Не ще да суче

• 13 493
  • 152
  •   1
Отговори
# 45
Ana2,направо не смея да напиша,че тия дни се храним що годе добре .(пу-пу)Дано да си хапва юнака и занапред.Около 15 сме на консултация и ще пиша колко е качил за месеца.Защото и той за 4-5 ми е готов човека и почва да гука и да иска да си играе,.
Благодаря много за вниманието! Hug

# 46
ОТЧАЙВАЩО!!!!  Cry
 Здравей отново,Ana2  bouquet!
Първо искам да ти благодаря за бързия отговор и направо ти се чудя и едновременно възхищавам за скоростните ти,точни и изчерпателни отговори към всички майки! Браво!!!!
А сега пак към проблема... Cry Отново се отчайвам. Бях се поуспокоила,но май нещата при нас се влошават..Ето каква е ситуацията сега: Бебката,колкото и да си я обичам ме наранява ужасно. Направо си отказва да суче. Вчера тук-таме я поприлагах,но вечерта ,към 20ч. сукна 4,5 мин и после я приспах,а на мен ми се наложи да се цедя до сутринта,защото от това нейно малко сукане ми се запушиха пак каналите и станах на бучици,а аз съм склонна към това/и преди ми се е получавало така/.
 После през ноща нещата се развиха добре,докато беше сънена си хапна добре и към 04 ч. и към 07.30ч. След това към 11ч. пак я поприлъгах докато се унасяше,така стана и следобед,но тогава сука 5,6 мин само. Надвечер пак така-след като се пробуждаше хапна добре и после се започна драмата. На вечерното хранене въобще,ама въобще не пожела да ми погледне гърдата. Толкова ми беше мъчно,чак сълзи ми потекоха... Cry
 Какво ли не правих,въртях я,спенях позите,гърдите,залъгвах я с играчки,затъмнявах,лягах и т.н и НИЩОООО,грам не сука. Обръщаше главата с рев и се скъсваше да плаче,а накрая наистина много огладня и не спря  да реве,но не засукваше,направо се борихме. Принудих се да й дам от шише и тя- мързелката,всичко си изяде . Какво да правя,иначе щеше гладна да си остане? Или трябваше май да си я оставя гладна,докато не засуче,така ли или не?
  И така...супер отчаяна съм,гадно ми е, мъчно ми е и ми е много криво. Чувствам се отхвърлена,а какво ли не правя,за да продължа да я кърмя,а и имама доста кърма.
 Какво да правя,вече незнам.......??? Дали ще засуче въобще и колко ще продължава това нейно отхвърлане? Все сънена ли да я карам да суче,а като не й се спи ,а е гладна  как да постъпя? Да й давам ли от шише или да я оставям гладна,ама тя много плаче тогава?
 Наистина съм в безизходица и се побърквам....Постоянно се моля Praynig: Ха да засуче,айде още няколко мин,направо ужас!!!!
  За кой ли път се обръщам за съвет и помощ,от които така се нуждая!!!!
                                       HELP!!!!  Praynig

# 47
ОТЧАЙВАЩО!!!!  Cry
 Здравей отново,Ana2  bouquet!
Първо искам да ти благодаря за бързия отговор и направо ти се чудя и едновременно възхищавам за скоростните ти,точни и изчерпателни отговори към всички майки! Браво!!!!
А сега пак към проблема... Cry Отново се отчайвам. Бях се поуспокоила,но май нещата при нас се влошават..Ето каква е ситуацията сега: Бебката,колкото и да си я обичам ме наранява ужасно. Направо си отказва да суче. Вчера тук-таме я поприлагах,но вечерта ,към 20ч. сукна 4,5 мин и после я приспах,а на мен ми се наложи да се цедя до сутринта,защото от това нейно малко сукане ми се запушиха пак каналите и станах на бучици,а аз съм склонна към това/и преди ми се е получавало така/.
 После през ноща нещата се развиха добре,докато беше сънена си хапна добре и към 04 ч. и към 07.30ч. След това към 11ч. пак я поприлъгах докато се унасяше,така стана и следобед,но тогава сука 5,6 мин само. Надвечер пак така-след като се пробуждаше хапна добре и после се започна драмата. На вечерното хранене въобще,ама въобще не пожела да ми погледне гърдата. Толкова ми беше мъчно,чак сълзи ми потекоха... Cry
 Какво ли не правих,въртях я,спенях позите,гърдите,залъгвах я с играчки,затъмнявах,лягах и т.н и НИЩОООО,грам не сука. Обръщаше главата с рев и се скъсваше да плаче,а накрая наистина много огладня и не спря  да реве,но не засукваше,направо се борихме. Принудих се да й дам от шише и тя- мързелката,всичко си изяде . Какво да правя,иначе щеше гладна да си остане? Или трябваше май да си я оставя гладна,докато не засуче,така ли или не?
  И така...супер отчаяна съм,гадно ми е, мъчно ми е и ми е много криво. Чувствам се отхвърлена,а какво ли не правя,за да продължа да я кърмя,а и имама доста кърма.
 Какво да правя,вече незнам.......??? Дали ще засуче въобще и колко ще продължава това нейно отхвърлане? Все сънена ли да я карам да суче,а като не й се спи ,а е гладна  как да постъпя? Да й давам ли от шише или да я оставям гладна,ама тя много плаче тогава?
 Наистина съм в безизходица и се побърквам....Постоянно се моля Praynig: Ха да засуче,айде още няколко мин,направо ужас!!!!
  За кой ли път се обръщам за съвет и помощ,от които така се нуждая!!!!
                                       HELP!!!!  Praynig
Здравей! Съжалявам,  че отново темата с кърменето е свързана с негативни преживелици при вас.
Няма причина обаче да се чувстваш отхвърлена, да ти е гадно и криво. Реакцията на детето не е срещу теб, а срещу нещо в процеса на сукане, което го кара да се чувства неспокойно. Предвид количествата, които изцеждаш и които описа в предишния си пост, както и реакцията на детето, което суче в просъница добре, поведението на малката най-вероятно е поради прекалено многото мляко и последствията от това. Защо не пробваш да намалиш струята преди сукане - отново цитирам материала на Хедра http://xedra.wordpress.com/2008/01/02/82/:
Цитат
Има много стратегии, които помагат да се справите със силния рефлекс на потичане, без да увеличавате млякото. Ако поставите бебето в по-изправена позиция, така че главата му да е по-високо от гърдата, това ще му позволи да има повече контрол над храненето. Може да застанете така, че да се облегнете назад, а бебето да е почти върху вас, когато го поставяте на гърдата. Така млякото трябва да тече срещу гравитацията, което намалява силата на потичане.

За някои майки да хванат ареолата с ръка като „ножица“ (между показалеца и средния пръст) помага да ограничават потока мляко. Друга възможност е да се прилага натиск с дланта на ръката от външната страна на гърдата. (Опитвайте се да сменяте мястото, на което е ръката ви, за да не притиснете някой канал и да се получи запушване). Може да е ефективно също така да храните бебето когато току-що се е събудило от сън. То ще суче по-леко, ако е още сънено.

Ако бебето започне да се дави и да пръска мляко, махнете го от гърдата и оставете силната струя да изтече в кърпа. Поставете го отново да суче, когато силата на струята намалее.
Казваш, че си склонна към запушвания и че си почнала отново да цедиш много. Цеденето със сигурност увеличава количеството произведено мляко, което само задълбочава проблема, затова е добре да цедиш съвсем малко, за облекчаване. Можеш да намалиш напрежението в гърдите, като поставиш намачкан зелев лист върху гърдата (без зърната), облекчава много. Срещу запушвания можеш да пиеш и хранителната добавка лецитин 1200 мг (при запушване до 4 на денонощие, профилактично - по едно).
Общо взето това е, което мога да те посъветвам - да не допускаш гърдите ти да се препълват и да имаш прекалено силна струя и много мляко, да се опитваш да кърмиш на тихо и спокойно мялсто и ти самата да се опиташ да бъдеш търпелива. Бих могла и да ти предложа и консултация на живо с някой от консултантите по кърмене - техни координати има тук
Надявам се скоро нещата да се урегулират и двете да се наслаждавате на кърменето. Сигурна съм, че си прекрасна майка и правиш най-доброто за детето ти и то знае това. Не се обвинявай, че даваш шише - това не може да е грешка. Но е добре да се разрешат проблемите, за да може да се чувстваш добре и кърменето да е голямо удоволствие.  Hug

# 48
Здравейте и от мен. За съжаление моето бебе се оказа твърде упорито с тази така наречена "бебешка стачка". То стачкува откакто стана на един месец. Не иска да суче, изпъва се назад, реве та се къса. Сменях всякакви пози, кърмих вкъщи, навън, на терасата, пред телевизор, при пълна тишина, на светло, на тъмно, подскачах, пях. Бях на диета, сменях храни и вода, да не би да се отразяват на вкуса на кърмата, нищо не помогна. След цял месец мъчение започнах да се изцеждам и да давам кърма с биберон, не ще да вкуси. Накрая започнах да давам АМ, диването му с диване започна да яде и то добре. Да ама от няколко дни яде само по 50 г. и се къса от рев, не иска нито АМ, нито кърма. Така 2-3 дни, после пак яде хубаво и после пак стачка. Сега се цедя по 2пъти на ден и изцеждам по 60 г от двете гърди общо. Имах страшно много кърма, но дивака ми я спря. Според личната било преходно състояние, щяло да мине, ама тогава вече няма да има кърма. Сега е на почти 4 месеца, така и не можах да го накарам пак да суче.
           Успех, мамчета, дано вашите бебчета да не са толкова упорити и да победите. Няма нищо по-хубаво от това да кърмиш колкото се може по-дълго.  bouquet

# 49
Ana2 ,  bouquet, благодаря много за съветите и за съжаление или мое облекчение вече минах през цялата тази суматоха със запушените канали,зелевите листа и все още пия лецитина. Този огромен проблем ме сполетя още на втория месец и сега вече горе-долу май се справям с него. Незнам ,не съм сигурна,че струята ми е много силна,защото точно затова беше проблема ми с гърдите-имах много кърма,а каналите ми са доста тесни и тече на съвсем тънки струйки- 3,4  на брой. И въпреки това ще пробвам и тези съвети.
 Днес пак се кърмихме в полубудно състояние,а последното ,което продължи около 9,10 мин, беше на ръце права,докато я подрусвам и люлея,което си е голям напредък  Simple Smile
  Засега е това,ще пиша пак как вървят нещата,особенно след като изпробвам всичко,защото беба е ината,ама и мама не си поплюва. Ще се поизмъча ,ще се въоръжа с търпение,но знам, че го правя за нейно добро  Hug....Пък докато издържим... Peace

# 50
Здравейте отново и от мен!
Ана2, искам много да ти благодаря за помощта и подкрепата, която ни оказваш.  bouquet
При нас нещата леко се подобриха – храня на тъмно и когато е сънен. По този начин докарваме 4-5 минути сучене. Продължава да плаче по време на храненето – понякога повече, понякога по-малко. Предполагам, че му растат зъбки – през деня доста се лигави и си смуче юмручетата. Заради намаленото време на храненето скъсих интервалите – сега се храним през 1,5-2 часа. Нощем се храним обикновено 2 пъти, а понякога и 3 пъти. На мен не ми тежи честото хранене, дори ставането през нощта ми доставя удоволствие – тогава почти не плаче и ми заспива в ръцете спокоен и усмихнат. Притеснението ми е относно честотата на кърмене - смятате ли че е нормално бебе на почти 3 месеца и половина да се храни по този начин?

# 51
  Cry Това вече е Ужасно
 Вече наистина се отчаях  Sad
 Незнам какво да правя,но малката не иска вече да суче дори докато е сънена......
Повярвайте ми, направих всичко по силите си!!! Спазих всички указания и съвети, пях,скачах,бързах докато е още в полусъница,правих се на клоун и т.н., но няма вече никакъв ефект.
Този път наистина съм обезнадеждена,чувствам се отхвърлена, плача...
Нищо не помага. Вече я нахраних с шише,защото дори и от лъжицата я мързеше да яде, и си изяде всичко от шишето.........
 Мисля,че това беше,вече нямам сили,търпение, енергия, депресирах се .............А такова желание имах да я кърмя още......  Cry
 Това ли е края на кърменето????

