Августовски бебета - тема № 4

• 27 795
  • 746
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте мамчета!

Че що да е вреден солариума при кърмене?! Наистина питам щото не намирам никаква информация?
Ех Дю живот и здраве мама като се върне от Дубай ще дойда в Смолян да бутаме количките по главната!  Simple Smile Няма по-хубава зима от тази в моля любим град. Слънчева и много красива!
Ние с мъжо ходихме на МДжексън. Много ми хареса, но ми и стана мъчно.

# 616
Сънчо, колкото и да ми се искаше и направих всичко възможно, кърмата спря!!!  Sad Shocked Ей така за 1 седмица! Невероятно, но факт! Много се борех, но даже и капка не излизаше накрая. Особено Бобо се побъркваше милия, той гладен аз му давам празна цица, ставаше много лошо в нас  #Crazy И така спрях  Tired

Йоана и аз пропуших  Tired Като видях как се развиха нещата с кърмата и след седмица запалих вечерта с 50мл водка  Blush

# 617
Йоана, и аз припалвам...така преборих запека  Embarassed Laughing
За количките - моята е стар модел ВИП серия на чиполино-нямам линк да ви я покажа...влюбена съм в триколките, но ми изглеждат нестабилни. Моята е с 4 огромни гуми и амортисьори...кеф!

Дю, как си се осмелила..браво. Аз като го опаковам Божидар и като му перна дъждобрана и като невиждам дали мърда - понеже гледа напред. И само поспирам, вдигам дъждобрана и го побутвам...а той спи,разбира се  Grinning...но ние сме в червената зона и не смея да се мотая наоколо

# 618
  • София
ivu6a и аз това се чудех? като ходим на гости за повече време мъкнем и леглото,но за два три дни си мисля да спи в количката. Легналото ни кошче се сваля от основата и може да се жертва малката за нощ,две! Или пък да и правим импровизирано легло от два фотьойла обърнати един към друг newsm78
За триколките: ние сме с Джейн Слалом Про и определено мога да кажа ,че номерът е да се научи човек да я управлява. Аз исках да вземем 4 колка,но случайно попаднах на продавач,който знае какво продава и човекът ме убеди. Освен това големите и гуми возят доста по-меко,а и са помпещи се,по градинките още се сравняваме с другинте мами,кой какво бута. Доволна съм, но определено трябва да се вземе под внимание дали влиза в асансьор!
Яна и при нас две нощи подред ми се буди в 3 посред нощ, откачих ти казвам. Вчера дадох цица по навик,но като се събуди и снощи и я оставих на малко вода,смених памперс,сложих я в леглото със залъгалката, естествено мрънкаше,но аз упорито отказвах да я взема,говорих и с неотстъпчив тон да спи и шътках и е заспала явно след мен! ЯдЕ чак в 6 и нещо. Аз по някога не издържам на мрънкането на детето и се възпитаваме от сега,поне аз така си мисля, говоря с неотстъпчив тон,не викам,просто съм непреклонна, мисля че разбира по тона ми и по някога дества. Когато обаче нещата не се случват се дундуркаме,няма как!

# 619
Сънчо, колкото и да ми се искаше и направих всичко възможно, кърмата спря!!!  Sad Shocked Ей така за 1 седмица! Невероятно, но факт! Много се борех, но даже и капка не излизаше накрая. Особено Бобо се побъркваше милия, той гладен аз му давам празна цица, ставаше много лошо в нас  #Crazy И така спрях  Tired

Йоана и аз пропуших  Tired Като видях как се развиха нещата с кърмата и след седмица запалих вечерта с 50мл водка  Blush
И аз бях така от борбата за кърмата, та до цигарата, само че с кафето... май само кърменето на бебоците ни държи далеч от никотина Sad
 Ние като оставяме малката на майка ми и носим преносимото креватче и тя си спи в него, но и коша на количката си е добър вариант, все още са малки и няма опасност да изкочат.

# 620
И при нас вече има сняг, побеля навсякъде, но сигурно няма да се задържи много.
Днес ни излязоха резултатите от носния секрет и се оказа, че има стафилококи и по точно staphylococcus aureus Sad.Мъжо утре ще ходи при педито да каже какво ще правим. Вашите бебчета имат ли такива гадини или ако са имали как сте ги лекували?

# 621
ЧЕСТИТО ПЪРВИ СНЯЯЯЯГГГГ   umbrella cold newsm41 хихи.

Да ама ние и днес успяхме да излезнем с Анди, макар и само за час. Даже накрая я извадих от количката и гледкахме снежеца - тя много му се радва, успя и бузките да й щипне  Heart Eyes

Данче: ХАХА може скоро и това да направя!

Но засега съм харесала една друга количка - Graco Trekko направо съм влюбена! http://911.bg/a2/offers.asp?p=2890898 макар че от снимката не може да се придобие много добра представа за красотата Grinning  а и тази, която съм харесала е друг цвят.
Моята не я ли продам сега казвам ви момичета скоро няма и да мога да я продам - така се е раздрънкала още СЕГА!!! Да не говорим колко е малък зимния кош на Анди и той още сега!  ooooh! #Crazy

Сънчо
: ако вземеш да звъннеш един тел някой път ще разбереш за моя космонаВВВВВВВт  #2gunfire Laughing Така щ'и надърпам ушите, че ...  hahaha Joy

# 622
  • Варна
Jijin как се взема секрет от носа и къде се носи да се изследва, че и аз искам да пусна на Дария

Явно само във Варна не вали сняг, но честит първи сняг на другите градове

# 623
  • София

Сънчо
: ако вземеш да звъннеш един тел някой път ще разбереш за моя космонаВВВВВВВт  #2gunfire Laughing Така щ'и надърпам ушите, че ...  hahaha Joy

Е, недей така, последния път аз ти звънях, при това от Велинград  Heart Eyes. Вземи ми отговори на скайпа бите.

# 624
  • Sofia
Гери, в соларното студио, което е близо да нас, пише че е забранен солариума за бременни и кърмещи жени и разбира се за хора с редица заболявания.

Ние днес не излизахме, но утре дано излезем. Ще се радваме да има слънчице.

Янче, ти направо ме убиваш ... Laughing Постоянно си в някаква чуденка - какво да купя сега ...  Laughing Голяма скица си да знаеш ... Laughing Laughing Laughing

# 625
  • В друго измерение
Здравейте момичета!

Честити месечинки на бебоците! И първи сняг!

Ние бяхме на консултация днес, 5,700 гр и 59 см. Наддали сме само 700 гр този месец, но тук ползват някакъв софтуер и слагат измерванията на едни графики, по този начин отчитат как точно се развива бебето. Много обстойни са прегледите тука, правят се разни упражнения и доктора ни направи доста комплименти, колко силна и гъвкава е бебка и т.н. Забеляза венците и каза, че определено процеса е почнал, но най-трудното тепърва предстои и, че според него, ще пробият преди 6-тия месец.

Янче
- абе Анди как се държи през деня? Колко често суче? Леко нервна ли е? Че нали сега около 3 месец има криза на растежа, да не би това да я кара да иска да папка толкова често през ноща? Ако отмине до седмица, най-вероятно е това.

Геринела
- аз намерих инфо за кърменето и солариума, тъй като и на мен ми се ходи. Който го интересува да каже, ще го пост-на, на английски е. Окей е, за майки, който не са току-що започнали да кърмят, тъй като кърмата им се е регулирала. Още пишеше, че трябва да е в границите на разумното и да се пазят гърдите. Аз набързо сканирах статията, но това е в общи линии. Но и с това е както с всичко друго, различни източници, различни мнения, в крайна сметка всеки сам си преценява.

Ние излизаме на разходка, докато не ни е хванал студа и тук. Лека вечер!

# 626
Мами имам един въпрос - по какво се разбира, че детето има алергия към млякото??? Това тук не е често срещано и със сигурност ми трябват готови отговори преди да отида на тъпите джипита и да поискам направления за педиатри ит.н. което пък ще ми отнеме може и месеци Sad  Излзиах днес с една приятелка и тя ми каза, че обикновенно това се проявявало с разлини кожни обриви и трудно се установявало или повлиявало от кремове и препарати, но когато майката смени млякото и бебчето спирало да се обрива. Ако някой знае и какво е млякото, защото аз погледнах днес и има смао едно на  caw&gate diet milk или нещо такова, което предполагам че може да е, но нямах много време да чета? Аз ще поразтърся из гугъл-а, но ако някой има инфорамция по въпроса, моля да ми пише.
Видях, че коментирате също и Мустела. Потърсих дали има в Англия и видях, че има едно кремче от тях, което е за защита от студа (HYDRA-STICK WITH COLD CREAM 10G) някой ползвал ли го е? Макси забелязах, че от студеното му се зачервяват бузките и се задържа цвета им червен от вчерашната разходка и сутринта го намазах с крема, който ни изписаха с антибиотик + кортикостероиди и след няма и час изчезна зачервяването и сега съм шах и мат какво да правя???
А за суха и чувствителна кожа (MUSTELA STELAPROTECT FACE CREAM 40ML) или за почистване на лицето без отмиване за чувствителна кожа (MUSTELA STELAPROTECT NO RINSE CLEANSER 200ML) ???
Искам да опитам да мажа лицето на Макси с нещо за да избегнем тия кожни екземи и започвам яко търсене, но ако някой има вече опит няма да ми е излишен.
Да ви кажа, че и ние сме май в клуба на "зъбчетата". Днес след като съм го държала на рамото си да се оригне забелязах, че е омуцан с плюнки по муцунката, юмруците в устата, че и моята ръка се опитва да набута и сега съм пратила таткото за едни биберони на томи типи със силикон (като ченетата на боксйорите), които се замръзяват в хладилника. Дано да ги хареса, че незнам друго средство. Освен това от седмица някаде може да си удря играчките на активната гимнастика, но беше с ръкавици заради обривите и сега от няколко дена почна да усеща различните материи на играчките и ги бута с интерес и се чуди, защо едното меко, другото твърдо и ръката ми опипва лекичко, много е интересен как се чуди на света  hahaha

# 627
  • Кърджали
Да се отчета след консултацията - Кати е наддала 700 гр. и вече е 6200 гр. На дължина я изкараха пак 60 см, може би е нормално, тя за два месеца дръпна 10 см, може да има малък застой, или просто сестрата да не е измерила правилно. Увеличи ни Вигантола на 3 капки, нали съм си завеяна не я питах за причината, пък и надали щеше да обясни... Даде направление за ортопед, крайно време беше...
Янче има светлина в тунела.. Кати няколко дена се будеше през нощта, което беше нетипично за нея. Ела да видиш как спа снощи - към 21 заспа, в 6 се събуди ама я мързеше да яде,  устата едвам си отваря, заспа и в 9 и половина едвам едвам стана...
И аз щях да се наспя де, ако си бях легнала като бял човек, а не чаках да стане 2 часа...

# 628
ganusha80 секрет от носа се взема с една пластмасова клечка прилича на клечки за уши, но е по-дълга. На нас педито ни даде направление за изследване и ни прати в един медицински център там да ни го вземат, а от там го пращат в някаква лаборатория в София. На наши приятели пък тяхната педиатърка е взела секрета и са го дали в една лаборатория тук в Казанлък. Явно всеки педиатър различно действа.Ако и твоята бебка хърка като диша може да настояваш да я изследват. Нашето педи изчака досега да види дали сама няма да спре да хърка т.е. да се чисти все още, но на последната консултация каза, че вече трябвало да се оправя, а тя още си хърка и затова ни прати на изследване.

# 629
Юхуууу имам си нова количка, хехе! МНОООГО е яка newsm44

Ambitious: ами през деня суче на 3-4 часа и да наистина е малко нервничка напоследък Sad И твоята Савана ли е така??? И аз започвам да мисля, че е криза на растежа...

Сандра: мерси мила, дано е само фаза и мине бързо, че...

ХариLaughing Това иронично ли бешеееее????  Laughing Какво пък толкова те разбивам? Ще кажеш, че само аз пиша за разни покупки  Stop (то при мен е последните 2 седмици) Като не съм си купувала активни гимнастики, люлчици, въртележки и т.н. като вас, сега си купувам като ги хвалите толкова  Grinning А помпата ми за кърма и количката не съм виновна, че много ме разочароваха Crossing Arms На всеки се случва да е направил погрешен избор...  Sad

Лека ви мамииии   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт