Мамолози - гр. София

• 1 762 924
  • 6 334
  •   8
Отговори
# 5 955
Здравейте, от две години се следя при Др Боева в Медицински център "Лора" в София.
Имам пет прегледи за две години. През цялото време ми беше казвала... "има нещо, ама няма нищо... Трябва да го следим". Е... Следим го. До преди един месец (на последния преглед ме прати на хирург - да се оперира, да се махне... прилича на доброкачествено). Не отидох на операция, а си самоназначих кор - биопсия.... Днес има резултат. Нищото е инвазивен дуктален карцином с метастаза в лимфен възел. Сега чакам резулатите от имунохистохимия.
Бъдете здрави. Бъдете бдителни и най-вече късметлии да попаднете на добри доктори.
От там нататък бог да ни пази.
П. С. Преди шест месеци бях за второ мнение в 17 ДКЦ. Не помня името на лекарката. Тя също потвърди, че не е нищо. Било или киста, или фиброаденом... И ме прати вкъщи... Да съм спокойна...

Последна редакция: пн, 24 мар 2025, 19:25 от eyeswideopen

# 5 956
Много съжалявам! И аз съм ходила при нея :/
Извинете, че се намесвам ни в клин, ни в ръкав, но да се допитам до вас. Аз си правя профилактика при доктор Йорданов в Аджибадем, обаче онзи ден личният лекар ми издаде направления за профилактичи прегледи. Как процедирате в такъв случай? При кого да запиша час, само заради това направление?

# 5 957
Отивайте при Йорданов. Страхотен е. Той ми прави биопсията. И аз така... Уж с направление, и на края пак свърших в онкология.

# 5 958
eyeswideopen, всичко ще премине и ще сте добре, Дай Боже! Това, че споделяте, е толкова ценно, още повече в момент, в който едва ли Ви е до това. Доколкото чета в темата (или беше в темата за фиброаденом), не сте изолиран случай (не говоря конкретно за тази докторка). На мен 17-то ДКЦ ми е район и в последните 2 седмици си затвърждавам мнението, че специалистите там не са надеждни и могат да бъдат даже вредни, с това, че ти губят времето, заради некомпетентност или нежелание. Дано има останали свестни лекари, които са по каса. В интерес на истината, едно от разочарованията ми от ДКЦ-то е докторката по образна диагностика, но пък тя видя рака на гърдата на майка ми, така че трябва да съм и' и благодарна! Така че Господ да ни пази!
Здравейте, от две години се следя при Др Боева в Медицински център "Лора" в София.
Имам пет прегледи за две години. През цялото време ми беше казвала... "има нещо, ама няма нищо... Трябва да го следим". Е... Следим го. До преди един месец (на последния преглед ме прати на хирург - да се оперира, да се махне... прилича на доброкачествено). Не отидох на операция, а си самоназначих кор - биопсия.... Днес има резултат. Нищото е инвазивен дуктален карцином с метастаза в лимфен възел. Сега чакам резулатите от имунохистохимия.
Бъдете здрави. Бъдете бдителни и най-вече късметлии да попаднете на добри доктори.
П. С. Преди шест месеци бях за второ мнение в 17 ДКЦ. Не помня името на лекарката. Тя също потвърди, че не е нищо. Било или киста, или фиброаденом... И ме прати вкъщи... Да съм спокойна...

Последна редакция: пн, 24 мар 2025, 20:44 от anmasu

# 5 959
Тази кор биопсия как се прави...и къде?
Стискам и аз палци за добро развитие Hug

# 5 960
  • В царството на игрите:)
Пак повтарям, за да чуят повече хора. Няма как да чуя ,има нещо/нищо, но ще го следим и аз да се прибера спокойна вкъщи. На масата съм вед на га! И,да , правила съм го и затова го казвам. Дори и фиброаденом да е. Няма място в тялото ми.

# 5 961
А киста?

# 5 962
  • В царството на игрите:)
Кистата се различава много ясно на образна диагностика и до сега не съм чувала киста да се окаже тумор. Виж,фиброаденома е друго нещо.  Там се случват изненади.

# 5 963
Кистата се различава много ясно на образна диагностика и до сега не съм чувала киста да се окаже тумор. Виж,фиброаденома е друго нещо.  Там се случват изненади.

Ясно. Благодаря!
Че съм с две малки кисти аз...

# 5 964
По повод на кистите - мисля, че почти ми изчезна  киста, благодарение на билките за миома от билковата аптека на ул. "Поп Богомил". Може би има и по-целенасочени за гърда билки, но това ми беше реално "страничен ефект" от билките за миомата.
Кистата се различава много ясно на образна диагностика и до сега не съм чувала киста да се окаже тумор. Виж,фиброаденома е друго нещо.  Там се случват изненади.

Ясно. Благодаря!
Че съм с две малки кисти аз...

# 5 965
Моите кисти много се влияят от хормоните.
Разбута ли ми се щитовидната, моментално избухва и някоя киста.

# 5 966
А как си я самоназначихте тази биопсия? Звучи доста сериозно това нещо като изследване. Жалко, че са ви загубили времето докторите. Това е голям проблем. Дано се излекувате и всичко да се нареди.

# 5 967
А как си я самоназначихте тази биопсия? Звучи доста сериозно това нещо като изследване. Жалко, че са ви загубили времето докторите. Това е голям проблем. Дано се излекувате и всичко да се нареди.
Нали писах горе назад в темата и аз, че самосеназначих да ми направят операция..... Оказа се рак, който наблюдаваха «старателно». Ръководиха се от това, което показваха апаратурите им (не правих скенер или МРТ, защото не са ми казали да го правя), Ръководиха се от това, че не расте, подвижно е и болезнено, а рак уж не боли.... та и без гърдата се останах, никак не е малко. Но пък е щастие, че оцелях с толкова наблюдения.

# 5 968
Нали писах горе назад в темата и аз, че самосеназначих да ми направят операция..... Оказа се рак, който наблюдаваха «старателно». Ръководиха се от това, което показваха апаратурите им (не правих скенер или МРТ, защото не са ми казали да го правя), Ръководиха се от това, че не расте, подвижно е и болезнено, а рак уж не боли.... та и без гърдата се останах, никак не е малко. Но пък е щастие, че оцелях с толкова наблюдения.
Не съм видяла, че сте казала че е самоназначена операция. И това не разбирам как се случва. Просто отивате при хирург и казвате "Режи"? Не го казвам с ирония, изобщо даже. Просто не знаех, че е възможно подобно нещо. Съжалявам, че сте загубила гърдата си. Радвам се, че все пак нещата са се наредили и сега сте излекувана.

# 5 969
  • София

Да Ви попитам, през тези 2 години правихте ли мамография или са Ви гледали само на ехограф? Питам, защото ме изпратиха на ЯМР за изясняване на подобна ситуация, след направена маморафия и ехограф.

Общи условия

Активация на акаунт