Мамолози - гр. София

• 1 746 102
  • 6 279
  •   1
Отговори
# 6 210
Здравейте! Майка ми е правила в 17-то ДКЦ, в Онкология-та в "Дървеница" и в "Полимед". Каза, че е най-доволна от "Полимед" - от внимателното отношение на рентгеноложката и от качеството на апаратурата. В "Полимед" бяхме по каса през юли месец за първи път.

# 6 211
  • sofia
Аз правих мамография в Русев, в Студентски град. Апаратурата е нова, не съм изпитала дискомфорт.

# 6 212
Ето затова няма да се промени здравната ни система. Вие давате 1000 лв в плик, а лекаря за да извърши операцията му е нужен екип. И този екип е не по-малко важен, за да протече всичко гладко. Анестезиолог, сестри,лаборанти санитари и т.н. И накрая едни лекари са милионери, а други на заплата.

# 6 213
Днес бях на преглед при Виктор Йорданов. Благодарна съм на Бог, че има такива специалисти като него - професионалист с човешко отношение.

# 6 214
В началото помислих, че това с  бакшишите по 50лв и хилядарките в картичка е някакъв майтап, но то било сериозно.

# 6 215
А аз мисля, че темата е с друга цел и вече се минава добрият тон. И то отдавна.

# 6 216
Съжалявам, но и двете цитирани цифри са меко казано шокиращи. После се чудим защо като отидем ни гледат в ръцете само.

# 6 217
Днес бях на преглед при Виктор Йорданов. Благодарна съм на Бог, че има такива специалисти като него - професионалист с човешко отношение.
Не знаех,че преглежда и в събота.

# 6 218
От скоро, до колкото разбрах.

# 6 219
  • София
Не знаех,че преглежда и в събота.

Може ли координати, колко е прегледът?
Аз бях при д-р Полихронов, но..... Мъка ми е за него!

# 6 220
Малко над 160 лв., тъй като аз държах да съм при него и се доплаща.

# 6 221
  • Sofia
През юли бях при Виктро Йорданов и ехографията без фонд и ЗК ми струваше 160лв. Той препоръча до края на годината да направя 3D мамография, която струва 145лв. Ехография и обикновена мамография може по ЗК. За плащане с фонд ми казаха, че трябва фондът да се свърже с тях.
Аз нямах време да се занимавам с каса и фонд - записването на часове става на 20-то число от този месец за следващия месец. Ако 20-то число е почивен ден, на предния работен се звъни. На 20 юни имаше часове за записване само за 12 и 19 юли, което ме накара да мисля, че приема само в събота, но това ми беше първо ходене при него и може изводът ми да е грешен.

# 6 222
Какви са тези цени бе....ужас направо! После българката не ходела на профилактика.

# 6 223
Ами да, като се замислиш колко хора могат да си го позволят (и колко искат, щото определено трябва да го смяташ за много важно, за да направиш такива разходи - то не е 1, те са примерно 5-10 такива годишно за здрав възрастен човек).
На мен мамологът ми взема по-малко, но това е порядъкът вече на много места. На гинеколог скоро бях на профилактичен преглед, ехограф и цито (даже без колпоскопия) - 170 лева. Еми, ако искаш.
Все пак, има някакви варианти и по каса, аз съм ги пускала в темата дори по-назад, но специално за гърди не е нито удобно, нито достатъчно. А и добрите специалисти масово не работят със ЗК (и ги разбирам).

# 6 224
От моето проучване, като добри, които работят с каса, могат да се изредят: специалистите в 1-ва АГ болница "Света София" (бивша "Тина Киркова"), специалистите в Онкология в София, д-р Евгени Стоянов. Кой друг може да се добави? Може би е добре да се сложат в началото на темата или да се изреждат през определен брой страници, за да се виждат и знаят.

Последна редакция: вт, 02 сеп 2025, 18:01 от anmasu

Общи условия

Активация на акаунт