Удрял ли ви е шамар мъжът ви

• 144 901
  • 1 200
  •   1
Отговори
# 60
Тати не ме е дал, за да ям бой.
Не се е случвало за тези 19 години.
А ме е ударил- а съм го убила с камъни Mr. Green

# 61
НЕ,не ме е удрял до сега никога-женени сме от 4години,ако го направи ще има развод по цигански Mr. Green

# 62
  • София
Не.
Дори когато веднъж припаднах на улицата не ме потупа лечебно. Изля ми шише вода в лицето.

# 63
Веднъж ми посегна. Беше много пиян и се скарахме разади майка му. Посегна ми го пребих от бой!Не че се хваля, обаче не бих се оставила на някой да ми посяга.Не съм се намерила на пътя!След това го изгоних и го заплаших с полиция, ако не се изнесе до три дена.След, това ме моли да се оправяме. Казах на майка му. Оправихме се, вече не пие и се разбираме чудесно!Това беше гаден период в живота ни. Заедно сме от три години. Не се е случвало повече и знам, че ако се случи ще му е за последно. И той го знае  Mr. Green Боят не оправя нещата!

# 64
  • София
Удрял ме е веднъж по време на спаринг, неволно му се отпусна ръката и не шамар, а откровено кроше ми фрасна. Озверях, така му се нахвърлих след това, че със сигурност по никакъв повод не би му минало през ума да ми посегне.

# 65
Не! Въпреки склонността ми към толеранс, това е нещо, което никога не мога да забравя или пренебрегна. Слава Богу, мъжът ми няма такива наклонности!

# 66
Никога не ме е удрял ,но ако някога се случи няма да  види нито мен ,нито децата. Според мен е  въпрос на възпитание, щом веднъж е посегнал пак ще го направи.

# 67
Благодаря на всички, че споделихте по този болезнен проблем. Мисля да се вслушам в
Първо, остави всички неудряни, които обясняват как ще зарежат мъжа си на секундата след шамар. Статистиката показва съвсем друго.

Второ, по принцип, еднократното събитие, каквото и да е то, има по-голяма вероятност да не се повтори повече никога, затова на твое място бих му направила живота черен, да разбере, че е минал всички граници. Но здраво му го покажи, накарай го да се влачи, за да му се набие в главата.

Трето, ако се случи и втори път, бъди сигурна, че ще има поредица. Тогава е време да се махаш. Внимание - още след втория!!!

И, да, от личен опит го твърдя.

и не задруго, ами защото наистина не знам какво да кажа на децата. Истината - в никакъв случай, това ще подрони авторитета му, и ще ги настрои против баща им...
"Тате сбърка и ще си понесе наказанието" също не става, защото не отговаря на въпроса "защо тате не живее при нас"...Много е сложно хора...
А аз съм тъпа патка заспала, не мога да намеря верния път и правилното решение. Защото хем искам да го изгоня, хем не искам да лиша децата от него, хем пък не искам да им дам примера да понасят и да се примиряват с шамари някой ден...
Олимпия,  Hug те силно

# 68
моя мъж никога до този момент не ми е посягал.но съм го и предупредила,че направи ли го,да си хваща багажчето и да го няма.  Crossing Armsдостатъчно съм се нагледала в детството си на физически тормоз,безсънните нощи и плача на ......
няма да давам повече подробности. но знам,че от шамар се почва и после без да се усетиш си жертва на домашно насилие. Rolling Eyesс това компромис неправя! Naughty

# 69
Та-каааа...Излиза, че само мен ме е удрял мъж ми-отдавна бивш, слава Богу!.Излиза, че аз съм най-голямата тъпанарка,задето съм прощавала не само шамар, ами и побой.За първи път ме удари още преди да подпишем брак- поводът беше ревност, случи се около полунощ на прибиране от купон. Отскубнах се и отидох да спя при едни колежки- не, че мигнахме и трите до сутринта, де...Намери ме там и облиза краката ми и там, където бях стъпвала, пълзя, плака и се тръшка- бил пиян, не знаел какво върши.Увещания, молби, обещания...а и под давление на колежки, приятели, познати- простих.Две години затишие. Помнех, но почти повярвах, че е било нелеп инцидент...Случи се отново, когато бях бременна с първото дете, после отново и отново...Поводи и причини- най-различни.Знам, че много хора ще рипнат сега- ами защо си го търпяла? Ще ви кажа.Беше ме срам да кажа, че ме малтретира.Този срам беше така изгарящ, така болезнен, че предпочитах да понеса още някой и друг шамар, вместо да се боря с невярващите погледи, питащи дълбоко учудени:" Кой, мъж ти те е бил?! Този усмихнат, културен човек?! Измисляш си!"
и мислите ли, че е възможно това да не се случи повторно, при положение, че твърди, че съжалява...
Mисля, че да- ще се случва и в бъдеще.Всички побойници на жени "съжаляват" до един момент, после спира да им пука...
олимпия,искрено ти съчуствам и разбирам. срама е голяма работа.и точно това е причината в моя живот потърпевшия да не се оплаче. идеше ми да убия тогава тормозещия ,въпреки ,че бях малка. #Cussing outкогато станах достатъчно голяма успях да му се опра.нещата приключиха и то по-скоро ,защото силите не му бяха вече достатъчни.но всичко това ме беляза  за цял живот.

# 70
 Бившето ми гадже го правеше често и  после се извиняваше ,че няма да се повтори.Повтори се..доста пъти.Винаги се повтаря,щом е станало веднъж.
Съпругът ми никога не би ми посегнал.Но,ако недай си Боже,го направи,това ще е края.Не бих понесла отново предишното унижение,срам,страх.

# 71
Не, не ме е удрял и не смятам, че ще го направи, защото сам казва, че този модел за решаване на проблеми е абсурден и само комплексарите биели жените си..  Аз обаче съм го удряла веднъж, малко по-импулсивна съм и не се сдържах...
Но мъж да ме удари, както и изневяра - това са 2те неща, които не бих простила.

# 72
Имам версия защо българите бият жените си:

1. Възможно е да повтаря "мъжкия" модел на поведението на баща му и да го смята за нормално.
2. Системна употреба на алкохол
3. Животът му не се е развил, както е мечтал (като на повечето от нас), чувства се нещастен. И се стига до алкохол и нужда да си го изкара на някого.
4. Възможно е човекът да е агресивен, поради особености на нервната система (но това не е оправдание)

Горе-долу това са основните причини, които се сещам, като голямо значение имат 1. и 3.
Защото българинът е нещастен, комплексиран и същевременно с високо Его и мания за величие и безсмъртност. А българинът е нещастен, защото е глупав ( претенции за безграничен ум), често се жени не особено по своя воля (щото гаджето е забременяло; изнудила го е като е бил пиян; щото мама вика жени се, а пък аз съм стар ерген; с тая съм свикнал; по-добра/богата няма да намеря и т.н). После прави нещастна жена си, нещастни и неглижирани децата си, по- му е гот в кръчмата. Сутрин е махмурлия, жена му не му е пуснала снощи, децата искат нови ботуши, сметки за ток, парно..., работата и шефа са скапани, изобщо крив му е светът, а животът скапан - ще взема тоя дето ме засече с колата да го пребия. А жена ми ако не е направила салата я чака същото.

Оф, много дълго стана, горният текст естествено изключва тук четящите, но не забравяйте, че София не е България и поне 70% от населението са доста прости и първосигнални хора.

# 73
  • гр.София
Друг мъж освен баща ми не ме е удрял /изключвам детските сбивания с брат ми/. Аз самата съм раздавала шамари в пристъп на гняв /с което не се гордея/. Ако се случи мъжът ми да ме удари инцидентно вероятно ще му дам втори шанс. Много зависи от конкретната ситуация. Не съм от жените, които биха се примирили с ролята на жертва, но не бих прибързала с крайните решения. Със сигурност няма да допусна проявата на насилие под каквато и да е форма да става практика у дома. Живяла съм в подобна атмосфера като малка и не желая да причинявам това нито на себе си, нито на дъщеря си. Но ако става дума за изолиран случай, бих дала втори шанс. Както казах, в пристъп на гняв и аз правила неща, от които се срамувам, но съм се научила да се владея.

# 74
Soll,има го и този момент,но статистиката сочи,че по-склонни към насилие са мъже с положение,които са дори интелигентни.При това проблема с удрянето не само при българина,ами навсякъде.Аз имах няколко приятелки дето гаджетата им ги спукваха от бой ама те като,че още пвече ги заобичваха,малко цялата тая работа ми приличаше на садо-мазохизъм #Crazy .
Пък и все си мисля ако една жена си замълчи за първия шамар,може да последва втори,после някой хубав бой,а може пък да решат да си спретнат семеен юмручен бой.Така че според мен и жените са си виновни ако търпят.Тук ако гаджето или съпруга удари жената с която е,дори един шамар,тя такъв развод може да му спретне и да му вземе всичко,че и в затвора да го пратят да полежи.Това е добра техника,но за съжаление въпреки това и тук домашното насилие не е в малки проценти,т.е. не се стряскат много.Аз лично небих искала да имам нищо с човек който ми е посегнал,просто по някакъв начин ще ми падне в очите,един вид предава моето доверие.Все пак като сис един мъж се очаква той да ти е опора,закрила,а да те удари всичко това би загубило смисъл.

Общи условия

Активация на акаунт