Майчинството - счетоводно - 23

• 38 911
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте момичета!Може да ви е задаван този въпрос но моля ако някой е компетентен да ми отговори,защото питах няколко счетоводителки и всяка казва различно!Та на въпроса-в  третия месец на бременността получих кървене и бях в болница за няколко дни ,от там ми дадоха болничен и вече трети месец съм без прекъсване болнични!Моля кажете ще се отрази ли това на майчинството ми или не?Една счетоводителка казва да,друга не!Една казва че се взема една година назад преди излизането в болничен,друга не,моля ако някой е на ясно нека сподели! newsm78 Hug

# 616
  • В полите на Пирин планина
Здравейте момичета!Може да ви е задаван този въпрос но моля ако някой е компетентен да ми отговори,защото питах няколко счетоводителки и всяка казва различно!Та на въпроса-в  третия месец на бременността получих кървене и бях в болница за няколко дни ,от там ми дадоха болничен и вече трети месец съм без прекъсване болнични!Моля кажете ще се отрази ли това на майчинството ми или не?Една счетоводителка казва да,друга не!Една казва че се взема една година назад преди излизането в болничен,друга не,моля ако някой е на ясно нека сподели! newsm78 Hug

Подробно можеш да прочетеш в началото на тази тема за всички въпроси относно обезщетенията.
Най-общо ако нямаш резки разлики в дохода за 6-те месеца, преди излизане в болничен той няма да намали бъдещите ти обезщетения.

# 617
  • Пловдив
Elfita,там нищо не знаят и само вдигат рамене  33uu

е как нищо да не знаят.нали при тях се подават документите.Ала-Бала е писала да действаш,защото си позакъсняла

# 618
Здравейте!
Имам въпрос, задавам го , защото от документите , в които четох обяснение в нои, наистина не ми стана ясно  Thinking
В момента съм в майчинство за отглеждане на дете ( имам дете на 1.8 год. ) предстои ми раждане януари месец - ще имаме второ дете, т.е. получава се застъпване на майчинство. Какво ще получа като обещетение- само едно майчинство или майчинство и половина? Ще трябва ли да прехвърлям майчинството на първото дете , за да получа това половина майчинство отгоре или не( така конкретно ми казаха счетоводителки ) ? Не ми е прекъсвано майчинството за първото дете до сега!
Благодаря предварително!

# 619
  • Пловдив
MikaM ,за второто дете ще получаваш обезщетение колкото за първото дете,ако до момента на издаване на 45 дневния не прекъснеш майчинството с връщане на раблота,болничен,отпуск,ясла
от 45 дневния нататък ще получаваш болничен /обезщетението/+120 лв майчинство.не трябва да прехвърляш майчинството за първото на друг.с 45 дневния се подава приложение4+приложение12

# 620
Благодаря Elfita !
До тук ми беше обяснено , че за да се получат тези 120 лв. отгоре ще трябва да прехвърля майчинството. Улеснение за мен е , че не трябва да се разправям по институции  Heart Eyes
Значи, само трябва да кажа на счертоводителката на фирмата за приложение 4 и 12, ако не знае - за всеки случай , и докато изтече първото майчинство ще получавам 120 лв. за първото и 240 за второто бебче....
Отново ти благодаря за бързия отговор smile3525

# 621
  • Пловдив
MikaM ,размерът на обезщетението за първото дете 240 лв ли е било?Ако да,то като ти започне 45 дневния ще получаваш 120 /50 процента майчинство/+обезщетение за бременност и раждане 240 лв

# 622
MikaM ,размерът на обезщетението за първото дете 240 лв ли е било?Ако да,то като ти започне 45 дневния ще получаваш 120 /50 процента майчинство/+обезщетение за бременност и раждане 240 лв
Да, правилно съм те разбрала Simple Smile
И добре, че се получават някакви пари- пъл било то иполовината майчинство.
На мен преди няколко дни една сериозна счетоводителка ми каза, че майката е една и без нзачение колко деца са и колко майчинства ще се застъпят обещетението се получава за това , че майката не ходи на работа, а майката е  една следователно и майчинството ще бъде едно.....
Слава на Бога , че държавата е на друго мнение.
Благодаря ти отново, много си мила  Heart Eyes

# 623
  • Пловдив
MikaM ,да но децата са две.Само майките на близнаци са прецакани,но това е друга тема

# 624
Имам  проблем със счетоводителката на фирмата в която работех .Тя отказва да продължава да ми внася осигуровки и ме заплаши ,че ще ми спрат майчинството.Как така има това право,нали не може ? АЗ СЪМ С БЕБЕ на 5 месеца. Не знам към кого да се обърна за съвет и на кого да дам оплакване , че ме изнудва?

# 625
  • Пловдив
eliza_redfox ,няма право да не ти внася осигуровки.Трябва да го прави през 2 те години майчинстов и ако ползваш 6 те весеца неплатена.Обърни се към Инспекцията по труда

# 626
MikaM ,да но децата са две.Само майките на близнаци са прецакани,но това е друга тема
Да, за майките за близнаци , знам че са прецакани жалко , но е факт!

# 627
здравейте
не знам дали  трябва тук да задам въпроса си  но моля за помощ
детето ми стана на годинка на 25 април аз се върнах на работа но сега няма кой да го гледа та въпроса ми е мога ли или имам ли право да изляза на ново отпуск по майчинство до навършването на 2 годинки
благодаря

# 628
здравейте
не знам дали  трябва тук да задам въпроса си  но моля за помощ
детето ми стана на годинка на 25 април аз се върнах на работа но сега няма кой да го гледа та въпроса ми е мога ли или имам ли право да изляза на ново отпуск по майчинство до навършването на 2 годинки
благодаря

# 629
  • Пловдив
здравейте
не знам дали  трябва тук да задам въпроса си  но моля за помощ
благодаря

да,имаш право да възобновиш отпуска за отглеждане на дете.

Общи условия

Активация на акаунт