Отговори
# 15
  • София
Хайде и аз на първа страница    newsm44  откога ли не се е случвало

Изпуснах ви последните 2-3 дена, че нещо нета никакъв го нямаше и сега незнам, кога ще успея да ви изчета.

хм ... и на втора става  Mr. Green

Последна редакция: сб, 17 окт 2009, 18:08 от bobsi

# 16
Хилоуууууу Hug

Засега само запис,че днес денят беше дълъг и сега тепърва започвам да правя вечерята.Мисля зеленце да сготвя...или пък пълнени чушки с ориз и патладжани... newsm78 Ще го измисля докато Боби се върне от пазара Mr. Green

# 17
Хайде и аз да се запиша в новата тема .....
Калинче   bouquet

Днес се намързелувах  Grinning
С Плами станахме в 10ч., поиграхме, хапнахме и .......... пак поспахме Wink, после сготвихме кюфтета с бял сос и сега чакаме тати да се върне от работа.

Лека вечер  Hug

# 18
  • София
Мишката добре си поспа навън, а аз още повече настинах. Откакто сме се прибрали се опитвам да подредя и изчистя къщата, но не се получава. А моят мнооого работи и все после ще ми помогне. Виж за разхвърляне е винаги на линия. Здраво се изнервих!

# 19
  • София
Ей, Миме, те май повечето мъже са така, вкъщи е същото, че после като подредя ми се и сърди, че не може да си намери нещата, ми като не си ги подрежда разхвърляно ли да стои, а, ма, ха, не си го слагай на сърцето и по-спокойно го давай и да се оправяш, никакви настинки Simple Smile

аз пък сега четох "9 месеца" докато дребсън спеше и не знам дали сте го коментирали, ама си имаме татко на месеца, става въпрос за татито на Бела, явно Карбо е решила да го зарадва Simple Smile)) А, сега забелязах и че имат еднакви фамилии, а не са женени и това, ако не е съдба...ми така е Наде, били сте един за друг и това си е Simple Smile

# 20
Салам Ханъми! Але шома хубе? (Здравейте дами! Как сте?)

Да ви кажа, чувствам се прекрасно Hug. Прибрах се от пазара в 18,00. Голямо обикаляне падна, снимах, на връщане правих клипче на трафика. Шофьора на таксито се изгуби, закара ни в другия край на града на 40 км от нас, после се намери и се губи още 3 пъти. Накрая ни закара близо до нашата улица ( 500 м), но понеже е еднопосочна и трябва да се върне през задръстването, вдигнахме му скандал че ни излъга, че знае адреса и накрая не поиска да ни вземе пари. Само да поясня, возихме се в иранска кола, марка ПЕЙКАН, модел 1976!!!
НЕма такава бричка ви казвам. Снимала съм таблото и таблото но другия път ще кача снимки.
Напазарувах си разни интересни неща, ще ги щракна и ще ги кача заедно с другите снимки (като ми върнат кабела на телефона).
Иначе понеже бяхме 3 българки и ни разбра целия пазр, щяха да си изкривят вратовете да ни зяпат. И вече реших,никога няма да годя с мъжа ми на този пазар, само с жени. Дават огромни отстъпки. Колежката си взе страхотно перде - органза с орнаменти за 4$ /м (3м ширина).

За РЕЦЕПТИТЕ!!!! ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ МОМИЧЕТА! ГОЛЯМА ПОМОЩ СТЕ МИ  Hug. Копирах всичко на уърда и ще принтирам - за архива.

Гея, тази с бирата е супер, само дето няма бира Wink. Сега си правим вино, часпром - Винзавод Техеран Wink. Дано стане нещо, че и двамата сме лаици. Ходи, гледа, меша, бърка бае...Миналата година изкарахме 60 кила идеален оцет. Перфектише! hahaha Joy Дано тази година имаме по-голям успех Simple Smile.

Сега да ви кажа един десерт, без печене.
Цеден кисело мляко  - 200 гр.
Квасена сметана – 200 гр
Крема сирене  - 2 пак.
Масло – 1 пакетче – 125 гр,
1 ч.чаша пудра захар.
½ шишенце лим. Есенция ( големи са колкото тия с розовото масло, мускалчетата)на Др.Йоткер (от БГ си я донесох от Била)
1 кекс или 2 пак руло някакво за блат, или готови блатове, или си печете.
Ягодово/Малиново (или по ваш вкус сладко) – 200 гр.

1во разбивате размекнатото масло с пудрата захар, добавяте цеденото мляко, сметаната, сиренето и есенцията и разбивате докато стане еднородна гладка смес.

Взимате си желаната форма, и я постилате цялата с прозрачно фолио от това лепкащото ( за съхраняване на продукти). Изсипвате готовата смес във формата.
Предварително сте си нарязали кекса с дебелина 1,5 см.  И сте ги намазали със сладкото, нареждате ги със сладкото към сместа, плътно едно до други, отгоре намазвате с малко от млечната смес за спойка.

Пъхате в камерата за 1 нощ, на другия ден, изваждате от камерата, потапяте формата в гореща вода за 20 -30 сек, и внимателно обръщате в подходящ съд , като леко дърпате фолиото. Получава се идеалне бял сладкиш ( подобно на чийзкейк, но сладоледово-кремообразно)

Това го харесаха хора, който не обичат сладко. С големи претенции.

А пък Дени, днес много е слушкала татко си. Всичко е папкал, спинкала, акала 2 пъти. Пълна програма и като ме видя голяма радост.
И аз да видя как се радва, като не ме е виждала цял ден. До сега не се беше случвало да сме разделени толкова време.

