Августовски бебета - тема № 4

• 27 793
  • 746
  •   1
Отговори
# 630
  • Sofia
Не, Янче, изобщо не беше иронично. Просто ти се радвам, ти пък да не се обидиш сега. Останала съм с впечатлението, че носиш на майтап ... или? Разбира се, че тук споделяме какво сме купили на бебоците си и разбира се, че всеки може да е направил погрешен избор и да иска да се поправи и да си създаде удобства.

# 631
  • София
Имам спешна питаница: Някоя от вас да има резервна гумичка за помпа на Авент, ако и е ненужна да ми я подари или пък продаде?
Става дума за онази джаджа, на която се закрепя дръжката - едно такова силиконово с пластмасова пъпчица в средата.
Знам, че я има като резервна към помпите, които се продават, но аз имам само една (от приятелка ми е).
Направих една глупост със стерилизатора и ми прецака тази чъчка и сега де факто нямам помпа.

Lidiya_81, една моя позната, която преподава тук в СУ беше във Франция по работа, там се свърза с разни специлисти, лекари и т.н., които я убедиха, че такова чудо като АБКМ няма, но да ти кажа не знам подробности. На нейният син му бяха лепнали такава диагноза, та тя се опитваше да ги разубеди тук докторите. Мисля, че правилно ти е казала приятелката за кожните обриви, знам, че почват да им дават на такива бебета соево мляко или нещо таквоз, но повече не знам.

Янче, според мен ти се радваше Хариелка. Стискам палци за купувачи.
Ей, ама Анди още ли е със запек?

poly_zoe и Ambitious, за грипа и аз мисля като вас.

terpsyhora, хубава работа. Я си пиши като ти е кеф, на който му пречи да не чете. Аз с моите фермани да не съм по-поносима, пък си пиша, макар и рядко.

gemma, не се притеснявай, ще почне да си я държи, споко. Калоян беше така до преди няколко дни. Забиваше я също, обаче аз си го оставях така. На няколко пъти я задържаше и след 2-3 дни почна да си я държи перфектно. Като е по корем я държи, а като е прав все забравя и си праска носа в мен и надава кански рев (плач от болка ми е добре познат, още като беше съвсем мъничък си го цапардоса).
За обръщането - наистина си имайте едно наум, че никога не се знае точно в кой момент ще се обърне.

За бебе Айнщайн - ще стигнете и до тях, супер са. Не знам до колко е препоръчително на 3 и 6 месеца да гледат, но после са супер готини. И то не е само Айнщайн - има Да винчи - с рисуване и частите на тялото, има Бейби Нептун - за морското дъно и животни. Много са и са често сменящи се картинки на фона на музика.

Ще дописвам утре. Лека нощ на мами и бебета.

# 632
Сънчо - много благодаря за инфото. Аз досега четох разни форуми по темата и за сега виждам леко сходство в нещата, но техните  звучат доста по-зле от нашето или просто аз се усещам по-навреме. Ще продължавам да ровя, защото сега е времето да действам. Аз съм кърмила смао 2 седмици и то отчасти, повечето дохранвах - нямах кърма. В общи линии каквото са ми казали тук лекарите излзиа вярно - сухата кожа е предпоставка за развитието на всякакви екземи и инфекции и с това трябва да се боря в момента. Намазах Макси с Oilatum крем лицето, а с такъв омекотител за вода го къпя от няколко седмици и тялото му е почти 6 Wink и се надявам и стискам палци и лицето да се повлияе добре. Спирам да мажа с котикостероиди и антибиотик, че много лоши неща прочетох, а някой тук също го позваше - да го спира след 3-я ден!!! Аз го ползвам вече 6 Sad
Някой знае ли дали от АМ също може да се получат алергии ???

# 633
  • В друго измерение
Янче - при нас беше по-зле...криза на растежа + борбата с кърменето, не питай, а и доста продължи. Сега от 2 вечери пак се върна на пауза от по 7-8 часа и днес беше по-спокойна (пу-пу). Не се притеснявай, ще се оправите, ще видиш, просто е някакъв период, гледам доста бебоци са в него или са го минали! Честита количка! Аз не съм с триколка, но тук много ги ползват и за джогинг, така че подозирам, че са удобни.

Сънчо - аз купих Бейби Бетовен, пак продукт на Бейби Айщайн, за 3+ месеца е, но не съм го пускала още на бебка. Видях, че е 28 мин дълго, така че тя няма да се застоява много пред телевизора  Laughing

Приятен ден!

