Августовски бебета - тема № 4

• 27 809
  • 746
  •   1
Отговори
# 585
  • Sofia
Мама на Яна, добре дошла  Hug

Ние днес излизахме на разходка. Навън такъв студ беше, че като гледах хубавото слънчице, чак не вярвах, че е толкова студено. Обаче аз сложих на количката дъждобрана и всичко беше ок, Софи спа като къпана. Следващите няколко дни го дават да вали, ужас ... Но пък за неделя го дават 15 градуса, което е суперрррр  newsm44, защото тогава ни е кръщенето.  Grinning

Гери, не е ли противопоказно да се ходи на солариум, докато се кърми?

# 586
Мама на Яна, добре дошла...връщам се на 37 стр да ви изчета..
Но ! Бърз въпрос...като ходите насам-натам , я ми кажете в какво спят бебоците...в леглото при вас? В шезлонг? В количката? В преносима кошара?
Налага ми се да идем до свеки и да спим там, но не ми се мъкне преносимата кошара за една вечер, а мъжът ми се дърпа малкия да спи при нас, че бил много малък и аз реших да ви дам за пример...сега ме убедете!
Приятна и спокойна вечер  Hug
Хариелка, браво за разходката, аз не смея, но май е по-скоро заради грипната ситуация тук  #Cussing out
Гери, и аз се учудих , че си посетила солариум, но най вероятно може...
Чао,чао, отивам да лягам.. и дано Мишони да поспинка до сутринта   bouquet

# 587
  • Кърджали
Ивуша, ние като ходим някъе на гости не взимаме ни количка, ни преносима кошара /то такава и нямаме/... Но то засега не се е налагало да преспиваме някъде много много. При маайка ми съм ходила два пъти, но без мъжо - спя си аз с нея в спалнята, а ако отиваме при родителите на Краси, тогава аз спя на едно легло с малката, той - на друго...Просто стаята, където е спалнята е студена и не се отоплява. Затова правим така.В шезлонг не бих я сложила, не би изтраяла там цяла нощ.

# 588
Айде и аз пак да се включа (днес съм активен участник във форума Laughing). Имам един може би смешен въпрос.Как се мери температурата на бебо в дупето-колко се вкарва от термометър, само желязната част или още, ако може да ми кажете в сантиметри най-добре ще се ориентирам и също колко време трябва да стои newsm78.Наистина не знам как се прави. Преди да си легне реших да и измеря температурата, че ме достраша днес в тоя студ да е съм я простудила. Имам 2 термометъра-живачен и електронен. И с двата пробвах под мишницата и показаха 37.2 и аз се шашнах. Порових се тук там и видях, че било нормално да е до 37.3 и също че ако си е играла или яла или е плакала т.е. имала е движение може да се покачи до 37.5 , а те се гушиха с баща и до камината и тя се пънеше да плаче нещо(все пак дадох Калпъл). Затова ще съм благодарна да ми кажете как става меренето в дупето, че ще по добре там иначе много мърда като е под мишничката.  bouquet

# 589
Мами, които имате триколки, как се справяте с това единично колело отпред и качването на бордюри? Аз мисля да си сменям количката май, че искам нещо с по-големи гуми и да вози по-меко, да е по-широка и с една дръжка и т.н. В Продавалника харесах ето тази : http://www.prodavalnik.com/ppc/showproduct.php?product=694527&cat=3 но наистина не знам как ще се справя с триколка! Не са ли нестабилни и опасни????  newsm78

Милченче, забравих да ти пиша, че днес и аз ходих да си взема кенгуруто от Windows  Laughing То ней-евтинкото де, ама все пак Wink

Хари: купих й биберон за чесане на венци, но засега реве като й до давам и го плюе. Дано му дойде времето...

Ambitious: еее жестока вие е АГ, тук такава не съм виждала!!

Гери: и аз мисля, че направо си е забранено на кърмачки да ходят на солариум, но ти си преценяваш.  Peace

Добре дошла на Мама на Яна  Hug

Лека!

# 590
Ивуша, ако имате кош за новородено, мисля, че е най-подходящ.На морето аз спах с Белослава на спалнята, а мъжът ми на дивана.После докторите около мен ме нахокаха, че това била една от най-честите причини за задушаване на новороденото и си изкарах ангелите.Знам, че много мами, които кърмят, спят с бебетата, дано не се обидят  Peace.Не знам дали вече са достатъчно големи, за да се усетят и да се отвият, ако случайно завивката се окаже върху главата им newsm78.
Жижин, вкарва се около 1 см.До 37,5 е нормално.Аз се отказах от битката с термометрите. На два пъти бях убедена, че е топла, а термометрите показваха много ниска температура, така че ще го карам на усет.Но живачния определено е по-точен от цифровите.
Хари, пожелавам ти много слънце за неделя Hug!
И ние днес бяхме навън и аз измръзнах, но Белослава беше много щастлива.
И нещо неприятно- май се завръщат коликите.Вече няколко нощи към 12ч. започва да пищи за около 2-3 мин,свива се и после си заспива до сутринта.Но днес цял ден се уригва много и на два пъти дори върна и малко мляко.Сега й дадох ентерокинд и малко инфакол и ще видя как е тази вечер.То така или иначе при нея бяха някакво подобие на колики(или капките й действаха много добре), но ако сега се комбинират със зъбките и ще се измъчи детето.Друг вариант е това да е една от многото странни прояви на зъбките.
Янче, с каква количка си сега и защо искаш да я сменяш?

# 591
Добре дошла на новата мама   bouquet

И аз да попитам  newsm78 От както се е родил Бобо му излезнаха от въпросните пъпки по лицето и още не му минават. Педи беше казала да го промивам личицето със смрадлика, но не минават. А сега с това плюнчене стават още повече  Sad Как се оправяте с това? Тези, които са ги имали де, говоря за бялото връхче. Макар, че вече не са с връхче,  а сам червени  Thinking

# 592
  • София
Мама на Яна, добре дошла!   bouquet

Янче, аз започнах с количка с четири колела, сега съм с триколка (всъщност отпред са две колела, но плътно едно до друго)- няма такъв кеф. Първите една-две разходки ми беше трудно да катеря тротоарите, но сега маневрирам без проблеми, прескачам дупки, автомобили, всякакви препятствия   hahaha Със сигурност зависи много и от количката, де... Аз съм с такава (само е бяла) и е уникална. Тази, която си харесала изглежда страхотно!

Jijin, аз  не знам как се прави и ми е интересно и на мен. Живачните термометри май са по-точни, но точно незнанието ме спира. Иначе аз меря температурата с биберон и ми е много лесно.

ivu6a, ние и вкъщи спим в едно легло  с бебето, колкото и да не е правилно, но заради постоянното и неспиращо повръщане няма как да си спи в леглото, което не е близо до нашето. И поради тази причина се нагласихме спрямо обстоятелствата по следния начин- слагаме бебето в такъв тип възглавничка - http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/products_id/7713 , така то не мърда, а и високите и меки странични бордове пазят от това да не легнем ние върху него.

dan4eto8008, аз пръскам с термална вода на Avene. Това най-бързо и ефективно повлия на пъпчиците, които и не бяха много,де (общо 4-5 до сега), но пък упорити. Това след няколко напръсквания ги махна.

# 593
  • Варна
Добре дошла на мама на Яна welcome

Ивуша аз никога не съм я вземала да спи при нас, първо че мъжа ми не е съгласен, за да не я затисне, второ на мен ще ми бъде притеснено да не я завия със завивката както е казала Шайн. Досега един път сме ходили на гости на кумците ни в Търговище за една нощ и спа в количката, ние сме с зимен кош нямало е проблеми. Те сега са малки не могат да се обръщат и да паднат от количката например.

Jijin на мен педиатърката ми каза да и меря температурата под мишницата. Аз имам някакъв термометър на Чико, който мери температурата за 10 секунди. Колкото пъти я мерех с него все ми показваше около 35.8, което не ми се стори реално и след това почнах да я меря със живачен, който си показва точно, но пък 5 минути да я държа понякога е мисия невъзможна. От 3-4 дена се престраших и  и я меря в дупето с електронния, то нямало нищо страшно Mr. Green. Слагам малко крем и тя нищо не усеща, вкарвам металното на термометъра и така.

Данче ние имахме такива пъпки с бял връх като беше на 2 седмици, педиатърката ни изписа някакъв кортикостероиден крем, от който само се влоши. Ходихме на кожен и ни каза със лайка да и мажа лицето и се оправи, но сега от два дена насам и излязоха пъпчици, но без бял връх и се чудя дали не е от Пентаксима, мисля че на листовката пишеше за такъв страничен ефект, който може да се прояви.

Gemma пробвай като я слагаш по корем да и свиваш ръчичките в юмручета и да и слагаш под гръдния кош, така главата и автоматино отива нагоре поне за известно време. Незнам дали ме разбра по късно ако мога ще снимам Дария и ще ти пусна снимка.

Последна редакция: вт, 03 ное 2009, 08:10 от ganusha80

# 594
  • В друго измерение
Мама на Яна - добре дошла!

Мерси момичета за отзивите за активната гимнастика. Аз не ги бях разглеждала предварително, направо отидохме в магазина и взехме тази, която беше с най-много играчки на нея  Grinning. Савана днес си поигра 30 мин, заглеждаше играчки и протягаше ръчички отвреме-навреме. Мисля, че с времето ще почне да и харесва повече.

Jijin - мен ме е мн страх да меря температурата ректално. Имахме елетронен термометър за под мишницата, дето мери за 5 сек, но бебето така мърда, че всеки път ми даваше различен резултат. Накрая, преди ваксинацията, отидох и купих един за ухото, на Браун, с него е по-добре, определено, но пак, зависи къде точно го сложиш и прочие. Тука казват, че интервала 36.3-37.3 е нормална температура, но този интервал варира в зависимост къде мериш, т.е. в ушенце, под мишничка или в дупето. За бебета под 3 месеца обаче, педиатрите в болницата ми казаха, че в дупето е най-вярната температура. По принцип вечер температурата е нормално да е по-висока. Живачните термометри тук се отхвърлят и не се продават никъде.

Лек ден от мен!

# 595
Благо даря на всички за изказаното мнение, ако имах кош за новородено, ехеееее но проблемо..
Jijin, имам дигитален термометър и меря в дупето, после свалям 0,5 за да добия реална представа колко е...но ако ме помързва , го слагам под мишничката и така..
Данче, нашите бяха точно такива, писах по въпроса. След като ги мазах с какви ли не мед.пасти, сменях млякото под съмнение за алергия...накрая ги мазах със смрадлика, не къпах малкия с нищо, а след седмица когато започнах, вече ползвах Мустела...и те поизчезнаха. Сега няма и следя от тях, само на места има като релефна кожичка, но чак пъпки...пробвай за няколко дни да не ползваш шампоани. Незнам какво козметика ползваш, но ако не е от топ 3 - Мустела, Себамед и А-дерма, гледай да се насочиш към тях. И не олио.
Тук е 2 градуса - кеф...и днес ще си стоим вкъщи  bouquet

# 596
Мами, които имате триколки, как се справяте с това единично колело отпред и качването на бордюри? Аз мисля да си сменям количката май, че искам нещо с по-големи гуми и да вози по-меко, да е по-широка и с една дръжка и т.н. В Продавалника харесах ето тази : http://www.prodavalnik.com/ppc/showproduct.php?product=694527&cat=3 но наистина не знам как ще се справя с триколка! Не са ли нестабилни и опасни????  newsm78
Аз нямам триколка, но тези покрай мен, които са имали , не са въодушевени от тях. Триколките са нестабилни и лесно се преобръщат. Naughty

# 597
Добро утро момичетааа  Hug

Благодаря на терпсихора за отговора (количката е супер!) Чакам и други мами да се включат в питанката ми за триколките, че се чудя да я купя ли тази, която ви показах.

Шайн: имам Giordani 3Х8, има доста плюсове, но и минуси, но като цяло написах защо искам да я сменям. Най-вече- искам с големи гуми да е проходима в сняг зимата, а помпащите се за мен са плюс, понеже предполагам вози по-меко. Искам също и да е комбинирана, че моята е 3 в 1 и не искам да ми се мандахерцат разни кошове из къщата. Зимния кош от СЕГА й е малък, а коша за кола сме ползвали точно 2 пъти, да не говорим, че имам и друг подарен, който мога да ползвам и вече мнооого неща стават! Други по-маловажни причини са ако може с една дръжка, че с моите две не мога да се отлепя от тях, и да е по голям коша отдолу за покупки. Ти триколка ли имаш?

Мами, побърквам се вече с това ставане през нощта  #Crazy Направо мога да си сверя часовника по Анди - на всеки 3 часа се буди и не ще да се залъже с биба, иска цица, чак ми се кара  Shocked Как така тамън месец ми правеше дъъълги нощни паузи (или поне 6 часа) а сега изведнъж пак върна нощното хранене и то пък по часовник!!  #Crazy Shocked

Днес мислех да ходя на фитнесо-плуване, но май и аз заради гриповете ще си постоя вкъщи Бог знае до кога с тези епидемии Sad Вирусите най-лесно по вода е предавали...

# 598
  • На плажа
Първо добре дошла на Мама на Яна, в нашите редици
Ян,триколката е страхотна,ако наистина си решила да я сменяш,давай смело. PeaceАз също съм с триколка и ми бяха нужни два дни да се науча да я управлявам,еее няма такъв кеф,като танк съм,минавам на всякъде,ето я моята

На тротоара най лесно се качва като първо качиш предната гума и след това буташ количката докато задните стигнат до бордюра,тогава ги качваш и тях и аз какво обяснение праснах само  ooooh!Никога не съм имала ситуация в която да се обърне количката,просто трябва да знаеш как да я управляваш  Peace
За корема,и аз имам още увиснала кожа,но май без преси няма да стане,пък такъв съм мързел,че няма на къде,и килограми имам да свалям-цели осем #Cussing out
За спането,аз моя го слагам при мен на леглото,но татко му е при Вики,а аз се завивам отделно,но тъка или иначе спя леко и не мърдам,както съм легнала,тъка ставам.Пък ако ще пътуваме някъде,то ще е само при нашите,а там си има кошара.
Температурата ,меря с дигитален под мишничката,но ако се усъмня във верността му,с живачен в дупето.Вкарва се само сивата част и аз даже си гледам скалата,като спре да се покачва е готово,иначе около две мин. са нужни.После се свалят 5 десети от показаната стойност,например ако покаже38.3,реално ще е 37.8

# 599
Добре дошла на мама на Яна!  Hug

Честити месечинки на всички бебоци, празнували последните дни!   bouquet

Температура меря под мишницата с дигитален, но до сега не ми се е налагало.

За триколките - каката я возих с триколка, като се свикне няма никакви проблеми. Наистина големите гуми са предимство през зимата. Аз бях доволна и много бързо свикнах с нея, нито един път не съм я обърнала или наклонила.  Laughing

Когато пътуваме Коци спи в моето легло, не се притеснявам, че нещо може да се случи. Ако ще нощуваме повече време взимам кошарата, но за 3-4 дни не ми се занимава да я сгъвам и разгъвам.

За пъпчиците по лицето - и на Коци стават от време на време, най-вече ако се наплюнчи или намокри и аз не забележа. Мия лицето само с вода.

За обличането - до сега го обличах с панталон и чорапки, а горе боди и тънко яке. Днес сутринта се събудихме и валеше сняг, продължава да вали и не мога да пропусна да изведа Коци днес. Ще сефтосаме космонавта, а долу ще сложа боди и ританки, на крачетата по-дебели чорапи. Все още ползвам тънка памучан шапка и мисля, че ще е добре с нея рпи положение, че ще слагам качулка.

Общи условия

Активация на акаунт