Августовски бебета - тема № 4

• 27 805
  • 746
  •   1
Отговори
# 600
Янче,аз преди да си купя количката бях против да си вземам триколка.И аз мислех,че са много нестабилни.Но не е точно така.моята е Cangaroo модел Cruiser.С големи гуми е и без проблем си изкачва всичко.Много е маневрена и лесно се управлява.Е,има един минус за мен-много тежи и не мога да вдигам с ръце,а от асансьора до партера все пак има стъпала за изкачване/слизане.Но в тоя случай взимам бебето в ръжете си и свалям само количката.малко ме е страх иначе да не изсипя Валката по стъпалата.:0Но ти си в къща и няма да имаш проблем с вдигането.Давай смело. Peace

Мами,аз съм болна.нали ме знаете с моето гърло и хроничния ми фарингит!Е,обострен е май ,защото от вчра ме боли гърлото.Смуча хапчета,пия чай и вит.С,ама ако продължава дам е боли утре съм на лекар.Моля ви стискайте ми палци да не се разболея,че нали съм си паника....веднага почвам да си мисля как ще се задуша с това моето гърло...!!! Shocked Cry Cry

# 601
  • На плажа
Славенка  Praynig Praynig Hug

# 602
  • София
Мимичета благодаря за топлия прием  Hug Ивуша малката спи при нас от както се е родила. dan4eto8008 и ние имахме такива обриви, дерматоложката ни изписа един кортикостероиден крем, който аз не сложих и на A-derma шампоана и крема. Махнах останалата козметика за около месец и се оправи. Сега пак и излиза от време на време, но много малко и за един два дни се оправя.

# 603
Мерси за инфото относно меренето на температурата Hug. Убеждавам се, че сиропчетата за сваляне на температура действат разхлабващо на моята принцеса. Снощи след като и дадох Калпъл 2 пъти ака след това, а по принцип си ака 1-2 следобед, вечер не, даже като я сложа да си спи вечерта до сутринта общо взето е суха (да е пишкала 1-2 пъти само)  
За пъпките по лицето- и ние имахме доста пъпки с бяло връхче и като завехнат стават с черна точица в средата.Кожата на лицето и беше много грапава. НО почнах да я почиствам с розова вода и купих крем за лице на Мустела за чувствителна кожа (някаква нова серия) и още на следващия ден взе да се подобрява значително. Сега е пак с меки бузки. Кремчето е това най-в ляво.http://www.yourcosmeticbag.com/tag/mustela/
За триколките не мога да дам съвет понеже моята е с 4 гуми, но определено е много по добре количката да е с големи гуми и една дръжка. Аз от моята съм доволна(точно тази е http://www.kasidabg.com/plasma-bertoni-2009-green.html) с изключение на това че зимния кош е малък, мерих го с ролетката и излезе 68 см. Може да се наложи посред зима да слагам летния и отгоре чувалче

# 604
  • Sofia
Лелее, излязох на терасата да събера прането и то страшен студ... Днес няма излизане ... Sad

Янче, не мога нищо да ти кажа за триколките, но аз по принцип не ги харесвам. Предпочитам количката ми да е по-стабилна с 4 гуми. Нашата е комбинирана, с две големи задни гуми, с една дръжка на Чиполино-Лумина. Много време избирах количка, но да ви кажа направила съм правилен избор, много съм доволна. И аз минавам с нея къде ли не, стабилана е, не е 3в1, за да ми се метлеят разни кошове вкъщи, коша е доста голям, единствения недостатък е, че коша за покупки отдолу е малък, но това да е. Иначе всеки ден разглеждах колички и ги отхвърлях една по една ...  Grinning

Славенче, дано скоро се оправяш и да няма усложнения.  Hug
Мене много ме е страх от този свински грип. От къде се взе сега пък това ...  #Cussing out Еее, човек мира няма!  Twisted Evil

Аз имам дигитален термометър, с който се мери температурата на детето на челото. Просто го приплъзваш по челцето, но да е прилепен и измерва температурата. Разбира се правя го по няколко пъти, за да видя точно колко е, защото както всички дигитални термометри почти всеки път показват различни градуси, но пък става за секунди. Аз моите живачни термометри ги дадох преди 3 дни на служители от Гражданска защита. В нашия блок имаше инцидент - детенцето от 1-ия етаж ( на 5 години ) счупило живачния термометър вкъщи и баба му се беше шашнала от притеснение. Обадила се на Гражданска защита и те й казали незабавно да излиза с детето навън, като затвори всички прозорци. И като дойдоха хората, аз им дадох и моите, за да нямаме и ние такъв инцидент в бъдеще. Слава Богу, всичко мина без проблем, детето беше добре. А вътре какво са слагали незнам.
Също си купих от аптеката такъв като живачния термометър, само че на спиртна основа.

# 605
  • София
stella77, изобщо не съм съгласна с това. По-рано си мислех същото като теб и затова си купих с 4 колела, след това се сдобих с триколка. Нито е нестабилна, нито се преобръща лесно. Аз съм много невнимателна принципно и за щастие не е имало нито веднъж дори и намек за преобръщане.  Със сигурност обаче има значение каква е количката, сигурно има и такива, които наистина не са стабилни.
Аз пробвах да измеря температурата в дупето с дигитален термометър- супер лесно стана, много съм доволна! С биберона също лесно, но пък трябва да го смуче известно време преди да го пусна, а той не винаги иска.
Славенка, бързо да се оправяш! Hug
Момичета, пиете ли имуностимулатори? Аз мисля да си купя Цитросепт- преди няколко години буквално за два-три дни ме вдигна от леглото след две седмици на антибиотик с нулев ефект. Сега си мисля превантивно да го пием за всеки случай. То всъщност едва ли кърмещите мами могат да пият нещо, значи въпросът е по-скоро към останалите.
Дю, ако не духа при вас е супер в снега да го разходиш Коци. Тук ще ни отвее и днес явно ще пазим къщата и ще вися във форума.

# 606
Много ви благодаря за отговорите за пъпчиците!  Hug   bouquet

Аз ползвам само Мустела откакто се е родил, за тези пъпки и аз взех специално кремче за лицето, но от него повече стават. Спрях да мажа с каквото и да е било, намаляха, но пак ги има. Виж идеята с термална вода не се сетих и ще пробвам. Ако и така не стане, отиваме на кожен.  Simple Smile

Славенка, оправяй се душо, че 2 деца теб чакат  Laughing   Praynig

Яни, купи тир бе момиче  Laughing Ще се научиш да го управляваш без да го обръщаш, ще качваш не само бордюри в зимни условия, място за багаж бол..... Така и така изкупи продавалника  Laughing   hahaha hahaha hahaha  Hug

# 607
Айде честит първи сняг на софиянци! Малее, излизах навън, малкия го оставих при съседката, че трябваше да подам заявление за детска кухня - държавна (евентуално на 10 месеца ще му дойде реда!!!  ooooh! )-
Та днес и аз няма да го извеждам...
Да се похваля - от днес и аз почвам да плувам отново... след 1 година пауза (причината е ясна..  Laughing).. толкова обичам да плувам..само че се питам, а дали мога да правя и сауна (КЪРМЯ)?  Свеки ще гледа малкия, колкото и да не и се иска!!  Twisted Evil
Ох, знам, че е доста рано, но просто не знам какво ще правим с детските ясли/градини... Аз ще се връщам на работа юли месец.. гледачките струват 650-700 лв! Абе егати социалната държава... свеки нещо се ослушва да го гледа, а е пенсионерка, а мама е далече и няма как.. Мамите с деца да кажат, моля, кога има записване??? През цялата година или само в определен период от време? И ако може линкче на сайта за записване.. аз профил направих, ама нещо не намирам къде да го запиша  newsm78 или сега не е момента?
За триколките - моята е Куини Спиди и съм супер доволна - ама тя си е изпитана марка, нито скърца, нито се накланя,маневрена е и много меко вози.. но съм чувала, че по-евтините марки правят подобия на триколки и са дори опасни...
  Колко беше хубаво в парковете по цял ден.. кърмиш и преобуваш навън, кеф.. и ние сме имали летни бебета! Тъкмо разбереш къде си и сняг!  Shocked

# 608
Добро утро,

мама на Яна -  thumbsup

Шайн - и ние сме като вас пакккккккк  Whistling Снощи неискаше да заспи, гледа в една точка, мрънка и все едно го боли корема. Даже аз като го гушках усетих, че нещо пука коремчето леко, ама знам ли дали е от колики или просто нещо де да знам моментно, надявам се. Имахме леки след 2 седм. но още давам инфакол. Не е повръщал от около месец, а снощи лекичко и тая сутрин пуска струйки по крайчица на устата. От месец и половина не е ставал нощем да яде, а снощи в 3:30 мрън, мрън,,, смених памперса, неще да спре и направих мляко, изяде си го и ялата процедура без да си отвори очите. Незнам сънен ли какво, но попринцип Макси като е нервен или нещо го боли - яде  Joy малко тъпо ама факт. И сега незнам така ли ще се будим, колики ли бяха, болеше ли го нещо...??? Дано да минава, че идея нямам какво става. А забравх да кажа, че и температура мерих - нямаше.
За триколките - сигурно надуваемите са по-меко возещи, но ако спукаш гума или спихне ще ти се наложи с бебе и да помпаш  hahaha Сестра ми беше попаднала на такава ситуация и каза, че е ужасно  Laughing а за лекото возене по-скоро е добре да имаш амортисйори. Аз съм така с bugaboo bee http://www.mothercare.com/Bugaboo-Bee-Blue/dp/B000X1IRZ6/sr=1-4/ … 6031&mcb=core
За термометрите - дигитален на калпъл, но в болницата бяха с бош и аз ги питах дали са най-добри и те ми казаха, чедиг. са измислени за повече пари като цяло и не са точни. На мен в ухото ми показва едно и същи дори и 5 пъти да го меря, но на другото ухо е винаги различно и май било нормално това. А инъче температура когато има пищи, но не съм сигурна точно колко беше мисля, че над 37.5.
Оххххххх това го пиша на пресекулки от поне 2 часа аман спирам, голямо мрънкане какво му има....

# 609
Ах, как ми липсват и на мен целодневните разходки.....Днес не посмях да я изведа.Не духа, термометърът показва 6*, но вали доста сняг(та явно не  е 6*) и ми се струва много студено.
Мами, ще слагате ли шалчета на нослето?Аз все се тюхкам да не се задуши.
Янче, помислих, че вече искаш да минеш на втора количка и затова се зачудих защо триколка.Аз не съм с триколка, но май номерът при тях е да се научиш да ги управляваш.Аз съм с количка , подобна на Хариелка- с две малки и много събрани гуми отпред и две огромни гумени отзад( Кенгуру Вижън).След като няма да ти се налага да я носиш на ръце, не се замисляй за големи гуми.Изключително проходими са, най-редовно карам по 10 кг покупки в багажника и бутам количката с една ръка.А с големите гуми можеш да качваш и да слизаш и по няколко етажа.За пролетта имам Ариа на ПегПерего от сестра ми, но не съм много убедена дали ще я ползвам, точно заради малките гуми.
Лидия, снощи след инфакола нямаше никакви проблеми, та ще го давам известно време пак.
Славенче, оздравявай бързо!
Италиана, за Сф не знам как е положението, но в Пв вече съм подала молба и за ясла и за градина.

# 610
  • София
Привет на всички, наваксвам с четенето, но поне да драсна някой ред.

Мацки, пише се космонавт! И според мен е рано за такова чудо, аз нямам, сигурно ще поискам от някоя приятелка, но си взех от ларедута чувалче, много ми харесва. Това, което ми хареса също е, че му се откачат ръкавичките и мога да ги ползвам и с друго. Янче, нямаш ли и ти такова чудо?

Ревът след баня е нещо съвсем обичайно - кеф им е във ваната, естествено, че ще протестират като ги извадите. Аз го държа чисто гол преди баня прав, да си стъпи на крачетата. Почва да прави стъпчици и Ивка си умира от смях.

Данче, защо не кърмиш? Много се учудих като го прочетох. Ама хич ли вече?

Italiana, мисля, че към четвъртия месец стават към 4 часови паузите. При нас понякога прави и по-големи и от четири часа, ако е откъртил здраво.

dolls, може да провериш във форума на екс часът на мама (сега сигурно е форума на денят е прекрасен), със сигурност някъде пише.

Joanna87, твърде рано е за сокчета. Даже и тези, които захранват по-рано го правят след четвъртия месец.

Калоян днес е здраво поспалан. Не спа само от 10 до 11 и от 13 до 14 ч. Чакам една приятелка да гледаме Ангели и демони, да видим какво ще излезе, сигурно понеже почти цял ден спи баш на филма ще вземе да мучи.

После ще дочитам, като го гледам кво е убаво навън не знам само как ще опаковам Калоян. Ако излизам само за Ивка го кенгуросвам.

# 611
  • Варна
Terpsyhora и аз съм много доволна от Цитросепт Peace пих го в началото на бременността ми, но мисля че не става за кърмачки, защото се извлича от семки на грейпфрут, а той е цитрусов плод. За всички, които не кърмят го препоръчвам с две ръце. На мен ми беше много гаден на вкус, ужасно горчив,  но се насилвах да го пия

Какво им става на тия бебчета вместо да им минават коликите, те сега се сетиха че трябва да имат като станаха вече големи. И Дария е така едно пръцкане, едно чудо през деня реве, за мен инфакола не и помага много, добре поне че през ноща като пръцка не се събужда.

И за детска кухня ли подавате молби от толкова рано ooooh!. Те вече срам нямат #2gunfire

Последна редакция: вт, 03 ное 2009, 15:26 от ganusha80

# 612
Тъкмо се прибрахме.  Laughing Времето е меко и приятно и вали страхотен сняг. Навсякъде е побеляло.
Коци проспа първия си сняг. http://lh5.ggpht.com/_ZwYM0P_yKX4/SvAuaPgUWQI/AAAAAAAACVU/VtrNVS … s640/IMG_3858.JPG

...и продължава да спи: http://lh6.ggpht.com/_ZwYM0P_yKX4/SvAuuhaXmeI/AAAAAAAACVg/Gbgqzl … s512/IMG_3860.JPG

# 613
Здравейте мами, честит първи сняг на софийските бебоци. Дано зимата отмине бързо и отново да сме на линия по парковете. Искаммм да е топло и да си пия ледено студена кола в парка, пушейки цигарка и побутвайки количката с един крак Simple Smile Вчера бяхме на разходка и дори не можах да сефтосам пейките, толкова беше студено smile3511. Направихме 5-6 кръгчета и се прибрахме.

Мами да ви питам само аз ли се върнах към стария си порок пушенето ? #Crazy

За температурата, аз меря с електронен термометър или под мишката или в дупето. Ако е в дупето мажа с крем и слагам до желязното. Както бяха казали и други мами в дупето се вадят 5 десети.

Когато пътуваме спим в коша за кола, които има пълно легало положение Laughing. За сега и е добре, но когато стане по-голяма май ще се наложи да си купим и кошарка. На мен по-голям проблем ми е стерелизирането. Имам парен стерелизатор и не взимам микробълнова Simple Smile

За количките аз лично предпочитам с четири гуми. Ние сме с Mutsy 4 rider и съм супер доволна. Laughing

И не на последно място успяхте да ме разубедите за сокчето. Ще се захранваме другият месец живот и здраве направо с пюре.Simple Smile

# 614
Здравейте, момичета!
Днес не изведох Калина, че навън е як студ, а и тоя сняг.... Колкото и да сме оборудвани с якета, шапки и космонавти - не ми се рискува.
Бебка спи от няколко часа и то в къщи - чак да не повярваш! Обикновено спи по-продължително само навън в количката и през нощта. Сега е в един от ония осем ревливи периода - държи я вече 4-5 дни. Дано скоро мине!
 Иначе е кротка, но сега се стряска насън, плаче повече - особено вечер, върна си пак нощното хранене (при положение, че от около месец си го беше премахнала), не иска да суче от дясната гърда, а само от лявата, та се чудя какви трикове да прилагам, да я излъжа, че резултата е налице - там имам по-слаба лактация. Иска постоянно да съм с нея, даже вчера се разплака като ме видя да излизам на терасата за малко и като се влязох - пак грейна.  Simple Smile
Та така сме ние с Калина. И естествено - носенето на ръце е най-предпочитано. Много им здраве на разни там играчки и активни гимнастики!  Laughing
За детската кухня - и аз мисля да записвам Калина след някой-друг месец, въпреки, че смятам да я захраня по-късно. Но така е, като трябва се чака с месеци. Доколкото знам от детска кухня се хранят деца на 10 месеца и нагоре.
Чао засега от мен и да ви слушат бебоците!

Общи условия

Активация на акаунт