Августовски бебета - тема № 4

• 27 818
  • 746
  •   1
Отговори
# 570
Миленче благодрая мила!  Hug Аз също мисля да изчакам със сокчето. Исках след 6тия месец, но може да се наложи и по-рано да започна заради запека ни Sad Ха дано твоят Сашко повече НЕ боледува!!!!  Heart Eyes  Naughty

Шайн, и на теб мерси за честитката,. Трябва да ви кажа, че днес като сложх Анди на АК и направоооооо няама такъв кеф - гледа играчките, слушка музичката и само говооори ли говори.  Crazy Родих се!  Laughing Дано и занапред все така й се радва и не й омръзне бързо!

Jijin: еее най-накрая някой да каже нещо за оригването! Благодаря за споделеното инфо. Аз все се олисвам и не влизав в чичко Гугъл да попрочета нещо. Crazy

Лидия
: моят корем определено все още не се е прибрал, то хем има сланинки, хем едно такова издуто и отпуснато стои. Но аз и на кг не съм мръднала! Едва вчера кантарът показа 1кг надолу!!   ShockedСлава Богу стрии никъде не ми се появиха!

Хари: и Анди много говори, чак имам чувството понякога, че аха да каже някое изречение   Laughing И тя вика и се хили с хлас от около 2 седмици. А вчера ми се стори, че посегна към една играчка, която й давах  Grinning Heart Eyes

Гануша: Анди все още не ми се е обърнала, но има време - това става някъде към средата на трети месец, че и до края.

# 571
Ей,много се шашкам вече с тоя грип!Сега четох,че едно бременно момиче от Сливенско е починало от свинския грип в Старозагорската болница: http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=426470

Дано вие сте добре всичките и да не боледувате! Hug Hug Hug

# 572
Здравейте,
не смея да се хваля, но ми се струва, че нашата настинка или вирус(незнам какво точно беше) минава. В момента Али си седи в шезлонга и блаженно си разглежда висящите играчки. Мисля да не купуваме активна гимнастика - няма място за още едно нещо - ще си правим игрички с подръчни материали. Simple Smile

Това за стриите може и да е вярно за жените над 30 и аз нямам - т.е имам само една -сигурно е дълга 1 см - над пъпа точно - е там нямаше как да не ми се получат - самия пъп ми се разтегли толкова, че накрая ми се струваше, че се ще се отвори! Сега се свива и самата стрия най-вероятно ще попадне в дупчицата и няма да личи, но и да личи - голяма работа! Simple Smile

Иначе корема спада, но мнооооооооого бавно - успокоявам се, че пък може да е по-качествено - май наистина при мен ще е цяла година! Аз и преди си бях леко закръглена и сега ми се струва, че нямам нови сланинки, а просто всичко е отпуснато и като на торба, защото сутрин ми е по-прибран! Ходих на доктор и забравих да питам от кога мога да правя коремни преси, след като съм със секцио!? newsm78 Някой знае ли!?

По този повод да ви кажа нещо любопитно - тапата ми падна преди 2-3 дни! Crazy Докторката ми каза, че такова нещо не била чувала, нито виждала до този момент! При секцио не почиствали напълно цервикалния канал, а просто се чакало с изтичането на кръвта да се отлепи напълно и запушалката - да ама при мен не, а толкова много и дълго кървях! Чак преди няколко дни ми падна - аз разбира се незнаех че е това - като й обясних и тя много се учуди, но при прегледа ми намери по-малки останали парченца слуз и ми ги показа и се оказа, че е точно това - тапата! Mr. Green

# 573
Добро утро!
Днес моя син става на 3 месеца newsm44!Честит месечинко на малкия Ники на мама  Долс  и на бебе Савана на мама Ambitiouns да са ни живи и здрави!  party023  Gift Misc Baby Bottle  bigdance2 Wine Glass(za всеки по нещо малко).
За активната гимнастика-Митко много си играе с играчките,но и много се превъзбужда и после цял ден не спи ,а като трябва да спи почва голям реееев,затова го слагам по нарядко.иначе гимнастиката я слагам на леглото.

Честито и от мен! Да са ви живи и здрави!

На Соня гимнастиката седи в кошарата й, когато е в хола при мен постоянно седи под нея. Не се превъзбужда. Забелязах, обаче, че вечер идва един момент, моежду 7 и 8, в който много й се доспива и става ужасно кисела, и ако пропусна да я сложа точно тогава да спи, след това става много трудно. Тогава не понася шумове от телевизор и разговори, и я нося в спалнята да си легне, изкъпваме се, обличам й пижамата, пъхам я в спалния чувал, цоква си малко и е заспала за 10 минути.

За коремището Simple Smile, моят сутрин е прибран, а вечер щръква и съм пак като бременна 4-5 месец, не знам що така  newsm78. А от болницата като се прибрах пък го нямаше никакъв. Дали може да е от това, че непрекъснато мъкна разни тежести през деня, кошове за пране, кофи с вода, изливам водата от ваната на Соня, Соня я разнасям, а да не говорим що мебели сглобих първите 2-3 седмици след раждането и те бая тежечки бяха - сглобих 3 гардероба и два скрина сама. Абе не се пазих никак, а уж ми казаха да не вдигам повече от 5кг и да не седя дълго време права и да като ставам от леглото да се претърклям както като бременна, ама кой да ти го спазва.

Аз както писах вчера за Соня колко спи, което е добре де, но след 1 часа е само будна до 7-8, ако не излезем, а будна ли е, непрексънато иска някой при нея, или да я носи, или да си играем и да си говорим. На гимнастиката се радва, ама 10-15 минути и после пак почва да кряска.

Ambitious, много ви е фенска гимнастиката! Янче, радвам се, че на Анди й харесва, дано наистина и занапред е така, но като знам Емо как се рдваше с месеци на нея, та и след това като поранса си играеше с нея, доста деструктовно, но все пак се занимваше с нея Simple Smile.

Славнече, напълно те разбирам. Абсолютно си права. Пожелавам ти някой ден, дано да дсойде скоро Simple Smile, да можеш спокойно да родиш трето, щом и вие искате. За кихането, виж да няма сополко или корички в носа. Соня много киха, по 20ина пъти на ден. Не защото е настинала, ами точно заради такива дразнители в носа Simple Smile.

Napetia, и Соня много се радва на лампите у нас Simple Smile, на тях май повече отколкото на гимнастиката Simple Smile, на стенните часовници също.

Lidiya_81, и аз съм така със ставането, все едно моя ден описваш и сега както се стъмва рано, за нищо не успявам да се организирам. Всъщност така е откакто свекърва ми е тук, че тя оправя Емо за училище сутрин и мъжа за работа Simple Smile, преди не ми се отдаваше този лукс да спя до обяд Simple Smile. Ще трябва да сменям режима, че после голям зор ще има като си тръгнат свекърите.

Не се притвснявайте, че ще простудите бебетата, у нас в банята където къпя и преобувам Соня рядко става над 19 градуса, по прицип сега въс всички стаи температуарата не се качеа над 20 и нищо й няма.

А за свниския грип, много се ядосвам, каква паника създадоха, не е истина. Че то и от нормалния сезонен грип умират всяка година хора, ама никой не ги съобщава всекидневно по 100 пъти. Този не е по-лош от сезонния, ама паникьосаха хората.

Мале какъв ферман написах! Изчезвам, че ме чакат пържени филийки долу Simple Smile, дали ще остлабна скоро....Simple Smile

# 574
Кремът е същият като на Jijin

# 575
Лелеееее какъв студ е навън ужас cold. Излязохме с малката към 3 и нещо и се прибрахме след 1 час. Викам си то няма да е чак толкова студено, пък и онзи ден и купих космонавт и викам да го пробваме.Мислех повече да се разходим обаче ми замръзна мозъка даже като се прибрах пих вит.С и парацетамол, че ме заболя главата. На нея маи и беше добре и все още си спи в количката в коридора Laughing

# 576
Я и аз да се разпиша днес!
Бяхме на ортопед при Алексиев, въпреки, че педито ми каза, че е излишно защото в Токуда са ми направили пълен пакет изследвания включително и ехография на тазобедрени стави. Ама аз нали съм вече луднала с тази професия майка и хайде на специалист. Е незнам другите дали са доволни от него, но аз определено НЕ! За 40лв., ми каза 5 изречения. Питах за витамин D - каза небило негова компетенция, на педиатъра. Ех вбесих се! Накрая с триста зора ми каза, че жена му е педиатър и на тези бебета на които се дава АМ е излишно, тъй като те са обогатени с витамини. Имах чувството, че за всеки въпрос трябва да му се плаща. Както и да е...
Днес ходих на сулариум за 5мин и от топлината като ми са напълниха циците щях да се пръсна. Нали все се оплаквам, че нямам кърма, най-накрая намерих решението.  Laughing
Ние въпреки студа бяхме за час и половина в парка. И така заспа, че вече 1 чес спи в хола, облечен с дрехите за разходка!  Simple Smile

Последна редакция: пн, 02 ное 2009, 17:53 от Gerinela

# 577
  • София
Хеехехеее... след като в петък през едни пост беше мой, успях да се удържа събота и неделя да не пиша, че като ме хване мерака за бърборене и не знам кога да спра Laughing  hahaha
Ще карам подред, доколкото си спомням разискваните теми Wink
Данче 8008, благодаря за информацията за Вега теста, ще чакам скоро да споделиш и дали има ефект, защото аз определено имам нужда от смъкване на мнооого килиограми. 
Янче, не съм ти отговорила за басейна- много ми се ходи, аз обичам да плувам, но няма на кого да го оставя- всички работят, а бавачка си нямаме още.  Confused Това е и по темата за помощта от страна на роднините.
За космонавтчето-  ние изведнъж се сдобихме с 4. Всякакви дебелини и размери плюс якенце, та сме абсолютно готови да послещнем зимата Simple Smile
За обръщането някой питаше- Алекснадър е много жилав и вече три-четири пъти се преобръща пред очите ми от корем по гръб. Сега вече си имам едно на ум, въпреки че още е много далече от обръщането от гръб по корем.
Днес за първи път стана истински купон с активната гимнастика- сети се,че може да удря играчките и голям кеф настана Simple Smile
Милена, много неприятно със Сашко, дано повече да не се случва и да е добре човечето  Hug
Кенга, за ваксините- след много дълго проучване и консултиране с компетенти хора, ние се спряхме на Пентаксим и Синфлорикс. Двете са съвместими една с друга, могат да се бият едновременно. Пентаксима е алтернативата на в момента покритата от ЗК ваксина, а Синфлорикса е тази, която "бори" пневмококи. БИха му ги миналата седмица, нямаше никакви последствия, абсолютно спокойно ги понесе за щастие. Ние сме доволни, но и никой не ни е принуждавал да купуваме точно тях, беше си наш избор.
Последно - за спането- дребния спи вечер от 10-11 (горе-долу) до към 6.30-7. След сутрешното хапване понякога заспива, друг път не, различно. А през деня започна най-после да предремва по малко, което е много радостно, защото до преди 2 седмици дори и на разходка не мигваше.
Гери, такива доктори за са убиване направо- не стига,че си плащаш като поп, ами и се прави на велик. Еееее, много се дразня като чуя зя такава ситуация, все едно всички сме им длъжни като са доктори bash

# 578
  • София
Здравейте,момичета,
Леле,Гери,ебати кретена тоя лекар.Не стига,че му плащаш ами и се прави на интеесен  #2gunfire Между другото снимката на аватара ти на малкия е супер.
Имам едно питане-малката още не си вдига главичката,а след 2 дни става на 3 месеца.Започнах доста често да я държа в поза самолетче и след това понякога я повдига за 2-3 секунди,но само толкова....Слагам я и по корем,но си забива носа.Има ли и други бебчета така и дали имам повод за притеснение?  Sad
  Малката ме вика,после ще се включа пак...

# 579
  • София
gemma, просто предположение- да не би да я уцелваш в моменти, когато е уморена или просто я мързи? Бях се притеснила по същия начин за моето бебе, защото дълго време си наместваше главичката на една страна и заспива или поне се кротва. А един ден на поредното слагане по корем направо се вдигна още от гърдичките (дано си го представяш, не знам как да го обясня).
Каквото и да се окаже, дано не е нищо притеснително!  Hug

# 580
  • В друго измерение
Здравейте и от мен! Мерси на момичетата, които ни честитиха месечинката!

Кенга
- по принцип по-голямата част от бебешките ваксини (а и други) са с мъртви вируси, точно както Славенчето ти е казала. Живи не се слагат, защото те всъщност могат да заразят. В момента, освен явно тази, за която ти говориш, коята според мен е доста стара, защото Д-р Спок говори за нея в книгата си, има една нова ваксина с жив вирус, Ротарикс, за ротавирус-а, която знам, че също има в Бг и също се дава орално. Тук също я промотират, но още не е в препоръчителния имунизационен календар. Аз бих избрала Пентаксим.

Lidiya_81 - тия филмчета са направени специално за бебета, има за 3, 6, 9 - 12 месеца. Много са им интересни, чух доста добри неща за тях, вчера ги търсих да ги купя, не ги намерих. Ако ''ползвате'' Замунда, там ги има.
За стриите: нямам нито една, свалих си 20-тте кг, които качих и корема ми се прибра. Сега трябва да поработя малко с коремни преси, за да си направя корема както ми беше и да си стегна малко краката. Доста целулит ми се появи, но чакам да спра да кърмя, за да почна да се мажа, нали се съдържа кофеин в тия продукти, а бебка и без това е яхнала метлата последните седмици, незнам как ще и се отрази...Мъжът ми другия семестър ще прекъсне ученето, та може и да имам малко повече време за спорт.

Славенче - стискам палци, мила, да се оправят нещата при вас финансово и да си направите още едно бебче!   bouquet И ние много кихаме, те бебчетата, така си кихат, но може да има нещо в нослето. Аз капвам физиологичен р-р и после с клечка почиствам, ако има нещо. И мен ме е страх много от тоя свински грип, тука само тръбят, почнаха да ваксинират, приканват всички, после изведнъж се оказа, че нямало достатъчно ваксини за всички...и аз като Рoly_zoe мисля, че е малко пресилно, дано отмине, когато фармацевтичните компании си направят оборота от ваксините.

Рoly_zoe -   bouquet

При нас цяла сутрин тестват алармата за пожар в апартаментите и непрекъснато пищи. Бебка не можа и да 15 мин да спи от тия...

# 581
  • София
Здравейте надявам се да приемате малко закъснели мами. Казвам се Милена,  моето съкровище се казва Яна. Родена е на 4 август /термина ми беше 10/ 3300кг, 50см. Тя е едно изключително глезено мрънкащо кърмаче. Simple Smile

# 582
Джема, споко, и ние сме в този отбор Hug.Няма нищо страшно.Започни по-често да я слагаш по корем, нищо, че забива главата.Помагай й ти.Прави го в различни части на деня.При Белослава имаше резултат след около 20 дена по-активно оставяне по корем, но все още си държи главата само вечер по време на масаж.През останалото време я задържа за няколко секунди и поляга на една страна или си забива носа и започва да мрънка.
Кенга, ако имаш финансова възможност, по-добре направи пентаксим.Много по-пречистена е от старите Peace.
Мама на Яна, добре дошла в нашите редици.
За свинския грип и аз мисля, че са пресилени нещата и до голяма степен са трикове на фармацевтичните компании.Всяка година има смъртни случаи от усложнения на грип, но не се тръбят по медиите.Дано всички сме здрави и най-вече дечицата.
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ на Рибката, Долс и Амбишъс !Да са здрави послушни бебечетата Hug!

# 583
  • София
Lidiy 81  моят корем се прибра  доста бързо,но цяла нощ след раждането бях с торби на корема! Сега ми останаха сланинки за стопяване,гледам да правя коремни преси и се чувства стяягането,но сланинките искат доста пот, да не споменавам за любовните дръжки,че те са доста сложни за премахване, абе с една дума съм сочна от всякъде Laughing
Стрии нямам от бременността,но се мазах доста,  след консултация с два различни дерматолога избрах подходящ крем ,което се доказа и след раждането,продължавам да си мажа гърдите с него,че още сме на кърма и съм цицореста Grinning
Обаче имам целулит,ама много е гадно #Crazy Ще чакам да спрем с кърмата  и ще търся масажи, освен козметиката.
Хайде да не се оплаквам толкова! Поне си имам мускули на ръцете,по цял ден разнасям една жива близо 5 килограмова гиричка,която вече ползвам и за тежест при някои леки упражнения за дупе и крака.  Laughing

# 584
 Hug Момичета не съм чела, само да ви кажа, че бяхме на гости 4 дни и сме добре, Коци се държа прекрасно, спа 3-те вечери със сестра ми и не се събуждал въобще през нощта.

Надявам се, че ще прочета само хубави новини.

Общи условия

Активация на акаунт