# 52
  Cry Това вече е Ужасно
 Вече наистина се отчаях  Sad
 Незнам какво да правя,но малката не иска вече да суче дори докато е сънена......
Повярвайте ми, направих всичко по силите си!!! Спазих всички указания и съвети, пях,скачах,бързах докато е още в полусъница,правих се на клоун и т.н., но няма вече никакъв ефект.
Този път наистина съм обезнадеждена,чувствам се отхвърлена, плача...
Нищо не помага. Вече я нахраних с шише,защото дори и от лъжицата я мързеше да яде, и си изяде всичко от шишето.........
 Мисля,че това беше,вече нямам сили,търпение, енергия, депресирах се .............А такова желание имах да я кърмя още......  Cry
 Това ли е края на кърменето????
Хей, Таня, недей така... Я ми кажи, има ли на кого да оставиш малката за малко и вземи си почини, наспи се, погледай един филм, излез, купи си нещо... Едно дете трябва да има щастлива майка. То усеща всичките ни емоции и реагира по своя си начин.
Пак ще се повторя, бебето ти не отхвърля теб. Ти си изворът на живота му, силата и опората му. И това няма да се промени още дъъълго време.
Онова, което бих ти предложила да направиш, е да предлагаш гърда, ако не стане,  да изцеждаш кърмата, да я додаваш с шише, но по начина, който е описан в линка, дето ти дадох по-горе от блога на Хедра.  Опитите са важни, но действай  спокойно, с надежда, а не с отчаяние. Поразсъблечи детето, осъществете контакт кожа до кожа и остави тя сама да намери гърдата, ако иска. Преди това се опитай да намалиш напрежението в гърдата, тя да е мека, лесна за засукване. Ако не стане, не се отчайвай. Можеш да пробваш, когато бебка не е нито много гладна, нито много сита, за да има интерес към цокането, но да не е изнервена.
Другият вариант, който отново ти предлагам, е консултация на живо - повярвай ми, много трудно е да се прецени реалното състояние на кърменето по описание. Много  Hug и чакам да пишеш.
Queen L, няма причина да се притесняваш за стеснения интервал на кърмене, вероятно скоро нещата ще се урегулират отново. Има периоди на скокове на растежа, при които има засилена нужда от повече мляко, бебето започва да търси гърда по-често и така стимулира производството.  Радвайте се един на друг Simple Smile

# 53
Ех, Ana2, какво щях да правя без теб- незнам...???? Hug
 В момента ,ако искаш ми вярвай, живея с бебката , с теб и с твоите съвети,за които от сърце ти благодаря и че още не съм ти писнала с проблемите си .МНОГО ТИ БЛАГОДАРЯ!
 Между другото преди  да ми кажеш за консултантите,една моя друга приятелка ме запозна със Злати-консултантката от Ст.Загора,понеже преди този проблем имах проблеми с гърдата,която постоянно се подуваше и ставаше на буци и така с дни. Както и да е ,и с нея говорих и тя ми даде почти същите съвети като теб. Може би пак ще й звънна утре.Да видим пък за тази консултация на живо...
Днес наистина излезнах за малко с приятелка,но с малката,така съм си свикнала с нея,че дори ми доставя удоволствие да сме двечките. Хапнахме пица,а после отидох малко да поспортувам. Бебата я гледаше съпруга ми,че и той като ме видя как съм се отчаяла и депресирала ми каза да се поразсея малко.
 А между другото бебка,наистина усеща всичко. Днес по едно време като се разплаках и тя както ме гледаше и тя заплака с мен и ми стана така жално,че веднага се поокупитих и съвзех, за да не разстройвам и нея Simple Smile
 А другите дажби кърма някакси успях да я прилъжа да си ги вземе със сукане Grinning. Последното хранене ,преди да заспи ,май не можа да се донахрани,или защото заспиваше на гърдата ,или защото нямах достатъчно кърма, и се наложи след 1 час  да я дохраня с шише- с около 50,60 мл.
  Ще разгледам този линк на Хедра,че и на нея съм й писала даже за проблема си  Blush, вече какво ли не правя...
  Що се отнася за това да давам на малката да суче докато още не е много гладна- и това съм пробвала и май в началото действаше ,сега - въобще. Дори явно е намразила позата да я храня легнала от целия този тормоз,че сега само да я сложа на леглото и докато й завъртя телцето към мен,тя веднага обръща глава на другата страна...Гадничко е! Sad , но ще пробвам и да сме поразсъблечени.
 Сега съумявам да я кърмя само докато е на ръце и аз да съм права,да я полюшвам и клатя или ако е почти заспала...И това е добре .
  Ох,ти пак ми вдъхна някаква надежда.... Praynig Благодаря ти. Поуспокои ме малко    bouquet
     И аз те  Hug и извинявай,ако съм те отегчила с ферманите и изповедите си,но ти така ми помагаш,успокояваш и разбираш...
   Пак ще пиша....

Само да попитам: по принцип по колко мл. кърма трябва да изяжда бебето в 5-я месец от шише?

Последна редакция: чт, 05 ное 2009, 01:35 от tanya_i

# 54
Ana2, мисля,че вече положението няма как да се подобри...Незнам какво й става на малката,но не стига ,че не иска да суче,преди минавахме с най-много едно хранене с шише на ден сега ги учестихме, или пък сукне малко и после пак плаче,гладна е ,защото я дохранвам с шише и си изчжда 50,60 мл. Странно, но сега е и много неспокойна,дори като хапва  от шишето,както и от гърдата,реве,рита с крачета,мърда и шава много,но не мисля,че са колики...После пак плаче ,след известно време,незнам вече гладна ли е,нещо друго ли има???? Гледам уж и за зъбки и дали аз си внушавам,но отгоре,вдясно,където са кучешките зъбки има 2 издатинки,такива леко твърдички,но незнам дали са наченки на зъбки или си търся причини защо не суче. Дори взех едно кремче за венците,за успокояване и започнах да я мажа. Имам чувството,че е постоянно ненахранена,защото все помрънква. Остана сигурно кърмене само това рано сутринта Sad
 Много продължи тази наша стачка или просто бебата реши вече да не си дава зор да суче,а да си хапва от шише- да си се отбие сама...Ужас,защото незнам какво ще правя с толкова много кърма. Ако се наложи да цедя и да давам,трябва да го правя по цял ден и тогава вече ще откача...На това отгоре май и ел.помпата ми се разваля,имам чувството,че не изстисква като преди и се доизцеждам с ръчната. Много неща ми струпаха наведнъж,все негативни  и  неокуражаващи. Направо не виждам светлина в тунела...Незнам дали въобще се оправят работите.... Cry
 Чух се и с консултантката от Ст.Загора и тя ми даде такива добри съвети,но нищо не помага,а уж нещата се бяха позакрепили... Може и момичето да дойде до нас да види какаво е дережето.
 Ами това от мен. За съжаление лоши новини....А правя всичко по силите си, вярвай ми... Sad
             Поздрави от мен и  Hug

# 55
Ana2, мисля,че вече положението няма как да се подобри...Незнам какво й става на малката,но не стига ,че не иска да суче,преди минавахме с най-много едно хранене с шише на ден сега ги учестихме, или пък сукне малко и после пак плаче,гладна е ,защото я дохранвам с шише и си изчжда 50,60 мл. Странно, но сега е и много неспокойна,дори като хапва  от шишето,както и от гърдата,реве,рита с крачета,мърда и шава много,но не мисля,че са колики...После пак плаче ,след известно време,незнам вече гладна ли е,нещо друго ли има???? Гледам уж и за зъбки и дали аз си внушавам,но отгоре,вдясно,където са кучешките зъбки има 2 издатинки,такива леко твърдички,но незнам дали са наченки на зъбки или си търся причини защо не суче. Дори взех едно кремче за венците,за успокояване и започнах да я мажа. Имам чувството,че е постоянно ненахранена,защото все помрънква. Остана сигурно кърмене само това рано сутринта Sad
 Много продължи тази наша стачка или просто бебата реши вече да не си дава зор да суче,а да си хапва от шише- да си се отбие сама...Ужас,защото незнам какво ще правя с толкова много кърма. Ако се наложи да цедя и да давам,трябва да го правя по цял ден и тогава вече ще откача...На това отгоре май и ел.помпата ми се разваля,имам чувството,че не изстисква като преди и се доизцеждам с ръчната. Много неща ми струпаха наведнъж,все негативни  и  неокуражаващи. Направо не виждам светлина в тунела...Незнам дали въобще се оправят работите.... Cry
 Чух се и с консултантката от Ст.Загора и тя ми даде такива добри съвети,но нищо не помага,а уж нещата се бяха позакрепили... Може и момичето да дойде до нас да види какаво е дережето.
 Ами това от мен. За съжаление лоши новини....А правя всичко по силите си, вярвай ми... Sad
             Поздрави от мен и  Hug

Hug За всяко поведение на детенцето ти със сигурност има обяснение. Така е - трудно ни е да разберем какво иска детето ни, когато още не може да си каже самичко. И все пак то  говори по свой начин - сигурна съм в това.
Абсолютно съм убедена, че правиш всичко по силите си, за да може малката да е доволна и щастлива.  А може би е времето не на усилията, а на това да седнеш, да се успокоиш, да си гушнеш бебето и да му се порадваш. Сигурна съм, че тогава ще намериш своя отговор. Ти знаеш достатъчно. Нещо повече, ти знаеш най-добре кое е най-доброто за детето ти.
Не преживявай по драматичен начин всичко, което се случва - електрическата помпа едва ли се разваля, но дори да е така - цеденето може да бъде ефективно и на ръка, съвсем скоро малката може да засуче отново пълноценно и въобще да не ти трябва цедене. Всъщност ти по колко пъти и какви количества цедиш в момента?
Негативната нагласа не ти помага, сама го знаеш. Я горе главата! Grinning Успех от мен и голяма целувка на твоята борбена девойка.

# 56
  bouquet Здрасти пак от мен, Ana2 !!!
  Не писах няколко дена,че вече не знам къде съм... newsm78, а и бързам да излизам да хвана последните хубави дни за разходка на бебата.
Иначе при нас нещата са горе-долу добре. Изчаках да видя какво ще стане и сега сме на моменти. Като реши -си суче,като се запъне -не ща та не ще...Ох,вече май свикнах Sad Надявах се вече работите да се поуравновесят,но пак ми е трудно,пак се дърпа понякога малката. На дясната ми страна и гърда, но не от самата гърда/нейна лява страна/ ,не иска да суче,май й е неудобно на ляво  и така стана,че един ден и тази гърда,а това е непроблемната,в която има доста по-малко кърма,ми стана на буци,дори и поизцедена. Просто се убедих,че тя ,ако не реши да ме изсуква,аз даже и да се изцеждам постоянно,пак ще имам проблеми,защото си е друго като го прави бебата,а не помпата. Справих се някякси,понеже я поизлъгах като порехвърлих тази гърда върху другата,докато беше легнала да суче.
 Вече незнам какво още може да ми се случи...Сега пък дори това сутришното хранене ни стана проблемно.  Cry Наблюдавам я от няколко дена,точно сутрин,когато е най-гладна и сама заяпа да засуче,стана така ,че посуче няколко мин. 5,7 мин и после започва да се дере да плаче. Изведнъж спира и заплаква,сякаш нещо я стряска или заболява. После я изправям,успокоявам я и тя си досуква като съм в седнало положение/но не винаги,понякога не продължава въобще/ Какво може да е това?
 Иначе относно цеденето: цедя се сутрин-от едната-лявата,която има по-вече кърма и ми е проблемна, изцеждам около 100,120,130 мл, а от другата,ако е сукала от нея не я цедя, а ако не -около 50,60мл. Другото ми изцеждане е вечер- от лявата тогава са по-малко 80,100,пончкога и 60,а от дясната-40,50. Това ми с схемата при положение,че през другото време с посуквала,дори по по-малко и не сме пропускали. Ако излезем навън изяжда различно от шише-понякога 60, 70,100 мл., но не я насилвам,за да може да огладнее и после да си посуче както трябва,а и гледам и да  ограничавам храненето с шише все пак.
 На ръка въобще не мога да се цедя,защото това са много мл,а имай предвид,че преди съм цедила по 200,240 мл. само от едната,а от другата около 80,100мл. В смисъл,че съм се опитала да намалявам количеството,но постепенно,защото ми се е случвало да стана на буци ,ако не се доизцедя.
 Ох,надявах се да изляза вече от този ужасен кръг,да намалее количеството на кърмата и дори да не доизцеждам,но не става,а вече сме в 5 месец. Вече незнам,аз ли нещо греша???? ooooh! И защо малката продължава да се инати така,не продължи ли много дълго това????
 По принцип мисля,че се поуспокоих малко,но  не виждам изход в тунела,до кога ще я карам така и ще издържа -незнам...Старая се поне...
 Иначе къде мога да потърся помощ за помпата? Наистина май се поразваля,защото прави един празен ход след всяко засмукване и не поддържа тенпото,което съм й задала?
   МНООООГО Благодаря отново за отговора и подкрепата ти   bouquet. а дребосъка ще го целуна от теб задължително   bouquet

