Мамолози - гр. София

• 1 763 142
  • 6 334
  •   3
Отговори
# 5 790
Пункция на киста... мисля? Или греша...

# 5 791
Благодаря на всички! Просто никъде не открих инфо, че все още преглежда там, освен в Св. София и Вита 2, където пък абсурд да запазя спешен час, а бях чела че мога да се свържа лично с него.
Иначе там съм ходила преди време при Младенов, но не останах очарована от прегледа.

# 5 792
За пръв път посещавам д-р Йорданов в Ситиклиник и съм много доволна - учтив, обяснява и преглежда обстойно!
За радост нищо опасно не откри, само кистички и един аденом.
Само не разбрах защо взимат допълнителна такса от 50 лв за избор на лекар за разчитане на резултатите, при положение, че самата ехография (85лв) си я прави той? Че и ми казаха, че съм ползвала отстъпка заради миналия месец за превенция на рак на гърдата.. Някой знае ли колко е "стандартната" цена тогава?

# 5 793
  • София
В Сити за всичко взимат пари, по 2-3 пъти. Grinning

Карай да върви - важното е, че нищо притеснително не е открил - можеш да му се довериш напълно - с рак на гърдата съм /2 пъти/ - познавам повече от лекарите в тази област в София.

# 5 794
  • София
За пръв път посещавам д-р Йорданов в Ситиклиник и съм много доволна - учтив, обяснява и преглежда обстойно!
За радост нищо опасно не откри, само кистички и един аденом.
Само не разбрах защо взимат допълнителна такса от 50 лв за избор на лекар за разчитане на резултатите, при положение, че самата ехография (85лв) си я прави той? Че и ми казаха, че съм ползвала отстъпка заради миналия месец за превенция на рак на гърдата.. Някой знае ли колко е "стандартната" цена тогава?
Преди 2 месеца платих 150лв. (100 ехография+50 избор на лекар).

# 5 795
Ще ходя при доктор Иван Инков. Имате ли отзиви за него?

# 5 796
Здравейте. Бях писала преди време, че имам спонтанно изтичане на секрет (жълтеникав и леко зеленикава) от едната гърда. 4- ма лекари и никой нищо притеснително не видя. Днес бях отново при В. Йорданов, като последно бях април при него, точно когато започна това със секрета. Тогава ми каза, че най - вероятно е хормонално. Казах му, че отново идвам, защото това продължава и наистина се притеснявам - видя течността в единия канал, който е разширен. Предлага да направим пункция с игла и да изтегли секрета, който да се даде за цитологично изследване. На някой правили ли са му такава пункция, че се притесних? Навсякъде четох, че това изследване се прави като се намаже секрет от зърното върху стъкълце, а не с игла.

# 5 797
Пункция с игла изобщо не боли.

# 5 798
haidi, опипване на гърдите дава на лекаря безценна информация, да не говорим, че то им показва, дали има изобщо проблем с гърдите. Всяко едно нещо по гърдата се напипва..... А биопсии и действия нататък вече стават след подозрение, че има по-сериозен проблем. Имах рак на гърдата и оперирана съм през 2010 г., като мамографът, ехографът не го хванаха, видяха като доброкачествено. Тогава професорът ми е казал, че в България няма мамограф, който показва рак във всички случаи, а тези мамографи в България виждат рак само във 80%. Тогава аз направих операция, махнат бучката и биопсията показа рак и доста агресивен. Сега може и да има апарати, но никъде не чух за такива.
Ако образуванието е 2 мм много трудно би се опипало мануално. Затова е ЯМР или образната диагностика като цяло. ЯМР дава почти 100 процента достоверност за бучка и се вижда дали е раково образуванието. При образната диагностика се хващат малки бучки 2-3 мм, в нулев стадий буквално. То това е и идеята. Всичко да се хване максимално рано. Иначе аз миналата година бях на профилактичен ехографски преглед проведен от АГ, нищо ми нямало. След половин година, 3 см тумор. Моят съвет е да не разчитате на АГ-та, а да си намерите рентгенолог.Мина Димова от Спектър също е добър вариант,освен Виктор Йорданов, тя е рентгенолог, доктор Мариела Василева също препоръчвам, тя е хирург.

# 5 799
Здравейте, някой може ли да препоръча специалист за Плевен?
Леля си е напипала бучка. Преди 40 години й отстраниха доброкачествено образувание. Нейната майка и моя баба почина точно от рак на гърдата. Та ни трябва добър специалист в Плевен.
Благодаря предварително!

# 5 800
  • 1st floor
Привет! Личната ме изпрати на профилактичен преглед за мамография.Това ще ми е за първи път. До сега само с ехограф са ме гледали. Записах час за след Нова година в Софиямед ГМ Димитров. Това e на другия край на София, но не намерих никъде в района на Люлин или центъра.
Та въпросът ми е как протича прегледа? Веднага ли дават изследването или трябва да се изчака, или на друг ден? Възможност за онлайн взимане на резултатите? Записала съм час (от 8,00 ) преди работа и сигурно ще закъснея, но се надявам поне да е не е много.
Болезнено ли е изследването? Има ли нещо, което трябва или не трябва да правя преди него?

# 5 801
  • София
Леля си е напипала бучка. Преди 40 години й отстраниха доброкачествено образувание. Нейната майка и моя баба почина точно от рак на гърдата. Та ни трябва добър специалист в Плевен.
Благодаря предварително!
Едно време проф. Байчев от ВМА пътуваше от София за Плевен и преглеждаше там, проверете.

Веднага излиза мамографията, макс 20 Мин, малко е некомфортно изследването, защото гърдата се притиска, но не е чак толкова страшно. Нищо не трябва да се прави, добре е да е след цикъл, но и това не е толкова задължително.

# 5 802
  • 1st floor
Благодаря! А това е втората ми чуденка. Какво притискат на жените с много малки гърди? Blush

# 5 803
Благодаря предварително!
Едно време проф. Байчев от ВМА пътуваше от София за Плевен и преглеждаше там, проверете.

Веднага излиза мамографията, макс 20 Мин, малко е некомфортно изследването, защото гърдата се притиска, но не е чак толкова страшно. Нищо не трябва да се прави, добре е да е след цикъл, но и това не е толкова задължително.
На мен в Софиямед ме накараха да отида на следващия ден за резултат и повече не повторих там. Два дни отпуск за подобно изследване не мога да хабя. Навсякъде другаде резултатът се дава  след двайсетина минути наистина.

# 5 804
  • София
Аз съм правила мамографии в 1 АГ Света София /бившата Тина Киркова/ и в Полимед.И на двете места резултатът излиза до 15-20 минути.Но съм била за преглед,не само за мамография,ако това има значение.
Последния път бях в Полимед.За първи път усетих повече от дискомфорт т.е. болка при това изследване.А имам направени не една и две мамографии.

Общи условия

Активация на акаунт