# 634
Добро утро, мами!
С тези безжични мишки и клавиатури си взех беля на главата ooooh!.Току свършат батериите и пак оставам без комп.
Лидия, ако искаш попитай юлките.Там всяко второ дете е с диагноза АБКМ.
Когато в началото бяхме в периода на обривите , нашето педи ме съветваше да ползвам възможно най-малко козметика и то от една марка.И до сега освен тоалетно мляко и един прословут Бочко друго не съм мазала.А, и судокрем в началото, вместо Бочко, но като видях, че Бочко оправя всичко и си останах на него.
Янче, честита придобивка, със здраве да си я ползваш и да останеш доволна от нея.Е, как няма да се забавляваме с теб, като Продавалника е такава зарибявка, че няма откачане Laughing.Сега ти пожелавам успешна продажба и ни дръж в течение Hug!
Амбишъс, точно щях да те питам от къде си купила бебе Айнщайн, но се сетих, че не си в Бг.Тук май се сваля от Замундата Laughing.Не съм се разтърсила още.
Жижин, моля те пиши какво сте направили за тези стафилококи, че и аз се чудих дали да не пусна МБ.Понякога и хърка нослето след сън, но педи каза, че най-вероятно е от сух въздух или от прегряване по време на сън.Колкото пъти я закарам на консултация и мишката се представя отлично, та само си преразказвам притесненията Laughing.
Дю, браво за разходката Hug.
Днес мисля да прекараме поне два часа навън, че вчера откачихме вкъщи и двете SadПрипомних си миналата зима, когато бях като затворник 7 месеца Sad.
Мами, аз попитах юлките, но я дайте и вие идеи за подаръци за Коледа за бебчетата Hug
Лек ден на всички Hug

# 635
  • София
Здравейте,видях,че коментирате стафилококите ние също имаме,правим промивки с физиологичен разтвор и след това слагаме в нослето едни очни капки-Цилоксан сигурно към края на седмицата ще правим контролно изследване,имаме подобрение,но все още похъркваме

# 636
Здравейте,мили мамчета!Приятно ми е,Милена се казвам.Отдавна се каня да пиша и все не успявах. Аз родих моя малък син на 3 септември Simple Smile Бих искала да ви попитам,дали можете да ми дадете координати на Калина(момичето,което прави професионални снимки на бебчета).Бях прочела някъде за нея.... Предварително много ви благодаря Simple Smile

# 637
Янче - при нас беше по-зле...криза на растежа + борбата с кърменето, не питай, а и доста продължи. Сега от 2 вечери пак се върна на пауза от по 7-8 часа и днес беше по-спокойна (пу-пу). Не се притеснявай, ще се оправите, ще видиш, просто е някакъв период, гледам доста бебоци са в него или са го минали! Честита количка! Аз не съм с триколка, но тук много ги ползват и за джогинг, така че подозирам, че са удобни.

Сънчо - аз купих Бейби Бетовен, пак продукт на Бейби Айщайн, за 3+ месеца е, но не съм го пускала още на бебка. Видях, че е 28 мин дълго, така че тя няма да се застоява много пред телевизора  Laughing

Приятен ден!
Много ме заитригувахте с тези филмчета, търсих ги в Замунда, ама нищо.. или не ги изписвам правилно  newsm78 Може ли да ми ги напишете точно как се казват или на английски се изписват??? Колко струват в Канада? Дали да не ги поръчам оттам? Предварително мерси за инфото!

# 638
  • На плажа
Ееее Янче,честито,коя избра последно?
Шайн,имаш два варианта,купуваш си една дузина батерии или си взимаш мишка и клавиатура с кабел  Mr. Green
Днес на морето времето е мрачно,но пък е топло и ние пак ще излезнем.Вчера откарахме два часа сутринта и два следобед на вън.Голям сън.
Снощи моето диване се храни през 2.5часа,и сега тъка ми се спиии,че не е истина ooooh!
Междудругото вчера бях рожденничка,почерпете се за здраве

# 639
Тина, честито на патерици Hug!Да си здрава, обичана и много щастлива Hug!
За мишката и клавиатурата, не става номера, защото прецаках буксата на компа за клавиатурата и един месец само ви шпионирах с мишката.После незнайно как и мишката спря да работи, та сега съм в положение" и нека Силата бъде с мен" hahaha Joy.А нов комп не ми се купува, защото в нас ми остава време само за форум и поща.
Милена, добре дошла!Сега ще потърся координати.

