Мамолози - гр. София

• 1 763 496
  • 6 334
  •   2
Отговори
# 5 610
  • София
Е, по—добре е по принцип да е по-плавно, но нищо няма да си докараш - изцеждай по малко, докато се пренастрои мозъка/гърдите - ти ще усетиш по колко, трябва да не прекаляваш, защото колкото повече цедиш, толкова повече ще произвеждаш, но все пак да не са препълнени гърдите, до 1-2 седмици трябва да намалее количеството.

# 5 611
  • пустинята Гоби
Аз така отбих и двете си деца, нямаше друг начин, няма противопоказания. Най-важното за теб е сега да нямаш болезнена бучка (аз имах, но се оправих сама). Няма как да се прекали с цеденето, предвид че бебето до онзи ден е сучело толкова много. В действително ще почнеш да усещаш кога и колко да цедиш.

Тежък момент е такова отбиване - хем облекчение, че вече няма да си денонощно на разположение, хем ти е мъчно, че вече няма да я има тази връзка с бебето. Аз имах разширени млечни канали след отбиване на второто дете, които се усещаха като бучки, та ходих на лекар непосредствено след като ми спря млякото, ама всичко беше точно.

# 5 612
Ако си стигнала пределния момент, в който кърменето вече изобщо не е удоволствие, по-добре да прекратите. И аз го направих плавно след 3г. Просто вече не исках да давам и все по-малко го правех. Гледах да заспи с друга алтернатива, през деня не се сещаше вече, само нощем.

# 5 613
Благодаря, момичета, че се включихте! Голямото беше отбито доста плавно на 2 години и 3 месеца, но малкият с тези чести сукания...

Първия ден имах болезнени бучки, гърдите ми се препълваха и пареха. Тогава се и замислих дали не е проблем за мен и дали... Взех и лецитин, цедя се при нужда, последния път даже 24 часа след последното цедене, нямам дискофорт в момента.

Мими, така е, тежко ми е много, най-вече заради "подлия" начин. Но както и да е, няма да спамя темата, защото си е офтопик и се извинявам отново. Просто исках да питам от "мамологична" гледна точка как стоят нещата. Благодаря Ви, че се включихте Heart Може и да запиша час при друг мамолог преди часът ми при Гарвилов края на ноември.

# 5 614
Като човек, който работи с гърди, да кажа, че е желателно при липса на проблем (тогава естествено се отива) да се посети профилактично мамолог не по-малко от 6 месеца след спиране на кърменето. Преди това измененията в жлезата още са видими, а повечето мамолози не могат да работят с лактиращи гърди.
Възможно е 4 месеца до ноември да са достатъчни за преглед при Гаврилов, който все пак е един от най-добрите специалисти, но аз бих изчакала поне 6. По-рано от записания час не ходете в никакъв случай, ако нямате спешни оплаквания.

# 5 615
Параход, благодаря ти за съвета Hug Аз ходя при Гаврилов, защото той е един от малкото, които преглеждат кърмещи жени. Макар че не той гледа на ехограф... Последно бях при него преди 2 месеца. Ще ида ноември, както си ми е часът, пък февруари-март другата година, когато ще е минало достатъчно време, може да запиша час при друг за всеки случай.

# 5 616
Момичета, здравейте!
Понеже наближава време за профилактичния ми преглед на млечните жлези успях да запазя час при лекарката, която ме следи с 300зора, тъй като е много ангажирана. Проблемът обаче е, че точно тогава по календар се пада да съм в цикъл. Има ли смисъл да ходя или да отменя часа?

# 5 617
Няма нужда да отменяте часа.

# 5 618
  • Sofia
Здравейте, търся къде да си направя първата мамография. Четох последните страници. Сложното е, че ще ходим с майка ми, а направлението й изтича до десетина дни дни, моето е до 28 юни. Лекарката ми каза - в големите болници е най-добре. В Александровска ми казаха неудобни часове, в Токуда в сайта пише, че юни и юли е затворено, защото местят апаратура, в Онкологията е сутрин без час, не става за нас. В МЦ Спектър знам, че имат добра апаратура, но имат час за 30 юни, пак не става. Във ВМА още не съм звъняла, но подозирам, че е пак само сутрин, а ние като цяло търсим следбедно време. Препоръчайте друго място, евентуално , ако знаете, че не се чака много и имат следобедни часове. Окръжна?

# 5 619
Здравейте, търся къде да си направя първата мамография. Четох последните страници. Сложното е, че ще ходим с майка ми, а направлението й изтича до десетина дни дни, моето е до 28 юни. Лекарката ми каза - в големите болници е най-добре. В Александровска ми казаха неудобни часове, в Токуда в сайта пише, че юни и юли е затворено, защото местят апаратура, в Онкологията е сутрин без час, не става за нас. В МЦ Спектър знам, че имат добра апаратура, но имат час за 30 юни, пак не става. Във ВМА още не съм звъняла, но подозирам, че е пак само сутрин, а ние като цяло търсим следбедно време. Препоръчайте друго място, евентуално , ако знаете, че не се чака много и имат следобедни часове. Окръжна?
Питайте в Неоклиник. Имат там ЯМР и скенер, няма причина да не правят и мамографии. Работят през целия ден (имат часове и за събота за ЯМР). Даже може да споделите тук ако са отговорили утвърдително, защото са ми удобни като локация и бих ги използвала точно за мамография.

# 5 620
  • София
Desive проверете и в Полимед.Не е голяма болница,но имат мамограф.
В Света София бившата Тина Киркова също има мамограф,но не съм сигурна,че следобед работят.

# 5 621
Сити Клиник?
Ако трябва, просто си пренаредете плановете за една сутрин. Неприятно е, да, но здравето е най-важно.
Успех и добро резултати!

# 5 622
Момичета,проф.Христина Михайлова от АГ болница Щерев добър избор ли е за профилактичен преглед? Не съм от София и няма да мога да се вредя при прекрасните лекари,за които чета тук.

# 5 623
Момичета,проф.Христина Михайлова от АГ болница Щерев добър избор ли е за профилактичен преглед? Не съм от София и няма да мога да се вредя при прекрасните лекари,за които чета тук.

Аз ходя при доктор Билчев в "Щерев", еластография е най-добре и щадящо. Той прави.

# 5 624
Брастер Про показа, че ми няма нищо, а се оказа много скоро след това, че имам много сериозен проблем, от най-притеснителния характер. Категорично искам да посъветвам всички жени да не се доверяват на Брастер Braster Pro, а да го съчетаят с "традиционен" преглед. Впоследствие разбирам, че сред ангажирани професионално с темата, не е метод, който има тежестта на наложените.  Молбата ми е, споделете това с всяка ваша позната жена, с която се заговорите по темата.

Общи условия

Активация на акаунт