Мамолози - гр. София

• 1 813 013
  • 6 594
  •   1
Отговори
# 6 585
  • София
При този див капитализъм в България, не вярвам някой да лекува благотворително, за съжаление. Въобще благотворителността е по-скоро PR акция, отколкото мисъл за обществото. Общо взето, тук ако си болен, трябва да имаш средства, иначе Господ да ти е на помощ...
Това всъщност изобщо не е вярно. Преди 10 и след това преди 7 години се сблъсках с рак на гърдата (първо едната, после другата), минимални плащания съм правила (и то защото държах на определени лекари и екипи), почти цялото ми лечение мина изцяло по каса. Ако нямах средства, и цялото щеше да мине, единствено пластичната операция и имплантите беше платена, макар че не съм сигурна дали и там няма варианти поне частично, просто аз държах на определен хирург.

# 6 586
По каса, и благотворително, са различни неща.

# 6 587
  • София
При този див капитализъм в България, не вярвам някой да лекува благотворително, за съжаление. Въобще благотворителността е по-скоро PR акция, отколкото мисъл за обществото. Общо взето, тук ако си болен, трябва да имаш средства, иначе Господ да ти е на помощ...
Че къде има безплатен обяд? В коя държава те лекуват благотворително?

# 6 588
Чувала съм за безплатни прегледи, в рамките на кампании ли, реклами ли..не знам точно . Но са ми излизали такива публикации...

# 6 589
  • София
Тука споменавате лечение, а не безплатни прегледи по кампании. Това е друго.

# 6 590
Отговарям на твоя пост за безплатен обяд.
Все пак има такъв..

А за безплатно лечение не аз писах, и ставаше дума за благотворителност извън БГ...така че защо там да няма....

# 6 591
  • София
Питах къде има, че ми е интересно.
Тук има безплатен преглед по кампании, да. Ако се наложи обаче лечение то може да се случи след това по здравна каса обаче това благотворителност, не е. Защото все пак всеки си плаща за  тази “благотворителност”.

# 6 592
Това пита и другата дама  Lady B....дали има тук, в частни болници.
А къде има тя е описала - в чужбина.

# 6 593
  • София
Къде в чужбина? Това е много общо казано…

# 6 594
  • София
По каса, и благотворително, са различни неща.

Тета, аз това изречение визирах по-скоро, че не е вярно, и съм сигурна, защото на собствен гръб 10 години го изпитах с онкологично заболяване. Включително терапията след острото заболяване ти покриват от касата.
"Общо взето, тук ако си болен, трябва да имаш средства, иначе Господ да ти е на помощ..."

Да, може да не е перфектна системата, но работи, по каса можеш спокойно и лев да не дадеш и да бъдеш лекуван съвсем добре, за благотворителност нито тук имам идея, нито в чужбина.

ПП. Да допълня, тогава Сити клиник тъкмо беше открила отскоро онкологичната си болница и се лекувах там, през 2016. Не съм дала и един лев за химиотерапия, лъчетерапия и диспансерно наблюдение, единствено дадох пари по собствено желание за втора проверка на хистологията, предишната беше безплатна във ВМА. За съжаление след закупуването им от турците /Аджибадем/ явно инвеститорите решиха да си избият бързо парите и сложиха допълнителни такси за всичко... Но има много болници, вкл. частни, в които е безплатно.

Последна редакция: нд, 14 юни 2026, 12:24 от Olive

Общи условия

Активация на акаунт