съм ви изчела, но видях, че сте подхванали тема, която винаги много ме е притеснявала при отглеждането на момчета. И старата тема почти не съм я чела, а и не знам кога ще сколасам. Мила тия дни я тръшна гаден ентеровирус, добре, че е само с разстройство и няма други симптоми, но пак е голяма мъка, още повече, че чай не ще и да по.мирише, от днес отказва лекарствата, зверски мрънка за някакви храни, които не може да яде... та в общи линии, на фона на контракциите, които имам от около 3-4дни, картината е чудна.  Rolling Eyes

Момичета  Hug и само положителни емоции!

.:Little Miss:., опитвай се да спираш подобни мисли! Знам, че е трудно, но можеш да си помагаш, като се оглеждаш около себе си и си напомняш къде си, че си на сигурно място, че в момента нищо лошо не може да ти се случи! Ужасно нещо си преживяла лятото, ако не можеш да го превъзмогнеш сама, е хубаво да намериш, с кого да говориш за този случай. Това, че не си пряка жертва на този инцидент, не означава, че не си преживяла ужасен кошмар! От тогава ли ти започнаха страховете?

# 77
  • София
Не,аз винаги съм си била такава-още,когато брат ми беше бебе,след един кошмар,който сънувах,може би от тогава съм такава паника и се притеснявам много за всичко...

# 78
.:Little Miss:.  напълно те разбирам, аз до миналата година бях много оптимистично настроена и все ухилена, безгрижна така да се каже, всички ми завиждаха, мислеха си, че всичко ми е наред, а те все угрижени и и.т.н., в един момент обаче живота ми нанесе два жестоки удара под кръста и просто пораснах, изведнъж. СТанах по мнителна, по - суеверна, малко по-сериозна, абе някакси се вглъбих в себе си, започнах да се вглеждам повече в себе си, а иначе подобно на теб винаги съм си била паник бутон  Confused , но това е вид нервна система, вид емоционалност, това или го имаш или не, или си такъв или си супер споко, какъвто е мъжа ми например, пу пу да не му е уроки, спокоен и уравновесен и винаги здравомислещ, но явно те повечето мъже са такива.

Момичета благодаря за разбирането, виждам, че има и други мами с подобно поведение в момента, това ме радва и малко се поуспокоих, че не съм единствена ШАШ И ПАНИКА, вчера и днес се чувствах като ЛУДОТО ЛЕНЧЕ. Между другото одеве като излизах си взех някакви хомеопатични капки ВАЛЕРИАНАХИЛ - на билкова основа, немски, обаче като чета листовката там пише, че не е известно какви странични действия биха могли да дадат при бременни и кърмачки и затова трябва да се пият след лекарско предписание newsm78 и сега не смея да ги пия, утре май ще ги върна и ще си взема глог, мента и валериан - традиционното

# 79
  • последна надежда
Здравейте Мами  Hug

Имам молба, ако някоя мама няма да ходи на лекциите на списание 9 месеца утре в ЦУМ, а се е записала да ми пусне ЛС. Мястото е за една априлка с огромно желание да дойде  Heart Eyes.

# 80
Много ви благодяра за споделения опит с мъжките атрибути. Признавам си, че първото нещо, от което се уплаших, като разбрах, че е момче, е именно това. Почти съм взела решение за себе си, но продължавам да чета и трупам информация. Споделих и с мъжа ми за страховете си и той е на моето мнение, освен това ми каза да не го мисля, щяло да е негова грижа - камък ми падна от сърцето Simple Smile

_Iri_, не се притеснявай за разликата в количеството коластра, то и броя на каналчетата не е еднакъв в двете гърди, дори и след окончателното им отпушване след бебето. При мен едното зърно е с доста повеч, но и двеме ми момичета са сукали и от двете гърди при това почти на равни интервали от време, явно вътре си се произвежда достатъчно, но излиза по различен начин. Коластрата не бива да я изцеждаш. Спомням си, че почиствах само при вечерния душ с вода, нищо повече, но дори и да остане коричка, няма страшно...

Иве, размечта ме с тези снимки, обожавам зимата особено в провинцията и планината.

Диди6, когато забременях, бях преживяла кошмар в семейството - баща ми загуби краката си и имах постоянни страхове, сънувах бебе без крайници и други кошмари, тогава личният ми лекар препоръча именно мента, глог и валериан, за което е писала и peteto1981 и каза, че нямало никакъв проблем да се пият по време на бременност, а и аз бях в началото, сега бебетта са си оформени. По-добре е да си спокойна......По принцип предозирането с билки е трудно, ако се притесняваш от таблетки, извлеци и концентрати, си вземи Дилянкови корени (валериан) и си прави просто чайче.

Red tree, толкова са сладки тези костюмчета, догодина ще си напривим хелоуинско парти на януарчетата. Снимките в лентичките на момичетата ми са от хелоуинското парти на априлчетата миналата година. Днес обикалях къде ли не за крилца на каката за събота и нямам търпение и бебенце да облека в костюмче.

Лека нощ и сладки сънища на всички ви Simple Smile

# 81
  • София
Диди6 - какво да ти кажа Simple Smile Същата паника съм и аз! И е много тъпо, че не може да се контролира така лесно... Понеже готвя един проект от поне 2-3 години (личен и само в "свободното време", но съм положила мноого труд) и сега ако не излезе за Коледа - хоп - остава автоматично за другата ( а за тогава не се знае дали ще имам същата финансова подкрепа, която ми оказват сега). За да го завърша са много нерви и разправии, които по принцип съм свикнала да хабя, а сега не искам... гледам да карам по-спокойно вече, а същевременно изпаднах в паника, че няма да успея! Много е дълго за обяснение, защо точно сега трябва да стане. Но наистина не е фатално. Обаче аз явно много се притесних въпреки всичко и то най-вече затова, че покрай тия терзания може да навредя на бебка! И попаднах в този безумен омагьосан кръг... Затова единственото, което мога да те посъветвам и което при мен върши работа е да спреш да мислиш! И да си наложиш да се успокоиш... Без лекарства и без нищо има начин! Най-малкото прочети още по въпроса - ето моята най-добра приятелка също е с проблем със щитовидната и тя пи разни неща - детенцето й е супер хубавко и здраво! Никакви проблеми няма... В интернет и навсякъде пишат такива щуротии - вярвай си на лекарката и не задълбавай!
Иначе и аз в един момент се усъмних, че по принцип не се шашкам чак толкова и се замислих дали не са забъркани хормоните в цялата тази работа (не бих се изненадала)... И пий чай от маточина Wink Също успокоява! Също има един трик, който ни го споменаха в йогата - когато преживяваш някакво притеснение си повтаряй, че това по никакъв начин не се отразява на бебето! Чисто психологически действа! А и е нормално за 9 месеца все някакво притеснение да изживее човек, така че спокойно!

# 82
Диди6-Аз също имах голям проблем през бременноста и изпаднах в голяма дилема и ми се наложи да взема сигурно едно от най-най-трудните и важни решения в живота си,а именно това да запазя ли бебка или да я махна....И то не защото не съм я искала,ами напротив толкова много си я искам,но просто в 6г.с се разболях от Варицела...За мен това беше един голям ШОК,повечето лекари с които говорих,изслушали-недоизслушали ме още само като спомена шарка и венага се почваше....ОО ама по=добре го махни,ти си млада,ще си имаш друго какво да го мислиш това 9 месеца,я е добре я не е...и така...Аз все пак дори и много трудно реших все пак да се посъветвам и с генетик-който ми каза,че риска да махна едно живо и здраво детенце е много голям...Може би това и чаках да чуя само и Да-взех решението въпреки всичко да запазя бебка (която до този момент си се развива точно по седмици според няколкото лекари при които се следя)..Минах през много гадости и през много нечовечни лекари (една от тях е така наречената д-р Янкова от Т.Киркова)при която само като влязох и разбра че съм била болна от Варицела и започна да ми говори като на прокажняк и преглеждайки ме с оргомна изненада възкликна О-Жив ембрион...и така и така...неискам да говоря повече за проблемите си-само аз си знам какво ми е...Искам само да ти кажа че аз поне се пробвам да изключа-просто съм се пуснала и си казвам каквото е посано,ще се случи-на мен остава просто да чакам и нямам търпение да се срещна вече с моята първа Беба  Praynig Горе главата и ти желая повече приятни емоции и никакви негативни мисли  Hug

# 83
Хайде по едно усмихнато кафе, в това мрачно време smile3503

# 84
  • София
Добро утро на всички и от мен. MTV това кафенце оправя сутрешно настроение  Laughing Малкия е покрит с пъпки добре,че поне не го сърбят ( пу пу ). Кажете ми от къде мога да му купя онлайн пантофи,че сега не смея да го заведа до магазина, а няма на кого да го оставя. Имаше някъде Зетпул онлайн и от снощи ровя и не можах за ги открия. В къщи вече пускам отоплението при вас как са нещата?

# 85
Благодаря за кафето, но аз съм на чай! Много ме боли гърлото, ушите също, чувствам се много отпаднало! Пазете се девойки,че времето е ужасно(поне при нас де!).......

Добро утро и никакви болести, моля ви!  bouquet

# 86
  • София
Мама Цоцоланка баба ми за ушите  ми слагаше капка топло олио на памуче и затоплетоно памуче ми стоеше малко в ушите и ми помагаше ( аз обаче сама не съм тествала това докато бях в нейни ръце) Дано бързо ти мине

# 87
  • Варна
Евка, ето пантофки Зетпол:
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/index.php/cPath/119_365
Аз лично съм много доволна от тях.
Ние още успяваме да устискаме без климатик, но сме южно изложение и това ни спасява. Ще ми се поне до ноември да не го пускаме, но зависи от времето.
Хайде, дано малчо все така не го сърбят пъпките  Peace

# 88
Мама Цоцоланка баба ми за ушите  ми слагаше капка топло олио на памуче и затоплетоно памуче ми стоеше малко в ушите и ми помагаше ( аз обаче сама не съм тествала това докато бях в нейни ръце) Дано бързо ти мине

Тествано е....обаче със зехтин, топъл......Действа ми на мен много добре. Ще си го направя...За сега болката не е силна, имам и работа, ама като се спра на едно място - тогава ще го направя. Че аз по принцип лежа поне по 10 мин.,че да влезе добре зехтина в ухото.

# 89
  • Чехия
Добро утре и от мен. У дома също къкри чаец, от липа, шипки и градински час с две стръкчета жълт кантарион.
Мен леко ме щипе гърлото и мисля да си направя компрес с ракия. Верето е добре реди пъзел и си пее нещо.

Диди6, а и другите мамчета дано не ви прозвучи силно, но Бог си знае работата, и ние майките сме склонни да правим от всичко Нероден Гъргалчо.
Аз тия дни за друго ревах, дали Веренцето няма да е нещастна като се роди бебето. Ще трябва да спи в нова стая, сама, няма да мога да съм винаги само за нея...и все такива мисли и като зароних едни сълзи. Леле мъжът ми как ми се смя само.  
Бъдете спокойни, и се молете тихо в сърцата всичко да е наред.

Един въпрос ... ще оставяте ли бебето само в стая, или в детската?

Последна редакция: пт, 16 окт 2009, 10:48 от ivalex

Общи условия

Активация на акаунт