Августовски бебета - тема № 4

• 27 823
  • 746
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте и честито на празнуващите, да са живи, здрави и много усмхнати бебчета   newsm03

Гануша - мила  smile3501 , дай и на мен малко, че имам чувството, че ще се пръсна от нерви. Кога тия мои хормони ще се пренаредят, че и аз да се изкефя като тебе...

На нас пък какво ни става. Сутрин ми е много трудно по принцип ставането, но стана ли немога да си подремвам повече и май свикнах детето с моя режим. Става към 7-8 или дори 9 часа да хапне и после като откърти пак до следващата манджа спи и като си я изяде още 4-5 часа сън и то станало 2 следобяд и аз съм в шах и мат, къде да излзиам на разходки и т.н. Но следобяд и вечер става раздразнителен и мрънка много. Все на ръце и все в движение. Не ме оставя да седна, само си блъска главата назад и левия крак опъва и се мръщи (сигнал ставай да ме разхождаш е това). Голямо оглеждане на стените, което значи, че трябва да е леко изправен, тавани нещем да гледаме. Към 20-21 като почнат вип денс, слави и т.н. си гледа човека  smile3506 Вашите не са така ми се струва??? Само на нашата улица една струмна нагоре надолу като идиот търча, ама да не диша изпаренията на главната от колите и тарапаната от бягащи нанякъде хора, а и фитнес на мама - работим за крака, корем и т.н.  smile3532
 Я да ви питам - вашите кореми прибраха ли се след раждането вече??? моя щото още си е отпуснат, каквото можеше се прибра и остана една гадна кожа, че и стрии дето никога не бях имала такива екстри, сега е кошмар. На мен са ми казвали, че корема се прибирал изцяло до една година, ама много ми се вижда на мен това, а и търпение нямам. За стриите правите ли нещо и какво???
Ambitious  - какви са тия филмчета? Мисля, че ми минава нещо през главата, ама д апитам пак. Мисля, че в youtube съм попадала на това, но не съм много убедена де??? Бях почнала да ровя за разни групи да водя Макси да се вижда с други бебета, а и аз с други мами, но незнам какво да правя с тия обриви, май не е много добра идеята преди 5-6 месец докато се закрепи имунната му система повечко. Ето това мисля да пробвам пък и е препоръчително за деца над 5 месеца:
http://www.signingbabies.co.uk/
При теб също предполагам има такива групи. Мислиш ли да ходиш???

# 556
  • Sofia
Здравейте, мами!
Ние също още не сме обличали нашия космонавт, но скоро сигурно ще го сложим.
В неделя ще кръщаваме София и ми е много притеснено да не настине детето. Аз ще си я облека добре, но в църквата ме притеснява къпането. Уж казват, че на такова място не се изстива, ама знае ли се ...
И София много реве след къпане. Във ваничката й е добре, радва се, но само като я извадим и се започва едно мрънкане, едно реване... Затова и мазането с козметиката, и обличането ни е по-бързичко, но въпреки това нищо не й спестявам. Аз докато я мажа, баща й се прави на палячо само и само да я забавлява, но нищо не помага.
Ние още не сме били Пентаксима. Следващата седмица ще ни бъде първия прием, стига само Софийка да е здрава.
А с този свински грип много съм се ошашкала, само за това си мисля и много ме е страх. Rolling Eyes

Иначе нашето ново постижение е, че София от 2-3 дни се смее на глас и вече си е открила гласа и започва да вика. Много е смешна, както си стои мирно и кротко, изведнъж се извика силно  Laughing
Ръцете са й постоянно в устата, от това спасение няма. И аз мисля днес като излизаме, да й купя от тези гумени ли са, силиконови ли са незнам, за чешене на венците.
Аз активната гимнастика също я слагам на пода. Подложила съм отдолу 2 дебели одеала и върху тях слагам София.
Ние постоянно излизаме навън, даже и в събота нищо че духаше. Сожих й отгоре дъждобрана и вътре й беше едно топличко... Но си мисля че падне ли температурата под нулата, ще си стоим вкъщи.

Лидия, и моето коремче още не се е прибрало. Не е моного голямо, но си има, преди ми беше залепен за гърба  Grinning Но мисля, че има време да се приберат, все пак децата ни са само на по 2-3 месеца. А аз откъм стрии съм щастливка - нямам нито една  Laughing

# 557
 Grinning аз стрии нямам, мързеше ме да се мажа и разчитах на това, че след 30г стрии не се получават. Моя корем се прибра още първия месец, останала ми е някаква малка сланина, вместо плочки ама не ми дреме.... обаче доста ме наболява операцията и все още не мога да "висна на въжетата" така че за сега не ходя по пещери, ама като почна ще избягат излишните 8ки, надявам се.
 Нея се смее с глас и подвиква и цвърчи много смешно, обаче определено се забавлява като чува собствения си глас.

# 558
Lidiya_81 моето коремче се прибра напълно, друг е въпроса , че е малко отпуснато и си трябват коремни преси според мен. За стриите и аз имам, но вече посвикнах. имам 2-3 малки на корема под пъпа, които почти не личат. Имам и на дупето , там са повече, но вече съм се примирила. Мажа се вече 4 месец с кремове и според мъжа ми половината са изчезнали. Не знам дали наистина са половината , но определено някои от тях изчезнаха ( тези, които бяха къси и тънки) Старите ми стрии по бедрата още от пуберските ми години също изчезнаха.Дано един ден отнова да мога да ходя с прашки на плажа Praynig

# 559
Хари, не се притеснявай за София.На няколко пъти ми се изправи косата , че съм простудила Белослава, но за сега се разминаваме.Включително и в събота, когато се гледаха с баща й и той ми я доведе на разходката с летен панталон( който вече й е къс) и много тънка блузка под космонавта.Според него било добре, защото той още се разхожда с пролетно-есенно яке ooooh!.Нищо не му стана на детето.На два пъти ми се случи да я съблека в абсолютно студен лекарски кабинет за консултацията и пак си беше ОК.След такива случки вечер я къпя с доста по-топла вода и правя гореща пара в банята.Според нашето педи настинките всъщност са вируси и можеш да простудиш само изключително изнежено дете.Ще чакаме да разказваш как е минало.
Калина, завиждам ти за пещерите Hug
Янче, честита ти покупка, страхотна е и със здраве да си я ползвате Hug

За стриите след 30 май има нещо вярно, защото и аз нямам нито една, а се мазах само десетина дена, после ми писна.Обаче има още целулит  Sad.
Белослава днес е много сънлива.Събудих я да яде, заспа пак и още не се е събудила.Сега ще я изведа малко на чист въздух
За грипа, мисля да дам малко имуностимулатори и да огранича ходенето по магазини с нея, въпреки, че в събота се намъкнахме в Метро ooooh!.
До преди месец бях заковала с едни кг и едно коремче и нямаше мърдане надолу.След това от само себе си всичко се прибра и днес с учудване установих, че съм -3 кг за един месец.Бях си казала, че под 50 няма да слизам, но имам един куп дрехи, в които още не се възприемам, та мисля да сваля още малко.Мисля, че основната причина е , че лятото изяждах по половин кг сладолед на ден Mr. Green

# 560
Joanna87,сподели с какво се мажеш за стриите?

На Валентин доста му хърка нослето и мисля утре или в сряда да го водя на УНГ да го види.

# 561
Мажа се с ампули на Лиерак, както и с елансил Галеник ( редуктор за стрии ) Според мен второто помага повече. Тези на корема ми се заличиха от галеника, но моите стрии не се дълги, дълбоки или  широки, предполагам, че размера на стрията е определящ. На дупето имам една-две по-дълбоки и да ви кажа за тях съм сигурна, че оправия няма. Все пак се стремя да залича малките . Другото , което ще кажа е , че стриите се повлияват най-много докато са розиви, така че ддействайте

# 562
  • Варна
Честити месечинки на Димитър на ribkata87, Никола на dolls и Савана на Ambitious  bouquet

Napetia за ваксините педиатърката ми препоръча сега да я сложа, докато още не е толкова сериозно положението с грипа. Каза да не я събирам с много хора, да не идват болни хора във нас, обичайните работи.

Лидия моят корем е ужасен smile3518 Първо, че не се е прибрал още и изглеждам като в 4 месец и второ имам ужасни стрии. Сега се мажа с някакъв крем да видим дали ще има ефект.

Някое бебче обръща ли се от корем по гръб или обратно? Кога е нормално да започнат да се обръщат?

Дария много се заглежда по телевизора. При вас как е? Ние през деня сме предимно в хола на дивана и както и да я оставя все си обръща главата към телевизора, а знам че не е много хубаво newsm78

Отивам да чистя, че вкъщи е станало голяма кочина newsm75 newsm79 newsm28 1ironing 1dishes

# 563
4естити месе4инки на бебе Митко на мама Рибка 87 , на бебе Никола на мама Долс, и бебе4е Савана  Hug Hug Hug

# 564
Joanna87 - тия неща за стриите ще ги напишеш ли на английски да видя дали ще излезе нещо в гоогъла. Аз имам от преди да родя уж се мазах, ама пише че е и за след като вече имаш стрии, че може да се ползва. Аз го взех най-вече, защото всички ми казваха да се мажа и защото беше най-скъпото на рафта към 15 паунда, но нямам идея дали действа. А стриите ми излязоха към последните 2 седмици за 1 ден като от нищото. Освен стриите забелязах и много (поне 5-6 ) големи бенки ми излязоха на корема от раждането. Като влязох в болницата ги нямаше, кат излязох бяха там ???
ganusha80  - ти с какво се мажеш? Не се притеснявай и Макси гледа ТВ и комп., но и аз съм била същата и нищо ми няма на очите. Вярно, че като малка носех очила или по-скоро трябваше да нося, но аз не ги исках, но всичко е наред и немисля, че нещата са свързани. Даже съм мрънкотела, а като почнело сънчо съм замръзвала, майка ми казва, че не съм и дишала даже и като свърши айде пак наново мрън, мрън  Joy
А забравих да кажа, че моя крем се казва kamillosan за белези от цезарово сечение и стрии.
Ох будни сме. Излзиаме, че чудно слънчице пече  newsm08

# 565
Joanna87 аз също си купих редуктора за стрии на Лиерак, но чак като се прибрах в къщи видях, че пише да не се ползва по време на бременност и КЪРМЕНЕ newsm78. Ти кърмиш ли? Питах педиатърката дали ще има проблем ако се  мажа докато кърмя и според нея няма нищо да стане ама аз все още се чудя дали да се мажа.
Яна маи ти беше питала докога се оригват на бебетата. Преди месец и аз се чудих и рових из нета да намеря инфо и в крайна сметка разбрах, че се оригват докато започнат да стоят седнали (тогава започвали сами да се оригват) или пък още преди да започнат да сядат, сами си се оригват. Наталия от време на време сама се оригва и вече не държа непременно да я оригна особено пък вечер когато се кърмим легнали и тя си заспи изобщо не я изправям ами я оставям да си спинка.
Имам едно питане извън темата за бебоците Embarassed- някоя мама разбира ли от фотография. Взехме си нов апарат но нещо не  можем да го нагласим както трябва. Упътването маи беше на руски пък аз бъкел руски не знам.Прилагам една снимка да видите и ако може да ми кажете тези точки от които снимката изглежда зърнеста от какво са т.е. какво трябва да настроим, че да е хубава снимката. Рядко стават такива снимките, но не мога да разбера от какво зависи. Апарата е BenQ DC C580-виждала съм снимките на няколко такива апарата и са страхотни и затова го взехме.
http://picasaweb.google.bg/Daniel.Genchev/Natalia?authkey=Gv1sRg … 99191523954974098

# 566
magare, незнам каква му е била диагнозата точно, отначало беше хрема и почнахме лечение със сиропи за кашлица и капки за нос, после стана по-зле и почна антибиотик, след това и гласа си загуби и включихме още един сироп Sick Като оздравя лекарката каза, че е бил много зле и е бил направо за в болница.....явно не е искала да ме притеснява и затова не ми го е казала преди това. Обаче вече е добре, пу-пу Praynig
Яна, много сте хубави с Андреа в сп. Мама Heart Eyes
ssiillvvyy, помня те, как да не те помня Hug
На Сашко космонавчето също е по-големичко, но аз нарочно така му го купих, той много бързо израства дрехите и не мога през 2 седмици да му купувам нов космонавт Crazy Не му е огромен де.
Сокчета още не съм давала, мисля поне като мине и четвъртия месец - ще видим какво ще каже и доки де, за сега нищо не е споменавала за друга храна освен млякото Peace
Сашко вече почна да се лигави постоянно и да блъска каквото му падне в устата Crazy Даже и моите ръце ги носи натам Joy
Относно коремите, моя се прибра и остана сланината Sick До тук съм свалила 20кг, ама остават още 7 Mr. Green Малко по-малко и те ще си отидат и за следващия път ще знам да не качвам толкова Naughty Стриите също изчезват ама те по-бавно ще се позаличат и педи съм имала та знам. На корема ми се появиха след раждането, преди това нямах ooooh!
Да се похваля спечелихме Кенгуру от играта на Windows Party

# 567
Не кърмя, мисля, че трябва да изчакаш с Галеника. Според мен е силен крем и мисля, че има защо да не го препоръчват повреме на кърмене.

# 568
Jijin какъв е редуктора за стрии на лиерак? Аз също ползвам на лиерак за стриите ампули. Вече втора опаковка от 20 ампули, тъй като пише, че е добре да се ползват два месеца, а това са три опаковки от 20 ампули. Мисля, че има някакъв ефект, но не са се заличили още, по - скоро са избледнели.
Joanna87 може ли да напишеш точното име на продукта на галеник.

# 569
Desy_Stz  моят гел на Галеник е ето този http://www.kozmetika.bg/show.php?productid=15851

Общи условия

Активация на акаунт