Акушер-гинеколози - гр. Варна

• 416 302
  • 1 785
  •   1
Отговори
# 330
Според мен е безсмислено да се ангажира който и да е. Вариантите са 2- плащаш за ВИПа на АГ или за Майчин дом или раждаш без уговорка. Повярвайте, никой няма да ви остави, даже си има предимства раждането без уговорка.

# 331
А какви са цените в Майчин дом?

# 332
  • Варна
Според мен е безсмислено да се ангажира който и да е. Вариантите са 2- плащаш за ВИПа на АГ или за Майчин дом или раждаш без уговорка. Повярвайте, никой няма да ви остави, даже си има предимства раждането без уговорка.
Тук мога да поспоря.Една позната наскоро ражда и резултата е удавено бебе в околоплодните води. Била е в болницата, викала е да й обърнат внимание, но доктора спял и после вече  било късно
Дано такова нещо не се случва на никой Praynig Да носиш живот в себе си и заради мързела на някои лекари да го загубиш

# 333
Анджелина нормално раждане 500лв,секцио 800лв,епидурал 100лв.Всичко това,ако си по здравна каса.

# 334
Здравейте, някой има ли информация за д-р Капка Иванова - АГболница-Варна? Наближава термина ми и се замислих дали да ангажирам д-р ... за съжаление тия за които имах инфо и лично познавах от прегледи ми отказаха поради мн.ангажименти за дата на термина ми Sad ...
Ще съм благодарна, ако някой може да ми препоръча д-р от когото има лични впечатления или инфо за д-р Капка Иванова / чувала съм, за Капка Атанасова, но се оказа, че е Иванова ....!?!/.
Поздрави  Embarassed
Аз раждах при д-р Иванова преди 3 месеца и съм доволна от нея. Не съм доволна обаче като цяло от АГ болница. Можеш да прочетеш какви подводни камъни те очакват тук
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4369.msg1961961#msg1961961
Не мисля, че климатика на ВИП етажа /за който ще дадеш 450 или 750лв за нормално или секцио/ ще подобри нещата - новородено на климатик не се гледа  Naughty Иначе мизерията горе е почти същата.
Аз лично не бих рискувала да родя без уговорка. Особенно в моя случай със секцио. Ръчичката на бебо беше увита в пъпната връв и ако предварително не се бяхме разбрали с Капка да го извади оперативно, дежурният лекар сигурно щеше да го мъчи да излиза по нормалния начин и най-вероятно да осакати детето ooooh!
Ако ти предстои да лежиш по дълго в болница, съветът ми е да не ходиш в АГ. И Окръжна и Майчин дом предлагат по-добри условия.

# 335
Бихте ли ми дали информация за д-р Капка Атанасова, която работи в Майчин дом . От няколко месеца сменям лекар след лекар и сега имам час при нея. Не става въпрос за бременност. Благодаря предварително!

# 336
Тук мога да поспоря.Една позната наскоро ражда и резултата е удавено бебе в околоплодните води. Била е в болницата, викала е да й обърнат внимание, но доктора спял и после вече  било късно
Дано такова нещо не се случва на никой Praynig Да носиш живот в себе си и заради мързела на някои лекари да го загубиш
И аз ще поспоря. Имам вътрешна информация, че това момиче, дето почина наскоро в АГ е починало тъкмо, защото е ангажирала лекар. Какво означава:"Плода няма сърдечна дейност, ама има време, ще го изчистим след почивните дни...". И в АГ са чакали уговорения лекар да си свърши работата.
Аз раждах в Окръжна без уговорка. Същата вечер, когато ме приеха, приеха и едно момиче, което се беше уговорило с един от тамошните светила. Няма да казвам името му, той постъпи достатъчно коректно за момента. Пристигна човека към 10 часа, контракциите и бяха на често. Предната вечер е бил нощна смяна, преглеждал е цял ден в частния си кабинет, легнал е към 21 часа и тъкмо се е унесъл са му звъннали. Дойде, прецени, че е смъртно уморен и не би могъл да води адекватно раждането и я прехвърли на друг колега. Браво! Ама колко са като него? Ами този доктор, дето преди 2 години умори родилката в Пловдив, защото я извикал по-рано, когато е на смяна, сложил и системи, жената се мъчила с часове с контракции и без никакво разкритие, а той не назначавал секцио, за да не дели с анестезиолога?
Риск има и в единия и другия случай. Риск има при всяко едно раждане. Но да вадя пари под тезгяха лично на мен не ми е в характера. Или си плащаш ЗАКОННО, както е в ВИПа на АГ и в Майчин дом и очакваш професионализъм, лукс и добро обслужване, или спокойно отиваш в някоя държавна болница като здравно осигурено лице. Аз нямах пари за АГ, но и да имах не бих родила там. Ако имах пари бих отишла в Майчин дом. Родих в Окръжна и съм много доволна. Никой не се е държал грубо с мен, никой не ме е изнудвал за пари, никой не ме остави да раждам сама като куче. Напротив, получих отношение не по-различно от родилките с уговорка само с тази разлика, че уговорения ми лекар не минаваше 2 пъти на ден да ме пита как съм. Но това се преживява.
Живот и здраве, с второто, пак там ще родя, ако нямам пари за Майчин дом. Но уговорка под сурдинка отново с никого няма да правя. За себе си съм решила, че така е по-добре и по-безопасно за мен и за детето ми.

# 337
Ако знаеш колко добре ми подейства твоя постинг, Жълтурко Grinning В такава дилема съм в момента и ту клоня към Окръжна, ту към Майчин дом.
С първото си дете се измъчих, понеже познатият (сем.приятел) доктор си счупи ръката, а колегите му се държаха отвратително с мен, понеже знаеха, че сме се уговорили ( с тази разлика, че не раждах във Варна, но то навсякъде е така, май ).

# 338
  • Варна

И аз ще поспоря. Имам вътрешна информация, че това момиче, дето почина наскоро в АГ е починало тъкмо, защото е ангажирала лекар. Какво означава:"Плода няма сърдечна дейност, ама има време, ще го изчистим след почивните дни...". И в АГ са чакали уговорения лекар да си свърши работата.

Съжалявам, но не ти е съвсем вярна информацията. Жената е имала уговорка за раждане, но с др. Свраков от Окръжна.
А по въпроса за уговорките - да, смятам, че е добре да имаш такава, но с лекар, който да ти следи бременността и да те изражда, не само за раждане. Дори само заради собственото спокойствие.

# 339

Съжалявам, но не ти е съвсем вярна информацията. Жената е имала уговорка за раждане, но с др. Свраков от Окръжна.
А по въпроса за уговорките - да, смятам, че е добре да имаш такава, но с лекар, който да ти следи бременността и да те изражда, не само за раждане. Дори само заради собственото спокойствие.

Е добре, тя при Свраков ли е ходила на ЖК???

# 340
  • Варна, морето и сините вълни!
k_mail, ако смяташ да раждаш нормално мисля, че е безсмислено да се ангажира лекар. Вземат ти безумни пари и понякога като започнеш да рждаш не си вдигат телефона(на 3 мои познати се случи така с 3-ма различни лекари). Мисля, че ако си уговориш акушерка ще си по-доволна, защото те по-съвестно си изпълняват задълженията, а и обикновенно те израждат-докторите само стоят отстрани и гледат.
Аз като раждах се бях разбрала с една акушерка. С нейна помощ родих за 15 мин.
Но избора си е твой и ти сама решаваш кого да ангажираш за раждането. Аз само изказвам мнение Peace
Желая ти леко раждане Hug

И ако нещо недай си боже се обърка,може би акушерката ще ти направи секцио???

# 341
k_mail, ако смяташ да раждаш нормално мисля, че е безсмислено да се ангажира лекар. Вземат ти безумни пари и понякога като започнеш да рждаш не си вдигат телефона(на 3 мои познати се случи така с 3-ма различни лекари). Мисля, че ако си уговориш акушерка ще си по-доволна, защото те по-съвестно си изпълняват задълженията, а и обикновенно те израждат-докторите само стоят отстрани и гледат.
Аз като раждах се бях разбрала с една акушерка. С нейна помощ родих за 15 мин.
Но избора си е твой и ти сама решаваш кого да ангажираш за раждането. Аз само изказвам мнение Peace
Желая ти леко раждане Hug

И ако нещо недай си боже се обърка,може би акушерката ще ти направи секцио???

Мда и аз това се зачудих...
agne6a, имала си късмет, че раждането ти е минало бързо и безпроблемно  Peace

Последна редакция: чт, 21 сеп 2006, 16:29 от baby_doll

# 342
  • Варна

Е добре, тя при Свраков ли е ходила на ЖК???

Не, при Савулева.

# 343
Ако знаеш колко добре ми подейства твоя постинг, Жълтурко Grinning В такава дилема съм в момента и ту клоня към Окръжна, ту към Майчин дом.
С първото си дете се измъчих, понеже познатият (сем.приятел) доктор си счупи ръката, а колегите му се държаха отвратително с мен, понеже знаеха, че сме се уговорили ( с тази разлика, че не раждах във Варна, но то навсякъде е така, май ).
По подобни причини избрах Майчин дом,тъй като при първото раждане имах уговорка с  добър д-р ,но всичко останало беше кошмар.
Ако имаш възможност не се замисляй-отивай в Майчин дом!
Леко раждане!

# 344

Пипи, моята информация е от приятелка, която е близка с брата на момичето. Не знам при кого е ходила на консултации и как по-рано не са установили, че детето е с малформации. Но, когато са разбрали и вече се е е знаело, че ще ражда в АГ се е уговорила с лекар от АГ. Върти ми се името на д-р Петър Атанасов, но истината е, че не съм сигурна дали с него е била уговорката. Разбира се, като всяка информация от втора ръка, възможно е и в тази да има пропуски.
За мен плащането гарантира САМО душевен комфорт. Че лекаря, на когото си платил или си обещал да платиш, ще бъде достатъчно коректен. Че в процеса на раждането ще имаш познато лице и то не случайно, а на професионалист. Истината е, че колкото и грубо да звучи, ако има нещо да става- ще стане, да не дава Господ. Едва ли има болница, в която да няма смъртен случай на родилка. Едва ли има гинеколог, който да не е губил пациент. Смъртните случаи при раждане може да са намалели в сравнение със Средновековието, но ги има за жалост. Просто защото всяко раждане крие риск. Но е по-добре да не се мисли за това.
Отплеснах се и се разпалих, за което съжалявам! Просто не ги разбирам хората, които правят всичко възможно и невъзможно, но да са с уговорка. Имам познати, които и заеми взимаха само и само да платят на лекар.
Анджелина, няма да се плашиш. Сега нещата стоят по по-различен начин. Родилките се убиват да ги канят с бъклица и дрян... Mr. GreenБолниците се плюят взаимно... Пазарна политика... Mr. Green Е, вярно, обстановката не е луксозна, но е съвсем приемливо. На мен лично само една сестра си позволи да ми държи тон и беше скастрена от старшата. Санитарките са малко груби, ама те са груби със всички, уговорки не признават. Ако искаш разпитай и Мюриел- доколкото помня и тя е раждала без уговорка.
Сега с 2 изречения резюмирам това, което исках да кажа(пуста словесна диария... Wink Embarassed). Не се чувствайте длъжни да плащате, не мислете, че неплащайки може да зстрашите себе си и детето. Положителната нагласа е много важна, а и раждането все пак е естествен процес.
Успех на всички бъдещи мами! Леко, безболезнено и безаварийно!!! Grinning  bouquet  bouquet  bouquet

Последна редакция: чт, 21 сеп 2006, 17:11 от Жълтият Ламтурник

Общи условия

Активация на акаунт