Мамолози - гр. София

• 1 763 061
  • 6 334
  •   3
Отговори
# 5 805
Аз съм правила мамографии в 1 АГ Света София /бившата Тина Киркова/ и в Полимед.И на двете места резултатът излиза до 15-20 минути.Но съм била за преглед,не само за мамография,ако това има значение.
Последния път бях в Полимед.За първи път усетих повече от дискомфорт т.е. болка при това изследване.А имам направени не една и две мамографии.
В Полимед при кого се преглеждахте след мамографията?

# 5 806
В Онкологията също отиваш на следващият ден за резултата. Предполагам зависи от натовареността. За мен е по-важно да е добро разчитането, отколкото бързината.

# 5 807
В Онкологията също отиваш на следващият ден за резултата. Предполагам зависи от натовареността. За мен е по-важно да е добро разчитането, отколкото бързината.
Сега е модерно резултатите да дават след няколко дни, изпращат ги по ЕКОНТ, понеже не живея в София.... Преди резултат от скенер даваха веднага, а сега ми изпращаха по куриера от същата Онкология.

# 5 808
Аз бях В Неоклиник на мамографско изследване - с направление, изчаках около час за резултата, защото имаха проблем със записващото устройство. Имаше и една жена, която бързаше, предложиха да ѝ дадат парола, за да види онлайн разчитането, но пак трябва да дойде за диска.
Доста некомфортен беше прегледът, с голям и плътен бюст съм, но госпожата, която го провеждаше, се стараеше. Преди съм се преглеждала в бившата "Тина Киркова", не си спомням чак такъв дискомфорт.
За КТ и ЯМР е нормално да е по-бавно разчитането.

# 5 809
Аз пък съм много доволна от Неоклиник, също съм трудна за изследване и много чувствителна. За пръв път не ми станаха рани, но  лаборантът беше млад мъж ако има значение. Резултатът ми го дадоха след минути, а малко след това минах и на преглед с него. И въобще занапред мисля там да ходя, че аман от фалове при мен на други места. Ако ми предложат да пратят по Еконт и да не ми губят цял ден после, също е ок за мен.

# 5 810
  • София
В Полимед при кого се преглеждахте след мамографията?
При д-р Евгени Стоянов.Той преглежда и в Неоклиник,но само в понеделник.

# 5 811
При мен лаборантът беше жена в Неоклиник, направи снимките в две различни позиции на всяка от гърдите, стараеше се, иначе самата зона е чувствителна при всяка жена и понякога дискомфортът се усеща доста и си боли на моменти. Но чак рани - много далече беше от това.
Забавиха се с разчитането, защото имаше проблем с техниката, иначе за самия преглед изобщо не чаках, хем отидох по-рано.

# 5 812
Здравейте! Извинявайте, ако не пиша в правилната тема. Търся информация за добър специалист по образна диагностика за ехография на млечни жлези /не за мамография, затова и вероятно не съм в точната тема/.

# 5 813
  • София
Мамолозите гледат и на ехограф, правилна е темата. Simple Smile  Разгледайте назад, най-хвалените обаче са и най-заети, ако ви е спешно, трябва да се уговорите по телефона да ви вмъкнат.

# 5 814
Напротив, в точната тема сте. Пак ще го кажа, специалност "мамология" няма. Всеки с ехограф може да се пише мамолог. Специалист образна диагностика (рентгенолог)е точно човекът, който ви трябва за ехограф или мамограф на млечна жлеза. Мамографията също я разчита рентгенолог.
Виктор Йорданов от Аджибадем Сити Клиник е един от най добрите рентгенолози, Мина Димова от Спектър също.

# 5 815
Haidi,
чухме вече около 800 пъти вашето мнение. В България има и други добри специалисти. Освен всичко друго, жената не търси рентгенография.

# 5 816
Haidi,
чухме вече около 800 пъти вашето мнение. В България има и други добри специалисти. Освен всичко друго, жената не търси рентгенография.
Рентгенологът е най-точния специалист по ехографията на гърдите. За жалост гинеколозите не ми видяха 2 фиброаденома, а точно рентгенологът ги е видял на ехографа.

# 5 817
Haidi,
Уважаема, аз съм с рак на гърдата, позволено ли ми е да се изказвам и разбирам?
Жената търси ехография, вие случайно да знаете, че ехограф и мамограф са образни изследвания и се разчитат от рентгенолог? Защото подозирам, че под рентгенография имате предвид мамография и не различавате специалистите. Вземете се ограмотете малко.
Или си пишете наизуст, колкото да търсите конфликт?
Миналата година май месец точно АГ кръстило се мамолог, защото преглежда на ехограф, ми прегледа гърдите и ми каза, че всичко било наред, декември месец бях с 3,2 см бучка от най агресивен рак. АГто просто не е различило образуванието, което шест месеца по рано си е било там. Та ще пиша, ако трябва 300 пъти, че НЕ се ходи на мамолог, а се ходи на рентгенолог, защото те виждат и различават. Пък вие си се заяждайте колкото искате, дано никога не стигате на моето.
За протокола, рентгенолозите четат ехограф, мамограф, компютърен томограф и ЯМР.

Последна редакция: чт, 05 дек 2024, 14:48 от haidi

# 5 818
  • София
Д-р Евгени Стоянов също се счита за добър специалист по образна диагностика на гърдите.Преглежда в Полимед и Неоклиник.Часове се записват доста по-рано.

# 5 819
  • София
Haidi, съжалявам за състоянието Ви, а бихте ли споделили кой АГ е пропуснал образуванието?

Общи условия

Активация на акаунт