Мамолози - гр. София

• 1 753 273
  • 6 291
  •   8
Отговори
# 3 375
По принцип казват, че първите дни след цикъла са най-подходящи, защото гърдите са спокойни, но добрите лекари биха видели проблем по всяко време.

# 3 376
  • София
10 ден от МЦ.

# 3 377
  • София
Не мога да чакам повече.Напипвам си твърдо топченце,колкото грахово зърно и точно там много ме боли,особено при допир.
А иначе си имам кисти и в двете гърди.

# 3 378
Специално съм питала Гаврилов, с оглед на това, че вече часове се записват минимум месец - месец и половина напред и няма как да прецениш точно кога ще ти е цикъла и на кой ден ще ти бъде прегледа. Той каза че няма значение.

# 3 379
  • София
Здравейте!
Мина прегледа ми днес при др.Младенов във Вита(70 лв.)
Аз отидох 30 мин. по-рано от часа си,но той ме прие.Нямаше хора.
Малко неразговорлив ми се стори,но все пак важното е да е добър. Peace
Прегледа ме с ехограф.Каза,че това че съм в цикъл няма значение за ехографията.За мамографията има значение. Peace
Топченцето се оказа киста слава богу.
Млечни жлези с фиброкистозна структура-множество кисти до 10мм двустранно(това е написал)
Попитах го за болките,които наистина са много силни.
Каза,че нищо кой знае какво не може да се направи.Много жени вика са така,търпят и това е.
В менопаузата ще минат каза.
Каза да мажа с Прогестогел(аз мажа отдавна,но не ми помага) и ми изписа някакво ново лекарство-
Eumastos.

# 3 380
  • Букурещ
Аз пък 4 месеца чакам да ми дойде часът за гинеколог, за мамолог професор номер 1 обаче мамолог като специалист съм чакала точно 6 месеца да ми дойде редът. Така че, 1-2 месеца е нищо за добър специалист, търсен и прочие. За детски ендокринолог, вярно много добър чакахме 5 месеца.

# 3 381
Даяна, може да пробваш или масло от вечерна иглика (но гледай да е по-висока доза, 1000 - 1200 мг) за болките. Друга възможност е да пробваш йод (келп). Но също си изследвай щитовидните хормони и антителата (ТСХ, ФТ4, ФТ3, ТАТ и МАТ), защото тези болки много често са свързани с хипофункция и/или дефицит на йод в организма, макар че и киселината, която се съдържа в маслото от вечерна иглика, помага за симптомите.

# 3 382
  • София
Предния ми преглед беше при др.Стоименов и той ми каза да пия масло от вечерна иглика.
Пия го от 2 години с малки паузи.
Мастодинон мисля,че малко ми успокои болката,но го пих само 1 месец и го спрях.Ще трябва пак да го взема след като изпробвам Eumastos.
Може би трябва да си изследвам щитовидните хормони и антителата,да.

# 3 383
Има един американски лекар, който от няколко години е покойник - Кенет Бланчард се казва. Той е предписал щитовиден хормон на много жени с ПМС само на базата на оплакванията, без ТСХ да им е извън норма. Друг въпрос е, че нормата е прекалено широка и всякаква стойност над 1,5 по принцип е висока и говори за хипофункция, но освен това ТСХ е хипофизен хормон и само непряко показва нивата на щитовидните, а доста често изобщо не ги показва, ако има проблем с хипофизата, нисък кортизол или ако сте си удряли главата и сте получили травма точно там. Затова и Бланчард се водел основно по оплакванията, а ПМС с неговите симптоми често може да е причинен от хипофункция. Затова и много жени са му били благодарни. А иначе стандартното обяснение от страна на лекарите е, че ПМС се получава от нисък прогестерон, но ниският прогестерон сам по себе си може да е следствие от хипофункция, т.е. от недостатъчно високи нива на ФТ4 и ФТ3. А те са достатъчно високи, когато са над средата на референтните граници, а не просто някъде вътре в тях.

От друга страна, когато става въпрос за мастопатия, също много, ама много често тя се дължи на дефицит на йод (а дефицитът на йод също води до хипофункция, но и това е отделен въпрос). И има проучвания, в които предписват точно йод (в доза 2-3 мг) и постигат значително облекчение на симптомите.

# 3 384
  А иначе стандартното обяснение от страна на лекарите е, че ПМС се получава от нисък прогестерон, но ниският прогестерон сам по себе си може да е следствие от хипофункция.
Не е задължително. От дете имам ПМС и прогестерон към горна граница.

# 3 385
Да, може да е от хипофункция, без да е понижен прогестеронът, или пък от йоден дефицит (който може и да не е довел все още до хипофункция). Но така или иначе, ПМС не е нормално явление, а винаги означава, че нещо не е наред.

# 3 386
Кое е най-доброто от диагностична гледна точка изследване? Защото на мен ми казаха, че мамографията не  е достатъчна - трябва и УВ, ама след шест месеца. Имало някакво уплътнение, ма не можело да се види на мамограф. Сега питането ми е - като не може да се види на мамограф, защо ме викат след 6 месеца за УВ, а не веднага? Така или иначе ще отида за второ мнение, но реших да питам и вас, тъй като естествено съм разтревожена.

# 3 387
Това са глупости. Търси друг лекар още сега. Надявам се всичко да е наред.

# 3 388
Благодаря, така и ще направя. Чета темата отдавна, ориентирала съм се към специалистите с добър отзив. Мисля да пробвам при Василев, дано има часове, че с тези летни отпуски....

# 3 389
Милитана, на мен са ми правили двупозиционна мамография, и веднага след това ултразвук, защото нещо ги притесни. Това в онкологията.

Общи условия

Активация на акаунт