Отговори
# 45
MTV написала си, че статията касае физиологичната вродена фимоза, а не така, защото не касае само този въпрос. Аз чета, ама за теб не знам.  Wink  Peace
И вродената, не физиологичната фимоза се среща при 2-4 процента от момчетата.  Peace
Физиологичната е при всички, затова се нарича физиологична.

Цитирам:
Вродена фимоза
При 2 4 % от момчетата се наблюдава вродена фимоза. Това е патологично състояние, което се дели на хипертрофична или атрофична. Именно при нея има показания за хирургично лечение.

После следва за патологичната фимоза, така че къде прочете, че е само за физиологичната?  newsm78

И наистина, добре е да се чете, преди да спори.  Peace

Правете разлика м/у различните състояния; статията на little rabit касае физиологична вродена фимоза-с такава са едва 2-4 % от родените момченца

Последна редакция: чт, 15 окт 2009, 12:56 от little rabit

# 46
здравейте момичета, честита нова темика и само хубави емоции в нея Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Относно забелването доста мога да изпиша, защото ние стигнахме до хирург, въпреки всичко, но Слава Богу всичко мина и Дани е ОК. Забелването трябва да запоне от няколко месечна възраст на бебето, много внимателно и редовно, ние не бяхме потоянни и така стигнахме до уролог, който каза, че е направил вторична фимоза и няма да се размине без операция, тъй като така се беше затворила кожичката, че не можеше да пишка, веднага го оперираха, но мога да кажа, че следоперативния период беше кошмар, то не бяха компреси, реваноли, мазане с разни антибиотични пасти, просто целия ден минаваше в такива неща, детето не даваше да го пипнем, но както казах Слава Богу и благодарение на нашия златен тати всичко премина  и сега Дани и  си спомня за някаква операция и една гадна сестра, както той я нарича, и това е, нищо друго. Та мисълта ми е да се почиства пацата редовно и редовно лекичко да се забелва, това забелване не е нито кощунство, нито е болезнено, когато е навременно и се прави внимателно. Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 47
little rabit , радвай се,че твоя син е нямал проблеми. Възможно е да има по-еластична кожичка и от там да е това положение при вас. Не всеки може да се радва на такава физиологична особеност.

Същото разсъждение важи и за децата, които са имали проблеми - може пък те да са имали по-нееластична кожа и в резултат на това да се е получило слепване, нали така?  Wink

Но всяко дете е различно и към всяко трябва да се подхожда според индивидуалните дадености - както като физика, така и като психика.

Леле.....едно забелване каква хубава дискусия направи........Да е жива и здрава мъжествеността!

Валкирия, ябълката ти беше много вкусна! Яд ме бе после,че си взех само една.......Май съм карала варицела, а и като бях във 2 месец с №3 - точно тогава №1 и №2 бяха болни от варицела...Нищо не ми стана.....Пък знам ли......

# 48
забравих да поздравя Ивето със страхотните снимки, толкова обичам сняг и такива идилични зимни картини, подобни са по моя край, където има много сняг и се създава едно такова прекрасно зиимно настроение, от което някак лъха спокойствие и чистота. Иве пращай, когато имаш възможност, още снимки Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 49
Иве и на мен снимките много ми харесаха! Вече се размечтах, за пухкав бял сняг, шейни и дядо Коледа с подаръци!  Heart Eyes

# 50
  • София
Благодаря за съветите на всички! Мисля, че дискусията беше полезна за всички момичета, които очакват момченца за първи път. Аз вече имам изградено мнение. Благодаря ви!   bouquet

# 51
Да Ви сепохваля току-що ми пристигна количката от Тойса-обаче довечера ще я разопаковаме,че нямаше време трябваше да тръгваме за работа.Надявам се всичко да е наред.
 Едно момиче питаше за колко пристигат поръчките от www.mytoys.de -така,че някъде за 7 дена. Grinning

# 52
За шарката: не съм я карала поне според родителите ми. Но пък брат ми и сестра ми преди 4-5 години я изкараха а на мен ми нямаше нищо, да чукам на дърво, да се надяваме че и сега ще се размине  Grinning (пък може и да съм я карала като съвсем малка и нашите да не помнят newsm78).
За забелването и мен ме интересува много тъй като и нашите гащи са сини за момента. Принципно смятам да го правя, но след някой и друг месец, а не веднага след като се роди. Малкия ми брат трябваше да го оперират когато беше на около 3-4 годинки, помня как пищя докато го преглеждаха и не ми се ще и моето дете да трябва да изтърпи това. ( лично мое мнение  Simple Smile )
Ябълките на Валкирия наистина бяха много хубави, аз още тогава и казах  Grinning
По повод срещата много се радвам че успяхме да се видиме въпреки лошото време, надявам се следващия път да се събереме повече   Hug   bouquet

# 53
MTV написала си, че статията касае физиологичната вродена фимоза, а не така, защото не касае само този въпрос. Аз чета, ама за теб не знам.  Wink  Peace
И вродената, не физиологичната фимоза се среща при 2-4 процента от момчетата.  Peace
Физиологичната е при всички, затова се нарича физиологична.

Цитирам:
Вродена фимоза
При 2 4 % от момчетата се наблюдава вродена фимоза. Това е патологично състояние, което се дели на хипертрофична или атрофична. Именно при нея има показания за хирургично лечение.

После следва за патологичната фимоза, така че къде прочете, че е само за физиологичната?  newsm78

И наистина, добре е да се чете, преди да спори.  Peace

Правете разлика м/у различните състояния; статията на little rabit касае физиологична вродена фимоза-с такава са едва 2-4 % от родените момченца
Именно-чети преди да спориш, защото за теб явно е присъщо да вадиш каквото ти е изгодно от контекста и да го интерпретираш некоректно Stop
Това нито се случва за пръв път нито само в тази тема...
Затова именно съм се постарала за останалите да стане ясно какво имам предвид съпоставяйки различните състояния нагледно.
Отделно са обяснени и различните видове фимози...ама май и това не си видяла..а именно защото състоянията са различни, а посочената статия от теб не отговаря за масовия случай, обясних на момичетата, които не са на ясно за какво става дума Peace

# 54
ivalex страхотно е при вас Peace

ro6ko_, ще го вземеш-нали и ние ще стискаме палци Wink

Евка
, дано бързо премине варицелата Hug Добро влияние оказват честите бани с вана в която има разтворена лъжица сода, а още по-добре трици на "Авеено", но май ги няма в България Confused
А това за сърбежа:
http://www.apteki-optima.com/?cid=87&productID=3744

# 55
  • Madrid
Да, и аз си редактирах поста,праблема не е във физиологичното фимоза,а във вродената такава,както и в патологичната.

МТВ,90% от случаите си е масов случай.

# 56
MTV, заяждаш ли се? Определено интерпретираш думите ми в някаква си твоя насока, не целя никой да подвеждам, а и статията не е моя, а на доц. Бранков от Пирогов.  Peace
Още не съм почнала да пиша статитии по въпроса.  Wink
И да, статията касае именно масовите случаи, т. е. на физиологичната фимоза, като не се препоръчва забелване.  Peace

# 57
  • София
Здравейте  Wink

Аз късничко се излюпих днес, ама от много време не съм се наспивала, че все имаше нещо за правене сутринта, та сега наваксвам Simple Smile Много се радвам на новата темичка и че сте ми уважили заглавието  Grinning Ама започна със спор... конструктивен де, но все пак Simple Smile

Аз довечера съм на ЖК. Там ми казват колко тежи бебето, но ехографа е страхотен, все едно ходя на ФМ всеки път. Там ми диагнстицираха и поликистозата преди години. На другата ЖК, където ходя откъм допълнителното осигуряване, е един допотопен ехограф, на който само мерят главичката и това е... и чак миналия път като бях на преглед и си поисках, ми пуснаха тоновете на бебето  Rolling Eyes Та довечера ще видим колко е качила госпожицата. Преди точно месец беше 700гр., та сега очаквам да е над килце  Wink като я гледам как ми подмята корема наляво-надясно вече си е бая големичка Wink

За снимките - до мен наистина е Кураж, казва се Сашка  Wink

А за забелването - това ми беше най-големия ужас, ако е момче; та много се радвам, че е момиченце. И все пак да кажа, че аз бих забелвала, ако ми се наложи живот и здраве със следващото например.

Имам едно питане... малко неудобно ама... от седмица някъде започна да ми тече по мъничко коластра от зърната. Първият път потече доста от лявата, а от дясната само няколко капчици и от тогава от лявата само още веднъж-два пъти е потичало по капчица, а от дясната всеки ден по няколко пъти по мъничко. И забелязах, че на лявата и се образува нещо като коричка, която аз махам като видя. Та от всичките тези излияния се опитвам да попитам нормално ли е едната да отделя повече от другата? Значи ли нещо? При тази, която отделя по-малко, може ли да стане някакво запушване? Това ме мъчи сега...

И още нещо - идентифицирах причинителя на киселините си. При мен това са препаратите, съдържащи желязо, които за съжаление ми се налага да пия. От миналия месец досега с приема на желязо съм успяла да го кача съвсем малко - от мъничко под референтните граници до мъничко над..

# 58
Хоуп ми прати лекциите на списание 9 месеца за което съм й благодарна, наистина са много полезни.Понеже са много страници признавам, че ги прегледах отгоре-отгоре, но за момчетата пишеше следното: пенисът на момчетата се държи винаги надолу и да се прави забелване само при наличие на проблем или някакво възпаление.
в лекциите пише за секциото, че е  безплатно при лекарски индикации (независимо дали е планирано или по спешност) и не е безплатно, ако е по желание!

# 59
Ай, в тая тема много се палим! Все пак в спора се ражда истината, ама хайде да прекратим, сигурна съм, че всички вече са наясно и ще си изградят мнение.

Iri, не се притеснявай от коластрата, нормално е да ти тече. Не мисля, че има връзка количеството в момента със състоянието на каналите. Те ще започнат да се отпушват както трябва когато текне истинската кърма, и понякога това отнема време.
Аз с тази бременност още нямам никаква коластра, предния път много рано ми текна.
А днес видях, че влизам в 7-ми месец, леееле, направо както изглеждаше далеч, сега ми се струва, че не остана почти!

Снощи като влязох да се къпя, бебето ме разби от ритници! Толкова силно, че чак не можех да стоя права по едно време. Може би има връзка с горещата вода, аз знам, че причинява контракции, но не се къпя все пак с вряла. След това и като легнах продължи, вече всяка нощ преди да заспя направо ме побърква. Вашите ритат ли така, аз все едно съм забравила как е било първия път...

little rabbit, с удоволствие приемам идеята за пловдивска среща, предлагам обаче като започне ноември, тогава и аз ще съм в болнични, а и повечето от другите момичета сигурно.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт