Отговори
# 60
Здравейте момичета,
относно забелването, така се радвам, че тоя път ще си имаме беба, поне това отпада.

Иначе при синът ми аз нищо не съм пипала, но нашата педиатърка беше му дръпнала малко кожичката и после естествено тя се срастна, та се наложи ходене при хирург, отлепяне, на кожичката, ужас, само като се сетя ми се изправя косата, колко рев изревах.
Та така, според мен или внимателно и постоянно  забелване без причиняване на болка, или като порасне юнака сам да си прави тази процедура.

Миналата седмица бях на консултация, бебка е добре, термина ми се измества за 24 януари, явно върви едричка, та така, всичко си ни е наред.

А относно среща на пловдивските мами, аз съм за, в движение съм цял ден, така че чакам само да се организираме.
Хубав ден!

# 61
Мяу, Mischievous значи през ноември ще организираме срещата! Ако искате може в някой детски център, че май повечето имаме по едно по-голямо дете. Тъкмо ще можем по спокойно да си бъбрим, докато децата си играят. Simple Smile

_Iri_ нормално е за коластрата, а и за кърмата също е възможно да е повече от едната гърда.  Close Peace

# 62
Абе момичета всеки сам решава за своето дете. И брат ми го правеше(забелването) на племенника-и стана за няколко месеца-и то постепенно и винаги като го къпеха -не е плакал(ама то там съвсем нежно се бута-не трябва да има съпротивление на кожичката и тя се отвори от само себе си.Но от техния приятелски кръг 3-ри майки зверски изреваха и то защото до 1 и половина нищо не са правили   . Брат ми точно по препоръка на педиатърката почна да го прави.А ако някой дърпа естествено,че така не е добре(и ще се възпали). А като го правиш всеки път по време на баня няма как да се срастне,но трябва търпение и постоянство.Това е моето мнение.
 Моята бебека вчера малко ме притесни-ритна сутринта лекичко,после по обяд 1-н път пак лекичко ивечерта колкото да не е без хич.И по гръб лежах и татко и я слуша и не искаше да ита-само малко се размести ама много леко, а обикновенно е доста активна.Днес сутринта се размести и почна повече де рита явно си е почивала(но аз като съм свикнала да рита постоянно и то със силни ритници та малко се стреснах).Сега всичко е наред. Grinning

# 63
viola78 преди 2 дни и аз се бях притеснила, че бебето почти не мърда, но от снощи пак стана доста активно, явно са на моменти.  Simple Smile

# 64
  • София
Мяу моята госпожица онзи ден направо пощуря. Намирам вина в себе си, защото цяла сутрин обикалях наляво-надясно - и на зъболекар ходих (не беше особено и приятно), и на срещичката ходих, та доста емоции събрах. А вечерта отидохме с мъжа на кино и си позволих една чаша кола. Та след тези всичките неща вечерта вкъщи час и половина не спря да се подмята, ама всичките и движения бяха толкова силни, че се виждаха. И ние половин час с мъжа ми ни издържаха нервите да я гледаме, ама тя после пак си продължи. Вчера беше по-кротичка, явно защото не я тормозих, а в общи линии мързелувах цял ден Simple Smile И в тази връзка онзи Kick test тя го прави за по-малко от 5 минути. Просто е страшно активна. Аз го намирам за нормално. Както и да не шава толкова също го намирам за нормално. Така ще са и после - едни хипер активни и неоставящи ни да спим, а други поспаливи и кротки  Grinning

# 65
  • София
Добър ден на всички!
Гледам за пишки говорите,та да споделя и моя опит-на 2-3 месеца като беше Влади,личната лекарка му я забели,но ни предупреди,че за да не зарасне пак,всяка божа вечер трябва да я промиваме с памуче с риванол,след което да мажем около седмица с боров вазелин-някой беше казал,че не искал да се занимава с това 4год newsm78,на нас ни отне няколко месеца,докато съвсем стане нормално пишле,искам също да ви кажа,че първият път,когато докторката му отлепи пишето,неискам да ви казвам каква гнусотия се беше събрала около главичката,не мога да си представя да държа момчето си с това.Сега отново чакам момче и отново ще процедирам по тоя начин!
Иве,много мразя зимата,направо я ненавиждам,но тези твой снимки ми навяват такава романтика!

# 66
Колко сте исписали, запис  - връщам се да ви чета

Хубав ден на всички

# 67
Мамчета, здравейте! Как са сладките коремчета?
Сега гледах Мамчето Це, прекрасна е, толкова позитивен човек. Поздрави специални!
Благодаря ви за информацията, относно забелването, защото този въпрос ще е на днавен ред за бъдещите мами на юначета, като мен!

Сега да се отчета за вчерашния преглед.
Всичко е нормално с бебко, доктора каза, че нямам контракции поне в момента, но да си продължавам да си пия магнерота до края. Аз го питах дали имам скъсяване на шийката на матката, което може да се получи в сладствие на контракции и да доведе до разкритие.  Доктора ме прегледа и каза, че нямам такъв проблем и си е наред всичко, доста се успокоих. Бебчето си е пак с главана надолу леко в ляво и леко в профил обърнато, аз нали спя почти на ляво, предполагам, че затова там си се е настанило. Аз си знам, че е там, защото си го усещам, сега само ми го подтвърди доктора.
Леле излезе ми термин 7. 12 по размерите. Мъжът ми като чу и се шашна.  Shocked   Вика на доктора пак да види и вторият път го изкара 10.12, но след като се бях разместила вече, а и бебето беше започнало да шава упорито. Доктора каза, че от това се получава разликата. Затова според мен тези термини от ехографите по размера на бебета не са точно. Просто бебето върви по-големичко, неможе всички да са еднакви, нали едни се раждат 2,700, а други 4,000, например. Нашия сладур върви към втория вариянт сигурно,  Laughing    леле да му мисли майка му как ще го ражда.   Confused Отново забравих да питам за теглото, но си мисля, че щом доктора нищо не ми казва, може и да неможе да го определя с този видеозон, незнам.
Поздрави на всички мами и вече повече си стойте в къщи, че е студенко навън!  Hug Hug Hug

# 68
  • Mediterraneo
Мдааа, чудя се аз що не пишете, а тя новата тема до 5 страници стигнала  Whistling

За пишките и аз ще кажа. Макар и за кратко, гледала съм момче  Cry От бебе започнахме с процедурите по забелването- бавно и постепенно. Винаги в коритото, после почистване с реванол. До навършване на първата годинка бяхме забравили за всичко.

И моята щурка е много палава в корема ми. Стане ли й тясно( в зависимост от позата, в която стоя аз), се започва едно шаване... Понякога направо въздуха ми взема с някой ритник  Grinning Снощи каката умря от смях като гледа как ми се мърда стомаха- измисли, че ще играят на гоненица с бебето, бута ме по стомаха, онова подскача и нашата направо се залива от смях. Такава мила картинка  Heart Eyes

Успях да се включа в една обща поръчка от Тойса. Поръчах някакви дреболии- шишета, биберони; чадър за количка и един пъзел за каката. Обаче като теглих чертата, се оказа, че не ги вземам много на кирия със сумата за доставка. Ама нейсе.

Щях да подхващам някаква нова тема, понеже се бях зачудила за нещо, но това беше преди половин час. Убийте ме, сега не се сещам какво беше  Mr. Green

# 69
  • София
Хайде на отчет - доки дойде у дома варицела е потвърди  Cry 9 дни карантина и нищо за мазане освен нистатин за пъпките по пишката, че има под кожичката и се възпали. Забрани ми къпане,но четейки и д-р Бърди и препатили майчета всеки казва къпане и къпане и мисля да си го къпя. за мен каза,че като не съм сигурна какво съм карала имало някакво си лекарство ли ваксина ли за такива случаи на контактни,но тя не се наемала с мен въпреки,че се препоръчвало и за бременни.

Дограмата смениха,че и изчистих даже остава до ден два да се обърнат прозорците и приключиххме и с това гадно нещо. Майсторие даже подраниха представете си  Laughing

Днес мислех да ходя за пантофи на малкият за в къщи и за една духалка да вземем обаче сега не смея да изляза да не нося зараза ужас  Sad

# 70
  • София
Евка, честита дограма! Дано малчо се оправи бързо и да не го сърби много, а на теб да ти се размине!  Praynig

Тарталетка  Hug

Аз се загледах в хелуински костюми подходящи за догодина  Wink

# 71
здравейте момичета кокичета Party
честита нова темичка - дай Боже само положителни емоции да си споделяме, въпреки че аз тези два дена хич не съм положителна  Sad но затова след малко
виждам, че доста сте изписали днес, но няма да мога да изчета всички постове, след малко ще ходя да пазаря леки неща, днес работа за пет пари не съм свършила вкъщи 
за съжаление не разбрах как да си сложа никнейма на първа стр. /голема съм тъпка/ ще Ви помоля вие да го направите - диди6 - първа бременност -розов щъркел - термин - 21.01.2010г. мерси!!!!

Еvка, бъди спокойна аз също знам, че в по-късна седмица или етап от бременността варицелата Не може да направи беля, Не е задължитено също така  и на ранен етап да прави поразии, по-скоро ако има нещо, то  се вижда на 3Д или 4Д, така че споко.....и по-малко четене в нета, наистина който знае и чете повече, като нас например е обречен на измъчващи притеснения  и терзания, колкото по - неук си толкова по-щастлив /това е мое мнение/, но уви не става......, човек има ли комп вкъщи, често се изкушава да търси обяснение за проблемите си в и-нет пространството, но не винаги намира истината за самия себе си, защото всеки човек е уникален и единствен и това което се е случило на човека Х, не значи че непременно ще се случи и на теб ли няма да се случи - Е ДА НА ТЕОРИЯ ВСИЧКО РАЗБИРАМ, МНОГО СЪМ МЪДРА, ОБАЧЕ СЪМ ЕДНА ГОЛЕМА РУНТАВА ОВЦА ДА ВИ КАЖА.....ЗАЩОТО..... ВЧЕРА ПРОЧЕТОХ И АЗ НЕЩО /НАЛИ ИМАМ ПРОБЛЕМ С ЩИТОВИДНАТА ЖЛЕЗА/ И В МОМЕНТА ЩИТОВИДНИТЕ МИ ХОРМОНИ СА МАЛКО РАЗБЪРКАНИ И КАТО ПРОЧЕТОХ ЕДНА СТАТИЯ СВЪРЗАНА ТОЧНО С ТОВА И СЪС ЗДРАВЕТО НА ДЕТЕТО, ПО-ТОЧНО УМСТВЕНОТО МУ РАЗВИТИЕ И ПОЛУДЯХ ВЧЕРА - 10 ПЪТИ РЕВАХ КАТО МАГАРЕ, КОРЕМА МИ СЕ ВТВЪДИ КАТО КАМЪК ОТ НАПРЕЖЕНИЕТО, ЗВЪНЯХ НА ЕНДОКРИНОЛОЖКАТА МИ - ТЯ МИ СЕ СКАРА, ЧЕ НЯМА НИКАКЪВ ПРОБЛЕМ, ОБАЧЕ АЗ КАТО ЕДНА ПСИХОПАТКА- ХИПОХОНДРИЧКА ПРОДЪЛЖИХ ДА ХОДЯ КАТО  ЗОМБИРАНА ИЗ НАС, ЦЯЛА НОЩ НЕ СПАХ, ВДИГНАХ КРЪВНО, АБЕ ЦИРК ВИ КАЗВАМ...... ПРЕЗ НОЩТА ОТ АДРЕНАЛИНА И КОРТИЗОЛА КОИТО СЪМ ПРЕДАЛА НА БЕБКА ЦЯЛА НОЩ Е РИТАЛА КАТО КОБИЛКА  ooooh! СУТРИНТА КУКНАХ В 6 30 Ч., МЪЖА МИ СЕ ОПУЛИ, ДО ОБЯД БЯХ КАТО ЛУДОТО ЛЕНЧЕ, ЧАК СЕГА ЛЕКО МЕ ПООТПУСНА - АКО НЕ МИ РАЗМИНЕ И ТАЗИ НЩ НЕ МОГА ДА СПЯ, УТРЕ ЩЕ ХОДЯ ДО ГИНЕКОЛОЖКАТА ДА МИ ДАВА НЕЩО ЗА НЕРВИТЕ, ПЪК МАКАР И ЛЕКО ДА Е, НАЯСНО СЪМ,
ЧЕ РОЗОВИ ХАПЧЕТА НЕ МОГА ДА ПИЯ СЕГА, ЗА СЪЖАЛЕНИЕ, ОПРЕДЕЛЕНО ИМАМ НУЖДА  Sick
ЦЯЛ ДЕН СЕ ПРИТЕСНЯВАМ И ЗА БЕБЕТО, ДА НЕ МУ НАВРЕДЯ С ТЕЗИ МОИ ЕМОЦИИ, НО ЗА ПЪРВИ ПЪТ НЕ МОГА ДА СЕ КОНТРОЛИРАМ, СЯКАШ ЧЕРНИТЕ МИСЛИ НАРОЧНО НАХЛУВАТ В ГЛАВАТА МИ И НЯМАТ НАМЕРЕНИЕ ДА СИ ТРЪГНАТ, ВЪПРЕКИ ЧЕ ГИ ГОНЯ НЕПРЕКЪСНАТО  ooooh!

НА ВАС СЛУЧВАЛО ЛИ СЕ Е ТАКОВА НЕЩО, ХОРМОНИТЕ ЛИ ДА ОБВИНЯВАМ ИЛИ БОЛНИЯ СИ МОЗЪК   newsm78

ИЗВИНЯВАМ СЕ АКО ВИ ОТЕГЧИХ ДО БОЛКА, НО МЪНИЧКО МИ ОЛЕКНА

ЗАСЕГА ЧАО ОТ МЕНЕ, ПО-КЪСНО ПАК ЩЕ СЕ ВКЛЮЧА   bouquet

# 72
  • София
За сега запис и честита нова тема.Аз се връщам да чета,че колко сте изписали  ooooh! .          Диди6 само да ти кажа,че ако продължи това безпокойство можеш да си вземеш капки мента,глог и валевиан,на всякаде пише,че не се препоръчват за бременни,но аз съм с паническо разстройство и още от началото си ги пия кат ме хване кризата.Така,че спокойно и без филмиране,давай го по кротко  Hug

Последна редакция: чт, 15 окт 2009, 18:35 от peteto1981

# 73
Диди6, моя близка има проблеми с щитовидната жлеза, има и операция на тях, пие постоянно лекарства за нея и има 2 живи и здрави деца. Не забелязвам никакви отклонения при тях - ни умствени, ни физически. Деца като всички останали......

Успокой се, нищо няма да стане, не се вкарвай във филми......И когато имаш нужда - споделяй тук - ще ти олекне, ние ще бъдем добри слушатели! Hug Hug Hug Hug

# 74
Здравейте,

току-що се връщам от ЖК. Всичко е наред бебето расте, сметнахме кога е датата на 45-дневния болничен преди раждането. Чак не ми се вярва, че говорим за термин, раждане, майчинство и т.н.  

Диди6, по-спокойно Hug Освен да прехвърляш негативни емоции и притеснения върху бебето, в момента нищо друго не правиш. Успокой се, утре отиди на доктор, а сега си мисли само, че трябва да си спокойна. И аз влизам във филми понякога и после много се ядосвам, че го допускам. Само се товарим излишно. Предишният ми док направо ме молеше да не чета никакви статии из нет-а, а ако имам притеснения да търся него. Смятам, че е прав до голяма степен.
Моят съвет е да си пуснеш малко релаксираща музика, да се заредиш с положителни мисли за бъдещето бебенце и да се опиташ да поспиш тая вечер.

Общи условия

Активация на акаунт