Мамолози - гр. София

• 1 752 103
  • 6 290
  •   2
Отговори
# 4 965
Здравейте,
Може ли да ми препоръчате къде в София е най-добре да се направи мамография? Доколкото разбирам е хубаво да е по-нова апаратурата, но ако може и да не е много болезнено, ще е супер. 

# 4 966
Здравейте,
Може ли да ми препоръчате къде в София е най-добре да се направи мамография? Доколкото разбирам е хубаво да е по-нова апаратурата, но ако може и да не е много болезнено, ще е супер. 
В Сити клиник разполагат с нови апаратура. Дали са най-добри не мога да кажа. Но последно ми обърнах внимание, че на техният апарат даже могло да се прави мамография и на гърди с импланти. От там си правя извода, че са по щадящи

# 4 967
  • София
Аз съм с импланти /с мастектомия/, следя се в Сити, на никого там не му и хрумва да ми прави мамография. Правят ми ЯМР /и разни скенери заради онкологичното ми състояние:. Правила съм преди имплантите мамография - не съм забелязала да е особено щадящо. Кой Ви каза това? Ако е някой от регистратурата - пълни глупости говорят девойките там. Те например ми предложиха да ми направят 3д мамография (преди мастектомията и имплантите), от която нищо не можеше да се види заради висока плътност на гърдите. Техният доц. Йорданов беше много ядосан на препоръките им, защото после трябваше да ми пускат Ямр или контрастна мамография. Моята препоръка е първо да минете ехограф при специалист, който да прецени дали изобщо мамография ще свърши работа при вас специално. Имам приятелка на 50 г., която мамолог онколог следи и не я е изпращала на мамография никога, независимо от възрастта, точно заради високата плътност на гърдите. При висока плътност мамографията не върши особено работа - моят рак не се виждаше на нея например.

Последна редакция: чт, 09 мар 2023, 17:17 от Olive

# 4 968
С д-р Виктор Йорданов говорихме по темата, по повод навършени те ми 40 години, но каза че ми е рано за мамография и си продължавам с ехографа

# 4 969
  • София
Аз съм с импланти /с мастектомия/, следя се в Сити, на никого там не му и хрумва да ми прави мамография. Правят ми ЯМР /и разни скенери заради онкологичното ми състояние:. Правила съм преди имплантите мамография - не съм забелязала да е особено щадящо. Кой Ви каза това? Ако е някой от регистратурата - пълни глупости говорят девойките там. Те например ми предложиха да ми направят 3д мамография (преди мастектомията и имплантите), от която нищо не можеше да се види заради висока плътност на гърдите. Техният доц. Йорданов беше много ядосан на препоръките им, защото после трябваше да ми пускат Ямр или контрастна мамография. Моята препоръка е първо да минете ехограф при специалист, който да прецени дали изобщо мамография ще свърши работа при вас специално. Имам приятелка на 50 г., която мамолог онколог следи и не я е изпращала на мамография никога, независимо от възрастта, точно заради високата плътност на гърдите. При висока плътност мамографията не върши особено работа - моят рак не се виждаше на нея например.

Благодаря за разясненията!
На мен д-р Василев ми каза, че всички жени след 40 г трябва да се преглеждат на мамограф вече, докато д-р Дилова ми обърна внимание, че гърдите ми са плътни и няма полза от мамограф. Ще отида при трети, за да видя, дали съм за мамограф или не.

# 4 970
  • София
Да, по принцип след 40 трябва мамограф, но самият Василев при мен видя по-добре тумора с ехограф, а не на снимката от мамографията. И двамата с д-р Дилова са много добри лекари и ако сте ходили при тях, не бих имала притеснения.

# 4 971
  • София
Да, по принцип след 40 трябва мамограф, но самият Василев при мен видя по-добре тумора с ехограф, а не на снимката от мамографията. И двамата с д-р Дилова са много добри лекари и ако сте ходили при тях, не бих имала притеснения.

Благодаря Ви! Надявам се, че сте добре вече? Желая Ви лошото да е вече зад гърба Ви!

# 4 972
  • София
Благодаря, добре съм вече /надявам се и аз/. Blush

# 4 973
  • София
Така е, и аз съм с голяма плътност на гърдите. На 55 г. съм, но д-р Е.Стоянов също потвърди, че ехографията е по-смисления вариант за мен.

# 4 974
Има ли някой мнение за д-р Проданова от медицински център Фемина.
Гледа на апарат с еластография каквото и да значи това.
Благодаря!

# 4 975
Момичета, таи вечер си напипах топче подмишницата случайно. И съм изпаднала в абсолютна истерия. Запазих си час за утре сутрин при някакъв специалист образна диагностика, но до тогава ще се побъркам. Болна съм вече 10 дни, някаква гадна настинка, не знам дали има значение към лимфните възли в този район точно. Освен това съм и бременна. Последно бях есента при Василев, всичко беше наред. Ако от време на време имам болки, май около цикъл в тази гърда и към подмишницата. Ходила съм и при друг образен, и той, и Василев казаха, че всичко е наред и е хормонално, но сега тази бучка направо ме докара до истински ужас. Направо не знам какво да правя и къде да си намеря място, и понеже няма да издържа до понеделник да ходя при Василев в Тина Киркова, та утре при този какъвто и да е. Ще се побъркам 😢

# 4 976
Тази зима, докато бях болна, имах уголемен лимфен възел на врата отстрани, леко болезнен при пипане, личнага каза да изчакам 3-4 дни, а след 5 дни се смали и не ме болеше вече, явно е бил следствие на възпалението от вируса, дано и при Вас да е нещо подобно. Болезнен ли е?

# 4 977
Не. Ако не се бях почесала там нямаше и да разбера, че го има.

# 4 978
  • София
Най-вероятно е лимфен възел, който се подул заради заболяването, стискам палци да е това Flowers Four Leaf Clover. От личен опит, паниката е лош съветник, боря се постоянно с нея Confused. Ако нямаш отзиви от близки за този специалист, стисни зъби и изчакай понеделник, зная, че ще е много трудно. От есента до момента да се появи туморно образование, което да напипаш с пръсти е много малко вероятно.

# 4 979
Има ли някой мнение за д-р Проданова от медицински център Фемина.
Гледа на апарат с еластография каквото и да значи това.
Благодаря!

Бях на преглед при нея преди 2 седмици някъде. Много внимателна, подробно преглежда, обяснява. Изключително доволна съм и мненията като цяло за нея бяха положителни.

Общи условия

Активация на акаунт