Отговори
# 60

В този случай трябва много сериозно профилирано и професионално отношение за такава рискова бременност, защото според мен тя твоята си е такава!   bouquet
Ох недей така и ти бе Sad.То на мене малко ми трябва.И аз искам да съм като тебе ама не съм Cry
Паполинче аз знам, че лежането по гръб може да предизвика контракции....по скоро ако ги имаш така се засилва.Като отидеш на раждаш все по гръб ще те карат да лежиш а не странично.
Едва ли стоенето 30 мин по гръб е фатално.

# 61
  • Манчестер
Полииии,  ти ме разби, що да не може по гръб  newsm78 Я си леж, как ти е удобно  Crossing Arms Баба ти все книги е чела, жената си е спала как й е било удобно  Mr. Green Бегай бе, вие всеки ден ме изумявате, шъ знаете  Crazy Живей си както преди  Heart Eyes Яж си както преди , каквото ти душа и сърце иска  Heart Eyes

# 62
Кръщелнице Hug Ами близначето момченце как ще изглежда бре Thinking Не даваш информация Confused Хайде любопитнички сме Mr. Green

Поли Hug не се побърквай Naughty Какви ти 15-20 минути Crazy Не прекалявай Naughty Спи си както ти е удобно Hug Скоро никак няма да ти е удобно и  тогава ще имаш възможност да се нагласяш според предписанията Crazy

# 63
Ох, изчетох всичко  #Crazy
dudence, съжалявам за това което е преживяла малката шушулка, дано бързо се възстанови и да няма последствия  Hug А тая психоложка си е за уволнение  #Cussing out Действай мила, разкажи им играта на всички... не може да остане безнаказано това. Честно да си призная, аз самата сигурно щях да ги  #2gunfire Като бях малка и мен ме учеха да не отговарям на шамара с шамар. Така се научих да броя до три и ако тормоза продължава... просто ги .. как да го кажа... смилах от бой. Една съученичка обожаваше да ми дърпа плитката, предупреждавах я известно време и като не отбира от дума, яде страшен бой преди един час по физическо. След това не съм имала никакви проблеми дори и с момчетата. Никак не са ми добри съветите, но... това е от опит  #2gunfire
Камъче, никъде не те пускаме  Hug Тук ще си стоиш... и тези приказки за разделите... да вземете още един разговор да си проведете. Я виж при мен как се развиха нещата с разделянето  Hug Hug Hug Искам те усмихната и позитивна  Hug
Лени, продължаваме стискането на палците и да знаеш, че резултатите ще са най-добрите  Hug Hug Hug
Квази, ти пък къде се подреди при забравените  Crazy я се дръж сериозно и се стегни малко в кръста  Laughing Wink Не знаеш ли, че си от незабравимите  Hug Да поздравиш специално Пилето, а на Мамутчето целувки през корема на мама  Hug
Кюбит и ти като мен редичко се вясваш в темата. Я вземи по-редовно да ни посещаваш пък да видиш какъв блестящ ефект има  Hug Hug Hug
Милли, да си резервирам ли близнаците  newsm78 Предния път се уплаших от три, ама на две не отказвам, така да знаеш  Hug Hug Hug
Лени, нЕмаш нужда от щипане  Heart Eyes Hug
Маргаритн  Hug Hug Hug
Зази, къде си? Що тъй нещо ми се въртиш в главицата като бомбичка на следващата тема  newsm78
Papolino  Joy Joy Joy разсмя ме това с бузите... много готино си го казала на свеки  hahaha
Ванхорне, дай снимка от шауъра бе душо, току-виж и у нашенско сме почнали да го практикуваме  Crazy Hug Hug Hug
caritas тук си бях, ама нета ми много зле беше, а вчера и днес само на купон.
Преживях 7-ми, преживях и 17-ти, жива съм и не съм си загубила ума, стискам зъби и пускам изследванията след 10-тина дни. Стискайте палци да са отрицателни вече. В петък съм в София да си взема заповедтаааа. Одобрена съм от фонда  Mr. Green То не знам да се радвам ли, да плача ли... какво правя ако гадината не е умрЕла  newsm78 Те тези 6 месеца ще си изтекат като нищо... и направо ми е едно такова свито... радвам се ама ми е притеснено
 Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug на всички, които не съм отбелязала лично и да знаете, че не съм ви забравила  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 64
Аз да попитам - в моята книга за бременността седмица по седмица пише, че е вече време да се спи странично, а не по гръб. Нито лекар, нито акушерка са ми намекнали за това. Преди все си спях странично, но сега като че ли предпочитам от време на време да съм по гръб. Като гледам ТВ пак ли трябва странично да лежа? Фатални ли са 15-20 мин по гръб?

