Мамолози - гр. София

• 1 752 098
  • 6 290
  •   2
Отговори
# 525
A този ехографски преглед мога ли да изискам сама да ми се направи или само ако лкарят прецени? Значи трябва да отида при някой друг доктор, защото при Киров май нямаше такава апаратура Sad( офф дали не си дадох парите на вятъра

# 526
Bilyanna мила повтори прегледа при специалист с ехограф, опипването може да бъде само като допълнителен метод, но при такъв преглед целта е да се хване ако има нещо още докато е милиметри, а сама разбираш че с ръка това не може да се постигне Peace

# 527
така ще направя Sad мн ме хвана яд, а четох толкова хубави неща за професора...сега трябва да изчета цялата тема, за да се спра на някой свестен..
Благодаря motoneti   bouquet

# 528
  • София
Не се сещам в кое предаване говореха, че прегледът на гърдата в никакъв случай вече не включва опипване, дърпане и т.н. Прави се само с апаратура.

# 529
Благодаря много motoneti! А искам да попитам и още нещо - вярно ли е, че има различни видове ехографи и за такъв преглед къде е най-добре да се отиде и съответно ако са различни ехографите при отделните прегледи къде има такъв за преглед на гърдите?

# 530
Радвам се че съм ви полезна , аз съм рентгенов лаборант и работя в мамологичен кабинет, на какво ли не съм се нагледала ooooh!
Най обикновен ехограф върши идеална работа, стига да е снабден със съответния трансдюсер за гърда, който е с по висока чувствителност!За съжаление ще ми е доста трудно да препоръчам специалист, а да препоръчам доктора с който работя ще излезе като реклама и не е удобно, за това ще се постарая поне да ви съветвам да колкото мога.Ще ви кажа само едно ако ви преглеждат само с опипване или ви правят мамография под 40 години сменяйте лекаря Peace

# 531
  • София
motoneti, аз съм на 33 год. Какво трябва да очаквам като преглед? Ехограф с този трансдюсер за гърда, който описваш? Искам да съм наясно като отида, за да не излезе, че не съм качествено прегледана. Може би като вляза в кабинета трябва да попитам лекаря в какво точно се състои прегледа и евентуално да преценя дали да си тръгна или да остана  newsm78 Оф, това само в нашата държава може да се случи... В 21 век да се преглежда с някакви остарели методи  ooooh!

# 532
  • София
че до 30 годишна възраст няма нужда да ходя
ЪЪЪЪЪ! Господи, боже! Този е за бой!

# 533
  • София
... правят мамография под 40 години сменяйте лекаря Peace

motoneti, защо не се прави мамография на млади жени? Майка ми и жената на баща ми ми надуха главата, че се правело задължително. Но и двете са между 50 и 60 годишни. Живеят във Франция и там ги подканят с писма самите лекари, жени над определена възраст им влизат в регистрите им изпращат по пощата брошури, списък с лекари и лаборатории и т.н. На майка ми и се бяха карали, че не е ходила две години на преглед.

# 534
Правилата, които съм упоменала, са признати от международната федерация, а не са практика само в БГ(да не казвам че тук почти никой не ги спазва).За двете жени , които споменаваш наистина е подходящо, дори задължително да си правят мамография всяка година Peace
А иначе на жените под 40 годишна възраст гърдите са доста плътни като структура и диагностично е много по добре да се следят на ехограф, изобщо фактора лъчево натоварване не го споменавам, защото нали знаеш съотношението полза риск е определящо! Ако например се види нещо обезпокоително в гърдата на млада жена под 40(което е съмнително за карцином!!!) се прави мамография, но само при такива обстоятелства!
Успех и дано съм била полезна Hug

motoneti, аз съм на 33 год. Какво трябва да очаквам като преглед? Ехограф с този трансдюсер за гърда, който описваш? Искам да съм наясно като отида, за да не излезе, че не съм качествено прегледана. Може би като вляза в кабинета трябва да попитам лекаря в какво точно се състои прегледа и евентуално да преценя дали да си тръгна или да остана  newsm78 Оф, това само в нашата държава може да се случи... В 21 век да се преглежда с някакви остарели методи  ooooh!
Еми то ще ти е доста трудно да прецениш какъв е трансдюсера, но поне не трябва да е този с който те преглежда гинеколога  през влагалището  Peace
А ако питаш, то е ясно какво ще ти отговорят ooooh!
Просто е важно да си намерите специалист на когото имате доверие, а аз по назад съм писала, кой препоръчвам най много, но д-р Перчева също е специалист за когото мога да кажа че е доста отговорен към пациентите си и поне се старае когато в нещо не е сигурна да потърси мнение на още един специалист Peace
Доста объркано се получи дано си ме разбрала правилно ако не не е проблем да питаш каквото те интересува, може и на лични  Hug

Последна редакция: нд, 24 яну 2010, 11:26 от motoneti

# 535
  • София
Правилата, които съм упоменала, са признати от международната федерация, а не са практика само в БГ(да не казвам че тук почти никой не ги спазва).За двете жени , които споменаваш наистина е подходящо, дори задължително да си правят мамография всяка година Peace
А иначе на жените под 40 годишна възраст гърдите са доста плътни като структура и диагностично е много по добре да се следят на ехограф, изобщо фактора лъчево натоварване не го споменавам, защото нали знаеш съотношението полза риск е определящо! Ако например се види нещо обезпокоително в гърдата на млада жена под 40(което е съмнително за карцином!!!) се прави мамография, но само при такива обстоятелства!
Успех и дано съм била полезна Hug
Мерси,   bouquet!
На мен прегледи са ми правили само с опипване и ехограф, но нямам идея с какъв трансдюсер. newsm78 Въобще не съм чувала около мен някоя жена да прави преглед с мамография, дори една колежка, която е оперирана от рак на гърдата ми обясняваше, че такава досега не й е правена. На 40 и няколко е.
Пак ти благодаря!

# 536
  • София
motoneti и аз ти благодаря   bouquet Дано всичко мине гладко при мен, че съм умряла от страх  Sad

# 537
tonkabonka стискам палци всичко да е ок Praynig
бъръльо-бъръльо е това вече за твоята колежка не е наред, ако е доказано хистологично че е карцином да не се прави мамография е направо безотговорно, но то все пак зависи от лекаря тя жената от къде да знае какво е редно да се прави!

# 538
В Щатите, първо правят мамография, а след това гледат на ехограф, без значение възрастта Thinking

# 539
За Щатите на знам в учебника и на конференциите, на които съм била това са правилата Peace
Може да са правила за Европа примерно, там наистина нещата са по различни Thinking

Общи условия

Активация на акаунт