# 57
Ето ме пак,Ana2!!!  Hug
 Този път май съм с по добри новини Grinning
Ох,чак ме е страх да се похваля... Мисля,че нещата се пооправиха,макар че привикнах с други методи на кърмене ,стойки и начини,ама какво да се прави -важното е,че суче ,нали така?
 Та,беба вече посуква добре. Започваме  храненето прави на ръце,като я подрусвам и попявам или говоря,а после посядам и така си посуква. Само,че й е удобно само на лявата гърда и малко ми е мъка като прехвърлям дясната/малко тип поза"футболна топка"/,за да изсуква и нея,но се справям някакси Wink
 В легнало положение суче само вечер и понякога,когато е много сънена,ама това да му е ...само мога да се радвам... Вече съм щастлива и доволна мама,както ти ме посъветва/поне засега.... newsm78, дай Боже и за дълго/
 В момента ме притеснява само дали наддава и суче достатъчно,защото често заспива на гърдата,но е сукала поне 10,15 мин.,да не би да я домързява и само да ме ползва за биба???
 Иначе ми изглежда доволна,пълни памперсите,дори и връща ,а ако се размрънка,веднага й подавам да суче.Така стана,защото ми внушиха,че не си дояждала,понеже е качила само 600г. и нали знаеш като го чуеш от 2 човека и започваш да го мислиш.... ooooh!
 Незнам какво да правя newsm78,при положение,че според мен си е добре и си хапва....
Ако можеш пак да ме посъветвш нещо ще съм ти благодарна за пореден път. Praynig

Поздрави и целувки от по-спокойната мама и разсеяната беба!!! Hug

# 58
Здравей! Радвам се, че новините са добри при вас!
Както картинно описваш вашето кърмене, направо ми се прииска едно клипче да беше приложила Mr. Green
По отношение на наддаването - вече ти споделих мнението си по въпроса. 600 гр през четвъртия месец е повече от добре, а бебка има и достатъчно наддаване преди това, така че няма никакви причини за притеснение. Едно здраво, жизнено бебе с добър тургор на кожата, което пълни памперсите, не може да е недохранено... Ако някой очаква наддаване над килограм до края на първата година, значи има изкривени представи за наддаването, ми се струва.
Накрая един поздрав: http://www.youtube.com/watch?v=l9K4BKkLaCI&feature=fvst
Чакам още по-добри новини и  целувки на малката!

# 59
ЕЕЕЕЕЕЕ, страхотна си!!!! Едно ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ от мен!!!! Hug
 Направо ме изпрати в облаците, страшна изненада,ужасно много се зарадвах на поздрава Grinning
Назнам дали искаш клипче на кърмаческата ми епопея/за да те развесели,докато гледаш какви фатки прилагам,за да залъжа тази хитруша да засуче/,ама ако ме беше видяла сега,докато гледах клипчето на "Don't worry, be happy",наистина щеше да се посмееш: Бях със супер изненадана физиономия в първия момент,а след това се бях  нахилила яко,повдигаща доволно вежди и естествено много HAPPY  Laughing  и то благодарение на теб.   bouquet
 Искренно ме зарадва и отново мерси за успокоението и неочакваната изненада.
 Мога само да кажа на всички мами,че с ей такива хора като теб наистина се живее по-леко!!! Вслушвайте се и изпълнявайте-няма да съжалявате! Peace
  Ще пиша какво става за напред,а засега се поуспокоих.
 Ще я нацелувам тази малка кипра от теб,а от мен една голяма  Hug

Общи условия

Активация на акаунт