Аз и сега лежа по гръб с възглавница под кръста. Кари ти е обяснила всъщност. На някои жени им пада кръвното много. Спомням си преди секциото сестрата ме питаше дали ми става лошо от това, че лежа по гръб на операционата и чаках да се приготвят. Казах й- не, и тя обясни същото.

# 65

В този случай трябва много сериозно профилирано и професионално отношение за такава рискова бременност, защото според мен тя твоята си е такава!   bouquet
Ох недей така и ти бе Sad.То на мене малко ми трябва.И аз искам да съм като тебе ама не съм Cry
Паполинче аз знам, че лежането по гръб може да предизвика контракции....по скоро ако ги имаш така се засилва.Като отидеш на раждаш все по гръб ще те карат да лежиш а не странично.
Едва ли стоенето 30 мин по гръб е фатално.

Бъни, твоята бременност е рискова, ама само в главата ти според скромното ми мнение.  Hug
Чак на Маргаритката   bouquet  висините надали ще достигнеш, но не вреди да се опитваш да го даваш по-спокойно. Разбирам те, миличка, ама и за теб, и за бебето е по-добре да си по-спокойна. Heart Eyes

Какво стана, записа ли си час за ФМ?

П.П. А лежането по гръб по време на раждането май е измислено от лекарите, за да им е по-удобно, докато израждат, ама айде, че това е съвсем друга тема.

Ванхорн, как е при теб положението днес?

# 66
  • Манчестер
Кръщелнице Hug Ами близначето момченце как ще изглежда бре Thinking Не даваш информация Confused Хайде любопитнички сме Mr. Green

Гле'й само какъв е сладур  Crazy

# 67

Гле'й само какъв е сладур  Crazy

Олеле, Мили, дано да са близнаци!!! Laughing

# 68
Да се намеся ли за лежането по гръб  newsm78 Ама да знаете, че това е медицинска информация и от моите доктори я знам... само да не сбъркам термините. Та... лежането по гръб при бременни не се препоръчва, особено когато корема започне да нараства, защото тежестта на матката притиска .... вена /не се сещам коя/ и по този начин се намалява кръвотока към бебето. Съответно и достъпа на кислород. Та имало опасност бебето да изпадне в хипоксия. А другото което пък реално се случва на някои бременни е, че им става лошо когато лежат по гръб, вероятно пак поради притискане на кръвоносни съдове.
И Ша ви замолА да не ми сЪ смейте, щото наистина не се сещам за името на вената /дано не поискат да си върна дипломата/  Embarassed

# 69
лелеее Мили, то да му се доще на човек 3-ка близнета поне  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Наистина много сладинки дечица - ха дано, ха дано!

Бънко, пак изскочи ти от храсталака  Hug Hug Hug сега така пишейки е трудно малко защото подробности трябват, но сигурна ли си че имаш контракции или са само болки.
Болките резки и внезапни ли са или постоянни и тъпи?
Аз ако си спомняш прекарах почти цялата втора половина на бременността си примъквайки се и лежейки, защото бях с контракции.
За контракциите пиех Нутримаг - магнезиев препарат целящ намаляване на съкращаването на маточната мускулатура.
Иначе за другите приболявания - права е Ванхорн. нарастването на матката води до придърпвания и разтягания - особено ако има стари сраствания, а оттук има и малко болки. Ако не са остри и силно придърпващи не е опасно, но при всички случаи още в понеделник отивай на ЛЕКАР - ама сериозно!
Паполинка, лежането по гръб не е препоръчително след някоя седмица \ не помня коя\, но след някой друг месец и да искаш бебето ще се бунтува. На мен накрая едва ми мереха тоновете - защото бебето се бунтуваше и не искаше да седя в тази поза. По -добре от сега попривиквай да спиш настрани, че скоро ще ти се наложи.
Колкото до раждането в предродилния период - това е възможно най-неудобната и най-непрактичната за родилката поза. Далеч по-добре е да си права, клекнала, приведена, нооо както е казала и Каритасчето - в България това е положението  Rolling Eyes
Отивам да къпя Владето - днес бяхме за кратко на разходка и бебса беше щастлив!

# 70
Лорче, кава се казва вената, няма да те издадем, споко. Wink

Ама съм и аз! ooooh!

Лора
, стискам ти палци много силно - да са отрицателни изследванията! Praynig Praynig Praynig Документите от фонда 6 месеца ли важат, не разбрах за какво се притесняваш?

Лени, недей сега с тия сраствания, ще доподплашиш Заяц и няма да спи цяла нощ!  Hug

# 71
П.П. А лежането по гръб по време на раждането май е измислено от лекарите, за да им е по-удобно, докато израждат, ама айде, че това е съвсем друга тема.

Точно така. Но да не зачекваме темата тук. Wink

Паполино, на мен пък в брошурката за ново-бременни, която ми дадоха, имаше отделена цяла точка за спането. Не препоръчват по гръб (вена кава) и пишеше още от началото на бременността да "тренираш" да спиш на една страна. Отделен е въпросът, че като ти натежи корема (при мен доста рано), просто не можех дори за минути да легна по гръб. Бебетата ми притискаха кавата и ставаше страшно. При някой жени по-рано, при други по-късно, но неизменно се стига до момент, в който спането на една страна е най-удобно.

Бъни, Ванхорн е абсолютно права. Нормални са ти болките и според мен. Повече материали няма смисъл да пускам.

Лора, и аз преживях 12-ти. Но не беше никак леко.  Confused

# 72
Кюбит, Лора Hug
Ще дойде и вашето време. Praynig Praynig Praynig

# 73
Да, права е Ленни и аз като ми се прииска да легна по гръб (е за много кратко) и малкото диване подскача като щураво, та е практически невъзможно да спиш например.

Кюбит, Лорка  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 74
Лора[/b], стискам ти палци много силно - да са отрицателни изследванията! Praynig Praynig Praynig Документите от фонда 6 месеца ли важат, не разбрах за какво се притесняваш?
Да, caritas-че, срока да се направи инвитното е 6 месеца... за това ми е малко притеснено. Някои лекуват тая гад с години и не успяват. А док едва ли ще тръгне към процедура без да сме я  #2gunfire
Кюбит, най-важното е да не се връщаш назад. Знам, тежко е... но времето не може да се върне. Важно е от тук нататък какво ще се случва. А за да бъде всичко както трябва е нужно и ние да му помогнем с малко позитивни мисли. Мен така ме напиха колегите, че дори не се сетих, че на 17-ти ми беше определен термина. Днес по пътя ми стана тъжно, но единственото което си казвам в тежки моменти е... било е и няма да се повтори. Следващия път е МОЯ! Следващия път ще бъде и ТВОЯ! Нашето време наближава  Hug И ако знаеш само как ще ни се радват тук нашите момичета и момчето ни ... като си го представя и ми става топличко отвътре  Hug Hug Hug
И верно бе vena cava... тюююю  ooooh! смахната работа. Ама като работим в една област позабравяме другите. Срам не срам... признавам си  Rolling Eyes
Аз да взема да си призная за една глупост която свърших... newsm78 хайде от мен да мине, признавам без бой. Закъсня ми с 5 дни и въпреки, че знам че не може да има нормално забременяване при мен си направих тест. Много тъпо... ама ей на... надеждичка нЕква. По-отрицателен тест сигурно никой не е виждал, но поне ми олекна, че пихме и антибиотици. Ден след теста естествено ми дойде. Цикъла си зацикли постарому /надявам се/, че последно реши, че иска да е на 23-24 дни. Ще го видим как ще се представи през ноември  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт