Акушер-гинеколози - гр. Пловдив

• 1 317 717
  • 6 055
  •   1
Отговори
# 5 835
Има и включени повече ехографии пи ЗК при бременност, но зависи дали се води рискова бременност, работа във вредна среда, възраст.... щитовидни....
Аз ходех на три седмици по ЖК от 12 та седмица до 36 та, ехограф не съм плащала, пишеха ме рискова, вредна среда..... Но, същественото е, че излязох в болничен 45 дни преди термин и реално съм работела, не съм стояла на болничен

# 5 836
Здравейте. Колебая се между д-р Светлана Петрова и д-р Борислав Иванов за водене на ЖК и евентуално водене на раждане, като предпочитам да бъде естествено, ако няма индикации за секцио. Кой бихте препоръчали?

# 5 837
С две ръце за Борислав Иванов! Отличен специалист и добро отношение!

# 5 838
Предвид пропуските на д-р Борислав Иванов, които се споделят тук, докато се прави на фетален специалист, бих посетила и двамата лекари и сама да реша

# 5 839
Здравейте! ( предварително се извинявам за дългия пост, но търся мнения и подкрепа).
 Нова съм тук и скоро разбрах , че съм бременна - преди Коледа. Това е първа бременност , на 35 години съм , рискова с придружаващи заболявания( ИР, Хашимото и СПКЯ) Трудно забременях след 5 години опити и лечения.
Отделно имам зацапване с променлив цвят  почти от самото начало на бременността.
Все още не съм избрала следящ лекар. Ходих с направление при един гинеколог, който имаше свободни часове преди празниците, но не с идеята той да ме следи. Прегледа беше с вагинален ултразвук , видя се зародиш и пулс, изписа ми но шпа , витамин Ц , след като попитах за прогестерон , изписа и него. Не ми каза термин , не пита имам ли нужда от болничен.
Да спомена, че личния лекар ми даде болничен за ОВИ 14 дни и каза за още болнични да си говоря с гинеколога , като ме посъветва да не работя с това зацапване ,на фона на грипна епидемия и к0вид ,  а работата ми е с много хора и непрекъснато движение, носене на стекове, зареждане на витрини и каране на кола в жесток трафик!
Тъй като търся следящ лекар запазих час за платен преглед при друг АГ, препоръчан от познат. Платих 100лв за 10 минутен преглед. Видяхме бебето , чухме пулса. Споделих за придружаващите заболявания, възрастта и зацапването , които имам. Към момента на прегледа зацапването беше спряло от предния ден и  доктора каза , ако започне пак да отида в отделението на системи . Когато попитах за болничен споделяйки за работата ми , едва ли не ми каза да не се превземам , другите бременни как ходели на работа. ( ама аз съм рискова , 35годишна с проблем кървене…едва забременях и не мога да си позволя да загубя детето щото другите бременни “как работят”….ядосах се супер много!!!)
Попитах за болнични с ЛКК , той едва ли не каза, че няма нужда и ми заобяснява, че съм имала право на 180 дни непрекъснат болничен за годината , като ги използвам още от сега , после трябва да минавам ТЕЛК, или ще трябва да ходя с корема на работа…. Термин не каза! ( накрая сама си го изчислих в интернет ).
Аз съм в 8+4г.с. И според моите изчисления ако от 06.01.2025 изляза в болничен 14 дни и после минавам ЛКК до 180тия ден + 45дни задължителен болничен преди раждането , съвсем спокойно още от сега мога да изляза в болнични. Ако не стигнат , ще пусна няколко дни платен/неплатен отпуск.
 Може ли да ми препоръчате адекватен лекар, който би влязъл в положение и би ми осигурил спокойна бременност и няма проблем да издава болничен на жени като мен ?
И втори въпрос:
При вас как стояха нещата с болничните , без проблем ли ви даваха, от коя седмица, вкарваха ли ви 3 дни в болница за да дадат болничен, лесно ли минавахте ЛК и ТЕЛК?
За сега съм решила да взимам първични направления от личния лекар и да ходя при различни гинеколози , докато не попадна на човек, при който ще съм спокойна!
Благодаря предварително!
( лекарите при които бях са Д-р Танев и д-р Радински в Пловдив).

# 5 840
  • Пловдив
Избери си някой в Торакс, ЛКК минаваш срещу 50 лв, може и да са вдигнали таксата . Но по-добре се спри на един гинеколог за проследяване, не може да  обикаляш от лекар на лекар, а и сама казваш, че си с рискова бременност. Досега не си ли имала гинеколог, при когото да ходиш редовно на прегледи?

# 5 841
Имам разбира се , но тя е все още работеща пенсионерка . Не ми се ще тя да води консултациите и раждането . Малко е от старата генерация…

# 5 842
  • Пловдив
Няма как да взимаш всеки месец направления и някой така да ти следи ЖК.
През това време, докато си правила опити не си ли мислила кой да те следи и къде да раждаш?
Твоята гинеколожка може да следи ЖК, а да раждаш при друг, или при дежурен в болничното заведение, където ще раждаш.
На следващия месец трябва да ти се пуснат кръвни изследвания, но трябва при някого да си записана за ЖК. Ориентирай се и за фетална морфология /има конкретно време, когато може да се извърши/.
Две бременности се следя при д-р Семра Халил, не ме е израждала тя. Знам, че няма проблем с даването на болнични, но самата аз не съм ползвала. Придружаващите ти заболявания също трябва да се вземат предвид, знам, че жени с Хашимото се консултират с ендокринолог успоредно с АГ, за ИР също трябва да се вземат мерки.

# 5 843
Както казах трудно забременях. Казваха ми , че едва ли не ще е невъзможно и да си подготвям документи за инвитро. Аз бях решила да пробваме до края на тази година и след това ако не стане да ходим на ин витро в Турция. Както и да е.въобще не очаквах да стане бебето.  Знам какво трябва да се прави… ендокринолог, фетална морфология, БХС, евентуално пренатален и пр. , но проблемът ми е с болничните в момента .
Въпросът е какъв е вашият опит с [болничните и имали ли сте проблеми да ви ги дават?
Ясно ,че не мога да обикалям гинеколози и не смятам цялата бременност да си я изкарам така , затова питах за препоръки….

# 5 844
Аз съм бременна в момента. Имала съм някакви нормални “проблеми” по време на бременността, но никога не са ми казвали нещо за болничен. Дори да съм и писала и за болки, че съм болна и тн. Да уточня също, че аз не съм рискова временност и съм на 24 години.
Относно термина, защото виждам, че на няколко места сте го написали на мен ми го казаха след 3тия месец.

# 5 845
  • Пловдив
Болничен всеки АГ ще ви даде, след заплащане. Ако е рискова /това АГ го констатира, не вие колко време ви е отнело примерно да забременеете и т.н./ ще ви го дадат без заплащане.

# 5 846
Болничен всеки АГ ще ви даде, след заплащане. Ако е рискова /това АГ го констатира, не вие колко време ви е отнело примерно да забременеете и т.н./ ще ви го дадат без заплащане.
Аз не си поставям диагнози !
Говорила съм и с други лекари кое е добре за мен  и кое не е .
Не смятам, че бременна жена трябва да бъде принудена да работи в рискова среда и да се притеснява всеки ден за детето си, при явен проблем който има от 6г.с. при положение, че
системата дава варианти, както се убедих от прочетеното тук и не само, за случаи като моя, но явно не попаднах на отзивчив лекар. Дори не попита какво работя….
Накрая му казах и ме покани в отделението за 3 дни да бъда приета и да получа болничен, но се почувствах като просяк и загубих доверие в него…
Също си и платих прегледа и бих платила всичко каквото се налага…
Но някакси не приех за правдоподобен отказ на база , че съм щяла да надвиша 180-те дни непрекъснат болничен , щяла съм тогава да ходя на ТЕЛК….. и какво ? В смисъл… щом трябва ще се отиде… какъв е проблема за него ?
Едва ли не да разчитам на естествения подбор и да карам на молитви да не ми се случи нещо докато работя … или да редуваме работа-болница и системи и така до кога?
И ще си позволя да кажа отново, че търся препоръки за лекари , с които не е имало проблем да дават болнични . Ако имате такъв човек , моля пишете как се казва?
Защото явно аз срещнах трудности и ми се представиха много сложни и излишни нещата…
Иначе благодаря за съветите за това, че трябва да си следя състоянието относно ИР и Хашимото, но това се следи откакто са установени и се преглеждам редовно , както и  гинекологично!
В края на краищата човек има право на избор и собствена преценка и ще се възползвам от това си право Simple Smile
Всичко добро и благодаря за отговора!

# 5 847
По принцип за болничен поради бременност се касае когато плода е вече фетус - след 10 - 11 седмица, времето след официално регистриране и записване на ЖК.
Преди това в 6 гс  развитието е на ниво ембрион, начина да се взема болничен е с диагноза от сорта - заплашващ аборт.
Правилно са ви посъветвали да влезете в болница и да ви издадат болничен.
Другото е търпение до следващата фаза, когато ще се издава болничен на база проследяване на протичаща бременност, защото крайна цел за усоешнпст е baby at home

# 5 848
Аз вече съм почти в 9г.с. , но от 6-та е зацапването с променлив характер. ( винаги съм се чудела защо точно в най-критичните месеци 1-3 , когато тялото се адаптира към огромни промени и има най-голяма опасност от сп.аборт, не се води бременност и не се пише като основание за болничен ).
Да, за болницата разбрах, че така е най-добре и за лекарите и за продължителността на болничните и после ЛКК по -лесно дават продължение , когато има епикриза.
Това ми е варианта .

# 5 849
  • Пловдив
До 12 г.с, в много страни, изобщо не те броят за бременна, дори може изобщо да не те прегледат. И до този срок приемат за абсолютно нормален спонтанният аборт. В този срок абортите са в 94% ембрион с генетичен дефект. Никой не се бори да запази такава бременност, защото ако се роди дете с увреждане, това изключително товари социалната система, много е скъпо. Тук тези деца са оставени на произвола на съдбата. Така че, природата си знае работата, колкото и цинично да ви звучи. Такава бременност и с болничен не може да бъде запазена, здрав ембрион, не може да се абортира лесно. Само при нас се търсят болнични още като се видят двете черти.....НОИ е изключително толерантен в това отношение. Наясно сте, че голяма час от бременните просто не ходят на работа, не защото ги заплашва аборт, а с любезното съдействие на лекарите, които го пишат в болничния лист. Освен това работодателят има ангажимент да те преназначи, ако работиш във вредна среда. С основание бременност се пише само 45-дневния болничен, другите са са с диагнози: заплашващ аборт или риск от преждевременно раждане. Все пак затова, че си бременна, болничен ти се полага 45 дни преди раждането. Преди това, с тази причина, не ти се полага.

Последна редакция: сб, 04 яну 2025, 20:16 от dazel

Общи условия

Активация на акаунт