Мамолози - гр. София

• 1 782 457
  • 6 414
  •   2
Отговори
# 5 130
В Студентска поликлиника има отличен център за снимки, работят с направление. Два пъти съм ходила там - един път мамография и втори път за шип на петата.
Скоро някой ходил ли е при Полихронов? Днес звъня няколко пъти на всички телефони - безуспешно.

# 5 131
  • София
В Студентска поликлиника има отличен център за снимки, работят с направление. Два пъти съм ходила там - един път мамография и втори път за шип на петата.
Скоро някой ходил ли е при Полихронов? Днес звъня няколко пъти на всички телефони - безуспешно.
Мисля, че Полихронов почива през август.

# 5 132
А разчитат ли снимката и след колко време излиза резултатът? Апаратът нов ли е?

# 5 133
А разчитат ли снимката и след колко време излиза резултатът? Апаратът нов ли е?
След около 40 мин. излиза резултатът. Обясниха ми, че мамографията на гърди е четиристранна, а не както на повечето места двустранна. Нов е апаратът. Според мен ползват базата на Студентска поликлиника, но е с отделен вход. И да, разчитат снимката - тоест дават на лист диагноза. Утре пак ще ходя - ако имате въпроси, ще отговоря.

# 5 134
Много благодаря. Ако намерите някакъв телефон за връзка, ще Ви бъда много благодарна. Нямам къде да си направя качествено изследване, даже ми изгоря направление, сега ще трябва да плащам, но всеки път ми правят рани на гърдите и затова съм много внимателна къде ходя. 40 минути са добър вариант, в Софиямед искат на другия ден да се ходи за резултат, а аз нямам безкрайна отпуска...

# 5 135
  • София
Кака така рани?!

# 5 136
Ами рани, от дърпането и стискането. Получих ги в две уж елитни болници, та си мисля, че проблемът е в това, че ми е чувствителна кожата. То на всичкото отгоре това изследване за мен не е много информативно, просто структурата на гърдите ми е такава, но по протокол трябва да го правя на всеки две години.

# 5 137
  • София
Уф, много неприятно Close
Не бях чувала за 4Д мамография

# 5 138
Аз затова на мамограф не ходя, само на ехограф. Освен дърпане и стискане има и радиация от мамограф, за която съм чела "конспиративни" теории, че дори може да докара рак.

# 5 139
  • София
Ехо и мамография са две различни допълващи се изследвания...
Смешни теории в сериозни (като тази) теми, звучат нелепо.

# 5 140
Ехо и мамография са две различни допълващи се изследвания...
Смешни теории в сериозни (като тази) теми, звучат нелепо.
Коя е нелепата и смешна история? Че мамографията облъчва с радиация или че при някои не е информативно изследване? Пиша само това, което са ми казали специалисти. Никой не е твърдял, че не са допълващи се двете изследвания.

# 5 141
  • София
Нелепо и смешно е да отричаш мамографията като изследване, доверявайки се изцяло на ехографски преглед, защото радиацията от мамографа, може "да ти докара рак". Специалистите, които често се цитират в темата, категорично държат да се правят контролни мамографии през определен период от време, съобразен със състоянието на пациента.

Последна редакция: чт, 24 авг 2023, 20:15 от buni

# 5 142
  • София
Не съм съгласна, че "Специалистите, които често се цитират в темата, категорично държат да се правят контролни мамографии през определен период от време, съобразен със състоянието на пациента."
Някои от тях препоръчват, други - не. Зависи и от груги фактори - например плътността на гърдите, както е написала milittana. При някои жени мамографията не дава повече информация от ехографията и това го знам от лекари.
Нелепо и смешно е да да твърдиш неща все едно си запознат със състоянието на хората, които пишат и дори да им се подиграваш!

# 5 143
  • София
И не само milittana го е писала. Много постове напред аз също. За добро или за лошо също съм с плътна структура. И всеки път ми обръщат внимание, че мамографията не им дава по-добра информация. Последният път бях при д-р Е. Стоянов и също потвърди, че в МОЯ случай няма смисъл от мамография.

# 5 144
Лично от др.Стоянов знам, всяка година ехография и през 2 години мамография, след 45г. Преди месец бях при него, беше ред за мамография, прецени, че ще прескочим тази година.

Общи условия

Активация на акаунт