Мамолози - гр. София

• 1 815 947
  • 6 631
  •   2
Отговори
# 435
  • София
някой ходил ли е на преглед в токуда? какво ви е мнението за мамолозите там?
А там има ли добри мамолози?

# 436
има мамолози в Токуда, но ми се иска да разбера някой дали е ходил при тях newsm78

# 437
  • София
При посещението на мамолог, има ли значение месечният цикъл? След цикъл ли се посещава мамолог?

До колкото знам има значение.
 При мамолог се ходи до 10-12 ден от началото на цикъла, защото след това настъпват структурни промени, които не позволяват да се постави правилна диагноза.

# 438
При посещението на мамолог, има ли значение месечният цикъл? След цикъл ли се посещава мамолог?

При мамолог се ходи до 10-12 ден от началото на цикъла, защото след това настъпват структурни промени, които не позволяват да се постави правилна диагноза.

Абсолютно невярно  Peace

# 439
При мен има значение, преди цикъл се напипват удебелявания, които след това изчезват.

# 440
  • София

И на мен така ми е казвала мамоложката, при която ходя.  Peace

# 441
Момичета това, което си напипвате е нормална жлезна тъкан, която естествено от хормоните набъбва, но прегледа на ехограф показва че е  нормална тъкан по всяко време на менструалния цикъл Peace
А иначе ако говорите за палпаторния метод, ако ви преглеждат само по този начин сменяйте доктора!

# 442
При мен има значение, преди цикъл се напипват удебелявания, които след това изчезват.

Това няма значение, един добър специалист веднага ще разбере за какво става въпрос. Млечната жлеза реагира на хормоните, но това си е нормално.

# 443
За прегледа при специалист няма значение. Има значение когато се самопреглеждаш- тогава трябва да е по едно и също време от МЦ. На мен лекарката ми е казала всеки месец да се преглеждам сама , а на 6 месеца на преглед - палпация + ехография.

# 444
Здравейте. Днес бях на контролен преглед при доцент Гаврилов. Писала съм тук, но преди доста време, за това ще кажа накратко проблема - оперирана съм през 2005г. Фиброаденом в дясна гърда. Гаврилов го откри и той ме оперира. Ходех на контролни на всеки 6 месеца. Последните два пъти ми казва на 8месеца. Та той ми обяснява, че трябва да се преглеждам сама, като на 10-ият ден след цикъл трябва да следя за необичайни неща. Днес всичко беше наред - каза,че няма основания да иска ехографски преглед. Но всеки път като отивам при него миесвито сърцето.
Искрено пожелавам на всички, ходенето при тези специалисти да е само профилактично!

# 445
Здрасти DiDika
Радвамсе за теб, аз съм новак във форума, но го препрочитам всеки ден.
Кажи ми как успя да се запишеш за преглед при д-р Гаврилов.  Аз от една седмица звъня постоянно, един път само вдигна женски глас и ми каза обадете се по-късно и това беше, после никакъв отговор. Може би има и друг начин за контакт, пиши ако знаеш. Аз имам също една операция - от 2005, но предстои отново, иска ми се да се прегледам при Гаврилов преди да ме резнат.

# 446
  • София
Има значение за прегледа, който сама си правиш. По-трудно е да определиш дали напипваш бучка, защото така или иначе много жени имат удебеления. Това дали се напипва от всички страни, дали се мести или е прикрепена и т.н. Мамолог ми е казвал, че преглед у дома се преви при свършил месечен цикъл, спокойни гърди, под душа с насапунисано тяло.
За специалист - няма значение!

# 447
  • София
В допълнение поста на бъръльо-бъръльо - пред огледалото с високо вдигнати ръце !

# 448
добър ден и от мен Grinning бих искала да попитам и аз нещичко..преди три седмици ходих на мамолог в "света софия",той ме прегледа ръчно и на ехограф и заключи,че е фиброаденом,но не трябваше ли да ми направи биопсия?такава диагноза може ли да се постави без биопсия?и още нещо от тогава на сам бучката,която напипах става все по малка и вече почти не я усещам и това ли е нормално за фиброаденомите,или да ходя при друг лекар???моля ви,ако някой може да помогне  Praynig

# 449
Фиоброаденом може да се докажи с ехографски преглед Peace И да намалява може ама чак пък толкова бързо, освен ако е на етап аденом а не е още с изразена капсула!

Общи условия

Активация на акаунт