# 640
  • София
Добро утро Simple Smile

Сънчо, за съжаление не мога да ти помогна с помпата. Аз ползвах Чико когато още имах кърма, иначе с удоволствие щях да ти подаря каквото трябва... А за писането си права- сега ми е паднало да си пиша на воля Mr. Green

Янче, честита ти количка, дано ти е удобна и Анди да се чувства комфортно в нея Hug

Лидия, нищо не знам за АБКМ, но стискам силно палци да не е това, а нещо по-безобидно и лесно преодолимо и миличкият Макси да не се измъчва повече  Hug

Тина, да си здрава, щастлива,усмихната и много обичана!   bouquet

Момичета, имам питане към тези, които ползват Baby Vac - поръчах си, пробвах я, работи, изобщо всичко е супер, само дето не мога да я почистя качествено след употреба- все остават сополчета и в накрайника и в резервоарчето. Как я почиствате вие???

Днес мисля да постоим малко в парка, да подишаме въздух и да си наваксаме за вчера. А и още нещо да питам- някой разхожда ли се в Борисовата или Заимовата градина?

Ами това е май.... Приятен и положителен ден ви желая и спокойни бебчовци  Heart Eyes

# 641
здравейте момичета
добре дошли на Милена и на мама Яна,дано се забавлявате тук при нас Peace
мамита да ви се оплача-вчера бях на доктор и ми откриха херния newsm45,та по тоя повод ще ви кажа да избягвате да вдигате тежко,има мъже за тая работа,аз понеже все го жалех моя та ето до каде я докарах smile3515
Янче честита ти придобивка
Тинче честит рожден ден на  newsm27,да си жива и здрава и много щастлива,виждам че си от мойта партия(скорпионче) Peace

# 642
Привет и от мен!
Гануша - не можеш да си вземеш сама секрет - аз също исках да го направя, защото нашата педи 20 дена твърдеше, че е нормално да има хрема и то третирана с 2 вида капки. Питах в лаборатория и там ми казаха, че не е проблема в клечката ами в хранителната среда, в която трябва да се постави веднага след взимането му секрета - една епроветка с подходяща среда, в която бактериите ще растат, ако има разбира се! Накрая в събота секрет й взе моята гинеколожка - просто като усглуга и занесе материала в Шейново за изследване - днес трябва да излезе резултата - междувременно хремата ни изчезна - така че, изобщо не знам ако покажа някакъв проблем дали трябва да има лечение или не! Иначе съм чувала, че при бактерии в носа се изписват капки с антибиотик - най популярните за стафилококи са едни за очи - нещо с буквата Т беше, но сега не мога де се сетя.............. Crazy

Сънчо - за съжаление и аз не мога да помогна - вече ползвам резервната тапичка, но като четох упътването за помпата - като че ли имаше вътре някаква информацията, че фирмата вносител продава и резервни части - може да видиш в нета!

Ние пък сме вече цяла седмица с разстройство - Sad  направо ще се побъркам - първо хремата, сега пък това! Първо ни изписаха хидрасек - докато го пи беше нормално, после пак почнаха течни изпражнения със слуз - сега пие ентерол от вчера и днес още не е акала за да знам дали действа, но вече съм страшно уплашена да не се обезводни и т.н. Нашата педи пак твърди, че нищо й няма и е просто настинка и щяло да мине от само себе си! Sad За това също си платих изследване на микробиология и днес излезе резултат - чисти са фекалиите! Чета в нета за ротавирусите и доста се шашкам, защото те протичат и с хрема, но педито твърди, че не можело ротавирус без температура! Crazy Другото за което си мисля, да не е тази алергия към кравето мляко - ние нали се дохранвахме първия месец - сега сме на кърма само, но пък нали аз консумирам такива продукти - може да й се отразява понякакъв начин!
Има ли някоя друга мама опит с диария !? - Моля, дайте съвети! Praynig

# 643
Много ви благодаря за бързите отговори Simple Smile

# 644
Здравейте мами , как сте днес? Аз съм в супер добро настроение, защото моята Ема днес става на 3 месеца smile3510

Бих ви почерпила виртуално, но така и не се научих да качвам вкусни тортички с кафенце.

Друго, с което исках да се похваля е , че днес най-накрая спряхме антибиотика. Пи го цял месец, надявам се вече всичко да е наред. Другата седмица ще пуснем стерилна урина.

Rumik, много лошо с тази херния Simple Smile Какво казаха докторите ? Ще те оперират ли ? Надявам се, че не. желая ти бързо оздравяване.

terpsyhora ние излизаме в заимовата градинка. Не знаех, че има и други там да излизат. Много ще се радвам да се запознаем и да извеждаме бебоците заедно

Общи условия

Активация на акаунт