Удрял ли ви е шамар мъжът ви

• 145 127
  • 1 200
  •   1
Отговори
# 975
и да се жалваме и де се вайкаме проблемът няма да се реши.
Теоретично е възможно всяка жена да бъде ударена от мъжа си - ситуации всякакви - дали обаче това ще се случи еднократно или ще е практика, зависи изцяло от жертвата.

Не мога да си представя къде живееш, за да мислиш по този начин. Теоретично е възможно абсолютно всичко, въпросът е на практика как да разбираш нещата.

# 976
.... щял да я намери и да я пребие-
Щом сега така я бие, ако го напусне кой знае какво може да й причини. Много жени търпят именно защото ги е страх от това какво ще последва. Особено тези, които нямат стабилна подкрепа от близки.

Не ме е удрял и знам, че никога не би го направил. Такова нещо не бих простила при никакви обстоятелства.
Всъщност мъж никога не ме е удрял.

# 977
Бях тийнейджърка, когато попаднах на психопат, заради когото бях отвличана от мутри, на които той дължеше пари, бях свидетелка на случаи, в които него го пребиват, защото дължи пари и всякакви гадни истории. Та той ме биеше и не ме пускаше да се махна от него. Е, "биеше" не е точна дума, един път ме преби и няколко пъти ме е удрял в стомаха или лицето, няколко пъти бях награднеа с шамари. Но и това беше достатъчно, за да ми изкриви психиката и досега, двайсет години по-късно, ако някой размаха рязко ръка пред мен, изпадам в паника, вцепявам се и започвам да треперя.

Мъжът ми си позволи да ме удари веднъж преди 4 години, в центъра на най-гадния ни скандал в най-тежката семейна криза. Аз го ударих, той ми отвърна. Нито себе си оправдавам, нито него.
Обица на ухото ни е и на двамата. Взехме решение да се борим за брака си и го правим и двамата. Оттогава досега нямаме поводи за скандали, така че не мога да кажа дали е възможно да се повтори.

Иначе когато се запознах с настоящия си мъж, още изпадах в нервни кризи, следствие на предишния "приятел", и знам, че като започна да не мога да си поемам въздух и ми се вцепенят ръцете, трябва да ми се удари шамар, за да се освестя. Това не го броя за бой.

# 978
Винаги съм се чудила колко прости жени има ooooh!
Той ще ме удари и аз ще търпя,никога.
Мъж никога не ми е посягал,никога,дори не ме е бутал,дърпал или всичко,което може да се приеме за агресия.Ако го направи,то ще бъде вече бивш ,съсипан или несъществуващ.

Срам ме е от жени,които търпят агресия на загубените си мъже,търпят и мълчат и възпитават деца психопати.Няма оправдание за такива жени.Ама няма семейство,няма деца,няма къде да отида.Винаги има изход,но някой предпочитат да са изтривалки.

Извинявам се за този пост,но си е самата истина Confused

# 979
Мъж никога не ми е посягал,никога,дори не ме е бутал,дърпал или всичко,което може да се приеме за агресия.Ако го направи,то ще бъде вече бивш ,съсипан или несъществуващ.

Срам ме е от жени,които търпят агресия на загубените си мъже,търпят и мълчат и възпитават деца психопати.Няма оправдание за такива жени.Ама няма семейство,няма деца,няма къде да отида.Винаги има изход,но някой предпочитат да са изтривалки.

Това в нормалния свят му се вика victim blaming и е една от причините за съществуването на домашното насилие и на всякакъв друг тип насилие. Жертвата бива обвинявана от жените около нея, които искат да се почувстват висши на неин гръб. Както и не е подкрепяна от нейното собствено семейство и близки. Мен ме е срам от такива жени, които мислят по такъв начин като теб. Показва примитивност и липса на женска солидарност. Явно в България за някои неща обществото е много примитивно и няма осъзнаване на такъв тип проблеми. Заради това жената е в подчинено положение, което ясно си личи от темите тук. И изобщо не просто не е самата истина, а няма нищо общо с истината! Бих ти препоръчала да попрочетеш малко за това какво се случва с психиката на жертвата на домашно насилие и защо е толков а труднод ас е откърнеш от такъв кръг. Особено в общества, в които нямаш подкрепа а обратно биваш срамен и презиран. Т кой е простакът, питам аз?

никой не ме е бил, но аз не предизвиквам никой. Студена като змия съм и незаинтересована от случващото се. Така че какъвто и конфликт да има аз просто не реагирам и не бих донесла успокоение на отсрещната страна след удар.
 Ако мъжът ми ме удари край. Събирам си багажа на минутата. Имам къде да отида подсигурила съм всички варианти.  Мога да изтърпя много, но удар или бой никога.
Съседката ми я бият от време на време, но в нейния случай тя сама си е виновна.  Постоянно сее конфликти и раздори, иска да командва парада и като за капак се е омъжила за пияница. Не че оправдавам мъжа и, но в нейния случай да би мирно седяло, не би чудо видяло.

и аз си мисля че е въпрос на динамика и такъв тип мъже усещат кога ще им се размине и кога не. Това, обаче, не ги оправдава. Затова е много важно жената да се научи да няма жертвено мислене, иначе може да привлича такъв типаж. Ти коя зодия си, извинявай?

Последна редакция: пт, 25 сеп 2015, 16:40 от OX'AMAH

# 980
Иначе когато се запознах с настоящия си мъж, още изпадах в нервни кризи, следствие на предишния "приятел", и знам, че като започна да не мога да си поемам въздух и ми се вцепенят ръцете, трябва да ми се удари шамар, за да се освестя. Това не го броя за бой.
Това не е бой, а начин за справяне с истерия. Ако ми се случи, бих била благодарна за шамара.

# 981
везни

# 982
.... щял да я намери и да я пребие-
Щом сега така я бие, ако го напусне кой знае какво може да й причини. Много жени търпят именно защото ги е страх от това какво ще последва. Особено тези, които нямат стабилна подкрепа от близки.

Не ме е удрял и знам, че никога не би го направил. Такова нещо не бих простила при никакви обстоятелства.
Всъщност мъж никога не ме е удрял.
За подкрепата ние сме и оказвали хиляди пъти ,прибирали сме по време на скандали и побоища ,но тя отказва до седи при нас и си отива при него. Това продължи около година докато накрая просто спря да ни търси и да комуникира по всякакъв начин с нас. Сигурно той и е забранил ,знам ли . Реално ние не можем да я заключим вкъщи и да я държим на сила...а помежду другото те бяха супер двойка за пример...и тоя изведнъж превъртя...

# 983

Това в нормалния свят му се вика victim blaming и е една от причините за съществуването на домашното насилие и на всякакъв друг тип насилие. Жертвата бива обвинявана от жените около нея, които искат да се почувстват висши на неин гръб. Както и не е подкрепяна от нейното собствено семейство и близки. Мен ме е срам от такива жени, които мислят по такъв начин като теб. Показва примитивност и липса на женска солидарност. Явно в България за някои неща обществото е много примитивно и няма осъзнаване на такъв тип проблеми. Заради това жената е в подчинено положение, което ясно си личи от темите тук. И изобщо не просто не е самата истина, а няма нищо общо с истината! Бих ти препоръчала да попрочетеш малко за това какво се случва с психиката на жертвата на домашно насилие и защо е толков а труднод ас е откърнеш от такъв кръг. Особено в общества, в които нямаш подкрепа а обратно биваш срамен и презиран. Т кой е простакът, питам аз?

никой не ме е бил, но аз не предизвиквам никой. Студена като змия съм и незаинтересована от случващото се. Така че какъвто и конфликт да има аз просто не реагирам и не бих донесла успокоение на отсрещната страна след удар.
 Ако мъжът ми ме удари край. Събирам си багажа на минутата. Имам къде да отида подсигурила съм всички варианти.  Мога да изтърпя много, но удар или бой никога.
Съседката ми я бият от време на време, но в нейния случай тя сама си е виновна.  Постоянно сее конфликти и раздори, иска да командва парада и като за капак се е омъжила за пияница. Не че оправдавам мъжа и, но в нейния случай да би мирно седяло, не би чудо видяло.

и аз си мисля че е въпрос на динамика и такъв тип мъже усещат кога ще им се размине и кога не. Това, обаче, не ги оправдава. Затова е много важно жената да се научи да няма жертвено мислене, иначе може да привлича такъв типаж. Ти коя зодия си, извинявай?

Не,нямам никаква съпричасност и солидарност към жена,която системно търпи побоя на мъжа си.Първия шамар е преломен,след него ще има и други.Решението след този шамар да остане до насилника си е лично на жената,за каква съпричасност говорим??
Имам позната,която мъжа и системно я малтретира,пред децата.Стигало е до там едното дете да избяга от вкъщи,а другото да се влачи в краката на баща си и да моли за милост за майка си.Нормално ли е това според теб ?
За мен не е.Има жалби,има полиции,има институции.Говориш ми за психиката на потърпевшата,психиката и е срината след системния тормоз,а кой е допуснал да се стигне до системен тормоз ?
Това е въпрос на избор.Никоя личност няма право да бъде унижавана и унизявана.Ето против това съм аз.Някой си да се мисли за много велик да раздава шамари,а тя толкова го обича,че седи и търпи ooooh!

# 984
  • Пловдив
Не,нямам никаква съпричасност и солидарност към жена,която системно търпи побоя на мъжа си.Първия шамар е преломен,след него ще има и други.Решението след този шамар да остане до насилника си е лично на жената,за каква съпричасност говорим??
Имам позната,която мъжа и системно я малтретира,пред децата.Стигало е до там едното дете да избяга от вкъщи,а другото да се влачи в краката на баща си и да моли за милост за майка си.Нормално ли е това според теб ?
За мен не е.Има жалби,има полиции,има институции.Говориш ми за психиката на потърпевшата,психиката и е срината след системния тормоз,а кой е допуснал да се стигне до системен тормоз ?
Това е въпрос на избор.Никоя личност няма право да бъде унижавана и унизявана.Ето против това съм аз.Някой си да се мисли за много велик да раздава шамари,а тя толкова го обича,че седи и търпи ooooh!

Жената е виновна за всичко разбира се.Насилникът ще го поощрим

Вижда се,че никога не си била в подобна ситуация.Дано и да не ти се случва.Не е толкова просто

# 985

Това е въпрос на избор.Никоя личност няма право да бъде унижавана и унизявана.
Да, именно. Но тогава не унижавай и без това унизената жена с изказванията си. Само защото не разбираш как се стига, не означава че е необяснимо или,  че няма ясни механизми. В България за системния тормоз наказвана е жената --икономически, социално, всякак. Тя бива наказвана за това, че е бита. А в други държави наказван е мъжът. Разликата в мисленето на хората води и разлика в законите.
  Имам близка за мен жена, която никой не подкрепи, когато беше пребивана от съпруга си. Семейството й я убеждаваше да не го дразни, защото той е добър човек, богат е, грижеше се за цялата й рода финансово и добър съпруг, а тя е с малки деца без доходи и няма къде да отиде. Успя да се раздели с него чак когато децата поотраснаха и тя си стъпи на краката.
Имам и съседка, системно беше смазвана от мъжа си, чували сме я как я пребива. Когато мъжът й умря, тя се роди и си хвана супер готин млад мъж. И добре, че пукна ония. Когато мъжът е влиятелен, много ми е интересно какви жалби се пишат точно.

тия жени не са стоели от любов, или защото са нямали достойнство, напротив чувството е ненавист ,омраза и тотално изстиване. Седели са от икономическа безизходица и от това, че са с малки деца, а това са им бащите, които все пак се грижат за децата.

Който съди такива жени, му пожелавам да го изпита на гърба си. Иначе в гръмки слова и в това да набиваш своето самочувствие, осъждайки друг човек всеки е много силен!
П.С. може сега да е по различно в България и да гонят насилника от жилището и да го оставят на майката с децата, нямам идея. Действието с тези две пребивани жени се развива 90-тте години.

Последна редакция: пт, 25 сеп 2015, 22:22 от OX'AMAH

# 986

Това е въпрос на избор.Никоя личност няма право да бъде унижавана и унизявана.
Да, именно. Но тогава не унижавай и без това унизената жена с изказванията си. Само защото не разбираш как се стига, не означава че е необяснимо или,  че няма ясни механизми. В България за системния тормоз наказвана е жената --икономически, социално, всякак. Тя бива наказвана за това, че е бита. А в други държави наказван е мъжът. Разликата в мисленето на хората води и разлика в законите.
  Имам близка за мен жена, която никой не подкрепи, когато беше пребивана от съпруга си. Семейството й я убеждаваше да не го дразни, защото той е добър човек, богат е, грижеше се за цялата й рода финансово и добър съпруг, а тя е с малки деца без доходи и няма къде да отиде. Успя да се раздели с него чак когато децата поотраснаха и тя си стъпи на краката.
Имам и съседка, системно беше смазвана от мъжа си, чували сме я как я пребива. Когато мъжът й умря, тя се роди и си хвана супер готин млад мъж. И добре, че пукна ония. Когато мъжът е влиятелен, много ми е интересно какви жалби се пишат точно.

тия жени не са стоели от любов, или защото са нямали достойнство, напротив чувството е ненавист ,омраза и тотално изстиване. Седели са от икономическа безизходица и от това, че са с малки деца, а това са им бащите, които все пак се грижат за децата.

Който съди такива жени, му пожелавам да го изпита на гърба си. Иначе в гръмки слова и в това да набиваш своето самочувствие, осъждайки друг човек всеки е много силен!
П.С. може сега да е по различно в България и да гонят насилника от жилището и да го оставят на майката с децата, нямам идея. Действието с тези две пребивани жени се развива 90-тте години.
Дааа на чужд гръб и сто тояги са малко! Във форума повечето са щастливо омъжени, а както знаем сит на гладен не вярва.И сега правото е на страната на този, който може да си позволи по-добър адвокат. Аз също чакам детето да поотрасне и да събера някой лев, но дотогава ще стискам зъби поради удебеленото по-горе.

# 987

Жената е виновна за всичко разбира се.Насилникът ще го поощрим

Вижда се,че никога не си била в подобна ситуация.Дано и да не ти се случва.Не е толкова просто

Не мога да разбера къде прочетохте,че поощрявам насилниците ?
Напротив,точно това,че ненавиждам такъв тип хора ме кара да съм толкова рязка.Това да си изкарваш комплексите и злобата върху по-слаб от теб е безумно според мен.Осъждам такова поведение и няма как да го толерирам.Не искам и жертвите да си мълчат,от страх или от нещо друго.Има толкова много институции,които могат да ти подадат ръка.
Защо да си мълчат,за да стане късно ли ?
X'AMAH,всички тези примери,които си дала са потресаващи,е пак да питам,нормално ли е това  и защо жената трябва да го търпи?
За близката жена,за която споделяш,че никой не я е подкрепил,нормално ли е близките и да реагират по тоя начин,на безразличие? Еми за мен не е нормално,да се правиш на глух и сляп,когато човешко същество страда.Именно срещу това заставам аз.Тя се води от компетентните съвети на роднините си и си мълчи и търпи бой и унижение,защо ? С какво го е заслужила ? Че му пере дрехите,че му готви,че му гледа децата на ВЕЛИКИЯ ,който после ще и разбие устата ,щото така му е кеф.
Това ли толерирате вие ?? Нека съжаляваме жертвите,ми ок нека ги съжаляваме,но нека им помогнем,защото някой явно не могат да си помогнат.
Ти като знаеше за тази твоя близка какво направи за нея,говори ли и,обади ли се в полицията когато чу съседката ти да крещи докато мъжа и я бие ?
Не,нали ? Ето това е манталитета на българина,аз като съм добре не ме интересуват другите.
И не ми пожелавай такива неща,запази си ги за теб Peace
Никъде не съм осъдила жертвите,а тяхното примирено поведение.

# 988
Една случка: Докато бившият ми ме премяташе като мръсно коте и ме биеше, отстрани стоеше баща му и ми крещеше, че аз съм го предизвикала. След като извиках полиция, аз бях виновна, че не съм мислила за семейството и как им развалям реномето.

# 989
  • София
Аз също смятам, че жената си е виновна. И то не, защото той е бие, а защото тя му позволява. Няма сила на света, която да ме накара да стоя с мъж, който ме малтретира, камо-ли пък да карам детето/децата си да го преживяват. Просто няма.
Като близките ми са темерути - майната им. Има институции, съседи, приятели. Навън ще ида да спя, но целият квартал ще разбере какъв изрод е мъжът. Аз се разведох със съпруга си само от липса на любов и изтиване, една дума лоша не ми е казал, не ме е обидил, камо-ли да ме удари. В началото много съчувствах на такива жени, но вече съм на мнение, че винаги има изход и ако нямаш достатъчно сила да спреш издевателствата си е твой проблем. Лошото е, че става голям проблем за детето/децата и постъпвайки по този начин го/ги обричаш

Общи условия

Активация на акаунт