Спирам, че се олях  bouquet

# 21
  • Стара Загора
Запис  Hug
Йоли,давай снимки ,че съм много любопитна  Flutter
к.пенкова,Бетунга е добре,Андрея също ,видяхме се скоро на кафенце  Flutter В този ред на мисли не видях Андрея на първа страница със снимките  newsm78

# 22
Привет и от нас, моето съкровище от днес е християнка.
-почерпете се за нейно здраве.
Противно на  очакванията ми, малката принцеса се държа геройски, въобще не плака и после в ресторанта въпреки че беше шумно си поспа доста и с баща й решихме че само по ресторанти трябва да я водим  Laughing, накрая се събуди направи си снимки с всички и се прибра с баба й, а ние отидохме на кафенце със сестра ми-тя кръсти малката.Всичко беше много хубаво, но като сваля снимките ще ви покажа.
Раде като ходите във Форума свиркайте, ние почти всеки ден сме там, даже и днес бяхме.
Хайде лека нощ, малката заспа след дългия ден и мисля да се възползвам и аз да погледам нещо.

# 23
Ето снимки, не са моите от нета са, но пак ще добиете представа.

Това пък е честа гледка по улиците:

Това е огромен пазар, за 1 седмица, всеки ден да ходите по цял ден да обикаляте, няма да го обиколите.
Има малки улички от стоки вътре, днес гледахме порцелан, пердета, стъклария, кристали. Една колежка си взе на Бохемия 2 доста големки купи за ядки за по 5$/бр. Утре като ми се зареди батерията ще снимам какво съм си купила Simple Smile

Ядохме дюнер кебап персийкси, много вкусен беше Wink

ЗИТКА, Честито, да расте, добра и смирена, но с характер и устремена към всичко хубаво в живота.

Последна редакция: сб, 17 окт 2009, 20:46 от ioli

# 24
ioli Мъжът ти е българин ако не греша? Как се озова в Иран? Това направо ми е като друга планета  Shocked Ще чакам с нетърпение още снимки много ми е любопитно как изглежда града, улицата на която живеете, сградата и т.н.
А на тоя пазар винаги ли е такава бъчканица  #Crazy Не е за мен там ще си стоя тук на село  Laughing

# 25
K.penkova,

Да винаги е такава лудница, и днес беше така. А като стане 14,00 от всякъде се носи аромата на ориз басмати и кубиде ( кълцано агнешко месо с подрпавки, печено на шиш), мирише много вкусно. Но там е закон, стане ли 14,00 и се вадят похлупците и се почва яденето. Вали, гърми, трещи - трябва да се яде.
Мъжа ми е българин, командирован е тук. Май ще сме тук още година и половина - две.

И си е друга планета, тук всеки си е "башка шашав". И движението, порядките...всичко. Няма нищо "нормално".

Тук има албуми със снимки от "наоколо": http://picasaweb.google.com/elitsa79

А Техеран е със 17 000 000 жители. Булеварда, който е до нас е 40 км. дълъг. Точно по този булевард се изгуби няколко пъти шофера ни. Тук винаги е лудница и е пълно. Няма значение къде отиваш, по кое време на деня или нощта. Народ винаги има. Много, пълчищааа.

# 26
Мен не ме бройте за момчето с бисквитките. Още не съм толкова стара, че да си падам по момченца  Twisted Evil .
Аууу, уцели ме право в сърцето. Какво му има на момчето, гледам не е в прокурорска възраст?!

Не бе. Нали казват че само бабите си падат по мъже, можещи да им бъдат синове или внуци. А като го гледам момчето е около 25 годишно.
На теория може да ми бъде син  Crazy . Та затова...
Пък и е малко недохранен за моя вкус  Embarassed  hahaha

# 27
Зитка,честито ви хрисриянче  bishop
Ние бяхме около 13 часа на кафенце там,тъй като не съм изкарвала малкия сополко от вторник,днес и утре ще наваксаме с малки разходки,че през седмицата сме си пак сами,най много чичо му да се врътне в къши и може да ни изведе на кафенце-мафенце,че моичкия все е извън Пловдив.Може "ония"момък и на мен да ми сервира кафенце през седмицата  Whistling,все ми е едно дали е с бисквитка или не  Flutter.В този ред на мисли да ви се оплача,е при вчерашното хапване на "кекс" доста ме болеше там ,където са ми вътрешните шевове.Да питам,дали ще има подобрение с Дюрекс Плей О+употреба на презерватив,че ние така се пазим  newsm78
Йоли,филма при вас е пълен,предтавям си нашия Сицански пазар умножено по 100  Crazy
Айде лека от мен,че ме чакат пържолки с картофки и биричка
 Hug

# 28
  • София
Иве, сигурно си права. Сега се опитвам да се успокоя - дишам дълбоко и ям.
Йоли, и аз искам на такъв пазар - чувала съм само негативни неща за Иран (братовчедка ми работеше там), но пак ми се струва интересно, точно защото е различно. Чакам още снимки от теб.
Зитка, честито!

# 29
Само се записвам, че дребното ме суче Simple Smile И се размърдва ако започна много да шавам Simple Smile
да се похваля, сложихме мокет в детската стая, Алекс се "нанесе" още преди да свършим- започна да тича в хола, взима си играчките, тича и ги мята на мокета Simple Smile Дими пък можел почти да пълзи Simple Smile засега му е много интересно на пода! От 3 години врънкам на мъжа ми за тоя мокет Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт