Мамолози - гр. София

• 1 818 397
  • 6 653
  •   2
Отговори
# 990
  • Карлово/ Пловдив
♥Пандичка♥, направлението , което върши работа и можеш да си направиш ехография на млечни жлези по здравна каса е направление с код 10.03 мамография /нищо че  ще прави ехография, ако си под 40 г./ и не се налага да плащаш допълнително.Peace

Вероятно и docsi ще се включи, за да ти обясни по-подробно. А може да му пишеш и на лични, за по-сигурно, ако евентуално нещо напоследък са се променили нещата.

motoneti също е наясно, може би и тя ще се включи. Peace
Мотонетиии, поздрави от нас! Hug

Биби промени в хавата няма - освен,че касата ще плаща за мамография вместо 14,60  - 15,80
Писах на момичето тук - включих се и аз.
Bibita, много благодаря за отговора!  Hug Моята лична ми каза така" направлението важи само за мамография, която се прави над 35г. Ти нямаш и 30, значи си за ехография, която не се поема от касата, НО ела да измислим как можем да го минем по каса".  Grinning Само че аз се забавих днес, не успях да мина + от вчера съм много притеснена и си мисля, че съм СПЕШНО за преглед без значение платен или не, защото нямам време да чакам. Sad Записах си час при др Василев, който ми беше препоръчан от друго светило в Т. Киркова - Др Маленов (на когото се доверявам на 100%). Една приятелка също ми препоръча Василев, а гледам и тук сте писали хубави неща за него. Дано остана доволна! И най-вече дано всичко е наред...  Praynig

Само скоба: звънях на хвалената тук др Перчева, но... ми предложи час за след Нова година!  #Crazy Щяла да "издъхне" от толкова много работа (или някакъв подобен термин)  Сигурно е много добра жената, но... до след НГ може да не съм жива, както се казва, недай си боже!
По-горе писах как стоят нещата.Личната лекарка правилно ти е казала,че винаги може да се измисли нещо.Не се шашкай предварително докато лекаря не ти каже как стоят нещата.Предварителното мислене за лоши неща,за болести и прочие не е полезно.В темата са коментирани доста специалисти избери при кого да отидеш.И да кажа и аз нещо - на хипохондрика дай му витамин и лекарства и да си ходи - т.е искам да ви кажа не си мислете за болести които ги нямате,защото не  знам дали знаете,но в много случаи проблема е в главата ни.
Стискам ви палци.
Мисля,че д-р Перчева ако е необходимо и има възможност ще те вземе преди нова година.Сега е края на годината и на много места е понатоварено,защото идват и почивните дни.
Здраве желая на всички!

# 991
Docsi, благодаря за изчерпателната инфо и за стиснатите палци.  Hug Ти лекар ли си? Някак си останах с такова впечатление от писането в м.р. и от перфектно предоставената информация. Wink  Ако да, бих се изненадала приятно от това, че пишеш тук. Wink

Иначе там е работата, че трябва да отида при "познат", за да ми отчете една ехография като мамография по каса. Нямам такива познати, дори непознати нямам, за това и попрочетох и писах тук. Може би ако все пак бях стигнала до личната ми тя щеше да ме прати при някой неин "познат". Но реших, че няма да се разкарвам, да чакам с дни и седмици (както докторката ме наплаши с този срок "след НГ"). В тази връзка за съжаление в случая далеч не става дума за хипохондризъм, а май точно обратното - безотговорност и пренебрежение от моя страна. Отдавна трябваше най-малкото да отида на профилактичен преглед след като спрях да кърмя (преди година и половина). А не сега да усещам болки, напрежение и бучки, че да се дигна "по спешност".  Confused В четвъртък обещавам да пиша впечатления от др Василев (от Т. Киркова).  Peace

# 992
  • София
Здравейте,ето ме и мен след прегледа при д-р Спиридонов.Ехография на млечната жлеза е 40 лв.
Диагнозата е "двустранно мастопатични нодозни промени,по изразени в ДМЖ 7/4мм.Фиброадено от дясно"
Да уточня,че отидох просто на профилактичен преглед,не съм напипала ФА SadСлед три месеца пак на преглед,дано да не е нищо сериозно. Confused

# 993
  • На земята, която е всъщност звезда.
Здравейте,ето ме и мен след прегледа при д-р Спиридонов.Ехография на млечната жлеза е 40 лв.
Диагнозата е "двустранно мастопатични нодозни промени,по изразени в ДМЖ 7/4мм.Фиброадено от дясно"
Да уточня,че отидох просто на профилактичен преглед,не съм напипала ФА SadСлед три месеца пак на преглед,дано да не е нищо сериозно. Confused

Спокойно, просто трябва да ги следиш. Аз имах кисти и едно по- голямо образование, което не беше ясно дали е киста или фиброаденом. Правех прегледи през 6 месеца в продължение на няколко години, но после лекарката ми изчезна и, докато реша при кой мамолог да отида, мина повече от година. Накрая се реших и прегледът показа, че всичко е наред и дори кистите са изчезнали.  Grinning

# 994
При мен едната кистичка също е изчезнала в рамките на 2 години.
Останала ми е само едничка.

# 995
Кистичките са по-малкото зло, до колкото аз съм информирана.
Те се променят непрекъснато. Могат под определени фактори, дори за часове, както няколко пъти да променят обема си, така и да изчезват.

Затова трябва да се следим редовно! Peace

# 996
  • Карлово/ Пловдив
Не е нужно да отидеш при познат за да ти отчете ехография като мамография - всеки лекар ще го отчете така направлението - него не го бърка.А и все пак какво да се прави последна преценка съответния лекар.Ами ако ти даде направление то важи 30 дни - идват празници,после пак и то ще стане 14-15 януари и направлението ще ти е изтекло.Успех при д-р Василев и дано всичко да е минало нормално.Днес е четвъртък,а не си писала.Иначе да избрал съм най-отговорната професия и вървя по нейния път - според мен това ми е призванието.В форума влизам да споделя мнение,да дам нещо полезно и форума не замества реалния контакт със специалист - да ви го кажа и аз.Напоследък нямам време и влизам в форума от дъжд на вятър,така се очаква да бъде и за напред.Като мога и видя ще отговоря.
Успех и чакам да пишеш резултат от прегледа при д-р Василев.

# 997
  • Карлово/ Пловдив
Ако прецениш,че имаш нужда от второ мнение винаги може да направиш такова.Желая ти успех!
Никой от нищо не е застрахован както се казва,затова е хубаво да се правят редовни профилактични прегледи.

# 998
Д-р Нина Дилова - отзиви за нея?

# 999
Здравейтеее. Връщам се с обещаните впечатления от преглед при др Василев (така и не му запомних първото име). Той работи както в АГ Св. София, така и в частен ц-р Санте. Освет това се оказа, че е и мамолог и АГ, което е супер! Simple Smile Ами много, много е готин! Усмихнат, мил, с чувство за хумор, определено те предразполага още от вратата. Още като му казах оплакванията си и малко история за мен, каза, че изобщо нямало за какво да се притеснявам. Така и се оказа след скрининга. Това нещо, което съм усещала (напрежение и приболвания на място от едната гърда) било заради нещо си (не помня точно медицинските термини) и било на хормонална основа, съвсем нормално, особено около овулация... Та както се казва "чиста" съм и се успокоих.  Heart Eyes Така че два палеца нагоре за др Василев!  thumbsup  Hands Thumbsup  Hands Thumbsup

# 1 000
  • София
Taка, аз бях днес на преглед при д-р Стоименов, в частния кабинет на ул."Пиротска". Каза, че всичко ми е наред Simple Smile, освен това беше много любезен и обстоятелствен. На някой от посещавалите го изписвал ли е Прим Ойл - капсули с масло от вечерна иглика? Било профилактично и за намаляване оплакванията от ПМС.
Иначе и аз първо звънях на д-р Перчева, но и на мен ми каза, че е много претрупана и да се обадя за след Нова година; ако съм била много притеснена, щяла да ме насочи към неин колега за по-скорошен преглед. Но аз вече си имах план Б, след тази тема, която изчетох от край до край. Благодарности на всички, които са споделяли!!   bouquet

# 1 001
Момичета, имам въпрос. Имах болки в гърдите, приемайки противозачатъчни(взимам ги от година). Тези болки ги имаше по-изразено около цикъла, но и през другото време ме болеше. Обадих се на гинеколжката си, спрях хапчетата и тя ме посъветва да отида на мамолог да види гърдите, след като се поуспокоят след спирането. Спряла съм ги вече от половин месец някъде и утре мога да взема направление за мамолог(личната ми каза, че чак Януари можела  Rolling Eyes ) . Та .. да ви попитам за някакъв специалист наблизо до мен, защото нямам възможност да ходя далече - живея в Редута.. наблизо са ми Гео Милев, Слатина, Подуене, Хаджи Димитър, в района на улица Оборище същп, хотел Плиска. На 19 години съм.. дори не знам как би трябвало да ме преглежда съответния доктор/ка. Знам че мамография не се прави на жени на по-малко от 30 дори и повече. Права ли  съм? Ще ми помогнете с мнения за доктори и опит . Благодаря ви предварително .. Simple Smile  bouquet

# 1 002
  • софия
bmb, кабинетът на д-р Перчева ти е близо-срещу ИСУЛ е, до моста Чавдар, но не знам дали преглежда с направление по Здравна каса

# 1 003
Звъннах и в двата й кабинета и в двата не е по здравна каса. Някой друг специалист?  newsm78

# 1 004
  • София
Частният кабинет на доц.Гаврилов е на ул."Манастирска"8, (по данни от темата) - в района срещу мола, но надали е с направление и там.

Общи условия

Активация на акаунт