ПЛЕТЕМ плетеници на блузи, рокли, ръкавици

• 150 641
  • 733
  •   1
Отговори
# 270
Благодаря Пепи Simple Smile Някой беше плел ангелче на 1 кука. Може ли моделче  Praynig
Ако питаш за това ангелче аз го плетох, но нямам схема имам само една картинка в по-близък план и по нея съм плела линк към  нея дадох малко по нагоре в темата

jenipa шала е плетен на една кука. Ето това представлява, нямам по-близка и хубава снимка на него.

Пепи, благодаря за отговора. Шала е много хубав и добре се вижда на снимката, но проблема е, че аз на 1 кука мога само синджир.  Simple Smile

# 271
  • София
Здравейте, момичета,
Аз още нищо не съм показвала, но в момента довършвам един елек за домашно ползване от останала вълнена прежда - различни цветове и когато го завърша, ще го покажа. Вече си харесах следващото, което ще плета, но имам един въпрос към опитните плетачки, а тук май всички са такива, ревера на този модел допълнително ли е плетен или само горната част е допълнително, а другото е наддаване или...  newsm78 ? И още нещо - колко ли грама прежда ще ми трябва? Благодаря предварително!   bouquet
И от къде мога да си закупя такава прежда?
Извенете ме, много въпроси станаха, дано не досаждам.  Flutter

Не е допълнително плетен. При плетенето се наддава и бримки от лицевата част се включват към ревера.

Мисля, че е крайно време да спря само да надничам в темата и да се разпиша...  Страхотни неща показвате, чак ме е срам,че и аз уж плета, но за да не ми е гол записа - палто за дъщеря ми http://jujavka.multiply.com/photos/album/5#photo=40

Супер е!!! Браво!!!
Аз така и не се престраших с гренското шамоново описание да започна... Sad Е, и това ще стане. де...

ivanova_az, малко критика за теб -  из правилата във форума -

Главните букви

Освен в краен случай, считайте ги за забранени. Редовните букви маркират нормален тон на изразяване. Според практиката, всичко написано с големи букви се приема като върховна степен на акцент, разбирай "крещене".
Използвайте главните букви там където обикновено им е мястото - в началото на изречения, имена и т.н.

Тя е използвала увеличен размер на шрифта, не главни букви. Вероятно настройките на браузъра й са нещо твърде куци и не вижда буквите...

Последна редакция: пт, 23 окт 2009, 17:37 от katiABV

# 272
  • София
Ами така като гледам,май е друго.Ето аз какво заплетох,стана като шала,който видях в Хоби:

http://danolina.snimka.bg/hobby/moite-tvoreniya.299130.15546943

Плетох го по друг начин,не какво Суха Мащерка е обяснила.Взимам пет бримки наведнъж,все едно ще ги изплета заедно опаково.Изплитам ги веднъж-получава се една бримка.Петте бримки не ги изпускам от лявата кука.Правя намятка в/у дясната кука и бъркам втори път в 5-те бримки,вадя още една бримка.Така заедно с първата и намятката стават 3 бр.на дясната кука.Следва още една намятка и трети път бъркам в 5-те бримки и вадя нова бримка и така стават 5бр на дясната кука.Чак тогава изпускам бримките от лявата кука. А между тези 5-бримкови мотивчета се прави една"разделителна" опакова бримка.Опаковите редове се плетат опаково.

Кати, ето го!

Ама няма снимка?..
Ей,големи красоти показвате значи!jujavka,палтото е просто невероятно,поздравления!Много ми хареса и лилавото пуловерче на Сънгърл!
Zoo,синята прежда е на Стенли-Комфорт,50/50 памук и вискозна коприна,малко е хлъзгава,но  се плете приятно.

Кати ABV
,аз не разбрах,за това,което аз показах заплетено ли искаш съвет,или това от книгата?Защото са доста различни,за това

Искам да разбера това от книгата. Надявам се, че ако ми обясниш това, което ти си заплела, може и да ми помогне някак да разбера...

Кати АБВ, от къде таз книжка? Има ли ги описанията на плетките, че много ми харесаха ... шаловите интепретации.  Heart Eyes

Има всичко, но е много лошо качеството на картинките, а като се сканира... става още по- зле. И на някои места има грешки - в частност в описанието на тази плетка.

# 273
Beborana - ма много хубава тая шапка  Hug Как точно се плете тази плетка. На една кука си ги измислям и ги нагаждам някак си, ако няма схема, но на две игли не съм много наясно.

Последна редакция: пт, 23 окт 2009, 19:43 от zoo

# 274
Поздравявам всички за красотите, които сте сътворили. Само си мечтая да имам време и съответно уменията да направя поне част от тези неща.

Пепито, много ти благодаря за схемата. Ще се пробвам, трябва само да довърша една жилетка малката, с която имам големи проблеми (с жилетката, не с девойката) - почах един размер по-голяма, защото за нейната възраст ми се виждаше малка, и предницата и задницата добре, ама сега стигнах до ръкавите, които на дължина са почти като за мен  #Cussing out. сега ще има пресмятане... ще ми трябва и свеж ум.

Някой беше споменал, че плете ръкавите заедно. Благодаря за идеята   Stuck Out Tongue Winking Eye, страхотно е. Аз изплетох така двете предници, макар че естествено са огледални, сега така плета и ръкавите.

# 275
Кати,ето снимка на това,което заплетох-полуава се точно като шала,който видях в Хоби

http://danolina.snimka.bg/hobby/moite-tvoreniya.299130.15546943.

А ето и обяснението:Взимам пет бримки наведнъж и ги изплитам опаково,получава се една бримка.Петте бримки не ги изпускам от лявата кука.Правя намятка в/у дясната кука и бъркам втори път в 5-те бримки,вадя още една бримка.Така заедно с първата и намятката стават 3 бр.на дясната кука.Следва още една намятка и трети път бъркам в 5-те бримки и вадя нова бримка и така стават 5бр на дясната кука.Чак тогава изпускам бримките от лявата кука. А между тези 5-бримкови мотивчета се прави една"разделителна" опакова бримка.Опаковите редове се плетат опаково.

Но мисля,че е доста различно от това в книгата,не знам дали ще ти помогне..

Маце,ти сега ли я откри "Орхидеят"?Аз повечето неща на Боряна съм плела от нея,много е мекичка, и наплита доста!

pepito21,тъкмо нарисувах схемата на един лист и я снимах,и се оказа,че не мога да кача снимката,нещо ми се е прецакало юсб-то,сутринта си работеше,какво му стана,не знам #2gunfire Иначе плетката на шала си е най-обикновена,жартиерна-т.е. опаково и от двете страни,само в началото и края "бордюрчетата" са по тази схема...дето не мога да я кача!

Чакай по друг начин ще пробвам...

След като нанижеш бримките-34 са нужни за един мотив,плюс 2 крайни=36бр,изплиташ един опаков ред,и след това си ги разпределяш така:(1бр,6 бр,5 бр,12бр,5бр,6 бр,1бр)

U-намятка
I-лицева

Първата и последна са крайни бримки.Следващите 6 ги изплиташ две по две опаково и се получават три бримки.След това : U I U I U I U I U I U.Това са ти 5-те бримки,разделени с намятки.Следващите 12 пак ги свиваш 2 по 2 опаково,получават се 6.оп. бр.Нататък е аналогично-5 лицеви разделени с намятки и 6 опакови,свити 2 по 2.

P.S Схемата,дето се опитах да начертая я изтрих,че нищо не се разбираше от нея Embarassed

Последна редакция: пт, 23 окт 2009, 21:30 от dani t

# 276
Благодаря ви момичета! Зу, плетката малко я измислях - започвам със едно ръбче от единия цвят прежда и после плета 3 ръбчета от другия цвят. След това започвам пак с първия цвят и плета така : 1 дълга и една свивам като ги плета заедно, 5 жартиерна плетка, 1 дълга и една свивам. Плетох правоъгълно парче и заших отзад, а отгоре заших бримките. Като изплетох шапката нанизах бримките за наушниците и постепенно свивам. Това е.

# 277
pepito21 как ги правиш тези красиви шапки.Можеш ли да дадеш някаква схема или обяснение как стават !?!Аз мога да плета   newsm78,но не мога да се сравнявам с вас.Не мога да разбера как знаете къде и с колко трябва да свиете или наддавате. Не мога да кажа ,че не ви завиждам на способностите . bouquet   bouquet   bouquet

# 278
Срам не срам да покажа и аз нещо-жилетка с къс ръкав      http://grettabg.snimka.bg/hobby/pletiva.424595.15504945      Ако сега я започвах бих имала предвид доста неща,които забравих да предвидя на време.Но следващия път се надявам да се справя по добре.

# 279
Беборанче е добре шапката е ... ама нямам думи да кажа колко е красива.Дайте малко подробности . Praynig  Praynig  Praynig С колко бр.започна къде сви ,къде шийш и т.н. Много ме е яд ,че и аз не мога така. #Cussing out

# 280
Малко Super Mario предложения за елитните ни плетачки на 1 кук:

Последна редакция: пт, 23 окт 2009, 23:09 от big pufana

# 281
  • София

Маце,ти сега ли я откри "Орхидеят"?Аз повечето неща на Боряна съм плела от нея,много е мекичка, и наплита доста!

Дани, аз имам някакъв спомен, че в един разговор в скайп ти ми я препоръча. Но аз не я намерих тогава в магазина, от който пазарувах обикновено и се отказах. И чак сега като започнах да се ровя в онлайн магазините, я срещнах. Казваш, че наплита. Аз 200 грама поръчах и ще видим за какво ще стигнат.

И като споменах магазина, от който пазаруваХ преди, да ви разкажа една случка. За тази лилаво-розовата жилетка като търсих копчета, първо взех едни розови по 0,10лв, от друго място. Обаче после размислих и се отказах да ги слагам тях, и съответно хукнах към въпросния магазин, защото не ми се разхождаше чак до първия. Същите на размер и вид взех, само че лилави по 0,30лв броя.  И на нищо не слага цени бабката, за да може да си казва на кой каквото й падне. Като си взех от Хоби Ярн Арт Джинс, ме срещна една съседка и много я хареса. Аз бях проверила, че при бабата е 1,90, а в Хоби 1,30 и затова си взех от там. Отиваме после двете, съседката пита за цената, бабата й казва 2лв.  Е на какво прилича това, питам аз? И затова вече край!

И чорапни игли си поръчах от Стенли. Нарочно взех №4, за да мога да ги ползвам за шапки и ръкавчета. Ама кога ли ще се престраша да ги пробвам.  newsm78

Оставям ви на мира, и отивам да се занимавам  Grinning

П.С. Пуфи, от къде ги намираш тези картинки, душа? Все ме изумяваш с разни неща!  Heart Eyes

# 282
Мацунке, ровим бре. Обикновено намирам нещо друго, като търся нещо конкретно.

Ето и тоз крокодилошал.

И едно симпатично бебе извънземно.

Поздрав за всички бухало-мами!!!  Heart Eyes

Последна редакция: пт, 23 окт 2009, 23:21 от big pufana

# 283
ivanova_az, ами то моето бебе е с малко по-голяма глава. Плетох от една скапана прекатена Мимоза. Започнах със 78 бримки и плетох право парче. Никъде не съм свивала. Мерих му по главичката. Като стана достатъчно дълбока само заших бримките една за друга и после заших шапката отзад и направих наушниците.
А за това ангелче предполагаема схема http://picasaweb.google.com/ElzinhArts/AnjosENatal1Croche#5117673688183833490

# 284
  • Пловдив

Следващите три картинки са  обяснения за ангелчето , ето я схемата:

http://picasaweb.google.com/ElzinhArts/AnjosENatal1Croche#5117673752608343042

Аз в момента плета пола на една кука  , може би скоро най-после ще се похваля и аз с нещо изплетено на една кука.Не знам при вас как е ,но ми се струва ,че ръцете , особено дясната ,ми се уморяват повече , отколкото като плета на две.

Приятна почивка и много плетки !

Общи условия

Активация на акаунт